| dany1988 a întrebat:

Cat dura un an pe vremea celor cu varste exagerate din biblie? 365.25 zile? Pe vremea aia nu cred ca erau oameni de stiinta, cel putin crestini.Se stie ca cei din Mesopotamia "ardeau" si cu astronomia, dar nu cred ca au masurat anul.

Răspuns Câştigător
| Alexandrionelu a răspuns:

Părerile sunt împărțite. Eu cred că un an era un ciclu complet al lunii, adică 30 de zile. Cel mai bătrân om din vechiul testament a trăit aprox. 900 de luni, adică 75 de ani, ceea ce era foarte mult pentru vremea aceea.

| dany1988 explică (pentru Alexandrionelu):

Ca sa vezi.Nu traiau atat de mult.

| dany1988 explică (pentru Alexandrionelu):

969 cica.

| Simpatik a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Gresit nu stii Biblia dar iti dai cu parerea despre ea, alaturi de un alt necrestin care te si apreciaza pentru asta:
Cartea biblică Geneza mentioneaza sapte barbati care au trait peste 900 de ani: Adam, Set, Enos, Chenan, Iared, Metusala si Noe!
Sunt ani nu luni de zile!
Oricum pacatosilor le va fi greu sa accepte un adevar biblic.

| dany1988 explică (pentru Simpatik):

Serios? De unde a adus acel porumbel ramura de maslin? Ca doar Dumnezeu a distrus tot ce nu era pe arca, plus.De unde a facut Noe rost de vita de vie? Ca nu scrie nici unde ca a luat rasaduri sau puieti.Mai gasesc, stai calm.Si de ce s-a contrazis Dumnezeu cu privire la animale? Odata zice sa ia cate o pereche si la urma zice sa ia cate 7 din cele curate, si una necurata.Si cum a creat Dumnezeu acesti caini? https://prnt.sc/rho76o

| dany1988 explică (pentru Simpatik):

Ce de astronomi existau pe atunci.Nu uita ca pe atunci se credea ca pamantul e centru universului.Plus ca pe atunci se credea ca pamantul e static.Deci cele 365.25 zile intr-un an pica.

| Alexandrionelu a răspuns (pentru dany1988):

După cum ți-am zis de la început, părerile sunt împărțite. După cum vezi în celelalte comentarii, fanaticii religioși cred cu frenezie ca oamenii chiar au trăit peste 900 de ani, ceea ce din punct de vedere biologic este imposibil pentru specia noastră. Fiecare are dreptul sa creadă ce dorește, fiecare alege ce vrea sa fie în viață: un om rațional sau un pupator de moaște!

| dany1988 explică (pentru Alexandrionelu):

Am citit undeva ca ei masurau anii ''de la inceputul toamnei pana la toamna cealalta'', Oare de unde or fi stiut cand incepea toamna si venea cealalta toamna.

| Simpatik a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Daca Dumnezeu dorea acest lucru oamenii puteau fi si nemuritoriwinking
Doar cei alesi au trait 900 sau mai mult pentru ca ei sunt primele generatii de oameni, oameni alesi si pe palcul lui Dumnezeu.
Dupa potop varsta omului incepe sa scada, abia cei mai credinciosi sa le zicem asa oameni mai reusesc sa traiasca cate 120 de aniwinking
Dar ce sa le explici unora care nu au cunostinte nu doar din Biblie ci si despre univers.
900 de ani raportati la varsta Universului sunt echivalenti cu caderea unei frunze toamna din copac pana jos, atat de "mult" reprezinta!
Nu are rost sa le mai raspund unor atei ca tine, nici nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, daca eu cred respecta-mi credinta lache si nu comenta, caci in alte tari precum tarile musulmane daca faci blasfemii esti ucis, macar la noi esti liber sa te exprimi contra, dar faceti-o frumos si cu respect!
Ca eu nu ma iau de Satan sau cui va inchinati voi.
Exista oameni de stiinta care sunt de parere ca exista o Fiinta Suprema in Univers (Dumnezeu), oare voi sunteti la unghia acelor oameni, incat puteti sa demonstrati contrariul?
Tot ce puteti face este sa rastalmaciti texte biblice, dar nu ati facut scoli care sa va pregateasca sa intelegeti la ce fac ele referire, Biblia este o Carte greu de inteles, nu se citeste si intelege mot-a-mot, nu este o nuvela de Agatha Christie.
Ca sa cunosti Biblia trebuie sa fii initiat in acesata taina, pentru voi este o taina oculta, trebuie sa faci scoala de preoti ca sa poti intelege putin din ea, si iti trebuie o gandire de geniu ca sa o intelegi pe toata.
Caci judecata (n.r. gandirea) lui Dumnezeu este diferita de judecata omeneasca! O furnica nu poate ridica pretentii in fata unui furnicar, la fel nici oamenii nu pot sa ridice pliscul in fata Divinitatii, nu il poti lua pe Dumnezeu de urechi ca el are alta gandire diferita de a noastra, o alta logica, e logica dumnezeiasca difera de tot ce este uman.
Daca ne mai faci fanatici eu va fac satanisti, caci asta sunteti!

