| Reprezentam a întrebat:

Care sunt diferentele dintre crestini ortodoxi si batptisti(cei de ziua a 7-ea).Eu sunt crestn ortodox si vreasu sa ma fac baptist.

Răspuns Câştigător
| Notyourbusinesskid a răspuns:

Biserica ortodoxa respecta foarte mult datina si toti ceilalti sfinti mai mult decat il respecta pe Dumnezeu, iar baptistii incearca sa se apropie mai mult de Dumnezeu respectand Bibilia.
Baptistii nu consuma alcool, nu danseaza, nu poarta bijuterii, nu injura ci cauta sa fie pe placul lui Dumnezeu.
Doar cei care au cunoscut nevoia de Dumnezeu si sunt seriosi pot sa se converteasca la baptisti, iar in cazul tau credibilitatea e foarte scazuta. Atunci cand iei o decizie te gandesti si la urmari, daca nu poti sa iti mentii hotararea nu are rost.

31 răspunsuri:
| William a răspuns:

De ce vrei sa te lepezi de Hristos?

| KodrutZ a răspuns:

Nu vrei sa te faci baptist. Astia nu beau alcool deloc. sad

| M?d?0611 a răspuns (pentru KodrutZ):

Ei, si ortodocsii/catolicii respecta poruncile lui dumnezeu, nu beau, nu fumeaza, tin post, nu isi urasc aproapele, s.a.m.d.

| KodrutZ a răspuns (pentru M?d?0611):

De-ar fi asa, tara asta ar fi cu mult mai frumoasa. Din pacate, adevarul e mult prea departe de ce ai zis tu. Cred ca daca stam sa facem o statistica la rece, cel putin 80% dintre alcoolici se declara crestini. Din astia, probabil 90% din ei sint buni crestini care traiesc din ajutoare sociale si alocatiile copiilor...

Asta ziceam. laughing Teoretic, nici ei nu au voie sa consume alcool, sa fumeze si alea alea, dar nu e asa, sigur nici cu pocaitii nu e asa. Am observat ca ei tin la imagine, nu cred ca atunci cand nu-i vede nimeni nu fac cine stie ce lucruri interzise de catre cultul lor.

Teoretic, da' cu vinul sfintit de la impartasanie cum ramine? big grin

Doar atat, nici in post nu e permis consumul de alcool, dar oamenii se impartasesc. Cica "sa nu ai alti dumnezei in afara de mine" se refera la vicii.

La vicii si e interpretat de popi de regula ca sa opreasca convertirea la alte culte...

| Filip23 a răspuns:

Cum adica baptisti de ziua a 7a? eu stiam adventisti de ziua a 7a.
sunt mai multe feluri de baptisti?

| milan9 a răspuns:

Nimeni din Biserica nu slujeste ''pietrei si lemnului''.
Nici macar evreii, desi aveau STATUI DIN AUR lacererea lui Dumnezeu... happy

Deasupra Chivotului cu CELE ZECE PORUNCI se aflau chiar statuile sau "CHIPURILE CIOPLITE" ale heruvimilor, şi asta char la porunca lui Dumnezeu…

Asta ce înseamnă? Că porunca a II-a se înţelegea doar în anumite context, CONTEXTE ce ţineau de ELIMINAREA CONCURENŢEI (a falselor zeităţi păgâne care Îl concurau pe Dumnezeu), nicidecum de eliminarea obiectelor de cult, din moment ce evreii aveau zeci şi zeci de obiecte de cult…

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Iar ai pus placa zgariata? laughing vezi ca ai un mesaj la care se pare ca nu esti capabil sa-mi raspunzi laughing sa nu uiti de heruvimii ceruti de Dumnezeu laughing

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Nu prea sunt diferente. ma refer la doctrina. baptistii tot din ortodocsi sunt rupti, prin urmare aceiasi marie, cu alta palarie.
de ce zic asta? simplu. aceleasi minciuni se predau in ambele biserici: Iad/Rai, Sfanta Treime, suflet nemuritor etc...
baptistii stiu putin mai mult din biblie, nu te afuma cu tamaie la adunare, si inclina mai mult pe muzica, cu instrumente...

P.S. sunt baptisti, si adventisti de ziua a-7a. nu baptisti de ziua a7a. sunt 2 culte diferite.

| milan9 a răspuns:

Gruparea baptista este un rezultat al separărilor multiple faţă de Biserica apostolică (mai întâi prin protestantism în 1520 şi mai apoi prin apariţia grupărilor neoprotestante – târziu, în sec. 19).
Prin toate aceste separări cultul baptist a pierdut din păcate specificul Bisericii apostolice, a Bisericii primelor comunităţi creştine.

Dincolo de încercarea de a duce o viaţă morală, s-au pierdut însă învăţături de bază ale Bisericii Noului Testament. S-a pierdut astfel: Preoţia creştină confirmată de Fiul lui Dumnezeu şi de Apostoli, transmiterea harului Duhului Sfânt prin ierarhia Bisericii, lucrările sacramentale în Biserică, Predania ca al doilea izvor al Revelaţiei divine, cinstirea sfinţilor, etc...

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Neînţelegeri legate de unitatea Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) are o secta (ihovistii) aparută târziu de tot în secolul 19. Aceste neînţelegeri vin doar din necunoasterea Jertfei şi a ASUMĂRII "ROLULUI" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume.

