| GouDidodino a întrebat:

Cati ani avea fecioara Maria cand a rămas grea cu duhul Sfânt? Era minora sau majoră?

Răspuns Câştigător
| xerxes1 a răspuns:

Probabil au incercat mai mult timp si de mai multe ori pana cand a ramas gravida.Ca a fost duhul sau vecinul nu stie nimeni.

| Octavian199 a răspuns (pentru xerxes1):

Vecinul, mai degraba

28 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Minoritatea in acea epoca SE SFARSEA la 12 ani. In Evul Mediu "femeile" se casatoreau la 12 ani si puteau avea pana la 25 de copii in timpul vietii. Pe la inceputul secolului 19 o femeie putea avea intre 10 si 20 de copii din care multi mureau din cauza bolilor. Nu mai gandi ca in secolul 21, gandeste ca in secolul 1 inainte de Hristos.

| doctorandus a răspuns:

Daca Vechiul Testament ar fi profetit ceva in privinta asta, avea in jur de 12-13 ani. Profetia, vezi tu, nu se refera la o virgina, ci la o pubera. In greaca veche e virgina, dar in ebraica e pubera.

| LupusDei1993 a răspuns (pentru doctorandus):

Eu as zice 16-17 ani.

| doctorandus a răspuns (pentru LupusDei1993):

In primul rand, nu exista date istorice pe tema asta.

In al doilea rand, daca am accepta ca Vechiul Testament are dreptate cu privire la asta, "almah" insemna o pubera sub 13 ani. http://ro.wikipedia.org/wiki/Almah#V%C3%A2rsta_unei_almah

| anonim14653876 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Deci zeul tău a avut nevoie să violeze o adolescentă ca să devină om? Tare ce să mai zic!

| LupusDei1993 a răspuns (pentru anonim14653876):

Citeste raspunsul de mai jos al lui danut.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu prea știa nici ea ce a pățit căci spune ea în discuția ei cu Arhanghelul că,
Eu nu am cunoscut bărbat.
Astfel spun eu că trebuie să fi fost exact înainte de prima ei menstruație, căci astfel primul ovul în loc să se prăpădeacă, a ieșit să zăpăcească apoi lumea pe mii și mii de ani.
Apoi, ea face o călătorie la niște rude din alt oraș, sperând că va putea face un avort acolo. Asta nu putea să o facă singură la 12-13 ani ci mai degrabă pe la 15-16 ani.
Așa că eu optez în final pe 16 ani.

| anonimg a răspuns:

Pe vremea aceea nu exista o lege care să facă diferența dintre minori și majori. Dacă fata era suficient de dezvoltata să poată dă naștere la copii, atunci se putea mărita.
Dar îmi plăcea de legea care interzicea relațiile sexuale din afara căsătoriei. Deci trebuia să fi căsătorit ca să te poți culca cu cineva. Nici în timpul logodnei nu aveau voie sa se culce împreună; pentru că logodna nu este căsătorie.
Iosif, logodnicul Mariei a fost un om deosebit și nu a omorât-o pe Maria cu pietre așa cum cerea legea. El a vrut să o lase pe ascuns și să nu o facă de rușine atunci când a aflat că este însărcinată. Dar numai după ce caracterul lui a fost testat de Dumnezeu, numai atunci Iosif a fost înștiințat de Dumnezeu ca să o i-a de nevastă pentru că ea era însărcinată de la Duhul Sfânt.

| Octavian199 a răspuns (pentru anonimg):

Defineste culcatul'.

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

Deci cum ar veni, Isus s-a nascut din sex in afara casatoriei de o femeie necasatorita si religia are tupeu acum sa blameze aceste fapte... lool

| doctorandus a răspuns (pentru suntserios):

Ba da, era casatorita, deoarece cuvantul logodna este o eroare de traducere: la evreii antici nu existau logodne, ci era mai intai casatoria, la catva timp dupa casatorie urma ceremonia de consumare a casatoriei. Deci Iosif si Maria erau deja sot si sotie, conform evangheliilor.

| suntserios a răspuns (pentru doctorandus):

Deci practic adulter... alt "pacat" blamat de biserica

| anonimg a răspuns (pentru suntserios):

Da, dar nașterea Domnului Hristos a fost prin Duhul Sfânt. Maria nu călcase Legea lui Dumnezeu în niciun fel.
Trebuie reținut faptul că Domnul Hristos S-a întrupat atunci; pentru că El era mai dinainte -dintotdeauna cu Tatăl și Duhul Sfânt.

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

Maria a facut un copil cu altcineva decat era căsătorită. Punct. Biserica ar trebui sa accepte adulterul in aceste condiții

| anonimg a răspuns (pentru Octavian199):

"Defineste culcatul".
Relații intime.

| anonimg a răspuns (pentru suntserios):

Nu este considerat adulter, pentru că și copiii lui Adam și ai Evei au luat parte la înmulțirea oamenilor pe pământ și nu a fost păcat. Prin păcat se înțelege neascultarea față de Dumnezeu.

| Octavian199 a răspuns (pentru anonimg):

Culcat=adormire.Ala e incest.

| Octavian199 a răspuns (pentru anonimg):

Culcat=adormire.Ala e incest.Ia sa caut un incest pe 'goagle' in biblie. Asta dupa 'inmultire'

| Octavian199 a răspuns (pentru Octavian199):

Exemplu lui Lot

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

Deci biserica trebuie sa accepte incestul si adulterul. Din asta s-a nascut lumea si Isus. Simplu.

| Intum a răspuns:

