Nimeni nu este "mantuit" printr-un simplu gest sau cuvant.
Viata este o continua marturisire a credintei...
Avem permanent nevoie de iertare, de a lucra noi insine continuu la mântuire:
- "Drept aceea, iubiţii mei, (...) cu frică şi cu cutremur LUCRAŢI MÂNTUIREA voastră;" Filipeni 2, 12
- NU DOAR numele de crestin sau botezul, NU DOAR apartenenţa la Biserica lui Hristos te mântuieşte, ci o viaţă "activă"- primire si apstrarea HARULUI, dar şi FAPTELE BUNE - plus credinţa).
"FACEŢI, dar, roade vrednice de pocăinţă şi nu începeţi a zice în voi înşivă: Avem tată pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate şi din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam." Luca3, 8
Şi ca dovadă:…
Iacov 2, 17: Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăşi.
Iacov 2, 26: Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel şi CREDINTA FARA DE FAPTE, MOARTA ESTE.
Iacov 2, 14: "Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are? OARE (doar) CREDINTA POATE SA-L MANTUIASCA?"
1 Toti crestinii inclusiv ucigasii in serie sau violatorii au pacatele iertate pentru ca pentru iertarea lor Isus Christos s-a lasat rastignit pe cruce. 1a.NU exista viata vesnica ci doar moarte venica, si asta doar pentru ca si nimicul este vesnic, exact ca Dumnezeu!
2 Esti nascut din nou DE SUS doar atunci cand dobandesti CONSTIINTA care face diferenta inbtre OM si bestie, dar cum majoritatea crestinilor se cred oi din turma, asta inseamna ca ei nu pot dobandii constiinta care face diferenta intre om si oaie deci implicit crestinii nu pot fi nascuti de sus!
3 Crestinii nu pot trai in sfintenie atat timp cat Christos este slavit la Vatican cu numele de LUCIFER adica alt nume al Satanei. Asa ca cine il are ca Dumnezeu pe Dumnezeul veacului acesta (adica al Noului testament) NU poate fi sfant si nici trai in sfintenie.
4 Duhul Sfant se numeste VIATA si asta inseamna ca toti cei care traim suntem copii Dumnezeului care ne-a nascut, adica al Sfantei Treimi compusa din Mama + Tata+ Iubirea lor.
5 Da am o viata schimbata pentru ca am constientizat ca in lumea in care traim NU credinta conteaza ci numai STIINTA, asa ca m-am schimbat de tot renuntand la credinta a proasta in fantezii care se petrec in ceruri despre care nici Dracu nu stie unde sunt
1)Ai pacatele iertate doar daca le marturisesti si iti pare rau de ele si incerci sa nu le mai faci.De aici rezulta si viata vesnica
2)Da sunt nascut din Duhul Sfant deoarece am fost botezat, asa cum si in Biblie ca botezul este nastere din apa si din duh, adica din Duhul Sfant
3)Nu traiesc in sfintenie, dar incerc sa o obtin prin respectarea cuvantului lui Dumnezeu.In sfintenie totala a trait doar Iisus Hristos.Nici macar ascetii desavarsiti din crapaturile pamantului nu traiesc in sfintenie totala, este adevarat ca traiesc de 10 ori mai sfant ca noi dar nu total pentru ca sfintenia este absenta pacatelor iar numai Dumnezeu nu are pacate
4)Da,suntem copii lui Dumnezeu deoarece el ne-a modelat din pamant, dar mai presus de asta el ne-a suflat duhul vietii pe buzele noastre
5)Viata mea este schimbata de Dumnezeu prin lucrarea mantuitoare a Duhului Sfant
Ma tu extragi cateva cuvinte cam fara sens..depinde de context
e ca si cum te intreb eu pe tine mergi?
tu daca nu stii unde ce raspunzi?
1-nu
2-nu
3-nu
4-nu. pe mine m-a facut mama, nu m-a adus barza.
5-da...dar nu din cauza "corintienilor"!
Ups...dar eu nu ma declar crestin, am sarit peste partea asta, scuze.
Morala inseamna sa iti pese si de toti ceilalti. Morala adevarata este foarte simpla. Tot ce este de la Dumnezeu este simplu nu complicat. In plus morala inseamna si curaj. Nu trebuie sa actiunezi si sa te lasi influentat de frica de moarte. Nu trebuie sa irosesti timp si alte lucruri incercand sa capeti lucruri materiale. Trebuie sa te impaci bine cu toata alumea atat cat poti. Asta nu inseamna sa aprobi rautatile dar nici sa nu le critici daca stii ca nu vei fii apreciat pentru asta. Ca sa poti sa fii moral si sa te indrepti spre moralitate trebuie sa ai grija de sanatatea ta si si cauti sa ai pentru inceput macar un prieten adevarat.