| LikeARollingStone a întrebat:

Care sunt mai fericiti? Cei care isi traiesc viata crezand ca exista un Paradis sau cei care nu cred in viata de dupa moarte? Care isi traieste viata mai din plin?

25 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să convingi un măgar să tragă la jug, îi atârni un morcov în față iar la un taliban să se explodeze, că îl așteaptă în rai 70 de cadâne și un munte de pilaf. Și el este fericit și își trăiește viața din plin. De aceea și eu sunt Charlie Hebdo.

| Drimmero a răspuns:

Cei care gandesc rational si traiesc dupa bunul plac necondusi dupa vreo religie. Cand iti traiesti viata dupa regulile unei religii deja poti spune ca nu esti in directia cea buna indiferent de care religie este vorba. Trebuie echilibru si cu limita orice vrei sa faci incat sa nu-ti dauneze.

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

Ajungi la un moment dat să fii atât de orbit de regulile stricte pe care ți le impune o religie, că nu vei reuși niciodată să te cunoști pe tine însuți.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Religiosii aia fanatici sunt de evitat, daca au ajuns sa nu se spele pentru ca e nu stiu ce sarbatoare...

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Evoluezi,ma bucur

| T0T a răspuns:

Știi cum se zice: ignorant și fericit, ca să folosesc un termen de mai de Doamne Ajută. Fericirea nu vine simplu dacă îți pui întrebări, însă satisfacția de a gândi, medita și evolua vine doar atunci. Oricum, eu unul nu aș putea să fiu fericit mințindu-mă și adoptând chestiuni care nu sunt în concordanță cu ceea ce cred că este corect sau ceea ce mă chiar scandalizează. E vorba și de putințele fiecăruia.

| LPCTSTR a răspuns:

Realist fiind, sa traiesti sub o masca a realitatii suna a scop in viata, deci ai un motiv relativ sa traiesti; totusi, n-as da nimic pentru momentul realizarii inexistentei stalpului de care "speranta" multora se sprijina.

Depinde de persoana, perspectiva fiecaruia asupra vietii.

Răspuns utilizator avertizat
| sadrian46 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Poți să te droghezi cu iarbă sau să citești Biblia fără o gândire critică. Nici aceea nu este realitatea. Vei găsi acolo credința de spectacol, miracole și superstiții, și legi valabile pe vremea lui Moise. Și vei bolborosi rugăciuni. Întunericimea minții.

| StrongHeart a răspuns:

Cred ca sunt mai fericiti cei care cred in idealuri, fie ele utopice.
Le da o speranta oamenilor sa traiasca.Altora le place sa fie strict realisti si sa nege orice fel de existenta a lucrurilor netangibile.
Am fost la ambele extreme si iti zic sincer ca trebuie sa fie un echilibru intre cele doua, agnosticismul este un loc bun in care sa te afli, pentru ca practic spui 'Sunt om si nu le stiu pe toate dar nu neg posibilitatea vietii dupa moarte, a lui Dumnezeu sau a altor zei, mi se pare un lucru prea greu de conceput pentru mintea umana.'
Echilibrul e singura solutie buna sa traiesti o viata frumoasa si linistita si pentru echilibru ai nevoie de speranta si pentru speranta trebuie sa crezi in ceva dincolo de tine.

| Algo098 a răspuns:

Daca crezi in alta viata, mai lunga si mai buna, vei considera viata asta ca fiind ceva mai putin important, vei incerca sa traiesti dupa niste reguli inventate de indivizii care ti-au spus ca vei avea alta viata mai buna decat asta si ca in viata asta trebuie sa faci cum iti recomamda ei ca sa obtii acea viata ipotetica, deci viata ta va fi marcata de reguli inventate si vei trai cu speranta intr-o alta viata.
Daca nu crezi in alte vieti, traiesti normal viata pe care o ai de trait si nu ai de ce sa fii nemultumit.
Parerea mea despre viata vesnica:
Viata vesnica promisa e o poveste si nu are baze reale. Ti se promite ca un Dz iubitor si atotputernic a carui putere si iubire o vedem la tot pasul cand vedem spitalele pline cu bolnavi, iar Dz-ul iubitor si atotputernic nu i ajuta cu nimic. Tot asa cum Dz ne ajuta in viata asta de sunt spitalele pline si puterea + iubirea lui Dz nu pot face nimic, tot asa vom avea si o viata vesnica de la el. E usor sa promiti ceva dupa moarte. De ce nu ne da Dz, o viata vesnica inainte de moarte? Trebuie sa murim ca sa avem viata vesnica? Probabil ca dupa ce ai murit, nu mai poti muri, deci esti "nemuritor" = "viata vesnica", dar fiind deja mort, cred ca nu e vorba de viata vesnica ci doar de moarte vesnica. Nu degeaba se zice ca mortul de la groapa nu se mai intoarce. Daca eu as promite unui om ca ii dau 100 lei dupa ce moare, cred ca nu va fi multumit si atunci cand e vorba de viata, care face mai mult de 100lei nu realizez de unde vine atata incredere in cineva care iti promite o viata dupa moarte, si inca vesnica. O viata vesnica inseamna foarte mult. E infinit, iar viata finita pe langa viata vesnica e practic egala cu zero, deci si ceea ce facem intr-o viata egala cu zero e nesemnificativ si e absurd ca o divinitate cu viata infinita sa poata lua in considerare faptele unei persoane intr-un timp egal aproape cu 0 si pentru acest nimic, divinitatea sa dea individului o viata vesnica. E o aberatie sa cred ca daca citesc niste povesti, recit cateva poezii si execut cateva ritualuri inventate, acest nimic pe care-l fac poate determina o divinitate si aceea inventata sa imi dea o viata vesnica. Mai e si intrebarea ce fel de viata vesnica e? Dar ca sa fim putin mai seriosi, se poate spune direct ca niste povesti si niste personaje inventate inexistente nu pot oferi nimic, nici in viata asta si cu atat mai mult, nici dupa moarte, deci viata de dupa moarte nu e nimic mai mult decat o fantezie ce nu are nici o legatura cu realitatea. Ar trebui sa fiu suparat ca nu traiesc mai mult? Nu. Atat traieste orice om, e ceva normal si trebuie sa acceptam lucrul asta. Daca se va putea trai mai mult cu ajutorul stiintei (nu al fanteziei) va fi ok, pentru cine doreste si isi va putea permite, probabil ca va avea o viata mai lunga, dar nu infinita.