Raportat la timpul ei, era femeie in toata firea, raportat la era noastra, la 14 ani esti copila. Conform traditiei iudeo-crestine, Maria avea 15 cand a nascut deci 14 cand era gravida.

| misssuccubus a răspuns:

Cei care zic ca nu e posibil sa ramai gravida singura :
un rechin care a stat in acvariu ani de zile a dat nastere la un pui fara sa fi avut contact cu un mascul niciodata. Da da nu are de-a face, ca e animal dar faza e si noi suntem biologic animale, mamifere ca rechinii dam nastere deci...
Shark Gives Rare 'Virgin Birth' to Three Pups. The zebra or leopard shark (Stegostoma fasciatum) is among the species that has now been observed giving "virgin birth."Jun 30, 2016
Virgin birth. Deci sa nu va mai aud. Exista explicatii pentru orice.

| misssuccubus a răspuns:

Minora.Mi se pare ca Iosif era si mai batran decat ea. Oricum in unele versiuni ale Bibliei se spune ca ar fi verisori rolling on the floor))))

| gratargratar a răspuns:

Aflam de la Epifanie Monahul, ce a scris o biografie a Maicii Domnului prin sec. VIII ca Maica Domnului a fost dusa in Templu la varsta de 7 ani. Sf. Simeon Metafrastul spune ca aceasta ducere la Templu s-ar fi petrecut mai devreme, pe la 3-4 ani.
Bunavestire a avut loc, dupa Epifanie Monahul in jurul varstei de 14 ani. Deci a nascut cand avea 15 ani. Alti sfinti parinti spun ca ar fi avut loc ceva mai devreme.

Femeile din acea vreme se casatoreau mult mai devreme decat cele de acum. Conceptul de persoana "minora" este recent. Si e paradoxal cum, oamenii moralizeaza cand vine vorba despre o minora (sub 18 ani), dar sunt de acord cu homosexualitatea. Ori daca homosexualitatea este impotriva biologiei, dpdv sexual femeia ajunge la maturitate in jurul intervalului 12-14 ani. Dpdv fizic, tot in jurul acestei varste, femeia atinge maximul frumusetii ei. Dupa aceasta varsta, procesul de crestere inceteaza. As spune ca deja se instaleaza imbatranirea. In schimb, este adevarat ca maturizarea psihica continua.
Daca luam prin comparatie modul in care arata niste femei la varsta de 14 ani, iar apoi cum arata aceleasi femei la varsta de 18 ani, o sa realizam, obiectiv, ca erau mai frumoase la 14 ani.
Spun acestea pentru a intelege mentalitatea anticilor, si evolutia acestei mentalitati pana in zilele noastre.
Mai mult, speranta lor de viata era mult mai mica, deci si casatoria trebuia sa aiba loc mult mai repede. Speranta de viata era de 30-35 de ani.

In cazul Fecioarei, lucrurile s-au petrecut in felul urmator. A fost dusa la Templu la o varsta frageda, unde a stat pana la varsta casatoriei, conform legii. Cand a ajuns aceasta varsta, preotii nu au mai putut sa o pastreze la Templu, pentru ca era considerat necuviincios ca niste preoti sa stea pe langa niste femei ce erau la vremea casatoriei. Asa incat s-a hotarat, intre preoti, cui sa fie data Fecioara Maria. In acel an, arhiereu era Zaharia, tatal lui Ioan Botezatorul. Si s-a hotarat sa fie data lui Iosif, spre pastrarea fecioriri ei! Caci Iosif era deja batran, avand in jurul a 70 de ani, si fusese deja casatorit, avand si copii (cei ce aveau sa fie numiti "fratii Domnului").
De restul, se ocupa foarte clar evangheliile canonice care spun ca:
1. Nasterea a avut loc fara impreunare trupeasca, ea fiind Fecioara si inainte de nastere, dar si dupa nastere (cum spune proto. lui Iacob).
2. Ca Fecioara nu era casatorita cu Iosif cand a nascut, ci numai logodita (Luca, cap. 2, 5). De aceea Iosif s-a gandit sa o lase, pana ce a primit incredintarea de la Inger. Caci Iosif o banuia de adulter, lucru ce se pedepsea cu moartea prin lapidare.
3. Ca Fecioara nu a mai avut alti copii, ramanand fecioara si in nastere, si dupa nastere. De aceea a fost incredintata de Iisus lui Ioan Evanghelistul (Ioan 19, 27).

In sfarsit, intrebarea ta este voit sugestiva si rautacioasa. Caci ea nu a "ramas grea" cu Duhul Sfant. Procesul nu a fost unul natural, nu a urmat etapele biologice normale (fecundare, nidatie, dezvoltarea fetusului samd.). Ci Hristos S-a intrupat dintr-odata, atunci cand Maria a spus "fie mie dupa Cuvantul Tau". La fel cum Dumnezeu l-a facut pe Adam din pamant, Hristos s-a facut pe sine Insusi din Pantecele Fecioarei, adica din genomul ei, fara sa fie nevoie de altceva.
Conform conceptiei de azi, Fecioara era minora, la fel cum, conform conceptiei de atunci, tu mai ai cativa ani de trait.

| Helper07 a răspuns:

Urma sa se casatoreasca cu Iosif, deci nu era minora.

| LupusDei1993 a răspuns:

Mai intai stapaneste limba si literatura romana, si abia dupa vii cu intrebari.

| Catalin_Teodor_2001 a răspuns:

De ce? Vrei sa bagi Sf.Duh in parnaie ca nu era Maria majora?

Întrebări similare