Doua, dar merge si una. Recomand Becks sau Tuborg. Dar se consuma dupa ce citesti, nu inainte. Berile le pui la sfarsitul zilei, cand ai terminat toata treaba. Iar Biblia o citesti pe carti. Iti alegi o carte, care te incita pe tine mai mult, si o citesti de la inceput, de la un capitol in sus pe zi, cate ai tu chef. Nu ai cum sa nu intelegi, are foarte mult sens. Salut.
Desi inclin sa cred ca te-ai simti stingherit sa declari ca ai baut atatea beri cati oameni au scris, corectat, modificat sau tradus Biblia. Ceea ce ar fi un numar destul de mare! Poate vagoane de bere(nu de oameni!).E bine ca macar sugerezi, pari un om cinstit.
Macar recunosti ca nu intelegi mai nimica daca o carte a fost scrisa de mai multe persoane! Si-ti trebuie stimulent.
Ma scuzi, am adresat raspunsul lui Gaia.
Biblia este un concept pe care eu il reduc la DECALOG.
Nu stiu daca trebuie sa bei ceva sau nu, ca sa accepti asta. In schimb, sfatuiesc, desi nu mai este cazul ca vad ca stiti sa procedati la o REFORMA. A poruncilor! Cred ca veti putea astfel, prin vot democratic sa cuceriti inimile zombilor prozeliti, daca ati recompune LEGILE! In acest fel:
Porunca I:
'Eu sunt Dumnezeul vostru (completat de o fisa care sa includa CNP, realizari, deci si un CV)'
Porunca II
"Sa promovezi prozelitismul, sa crezi in toti nemernicii"(aici completati cat mai multe dovezi de aderarea la Mafia, la toti nemernicii (cuvant care in scopul atragerii tuturor as propune, democratic sa-l schimbam cu cuvantul domnului de la articolul precedent). Eventual consultati multinationalele.
III. Faceti-va chip cioplit folosind metoda imprimantei 3d interactiva, adica :daca aveti vreo intentie buna (de a fura etc, ) sa apara la prosti ca fiind salvatorul lor.
IV.Cand auzi de porunci, sa te gandesti bine daca iti mai ies socotelile, sa faci ce doresti, nu-ti face nici o grija.
V. Nu te odihni nici o clipa, fura mai ales sambata si duminica, caci lumea e adormita si plecata la gratare(alti hoti frati). Pune si pe fratii tai sa fure, si boul si asinul.
VI. Bate-ti joc de mama si tatal tau, umileste-i si aminteste-le ca ei sunt pricina necazurilor tale. Pedeapsa de neandeplinirea a acestei nemernicii sa fie pedepsita cu moartea spirituala(care nu exista) si cea de ducere la DNA.
VII.Sa ucizi tot ce-ti sta in cale, daca nu ai logistica, du-te la ISIS, in tarile europene, vei gasi finantare si motivare dupa un scurt curs de perfectionare.
VIII.Desfraneaza-te in voie, asta asigura prosperitate bancilor, chiar daca te imprumuti, merita, macar sa-ti traiesti viata.
IX.Sa minti pe rupte, si pe tine insuti, chiar cand esti la bucurie! Dar si la necaz.
X.Nu scapa din vedere, in satisfacerea placerii nici o nevasta sau prietena a aproapelui tau, dar si in rest. Ca prinde bine.
Caci a voastra va fi imparatia pe care cu Creinta ai intocmit-o si furat-o, democratic.
Cate beri am baut sa vad cam ce gandesti?
Am reflectat indelung! Avand in vedere ca Biblia se poate citi doar cele 10 porunci, restul oricum nu ai sa intelegi, poti bea cate o bere de porunca, sau daca nu ai exercitiu nici de baut, poti bea o singura bere!
Funda?
Mă amuză oamenii ăştia ca tine.
Mă amuz mai mult de închipuirea momentului când se pune o întrebare de genul.
" Haha, o să spun asta ca să par amuzant. Aşa o să atrag atenţia altor atei sau agnostici ca să ducem tradiţia pupincurismului mai departe. Ce o să mai râdem. Hahaha. "
Chiar că e amuzant.
Inainte de a citi biblia, pleacati genunchi si cere ajutor direct de la cel ce a scris-o.
cu berea o sa ajungi eventual beat nicidecum la ce ai intrebat tu, in fine stiu ca intrebarea e pusa aiurea dar nah ti/am raspuns
"cere ajutor direct de la cel ce a scris-o."
1 - biblia a fost scrisa de mai multi oameni
2 - toti sunt MORTI
Da ai dreptate cei care au scris BIBLIA au adormit, dar autorul BIBLIEI este viu in veci vecilor. Acela este Dumnezeu.