| Alexandrionelu a răspuns (pentru Simpatik):

Și uite asa, dragi copii, și-a mai dat arama pe față un fanatic religios, inteligent ca o cizma de cauciuc, cu crize acute de schizofrenie. Îți doresc sa pupi icoane și moaște până iei coronavirus din saliva babelor și să te tratezi cu tămâie în Catedrala Mântuirii Neamului!

| dany1988 explică (pentru Alexandrionelu):

Eu nu am treaba cu nimeni, dar sa nu fie fanatic.Mie imi place sa descopar fanatici.

| Alexandrionelu a răspuns (pentru dany1988):

Răspunsul de mai sus era pentru utilizatorul "Simpatik".

| dany1988 explică (pentru Alexandrionelu):

Stiu.

| Simpatik a răspuns (pentru Alexandrionelu):

You can kiss my ass!

| dany1988 explică (pentru Simpatik):

Fanatismul ucide.

| Simpatik a răspuns (pentru dany1988):

Si satanismul vostru!
eu nu-s fanatic cu nimic cred in Dumnezeu si atat nu merg la biserica!
e dreptul meu bai fraierilor sa cred, daca voi nu credeti dar va uitati la stele si le priviti crezand ca nu sunteti singuri in univers voi sunteti cei care va mintiti.
punct
fanatismul ucidea doar in timpul razboaielor cruciate nu acum, ortodoxia este una dintre religiile cele mai vechi si nu dus razboi impotriva oamenilor nici a paganilor ca voi astia doi, ca va bat parte-n parte cat si pe amadoi deodatawinking eu nu-s vreun pocait sau "cultist" (n.r. membru al unui cult) ca voi.
catolicismul a ucis oameni prin ordinul templierilor!
pe de alta parte vedeti-va ma de treaba voatra ca va dau de sariti in sus, ce m-ati luat voi pe mine in barca nu aveti ce face, imprastiati propaganda voastra satanista in alta parte, aici sunt si oameni care cred in Divinitate, nu e problema voastra asta mai incultilor care priviti documentare pe net si apoi va dati aici culti, studiati biblia daca aveti ceva de spus, e usor sa aduci niste acuze nefondate, dar cand ati sutiat voi perioada antica si ce presupune ea, ce studii ati facut de ati ajuns la concluzia ca anul nu avea 365 de zile acum +2000 de ani, poate ca asa este ca nu avea 365 zile dar veniti cu argumente, voi in afara de google nu aveti si alta sursa de informare!

| dany1988 explică (pentru Simpatik):

Ia cauta pe ''goagle'' ce inseamna satanism si ce inseamna ateism.Satana nu exista, la fel nici zeii.

| Simpatik a răspuns (pentru dany1988):

Ok multumesc de informatii chiar nu stiam diferenta intre ateism si satanismwinking lol

| dany1988 explică (pentru Simpatik):

Ai sis ca ''satanismul vostru''.

33 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Un an normal din perioada dinainte de Noe avea ca si cel de dupa, 360 de zile cu corectia care se facea de preoti la sapte ani pentru a regla zilele lipsa din rotatia normala. Daca citeai Biblia aflai si tu si cel "premiat" unul, cu aceleasi cunostinte ca ale tale in ale antideluvienilor Biblici.

| dany1988 explică (pentru danut):

Man.Aia nici nu stiau ca pamantul se invarte in jurul soarelui..Vezi ca anul are 365.25 zile.

| danut a răspuns (pentru dany1988):

Stiau mai bine ca tine baietas (scrie in Biblie) fiindca aveau un creier de cca, 6-7 Kg, nu ca tine 1, 5 kg. Ti-am spus ca daca nu citesti Biblia habar nu ai ce spui, stiau ca anul are 365 de zile dar pentru prostii din sec.21 au simplificat folosind anul de 360 de zile cu corectile necesare (adica adunau zilele lipsa in anul sabatic). Greu cu intelesul asta, mai ales pentru ultima generatie.

| dany1988 explică (pentru danut):

Sa nu exageram cu greutatea.Balena are creierul de vreo 9 kg, e desteapta ca omul?

| dany1988 explică (pentru danut):

Vezi ca ''prosti'' aia au adus multe beneficii umanitatii.

| dany1988 explică (pentru danut):

Pai de unde am luat acele versete? Nu din biblie?

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Dumnezeu a făcut pe om după chipul si asemănarea Sa. Adică l-a făcut înțelept si era instruit de Dumnezeu in toate domeniile. Aceste informații se stransmiteau pe cale orala pana la Moise. Longevitatea primelor generații le permitea lucrul acesta. Anul era același din moment ce si ei aveau calendar format din ore, zile si luni. Atunci nu era nevoie de "oameni de știință" deoarece ei cunoșteau direct de la Dumnezeu chiar mai mult decât cunosc astăzi așa zișii oameni de știință, care susțin lucruri care nu sunt reale. Ca exemplu evoluția.

| dany1988 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Vezi ca si Adam l-a facut pe Set dupa chipul si asemanarea lui. Deci, se deduce ca Dumnezeu era material, ca Adam si ca noi.

| Irinel15123532 a răspuns:

Este o erezie totala a bibliei si a istoriei in sine, in vechime un an era un an, nu o luna.
Tot in Geneza, Geneza 7:10 il avem pe Noe in corabie :
''După cele șapte zile, au venit apele potopului pe pământ. În anul al șase sutelea al vieţii lui Noe, în luna a doua, în ziua a șaptesprezecea a lunii, în ziua aceea, s-au rupt toate izvoarele adâncului celui mare și s-au deschis stăvilarele cerurilor.''

Daca anul inseamna o luna, o luna inseamna o saptamana, si o saptamana inseamna o zi, o zi inseamna o ora. Sa nu fim naivi, este o erezie totala.
In biblie nu scrie, si Eva a nascut un fiu dupa 9 ani (9 luni).

| dany1988 explică (pentru Irinel15123532):

Nu merge.Ca ei nu stiau ca pamantul se invarte in jurul soarelui.

| oz_1736 a răspuns:

Daca esti atent la detaliile descrise in biblie afli multe. Postul dureaza 40 de zile, au ratacit in desert 40 de ani, varsta iedului, vitelului pentru sacrificiu, varsta lui Veniamin cand pazea caprele. Multe lucruri despre distanta in timp le aflati din Cartea lui Enoh. O carte scoasa din biblie, e rara dar se gaseste si ieftina chiar in librarii

| dany1988 explică (pentru oz_1736):

De ce nu e in biblie?

| oz_1736 a răspuns (pentru dany1988):

Contine niste date atat de exacte despre stele, constelatii impartirea timpului in anotimpuri incat e greu de inteles si in ziua de azi de unde le stia.

| dany1988 explică (pentru oz_1736):

Nu prea cred.

| oz_1736 a răspuns (pentru dany1988):

Si ce. Crezi ca ma deranjeaza pe mine. Tu ramai cu intrebari, nu eu

Întrebări similare