|

Caut lamuriri privind urmatoarele citate din Biblie :-- Ioan 20:14-16: "[Maria] s-a întors cu faţa şi a văzut pe Iisus stând, dar nu ştia că este Iisus. Zis-a ei Iisus: Femeie, de ce plângi? Pe cine cauţi? Ea, crezând că este grădinarul, I-a zis: Doamne, dacă Tu L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi eu Îl voi ridica. Iisus i-a zis: Maria! Întorcându-se, aceea I-a zis evreieşte: Rabuni! (adică, Învăţătorule)"

- De ce nu l-a recunoscut?-- Luca 24:15-18 " Şi pe când vorbeau şi se întrebau între ei. şi Iisus Însuşi, apropiindu-Se, mergea împreună cu ei. Dar ochii lor erau ţinuţi ca să nu-L cunoască. Şi El a zis către ei: Ce sunt cuvintele acestea pe care le schimbaţi unul cu altul în drumul vostru? Iar ei s-au oprit, cuprinşi de întristare.Răspunzând, unul cu numele Cleopa a zis către El: Tu singur eşti străin în Ierusalim şi nu ştii cele ce s-au întâmplat în el în zilele acestea?"

- De ce nu l-au recunoscut?-- Ioan 21:12 " Iisus le-a zis: Veniţi de prânziţi. Şi nici unul din ucenici nu îndrăznea să-L întrebe: Cine eşti Tu?, ştiind că este Domnul."

- De ce sa-l intrebe cine este?Din moment ce se spune ca a reinviat, care ar fi explicatia pentru faptul ca, avand acelasi corp, nu a fost recunoscut din vedere?

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu te mai obosi sa ceri explicatii de la credinciosi ca nu vei ajunge niciodata nicaeri.Tu daca observi una ai intrebat si ei alta au raspuns.Pai ce are scula cu prefectura nu vad? Ce legatura are ce tu ai intrebat cu schimbarea la fata ce au raspuns ei? Nici o legatura.Ei adica crestinii cind nu au o explicatie incep sa bata cimpii.Se leaga de altceva ca tot sa iasa ca ei sa fie cum zic ei.Nu au un raspuns clar concret, ci numai basme si totul pe linga drum.Si ca sa iti raspund de ce nu lau recunoscut este pentru ca acel tip nu era Isus, e clara ca lumina zilei.Nu doar ca nu lau recunoscut ca fiind Isus fizic, dar nici cum vorbea.Tu daca auzi pe cineva cunoscut vorbind chiar de nu ul vezi tot stii cine este. Tipul ala era sigur un ucenic de-al lui sau probabil cel care l-a luat de unde fusese pus si la ascuns dupa care a venit sa o faca el pe invatatorul, Spunindule anumite chestii asa cum le vorbea Isus.Alta explicatie nu este.Pai daca cel care se da drept Isus nu arata ca Isus atunci cum putea fi Isus? Nu avea cum si apoi Isus daca invia asa trebuia sa se arate cum arata el normal nu cu o alta infatisare a alui om.Pai asa cum mai faci cretdibil acel lucru? Pai te mai crede mutu.Dei aici tragem concluzia ca nici Maria si nici restul nu lau crezut si ca restul este o poveste inventata si impusa sau atribuita acelor ucenici sau apostoli fara ca ei sa aiba habar.Astea sint ppovesti cu care nu are rost sa te complici prea mult.Biblia este o poveste a evreilor iar noi romanii avem si noi povestile noastre.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut. De cele mai multe ori Biblia se explică singură. Spun aceasta deoarece în răspunsurile ce le-ai primit nu s-a amintit nimic despre felul cum ar explica Biblia această întrebare.
Iată ce citim despre învierea lui Isus în 1 Petru 3:18: Cristos însuşi a murit o dată pentru totdeauna în ce priveşte păcatele‚. . . şi a fost dat la moarte în carne‚ dar a fost făcut viu în spirit.
Acest verset arată că Isus a fost înviat "în spirit", adică ca creatură spirituală, nu ca om. O creatură spirituală nu poate fi văzută de oameni. Dar Biblia conţine exemple de situaţii când anumiţi îngeri şi-au materializat un corp carnal pentru a putea fi văzuţi de oameni. (Geneza cap.18; Evrei 13:2).
Ţinând cont de aceste lucruri, putem să spunem că Isus, care a fost înviat "în spirit", îşi materializa un corp carnal atunci când dorea să fie văzut de alţii, corp care nu era identic cu cel care-l avusese înainte de a muri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

"Ioan 20
1 În ziua dintîi a săptămînii, Maria Magdalina s-a dus disdedimineaţă la mormînt, pe cînd era încă întunerec; şi a văzut că piatra fusese luată de pe mormînt.
2 A alergat la Simon Petru şi la celalt ucenic, pe care -l iubea Isus, şi le -a zis:,, Au luat pe Domnul din mormînt, şi nu ştiu unde L-au pus.``
3 Petru şi celalt ucenic au ieşit, şi au plecat spre mormînt.
4 Au început să alerge amîndoi împreună. Dar celalt ucenic alerga mai repede decît Petru, şi a ajuns cel dintîi la mormînt.
5 S'a plecat şi s-a uitat înlăuntru, a văzut făşiile de pînză jos, dar n-a intrat.
6 Simon Petru, care venea după el, a ajuns şi el, a intrat în mormînt, şi a văzut făşiile de pînză jos.
7 Iar ştergarul, care fusese pus pe capul lui Isus, nu era cu făşiile de pînză, ci făcut sul şi pus într'un alt loc singur.
8 Atunci celalt ucenic, care ajunsese cel dintîi la mormînt, a intrat şi el; şi a văzut, şi a crezut.
9 Căci tot nu pricepeau că, după Scriptură, Isus trebuia să învieze din morţi."