Dumnezeu prin puterea Duhului Sfant a scris Biblia ajutanduse de oameni.
Deci te intreb cine a scris Biblia?
"autorul BIBLIEI este viu in veci vecilor"... tocmai ce ti-am zis ca nu exista un singur autor ci mai multi si ca ei sunt toti morti iar tu acum o arzi cu "un autor" si "e viu"? Adi Desktop, ai legatura.
"Acela este Dumnezeu"... gresit.
"Deci te intreb cine a scris Biblia?"... repet pentru ultima data, biblia a avut foarte multi autori, a suferit multe modificari iar o parte din autori sunt necunoscuti.
Iarasi confunzi (intentionat? oare ) pe Dumnezeu cu tine. Pe acel Dumnezeu!
Daca vrei altul, v-am oferit alte porunci! Doar este democratie, stiinta si analfabetismul si interesele au votat pentru TINE!
Bucura-te!
Ce legatura are raspunsul tau cu ce am zis eu? Ti se pare ca am gresit cu ceva? Arata cu ce. Biblia are foarte multi autori, a fost modificata de foarte multe ori in timp, se contrazice in diverse locuri, cei care au scris biblia sunt morti si cel mai important, multi autori nu se cunosc.
Vad ca tu ai prostul obicei sa o dai in bara la fiecare raspuns pe care-l lasi pentru mine.
Daca ti se pare ca afirmatiile mele sunt gresite, esti liber sa demonstrezi dar decat sa o arzi cu penibilitati gen "confuzi pe dumnezeu cu tine", mai bine stai linistit in banca. Nu esti pregatit pentru o asemenea discutie.
Nu conteaza 'cine a scris Biblia', conteaza ce contine.Si pe Shakespeare, cine l-a scris?
Doar nu o sa pretinzi acum ca aia care a' scris Biblia erau o ceata de betivani?!
Nu conteaza cine a trecut Biblia cu litere pe pagini de harti, TOT NU INTELEGI conteaza cine a dictato ca sa fie scrisa. Acela e autorul nu?
daca eu iti dictez tie sa scrii ceva, te intreb cine are dreptul de autor?
"Nu conteaza 'cine a scris Biblia'"... ba conteaza.
"conteaza ce contine"... si asta conteaza DAR din moment ce multi pretind ca biblia e inspirata de un zeu atotorice iar ea contine greseli si contradictii, atunci nu mai poti pretinde ca acel zeu e atotorice sau nu mai poti pretinde ca a fost inspirata de un zeu atotorice.
"aia care a' scris Biblia erau o ceata de betivani"... unii poate erau, altii poate nu erau. Ce e cert insa e ca unii nu reau prea informati motiv pentru care in biblie apar chestii care nu sunt corecte din pdv stiintific, istoric, etc.
----------------
Vad ca iar ai prostul obicei sa deviezi de la subiectul principal. Ai o problema? E prea complicat pentru tine sa nu deviezi? O faci de fiecare data cand imi lasi un raspuns. Mergi la scoala.
Uite foarte pe scurt, cum a decurs pana acum discutia dintre mine, userul de mai sus si tine :
El - Autorul bibliei
Eu - Biblia are mai multi autori
Tu - confunzi pe Dumnezeu cu tine
Eu - Ce legatura are ce am zis eu cu ce ai zis tu?
Tu - Nu conteaza cine a scris biblia.
----------------
Deci... daca esti incapabil sa discuti pe un subiect si deviezi tot timpul, stai linistit in banca ta si ciocu mic.
Pana acum ai dat-o in bara de 2 ori in cadrul acestei postari.
O sa iti pun niste intrebari simple :
1 - De unde stii ca zeul tau este autorul bibliei?
2 - Daca zeul respectiv este autorul acelei carti, de ce apar contraziceri si afirmatii care sunt gresite din pdv stiintific, istoric, profetic, etc?
Intrebarea era 'punctuala'! Omul era curios sa afle cate beri? Trebuia sa-i raspunzi un numar: 1, 2, 3, 10! Daca erai corect! Sau nici una daca esti antialcoholic!
Ce legatura are numarul de beri cu cati autori are Biblia? Aici este lipsa ta de discernamant si logica. Dar probabil ca te-ai obisnuit sa emiti niste pareri ca sa te afli in treaba!
Vreau sa-ti traduc si intrebarea " pe intelesul tau. Inferno stia dictonul latin:'In vino veritas'. Adica 'adevarul se gaseste in vin '. Voia sa inteleaga Biblia care este adevar! Dar a cerut sa-i echivalam in Bere, vinul.Fa calculul si primesti funda. Nu te mai invat, ca profiti apoi.
