Ce te intereseaza despre parerea unora in ceva in care tu nu crezi? Asta se numeste autoflagerare sau pe romaneste masochism. Se autoflagereaza ateii, de ce? Poate aveti nevoie de ceva bice cu bile ce le folosesc catolici si nu stiti cum sa le imprumutati sau cumva va doriti mersul pe genunchi sute de metri practicat de ortodocsi, sigur NU se ajunge ASA in raiul crestin. Singura sansa tot la "sectanti" ramane. Dar pe tine nu asta te intereseaza (adica raspunsul) in mod real ci ceva "conflicte" intre diversele religii
"Ce te intereseaza despre parerea unora in ceva in care tu nu crezi?"
Din pacate inca trebuie sa traim intr-o societate unde sunt destui care au ca interes principal sa se ciondaneasca pe ce parte si-a tinut-o un personaj dintr-o poveste, asta avand evident efecte negative asupra societatii in general. Si trebuie sa incercam sa intelegem ce-i cu ei intai pentru a putea sa evitam contaminarea altora cu astfel de prostii.
N-am inteles aia cu masochismul, probabil e doar o refulare a ta.
"Singura sansa tot la "sectanti" ramane"
Nu trebuie puse ghilimele, cuvantul secta exact asta defineste.
SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare (creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filosofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.
"Dar pe tine nu asta te intereseaza (adica raspunsul) in mod real ci ceva "conflicte" intre diversele religii"
Cat legile au fost facute de voi v-ati macelarit ca chiorii intre voi si pe altii. Bineinteles in spiritul spiridusilor vostru. Si acum in regiunile unde faceti voi legea la fel se intampla. Si da, atata timp cat visati la prostii gen rai, vor fi unii care sa traga foloasele si va vor asmuti unii impotriva altora.
Nu ai raspuns la intrebarea ce te macina pe tine de ce cred unii si alti, motivatia ta e puerila privind "traiul" tau alaturi de credinciosi, tu te zbuciumi in fata calculatorului caci in privinta. traiului" am indoieli mari. Pai autoflagerarea chiar in asta sta, sa tot te amesteci in ciorba altora fara sa te oblige cineva. In privinta cuvantului sectant nu am negat existenta lui dar sunt sigur ca esti total in afara intelegeri acestuia. Reia cautarea si defineste cantitativ cuvantul "grup" ca sa vedem daca i-ai priceput sensul. In privinta "macelariri" unora incearca mataluta la cei ce-si spun religi traditionaliste, nu la "secte".
Am mai zis-o si alta data, desi evident povestea de care va legati este una puerila si creata cu un scop clar, din anumite puncte de vedere le dau dreptate catolicilor si ortodocsilor, care dupa ce s-au chinuit sute de ani sa faca din povestea asta o mare afacere, vin unii, infiinteaza niste amarate de secte si incep sa le fure din profit...e normal sa faca spume la gura. Cat despre credinciosii de rand, fie al cultelor mari, fie ai sectelor nu sunt decat fraierii care cotizeaza si care sunt asmutiti impotriva celorlalti promitandu-li-se verzi si uscate si fiind amenintati cu tot felul de prostii din poveste.
Stii cum e, daca oricine ar putea ajunge in rai, atunci ce rost ar mai avea sectele/cultele?
E bine pusa problema mai ales atunci cand spui "poveste crestina". Dar trebuie sa stii ca in povestea lui Dumnezeu, nu exista nici rai si nici Iad dupa moarte, Raiul= Paradisul era intotdeauna aici pe pamant asa cum ne arata mitul cu Adam si Eva, deci dupa moarte nu exista decat Iad, dar si acela numai pentru crestinii care i sa inchina Sefului cheilor Iadului spunandu-i Dumnezeu, si cand spun asta ma refer la faptul ca in Apoc.1:18 chiar Christos recunoaste ca el este seful cheilor Iadului! Asa ca fiind crestin, indiferent de secta, nu vei avea Rai dupa moarte, dar vei avea in mod sigur Iadul!
Acest lucru ramane la latitudinea lui Dumnezeu, dar parasirea credintei lasate de Acesta, parasirea Bisericii pentru vreuna din cele cateva sute de secte reprezinta o compromitere maxima a mantuirii.