Daca Iisus nu mai avea nevoie de acel corp carnal, ce s-a intamplat cu el. L-a pulverizat, ars, ascuns? De ce?

"19 În seara aceleiaş zile, cea dintîi a săptămînii, pe cînd uşile locului unde erau adunaţi ucenicii erau încuiate, de frica Iudeilor, a venit Isus, a stătut în mijlocul lor, şi le -a zis:,, Pace vouă!``
20 Şi după ce a zis aceste vorbe, le -a arătat mînile şi coasta Sa. Ucenicii s'au bucurat, cînd au văzut pe Domnul.
...
24 Toma, zis Geamăn, unul din cei doisprezece, nu era cu ei cînd a venit Isus.
25 Ceilalţi ucenici i-au zis deci:,, Am văzut pe Domnul!`` Dar el le -a răspuns:,, Dacă nu voi vedea în mînile Lui semnul cuielor, şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, şi dacă nu voi pune mîna mea în coasta Lui, nu voi crede.``
26 După opt zile, ucenicii lui Isus erau iarăş în casă; şi era şi Toma împreună cu ei. Pe cînd erau uşile încuiate,...2012 - 2237 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Illvix):

Daca Iisus nu mai avea nevoie de acel corp carnal, ce s-a intamplat cu el. L-a pulverizat, ars, ascuns? De ce?

Dumnezeu a făcut ca corpul lui să dispară într-un mod care nu ne este dezvăluit. Dumnezeu a mai procedat astfel şi cu corpul lui Moise (Deuteronomul 34:5, 6). Dacă corpul lui Isus nu ar fi dispărut, asta i-ar fi putut deruta pe discipoli. Lor le-ar fi fost greu să înţeleagă dacă Isus a înviat sau nu.

Daca avea acelasi corp, atunci puteau sa-L recunoasca foarte usor, si daca era alt corp, de ce avea ranile in maini si in coaste? Si-a fabricat ranile cand sa materializat?

Faptul că Isus îşi materializa un corp când dorea este susţinut şi de Ioan 20:19 unde se spune că el a apărut în mijlocul lor chiar dacă uşile erau încuiate. Lui Toma i s-a arătat într-un corp identic celui cu care a fost torturat‚ dar el a mai îmbrăcat şi alte corpuri pentru a se arăta discipolilor săi‚ astfel că Maria Magdalena l-a luat drept un grădinar. În unele ocazii discipolii nici nu l-au recunoscut imediat. Nu înfăţişarea sa exterioară a fost aceea care i-a făcut să-şi dea seama că este el‚ ci un cuvînt sau un gest din partea sa.

Întrebarea ta iniţială cred că a primit deja un răspuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si are ceva daca cunoaste cateva versiuni sau ideii dinainte, oricum daca merge la 5 preoti va auzi 5 explicatii total diferite.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NGheorghe):

Daca merge la cinci preoti fiecare de alta religie normal ca va auzi cinci explicatii total diferite. Daca merge la cinci preoti ortodoxi va auzi cinci explicatii diferite ca formulare dar ideea va fi aceeasi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru William):

Bai, eu nu am auzit niciodata ca adventisti, panticostalii, baptistii, sambatarii, budistii, islamistii sa aiba preotii.
Daca tu crezi ca eu m-am referit si la preotii catolici nu doar la cei ortodoxi atunci tu esti prea credul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ioan 21:12, un ied, un miel sau un porc cand il duci la taiat, stie ca va fi omorat deci simte, Multi parinti ingroapa simturile copiilor lor ca sa se bazeze pe ce spun ei, ca ei nu mintesc niciodata. Si pe tine te-a adus barza si ai stat cu ochii in soare si in cautari pana ai descoperit ca ti-ai pierdut ani din viata privind degeaba pe cei care spuneau ca esti mic si nu pricepi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aduti aminte de schimbarea la fata de pe muntele maslinilor cand Iisus si-a aratat fata pamanteasca si pe cea Dumnezeiasca, in acelasi timp.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

"2. Si S'a schimbat la fata inaintea lor; si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele I s'au facut albe ca lumina. "
- Fata Lui nu stralucea ca soarele si vesmintele nu s-au luminat in aceste cazuri, de ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai fi o persoana muuuult mai inteligenta, fata de pamanteni cum te-ai comporta, pentru a nu -i influenta prea mult? noi doar prefiguram pe pamant ceia ce credem ca este in ceruri, dar sant incercari si nu prea reusim.noi,planeta si omenirea in general.am fost crescuti ca un copil si ni s-a dat exact cat a trebuit, si cat s-a crezut ca putem stapani.dar bunul Dumnezeu are grija sa evoluam. spiritual si stiintific. incet si sigur.intai inveti sa mergi si dupa aia sa zbori.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa 8-10 luni inveti sa mergi si dupa 6300 de ani inveti sa zbori... De unde le scoti? din burta? Disociaza: evolutia spiritulala este ceva personal si netransmisibil pe cand evolutia stiintifica este invers....omenirea evolueaza stiintific, cei carea au pus bazele nu mai sunt demult printre noi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Unde scrie ca a avut acelasi corp?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează