| PorumbRodica1965 a întrebat:

Ce a prezis Biblia despre Mesia? (aduceti macar 4 argumente implinite )

2 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Un argument nu poate fi implinit sau nu. Cam greu cu gramatica asta, dar daca ajuta dumniedzau, merge si-asa. Poate profetii implinite. Pe scurt, nimic si totul. La fel ca si catrenele lui Nostradamus, multe dintre profetiile biblice sint relative si pot fi interpretate astfel incit sa se muleze pe ce evenimente istorice ii convine celui ce face asta.

| danut a răspuns:

Cu circa 700-800 de ani inainte de Isus Hristos Prorocul Isaia face urmatoarea Profetie despre MESIA:
Isaia cap. 53.
"1. Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului?
2. El a crescut înaintea Lui ca o odraslã slabã, ca un Lãstar care iese dintr-un pãmânt uscat. N-avea nici frumusete, nici strãlucire ca sã ne atragã privirile, si înfãtisarea Lui n-avea nimic care sã ne placã.
3. Dispretuit si pãrãsit de oameni, om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit cã îti întorceai fata de la El, si noi nu L-am bãgat în seamã.
4. Totusi, El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut cã este pedepsit, lovit de Dumnezeu, si smerit.
5. Dar El era strãpuns pentru pãcatele noastre, zdrobit pentru fãrãdelegile noastre. Pedeapsa, care ne dã pacea, a cãzut peste El, si prin rãnile Lui suntem tãmãduiti.
6. Noi rãtãceam cu totii ca niste oi, fiecare îsi vedea de drumul lui, dar Domnul a fãcut sã cadã asupra Lui nelegiuirea noastrã a tuturor.
7. Când a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la mãcelãrie, si ca o oaie mutã înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
8. El a fost luat prin apãsare si judecatã; dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut cã El fusese sters de pe pãmântul celor vii si lovit de moarte pentru pãcatele poporului meu?
9. Groapa Lui a fost pusã între cei rãi, si mormântul Lui la un loc cu cel bogat, mãcar cã nu sãvârsise nici o nelegiuire si nu se gãsise nici un viclesug în gura Lui.
10. Domnul a gãsit cu cale sã-L zdrobeascã prin suferintã... Dar, dupã ce îsi va da viata ca jertfã pentru pãcat, va vedea o sãmântã de urmasi, va trãi multe zile, si lucrarea Domnului va propãsi în mâinile Lui.
11. Va vedea rodul muncii sufletului Lui si se va înviora. Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihãnit va pune pe multi oameni într-o stare dupã voia lui Dumnezeu, si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
12. De aceea, Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, si va împãrti prada cu cei puternici, pentru cã S-a dat pe Sine însusi la moarte, si a fost pus în numãrul celor fãrãdelege, pentru cã a purtat pãcatele multora si S-a rugat pentru cei vinovati."

O fi Hristos Mesia sau nu o fi? O fi Hristos Dumnezeu sau nu o fi? P.S. Evreii urasc acest capitol din marele profet Isaia, oare de ce? Nu cumva pentru ca Mesia NU PUTEA FI decat Dumnezeu insusi, lucru pe care evreii il stiau si de aia asteptau (si inca asteapta) un imparat? Isus Hristos este Mesia, Isus Hristos este Dumnezeu (Yahve)! P.S. Ai mai mult de 4 (patru) argumente in acest capitol a lui Isaia.