Desi inclin sa cred ca te-ai simti stingherit sa declari ca ai baut atatea beri cati oameni au scris, corectat, modificat sau tradus Biblia. Ceea ce ar fi un numar destul de mare! Poate vagoane de bere(nu de oameni!).E bine ca macar sugerezi, pari un om cinstit.
Macar recunosti ca nu intelegi mai nimica daca o carte a fost scrisa de mai multe persoane! Si-ti trebuie stimulent.
1 /In 2 TIMOTEI 3>16 Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte lucrurile, să disciplineze în dreptate,
2PETRU 1>21 Căci profeţia n-a fost niciodată adusă prin voinţa omului,+ ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu,+ fiind purtaţi de spiritul sfânt
mai clar de atat nu stiu cum sa iti arat, versetul de mai sus.
si insa apostoli afirmau lucrul acesta, uite mai jos
1Tesaloniceni 2>13 De fapt, iată de ce îi şi mulţumim neîncetat lui Dumnezeu,+ deoarece, când aţi primit cuvântul lui Dumnezeu,+ pe care l-aţi auzit de la noi, l-aţi primit nu ca pe cuvântul oamenilor,+ ci, aşa cum este într-adevăr, ca pe cuvântul lui Dumnezeu, care şi lucrează în voi, credincioşii.
Aratami afirmati din puct de vedere stientific, istoric s.a.s.m.d...
Daca imi permiti si eu vreau sa te intreb.
Pe ce te bazezi cand spui ca Nu Dumnezeu a scris Biblia?
E irelevant despre ce vorbeste inferno. Discutia mea era legata de afirmatia unui alt user.
"Omul era curios sa afle cate beri?"... mie nu-mi pasa de postarea lui inferno deoarece raspunsurile mele au legatura cu postarea unui alt user nu cu inferno si cu vinul lui.
"Ce legatura are numarul de beri cu cati autori are Biblia?"... si uite cum iar o dai in penibil.
Aparent tu ai probleme si cu intelegerea unui text, nu doar cu ramasul la subiect.
Vezi ca e destul de evident pentru cei fara probleme. Vezi ca scrie mai ales la primul raspuns :
Gaia a răspuns (pentru sanboss):
Deci raspunsul tau la prima intrebare este :
Pentru ca scrie in biblie?
----
Bun. Acum mergem la urmatoarea intrebare :
De unde stii ca ce scrie in biblie in legatura cu acel zeu e corect?
-------
Nu ai raspuns la a 2-a intrebare.
Pai intrebarile tale se refera la vin sau la bere? Ca vad ca vrei sa creezi confuzie printre credinciosi! Inferno a intrebat de bere si nu de vin.Din cate-mi amintesc.
"intrebarile tale se refera la vin sau la bere"... nici la vin nici la bere. WTF?
"vad ca vrei sa creezi confuzie"... prin ce anume creez confuzie? Postarea mea e cat se poate de clara.
Userul sanboss a vorbit de "autor" (adica la singular ba) iar eu i-am zis ca biblia are mai multi "autori" (adica la plural ba).
Prea complicat pentru tine? Ce anume ti se pare confuz?
"Inferno a intrebat"... ce legatura are inferno cu raspunsurile mele?
Mergi la scoala. Aparent la capitolul "intelegerea textului" stai exagerat de prost.
Biblia face ceea ce sustine, schimba vieti, si iti da sansa unei noi vieti dincolo.
ce rost ar avea viata aceasta daca nu ar fi ceva dincolo de ea\
si de ce credeti dumneavoastra ca biblia nu ar fi insuflata de la Dumnezeu?
Nu ai raspuns la ce ti-am cerut. Nu devia de la subiect.
1 - De unde stii ca ce scrie in biblie legat de acel zeu e corect?
2 - Daca zeul respectiv e autorul, de ce apar erori si contraziceri?
Prietene Gaia, biblia a fost scrisa in perioade diferite, nu putea sa fie scrisa de un singur om LOGIC NU?
Dar autori care au scris-o, eu vreaus ca sa intelegi ca au fost insuflati de la DUMNEZEU sa scrie precum El a spus.
Sunt de acord cu tine ca BIBLIA a fost scrisa de mai multi autori
dar tu esti de acord cu mine ca autori acestia au scris ce au primit de la Dumnezeu?
"nu putea sa fie scrisa de un singur om"... pai si eu ce am zis pana acum?
"au fost insuflati de la DUMNEZEU"... te-am intrebat de unde stii asta. Ai zis ca din biblie. Ti-am mai pus 2 intrebari.
Mai eviti mult sa raspunzi? Incep sa-mi pierd rabdarea.
Pur si simplu CRED.
