|

Care-i treaba cu pupatul moastelor si cu relicvele? Merita cinstite ramasitele FIZICE ale asa-zisilor martiri? In opinia mea, asta e doar o strategie antica de comert, care ingrasa mai mult buzunarele popilor. In fond, cand vizitezi pubisu' lu' iisus, mai cumperi si-o icoana si trei lumanari, ca na, asa-i traditia!

13 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cum zicea Rockefeller... "Exploatarea prostiei umane este cea mai profitabila afacere". Asta fac si astia, stai linistit big grin

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Ma bucur ca mai e cineva care gandeste ca mine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O formă de idolatrie care este condamnată aspru de Dumnezeu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mi-se pare o tampenie sa mergi sa pupi ramasitele unui om care a avut norocul sa fie ingropat sau sa moara intr-un loc prielnic mumificarii. SI da ai dreptate e si o strategie de maketing care aduce bani neimpozabili bisericilor si automat preotilor care nu se mai satura de bani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

COMERȚ!

Așa ziși creștini ortodocși în general, cred că dacă ei se calcă în picioare pentru a atinge un sicriu cu rămășițe umane (asta mi se pare mie satanic laughing ) vor fi binecuvântați de dumnezeu.
Acum am observat că oamenii îl divinizează mai mult pe preot decât de dumnezeu,cumpără tot felul de cruci, icoane, lumânări...și alte tâmpenii care nu ajută la nimic. Cum poate un om să creadă că un obiect îl poate apăra de draci, necazuri, etc... o ața și o cruce de plastic care cică a fost sfințită de "luminatul" popă, bineînțeles fiind plătit.
Apropo de călugari...chiar lângă bunica mea locuiește o familie cu 2 copii, unul dintre ei fiind bolnav de schizofrenie paranoică. Boala o are de 5-6 ani, cred thinking și până și el s-a dus la mănastire.
Te duci la mănastire și înoptezi acolo și vine un bolvav mintal și te mai și omoară laughing
Oricum pot să fac ce vreau: să nu mă duc la biserică, să înjur de sfinți, să profanez morminte că oricum dumnezeu mă iartă dacă îl platesc pe popă când mă spovedesc oh go on Dar nu fac asta pentru că nu-mi stă în fire și respect din bun simț orice religie stupidă.
Tot ce am, am cu biserica și cu popi care dacă nu le plătești nici nu se uită la tine.
Și încă ceva. dumnezeu nu-i tot una cu biserica! Am zis asta să nu mă mai înnebuniți cu faze ca : Să te ierte dumnezeu că e blasfemie, dacă insulți biserica îl insulți și pe dumnezeu chatterbox

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Merita dar nu toate deoarece multe sunt facaturi, mai ales dupa sec 20.In ziua de azi se fac sfinti la comanda.Dai bani grasi la biserica si te face sfant peste noapte.Adevaratele moaste sunt cele ale Sf Apostoli si a urmasilor sai. Dupa sec 18-19 au aparut facaturi mai ales in ziua de azi din dorinta de a face bani, banul e ochiul dracului.A fost un caz la o biserica unde un preot au pus oase de animale si a zis ca-s moastele nu stiu cui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Autopsy, ti-am urmarit cateva din raspunsuri si-mi place stilul. Contul meu principal a fost banat iar de pe asta nu pot trimite mesaje...da add la SIDragos@yahoo.com ca sa te urechiesc pentru vreo doua inadecvente laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Darksideofthemoon, tie-ti zic un singur lucru, beti-as!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 6DuckMeJesus):

tongue...asta era singura chestie la care m-am putut gandi atunci laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru darksideofthemoon):

Nu,asta e mai bun:))))http://www.youtube.com/watch?v=G86kW8xnS0E sa vada despre ce e vorba:)))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru darksideofthemoon):

Http://www.youtube.com/watch?v=G86kW8xnS0E,de unde stii, ca crestin, ca pupi chiar degetul Sf.Nicolae? In Romania s-au descoperit oase de caine intr-un sicriu de ala, ce naiba?
Pentru un crestin exista 2 lucruri principale:binele si raul.Ei,ce naiba, unde se afla situate moastele?:)))
E o tampenie, sa iti pierzi cateva ore sau zile stand la rand, ca sa pupi un lemn.
Lemnu ala o fost pupat de toti bolnavii, ce dracu?:))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai nou,preotia(crestina)-in Romania,cel putin-este o afacere, nu o chestie facuta pentru ''creator''.
Ori, pentru un crestin, asta inseamna rau, adica foarte rau->iad..nu sunt religios,daca te intrebi,am o parere-cred-aparte fata de multi alti oameni,religiosi sau nu.
Pentru mine societatea este ''totul''.Nu ma bazez pe religie, in viata religia mi se pare optionala, pentru a face diferenta intre bine si rau-am citit mult din biblie, de curiozitate, si mi se pare.pot sa spun ca it sucks.
2 propozitii din acelasi enunt nu au sens...etc.
Religia crestina mi se pare pentru oameni dusi, care nu gandesc:urmeazal pe isus, ca alf=tfel ajungi in iad.WTF? Adica trebuie sa fiu pustnic ca sa traiesc si eu mai mult? Mi s-ar rupe in ''judecata de apoi''..in rai..il pot condamna si eu usor pe Dumnezeu.dar eu nu am frica asta.Respect un crestin, dar nu cel care exagereaza.As mai fi scris mai multe ''pareri'', dar mi-a fost lene..in concluzie:crestin, sau cel care se teme de rau, e un om dus, irational, ..tot abecedaru.
Oricum, am cam deviat de la subiect.As mai vorbi, dar nu stiu daca am cu cine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează