|

Cat dura o zi cand a facut Dumnezeu toate lucrurile?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu putem stii.

In mod normal, putem spune ca ziua a fost dintotdeauna 24 de ore insa vorbim aici despre mitul creatiei. Asta inseamna ca Dumnezeu a creat soarele luna, pamantul si etc.

Cel mai usor ar fi sa zicem ca a durat cat a vrut El dar in acelasi timp putem spune ca a durat o fractiune de secunda pentru ca conform Bibliei El este atotputernic, ceea ce inseamna ca este foarte posibil ca timpul sa nu fi avut nici o relevanta asa cum intelegem noi timpul.

Teoria relativitatii restranse zice ca daca cineva se misca cu aproape viteza luminii, timpul pentru ei ar curge altfel fata de noi. Asa ca nu putem zice cu certitudine cat ar fi durat o zi pentru Dumnezeu cand a creat lumea.

Mai bine am considera geneza din Biblie ca fiind o poveste care sa ilustreze mitul creatiei in loc sa o consideram o istorie exacta.

| a răspuns:

O zi de activitate umană este o perioadă într-e două repausuri nocturne în care execuți o acțiune completă oarecare. O începi dimineața și o termini seara. Astfel măsurată cu un ceas omenesc, acțiunea divinității este împărțită pe zile, pentru o înțelegere mai simplă a devenirii cosmice în vremea creației.

| explică (pentru sadrian46):

Se zice ca 1000 de ani e ca o zi in fata lui Dumnezeu.Dar e o problema.Parca Dumnezeu era atotputernic, cum de i-a luat 7000 de ani sa faca aceste lucruri? Chiar si 7 zile e mult pentru un zeu atotputernic. Zile ca ale noastre..Eu daca eram atotputernic, le faceam instant.

| a răspuns (pentru dany1988):

Lui Dumnezeu poate că i-a luat 7000 de ani omenești, care reprezintă 7 zile dumnezeiești. Te-ai gândit că asta? Poate că în felul ăsta ne este evidențiată nimicnicia noastră și măreția lui Dumnezeu.

| explică (pentru Crissi99):

Pai parca era atoputernic. Dadea din gura si gata, nu ii trebuiau 7 zile.Nici macar o ora.