| Innsbruck a întrebat:

Care sunt motivele pentru care oamenii merg la mormantul lui Arsenie Boca? Daca ati avea ocazia, ati merge? De ce? (intrebare pentru toata lumea)

Răspuns Câştigător
| Lizzu a răspuns:

Iar numele asta. E a 1000a oara cand il aud si vad.
Nu stiu de ce nu lasa omu' in pace o data pentru totdeauna.

Nu e nici o minune,nu se intampla nimic special acolo.E doar publicitate pentru atragerea de turisti in zona, implicit pentru BANI. Si atat. Se folosesc de faptul ca acolo e ingropat acel om, asta daca chiar e ingropat acolo, pentru a manipula oamenii creduli care pun botul la toate lucrurile de genul asta.

Imi amintesc cat de dezamagita am fost cand am vazut cum "plange" de fapt o icoana.
Le e frica de adevar si poate de dezamagire, de spulberarea sperantelor si aleg sa creada ca acel mort face minuni.
Nu am auzit pana acum in ce au constat nici una din "minunile" acelea.

Unii chiar isi merita manipularea si prostirea...

13 răspunsuri:
| costis a răspuns:

Da, as merge. Pentru ca Dumnezeu i-a daruit si dupa plecarea din aceasta lume sa ajute oamenii.

| Innsbruck explică (pentru costis):

Cum ii ajuta? De unde aveti aceasta convingere?

| danay72 a răspuns:

Faptul de a te inchina si venera un om, nu este in acord cu ceea ce zice Biblia, adica sa ne inchinam doar lui Dumnezeu. Exod20:4,5

| relian a răspuns:

Ai vazut vreodata o turma de oi? Daca ai vedea ai intelege cum sta treaba. Turma care deja este formata merge intr-o anumita directie. Daca apar alte oi, sau unele habar n-au ce se intimpla, astea mai de pe la mijloc sau din spate merg unde merge toata turma, fara a avaea habar unde o sa ajunga.Cam despre asta este vorba sin cazul speciei umane si aici avem turme de oameni care merge dupa cum sint minati, insa ei habar n-au de fapt nici ce fac, nici pentru ce fac ceea ce ei fac.Deci parintele asta de care spui ma lasa absolut rece, este un alt barbos ca restul care a incercat sa manevreze turmele de oameni. Unia spun ca spre binele oamenilor, dar eu nu prea cred asa ceva.Omul nostru se pare era ceva mai citit decit restul barbosilor si ar fi vrut sa faca ceva in sensul in care el gindea.Adica? Adica ca turma sa aiba ce paste ca prin asta sa aiba cu ce cotiza celor care conduc acele turme.Insa se pare ca la conducere se afla altcineva ce nu era barbos si omu nostru nu prea sa ales cu mare lucru.

| milan9 a răspuns:

Este un lucru esenţial faptul că in Biserica sfinţilor li se acordă doar "CINSTIRE" şi nu "inchinare" (nu divinizare, acordata numai lui Dumnezeu)!

Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât
o confuzie cauzată de polisemia termenului, confuzie explicată prin faptul că acest termen provine din latinescul
lat."inclinare" – înclinare.

Ori ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc… happy

| sublime89 a răspuns:

Motivul pentru care se duc la mormantul lui e ca sunt extrem de indoctrinati, si asteapta cadouri din cer. Toti se roaga sa scape de probleme, in loc sa se ajute singuri cumva. Daca sunt atat de mari crestini, atunci de ce le-a dat d-zeu problemele alea in primul rand? Sunt penibili. Se roaga ca zeul care le-a dat probleme sa-i scape de probleme.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Astazi multi oameni traiesc in suferinta, in lipsuri, in disperare. Dar acei oameni care merg la mormantul unui om, isi pun increderea in om, idoli, demoni, si NU IN DUMNEZEU! Daca doresti citeste in Biblia ta in Deuteronomul 18:9-13.

| Innsbruck explică (pentru PorumbRodica1965):

Ai dreptate, unii chiar sunt prea anivi.M-am gandit si u la asta, dar inca nu stiu daca vreau sa merg sau nu. Poate merg, doar din curiozitate

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Innsbruck):

Daca ai citit versetul biblic ce ti l-am recomandat, intelegi din el ca astfel de lucruri sunt dispretuite de Dumnezeu. Atunci ei la cine cred ca se roaga? Popii ii amagesc, ca sa faca bani in urma lor, fie chiar prin vanzare de lumanari si tot castiga ceva. Daca nu te superi eu as vrea sa dezbatem cateva subiecte pe raspunsuri biblice daca vrei, de exemplu : 1) Ce veste buna are Dumnezeu pentru noi? sau 2)Cine este Dumnezeu; 3)Cine este Isus Cristos? 4Ce speranta exista pentru morti? 5) De ce permite Dumnezeu raul si suferinta? si desigur mai sunt multe intrebari pe care si le pun oamenii, iar Biblia ne ajuta sa gasim raspunsul. Daca vrei sa analizam una? Care vrei tu, cu argument biblic.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Merg oriunde mă va duce viitoarea nevastă.

| Zatharra a răspuns:

Probabil e un fel de pelerinaj, încearcă să găsească răspunsuri, iar o astfel de călătorie ar putea ajuta.Sau poate nu au motive atât de profunde.

Aș merge oriunde în România, dacă aș avea ocazia, deci nu prea contează.

Aș vrea să cunosc mai multe și dacă asta înseamnă să ajung și pe-acolo, e bine din partea mea. Sunt deschisă și la astfel de experiențe.

| Denly a răspuns:

Caută ajutor. Aş merge pentru că sunt curios daca voi simţi ceva neobişnuit.