Eu te-am intrebat de unde stii ca autorul bibliei este Dumnezeu. Tu mi-ai zis ca scrie in biblie.
Repet : te-am intrebat de unde STII. Tu acum imi zici "pur si simplu cred"?
Pai daca pur si simplu crezi, atunci nu poti pretinde ca autorul bibliei este un singur zeu si nu mai multi oameni.
Momentan, tot ce avem este ca OAMENII sunt autorii bibliei iar cei care au scris acolo, au pretins sau au avut impresia ca au fost inspirati de acel zeu.
La intrebarea " de unde stii ca zeul tau este autorul bibliei" nu poti sa raspunzi cu " pur si simplu cred". Daca tot ce poti sa oferi e "pur si simplu cred", atunci cel mai corect e sa zici "nu stiu dar CRED ca autorul este zeul respectiv". Nu merge nici sa zici "stiu pentru ca scrie in biblie iar eu pur si simplu cred"
----------------------------------
Bun. Acum ca am aflat adevaratul raspuns si ca tu de fapt NU stii ci doar CREZI, chiar daca a 2-a intrebare nu mai are rost (deoarece nu stii), raspunde-mi la ea.
2 - Daca zeul tau e autorul bibliei, de ce apar greseli, contraziceri si chestii care nu au nici o baza solida, care nu au dovezi?
Aratmi textele biblice care au legatura cu intrebarea ta, si iti voi raspunde
Te prefaci ca nu stii despre ce e vorba? Fii sincer, ai citit biblia?
Daca iei potopul global ca fiind pe bune, el nu s-a intamplat si nu exista nici o dovada. Personajul numit Moise din biblie nu a existat. Distrugerea Tir-ului de catre Nabucodonosor nu s-a intamplat. Zeul respectiv a oprit soarele in loc ca sa nu mai apuna, asa ceva fiind o idiotenie. Chiar si oprirea planetei in cazul respectiv era ridicola deoarece mureau toti. Uciderea celor 42 de "tineri" de catre 2 ursi daca e sa o iei ca fiind pe bune, e o poveste absurda.
Mai vrei? Acestea sunt doar cateva din multele absurditati pe care le gasesti in biblie.
Sigur, tu acum poti sa o arzi gen "da ie metaforice" dar daca vei zice asa ceva, o sa intampini alte probleme.
Din moment ce tu doar CREZI si NU stii, discutia s-a cam terminat. Puteai zice de la inceput ca tu doar crezi si evitam o discutie inutila.
NOE. În secolul al XIX-lea au avut loc patru expediţii în Ninive, unde s-au descoperit 30.000 de tăbliţe de lut cu scriere cuneiformă, care au aparţinut împăratului Asurbanibal (668-626 î.Hr.). Câteva tăbliţe fac referire la nimicirea întregii omeniri prin potop, din pricina păcatelor oamenilor. Berrosos, un preot, istoric şi astronom babilonian care a trăit cu peste 300 de ani înainte de Christos, menţiona tradiţia existenţei arcei pe muntele Ararat. Lucrarea sa, Babyloniaca, s-a pierdut, dar s-au păstrat anumite fragmente reproduse de alţi autori antici. Istoricul evreu Iosif Flavius menţionează cele scrise de Berrosos şi alţi cronicari antici.
Repet... NU EXISTA DOVEZI PENTRU UN POTOP GLOBAL.
Ca a scris Vasile sau Ion despre un asemenea eveniment e irelevant.
E o diferenta uriasa intre a exista dovezi pe bune legate de acel eveniment si a scrie despre un eveniment zicand "a fost pe bune".
Daca tu crezi ca gresesc, esti liber sa-mi prezinti dovezile care sa sustina existenta unui potop global.
Inca nu ai raspuns la a 2-a intrebare si deja imi pierd rabdarea. E clar ca nu esti pregatit pentru aceasta discutie iar raspunsurile tale sunt bazate doar pe favoritism si ignoranta. In plus de asta, la prima intrebare ai recunoscut ca tu de fapt nu stii ci doar CREZI iar credinta e irelevanta in cadrul discutiei noastre.
Esti o persoana care are la baza un singur lucru care chiar daca ar fi gresit nu lar lasa pentru nimic din lume, imi pare rau dar nu inteleg cum iti explici toate lucrurile care ne inconjoara si de ce nu ar exista Dumnezeu si nu sar releva prin Scriptura
Multi cred ca au inteles biblia din prima oara dar eu ii sfatuiesc sa o mai citeasca odata ...si inca odata..si inca odata cu mare atentie si o sa vedeti ce descoperiti, o sa vedeti ce scrie cu adevarat, eu oricum sunt ateu nu am nici o treaba cu dumnezeul vostru, credeti in cine vreti eu cred in mine.