anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt TOATE pacatele pe care un om le poate face? Vreau sa-mi raspunda Doar cei ortodocsi, sub nicio forma ateii(nu v-am facut nimic sa ma injurati).

21 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Putem gresi cu gandul, vorba sau fapta.Proverbe6:16-19

| anonimg a răspuns:

Nu sunt ortodox, dar nu stiu daca cineva ti-ar putea spune toate pacatele care le poate face un om.
Poate sa fie incalcarea celor zece porunci. Dar si acestea se ramnifica destul de mult.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Toate, dar cel mai greu e sa te lepezi de credinta, e greu sa revii, celelalte se spovedesc si se iarta daca-ti pare rau ca le-ai facut

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Exista indreptare de spovedanie si vei vedea ca sunt multe pacate pe care le poti face

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Potrivit textelor biblice ebraice şi greceşti, a păcătui înseamnă literalmente "a rata ţinta". Dumnezeu însuşi a stabilit „ţinta" pe care trebuie să o atingă creaturile sale inteligente. Ratarea acestei ţinte înseamnă păcat; păcatul înseamnă şi nedreptate sau nelegiuire (Rom. 3:23; 1 Ioan 5:17; 3:4). Tot ce nu este în armonie cu personalitatea, cu normele, cu căile şi cu voinţa lui Dumnezeu, care sunt sfinte, reprezintă păcat. Păcat poate însemna o conduită greşită, nerealizarea lucrurilor care ar trebui făcute, o vorbire lipsită de pietate, gânduri necurate şi dorinţe sau motivaţii egoiste.

| mariaalessandra a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Da,dar daca pupi pe cineva dupa ce te-ai impartasit si asta e pacat si daca se intampla sa te gandesti,, ca hai lasa nu-i nimic daca mint acum, ca altceva nu am ce sa fac in cazul asta si oricum ma spovedesc'' e pacat, dar iti e greu sa te gandesti ca ar putea fi.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru mariaalessandra):

Pacate sunt lucrurile care intra in contradictie cu legile si principiile biblice. E bine sa fim atenti sa nu pacatuim dar in acelasi timp nu trebuie sa ducem la extrema acest lucru deoarece am putea ajunge sa exageram. Biblia il prezinta pe Dumnezeu ca fiind "fericitul Dumnezeu", iar el vrea ca si slujitorii sa sa fie fericiti. De aceea, el nu a stabilit o sumedenie de reguli care ne-ar duce la pacat, ci ne-a oferit principii care sa ne ajute sa intelegem ce e potrivit si ce nu.

| mariaalessandra a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Of,da,dar exista o gramada de pacate care te trezesti prea tarziu sa-ti dai seama ca le-ai facut.Mai ales in ziua de astazi, e greu sa le gasesti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai deja ai facut tu unul, pierzand timpul pe TPU cu o intrebare absurda, pe cand daca spuneai doame-ajuta erai mai castigata.fiindca o vorba ziditoae de syflet oricat de miva inseamna mut mai mult decat pierderea unei clipe in mod inutil pe TPU.

| MisFit20 a răspuns:

Prostia, crima, violul si increderea in ceilalti sunt singurele pacate pentru care platesti o viata intreaga.

| mariaalessandra a răspuns (pentru MisFit20):

Eu vreau sa le stiu pe toate pentru. ca si daca pupi pe cineva imediat dupa ce te-ai impartasit e pacat. Merci oricum.

| sempreinvolo30 a răspuns:

(1 Corinteni 6:9, 10) Cum? Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni regatul lui Dumnezeu? Nu vă lăsaţi induşi în eroare. Nici fornicatorii, nici idolatrii, nici cei adulteri, nici bărbaţii folosiţi pentru scopuri nenaturale, nici bărbaţii care se culcă cu bărbaţi, 10 nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici cei ce insultă, nici extorcatorii nu vor moşteni regatul lui Dumnezeu.

| adrian1419 a răspuns:

Nu te-as fi injurat fiindca eu tot cred ca unele lucruri n-ar trebui facute chiar daca esti ateu si cred ca totul depinde de context si perspectiva

| mariaalessandra a răspuns (pentru adrian1419):

Da,dar mai mereu se intampla sa iasa pe categoria asta cu cearta...

| Ruxy5 a răspuns:

Omul poate face multe pacate...

| florySim a răspuns:

Orice creștin e bine să facă măcar o dată în viață spovedanie generală, la o mănăstire, iar apoi se poate spovedi oricând la preotul lui. Păcatele nu pot intra în Cer. Fără spovedanie nu intră în Cer nimeni. Spovedania trebuie să se facă înaintea duhovnicului. Deci, eu când mă duc la spovedanie înaintea preotului, mă duc în fața lui Dumnezeu. Preotul este un simplu martor. În ziua judecății el atât poate spune, cât i-am spus eu. Ce nu i-am spus, nu-i dezlegat nici pe pământ, nici în cer. Dar eu, dacă m-am dus la spovedanie și i-am spus toate și preotul mi-a făcut dezlegare cu mâinile pe cap, eu sunt dezlegat. Nu ati auzit în Evanghelie? A suflat asupra lor și le-a zis: Luati Duh Sfânt; cărora le veți ține păcatele, ținute vor fi și cărora le veți ierta, iertate vor fi, și orice veți dezlega voi pe pământ, va fi dezlegat și in cer … Spovedania trebuie să fie completă și să nu se ascundă nimic din cele făptuite. Dar ca să ții minte și să faci o mărturisire întreagă, nu te duce cu ochii legați la preot, căci diavolul îți ia mintea și uiți. Cu o săptamână sau doua inainte, stai liniștit într-o cameră, ia-ți un caiet și scrie toate păcatele tale din copilărie, sau de la ultima spovedanie. Toate pacatele le poti gasi in indreptar de spovedanie.Este carte de cumparat de la un magazin cu obiecte de cult si carti ortodoxe sau poti gasi pe site.

| mariaalessandra a răspuns (pentru florySim):

Da,multumesc dar eu stiu ca exista o groaza de pacate pe care le poti face, si vreau sa stiu ce sa spun la spovedanie.Eu de exemplu, nu stiam ca e pacat sa pupi pe cineva sau icoanele dupa ce te-ai impartasit, si exact asta am facut.In fine, exista foarte multe pacate si nu vreau sa ma mai spovedesc inca o data fara sa le spun pe toate.

| David98TM a răspuns (pentru florySim):

'Orice creștin e bine să facă măcar o dată în viață spovedanie generală, la o mănăstire, iar apoi se poate spovedi oricând la preotul lui. Păcatele nu pot intra în Cer. Fără spovedanie nu intră în Cer nimeni.' ultima parte este foarte amuzanta laughing

| David98TM a răspuns (pentru florySim):

Ai grija la cuvinte.....si data viitoare zi ortodoxi...

| florySim a răspuns (pentru mariaalessandra):

Cu placere.Nu am gasit asa ceva ca nu ai voie sa pupi o icoana sau sa te pupi, doar daca ai baut si ai varsat este scris ca pacat.

| florySim a răspuns (pentru David98TM):

Da,am avut grija, stai tu linistit. Textul e luat din scrierile parintelui Cleopa referitor la spovedanie, nu l-am inventat eu. Daca observi am folosit si cuvantul ortodox.