| Algo098 a răspuns:

Cand traiesti dupa credinta si crezi in fantezii, traiesti in minciuna. Poate ca esti fericit, dar e o fericire falsa si traiesti dupa reguli fanteziste care iti sunt impuse de cei care au creat fantezia pe care o consideri drept realitate si adevar. Cand esti mai realist si nu crezi in orice fantezie, ai o viata normala si frumoasa, bazata pe realitate, nu pe fictiune.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Clar, ca asa se intampla. Fie nu respecta reguli de igiena, fie li se recomanda direct sa treca mai repede pe lumea cealalta, unii refuza asistenta medicala, vaccinuri, transfuzii si asa mai departe, nu e chiar asa de sanatos sa nu isi foloseasca ratiunea, logica si sa se lase condusi de fanteziile altora care nu intodeauna sunt asa de benefice pentru cei creduli si naivi. Depinde mult si de comunitate, de familie. Daca toti te indeamna pe o directie gresita, daca ti se introduc si in soala fantezii in loc de stiinta, daca ai acces limitat la cunoasterea reala sau daca te-ai obisnuit asa de mult cu fantezia, greu revii la normal si ai toate sansele sa devii un fel de zombie.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Sunt convins ca e o carte foarte buna. Eu si fara sa citesc prea multe in domeniu am convingerea ca minciuna propagata in masa si ridicata la rang de adevar e daunatoare pentru toti.

| Algo098 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Am gasit varianta in engleza in format pdf happy

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cei care își trăiesc viața crezând că există un Paradis, desigur.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

E doar o credinta oarba atat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da... oare care sunt mai fericiți? Cei care cred într-o viață de 10^infinit de ani de bucurie sau ceilalți care cred într-o viață de 60(?) de ani de plăceri?

Premiul la loto de saptamana asta este cel mai mare din ultimii 10 ani, participi si castigi. Sentimentul este de bucurie, iar asta simt creștinii pe pământ datorită credinței și în Rai datorită împlinirii.
Iar plăcerea știi și tu ce e, no... acum pune tu în balanță.

Ca și creștin tot om ești, faci sex, caștigi bani, pleci în vacanțe ș.a., doar că cel mai important lucru pentru tine nu mai este modul satisfacțiilor trupești(cum si ce mănânci, cum și cu cine faci sex, cum și cu ce te îmbraci, cum și unde îți petreci vacanța) ci cel mai important lucru este să-ți salvezi sufletul prin asta descoperind multe lucruri frumoase ce nu mor niciodată.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Nu cred ca un loc anume si credinta in el poate produce o fericire autentica, ci credinta intr-o Persoana, vederea ei si partasia cu ea.
Paradisul in sine nu cred ca poate motiva religios pe cineva, dar vederea si experierea lui Dumnezeu, a Maicii Domnului, a sfintilor, partasia cu ei, existenta impreuna cu ei, da! "Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu!" - Predica de pe munte.

| silentnoise9 a răspuns:

In principiu, asta este ceva discutabil si depinde de viziunea fiecaruia asupra vietii.
Dintr-un punct de vedere, fericirea este subiectiva, ceea ce denota, de cele mai multe ori, faptul ca nu toti impartasim aceeasi conceptie asupra idei de a trai viata din plin, sau asupra semnificatiei vietii, a mortii si chiar a unui asa numit Paradis. Adica, fiecare este fericit, intr-un fel, asa cum este. Este multumit de viata si de credintele sale. Pentru ca un om care nu este sau nu prea este fericit cu viata pe care o are, incearca sa schimbe ceva.
Deci, indiferent de ce categorie de oameni vorbim aici, ei sunt destui de fericiti daca aleg sa ramana in continuare la crezurile lor.
Dar, dupa parerea mea, pentru a fi cu putinta unui om sa fie cu adevarat mai fericit, este nevoie ca acesta sa priveasca la el insusi. Caci doar in el, poate gasi drumul spre fericire si doar asa isi poate trai viata mai din plin.