Acest "ROL" asumat de bună voie SCHIMBĂ toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar ŞI NU DE CEA DIVINĂ! )

Dumnezeu Fiul este de aceeasi NATURA cu Tatăl, nicidecum inferior Tatălui.
În "ROLUL" ASUMAT DE BUNĂVOIE prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

Dacă unele secte au neînţelegeri legate de nemurirea sufletului acestea se datorează faptului că prea au ajuns să se aşeze cu fundul pe Biblie, ignorând mesajul
pe care Biserica l-a păstrat în această carte sfântă. TOATE sufletele sunt vesnice:

"Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10

"Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3

" Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea TRUPULUI, ca DUHUL să se mântuiască în ziua Domnului Iisus." I Corinteni 5, 5

" Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă ŞI CU TRUPUL şi cu DUHUL." - Corinteni 7, 34, etc...

| Reprezentam explică (pentru milan9):

Wikipedia...laughing LOL

| milan9 a răspuns:

Doar cei care sunt "seriosi" pot sa se converteasca la o secta? La care din cele 40000?

Ştiu că Mântuitorul a lăsat o singură Biserică în care se lucrează mântuirea:
- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)

- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20

- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18

| milan9 a răspuns:

Mântuitorul a lăsat o singură Biserică în care se lucrează mântuirea:
- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)

| milan9 a răspuns:

40000 de secte creeaza 40000 de surogate şi de feluri diferite de a se opune BISERICI LASATE DE FIUL LUI DUMNEZEU, de a răstălmăci învăţăturile lăsate Apostolilor şi Bisericii Sale.
Ce are în plus secta baptistă faţă de celelalte 40000? Nimic.

| milan9 a răspuns:

In secta baptista, dincolo de încercarea de a duce o viaţă morală, s-au pierdut însă învăţături de bază ale Bisericii Noului Testament. S-a pierdut astfel: Preoţia creştină confirmată de Fiul lui Dumnezeu şi de Apostoli, transmiterea harului Duhului Sfânt prin ierarhia Bisericii, lucrările sacramentale în Biserică, lucrare harului iertarii pacatelor, Predania ca al doilea izvor al Revelaţiei divine, cinstirea sfinţilor, etc...
*(pierderea unor lucruri esentiale, pierdere ce pune in mod fundamental in pericol mantuirea sufletului sad ).

| KodrutZ a răspuns (pentru milan9):

"Preoţia creştină confirmată de Fiul lui Dumnezeu şi de Apostoli, transmiterea harului Duhului Sfânt prin ierarhia Bisericii, lucrările sacramentale în Biserică" - deci nu s-a pierdut nimic.

| sublime89 a răspuns:

Nu ar fi un lucru inteligent din partea ta sa devii baptist. Tii neaparat sa fii mai fanatic decat esti deja?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daaaa ma? da de ce ma baptist? de ce nu ateu? ca se poarta? e la moda, ateii sant multi, destepti, inteligenti, rationali si fricosi.le e frica de tot si toate.de ce nu? da care zi a saptea? ceilalti sant de care? de ziua a doua a treia si tot asa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa te faci ce vrei.
Nu asta conteaza.

| gingergirl1 a răspuns:

Bravo tie! happy
Sunt din biserica baptista de cand m-am nascut si nu regret nici o secunda pentru ca daca ma nasteam ortodoxa nu cred ca il mai cunosteam pe Isuswinking
La noi la biserica se pune accent mai ales pe Biblie,se fac evanghelizari,tabere de vara,cursuri, excursii si suntem foarte uniti, in sensul ca ne stim cu totii, ne ajutam(mai ales daca e o bisericuta mica), te asigur ca daca vei intra prima oara intr-o biserica baptista e imposibil sa nu te salute cineva sau sa vina sa iti ureze "bun venit" un membruwinking
E frumos, e atmosfera crestina si e imposibil sa nu te simti binewinking

| milan9 a răspuns (pentru gingergirl1):

"Biserica" baptista? Dar cate "biserici" crezi tu ca a lasat Fiul lui Dumnezeu?
Toti cei care respecta invataturile Bisericii Ortodoxe sunt persoane cu suflet de aur. Ei sunt relevanti pentru ce inseamna credinta si nu cei pe care tu ii stii "ortodocsi" doar cu numele.
Sunt credinciosi ortodocsi ce si-au dat si viata in temnita pentru a o salva pe a colegilor lor de alte confesiuni, neoprotestanti chiar.

| gingergirl1 a răspuns (pentru milan9):

Ai dreptate! Sunt ortodocsi mult mai credinciosi decat unii "pocaiti",e adevarat,de exemplu fosta mea diriginta,era ortodoxa dar mereu se ducea la biserica, citea din Biblie si era;(si este) una din cele mai bune si intelegatoare profesoare din scoala (daca o sa am o diriga ca si ea la liceu o sa fie bine laughing
Acum fiecare cu religia lui, asa e din "tata in fiu", sti? oricum eu consider ca nu religia sau cultul din care faci parte te duce in cer, ci CREDINTAwinking

Toate aspectele conteaza.

| Blamely a răspuns:

De ce ai vrea sa te faci baptist dacă n-ai habar în ce constă asta.

| tavadaresti a răspuns:

Baptist de ziua a 7-a:
Zi de odihna-Sambata
Inchninarea: fara moaste, icoane sau intr-un cuvant fara slujirea ''pietrei si lemnului''
etc.

| Filip23 a răspuns (pentru tavadaresti):

Fara moaste si icoane sunt toti neoprotestantii, luteranii, metodistii samd.

deci ramane doar ziua de odihna samabata.