| oprescudorin11 a întrebat:

Ce am fi facut daca eram toti perfecti, ca ingerii? Ne-am fi plictisit, mai aveam ce vorbi, dezbate? Ce s-ar fi facut bietul Dumnezeu cu o gramada de dumnezei, laici, in preajma? Toti p e r f e c t i.Ce ne-am fi facut cu femei perfecte, iubitoare de toti? Ar mai fi existat religii? Reglementari? State? Ce ne-am face daca si moise aml nostru era la fel? Era viata sau moarte?

Răspuns Câştigător
| sempreinvolo30 a răspuns:

Decat sa iti folosesti imaginatia pentru a te gandii cum ar fi fost mai bine a-i folosio pentru ati imagina cum va fi cand nu va mai fii boala, suferinta si chiar moarte aici pe pamant,
(Isaia 33:24) Niciun locuitor nu va spune: „Sunt bolnav". Poporul care locuieşte în ţară va fi iertat de nelegiuirea lui.
(Isaia 65:20–23) „Nu vor mai fi acolo sugari care să trăiască doar câteva zile, nici bătrâni care să nu-şi împlinească zilele, căci cel ce va muri la o sută de ani va fi doar un copil, şi păcătosul, chiar dacă va avea o sută de ani, va fi blestemat. 21 Vor construi case şi le vor locui, vor sădi vii şi le vor mânca rodul. 22 Nu le vor construi ca altcineva să le locuiască, nu vor sădi ca altcineva să mănânce. Căci zilele poporului meu vor fi ca zilele copacului şi aleşii mei se vor folosi din plin de lucrarea mâinilor lor. 23 Nu se vor osteni în zadar, nici nu vor aduce pe lume copii pentru necaz, căci ei sunt descendenţa alcătuită din cei binecuvântaţi de Iehova şi urmaşii lor vor fi cu ei.
(Revelaţia 21:4, 5) El va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi. Lucrurile de odinioară au trecut". 5 Cel ce stătea pe tron a zis: „Iată! Eu fac toate lucrurile noi!" Şi mai zice: „Scrie, pentru că aceste cuvinte sunt demne de încredere şi adevărate!"
Dumnezeu nu poate sa minta.Asta e adevarata viata pe care ar trebui sa o traiasca fiecare dintr-e noi

16 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

Ingerii le fel ca si satana sunt perfecti?

| oprescudorin11 explică (pentru zurick):

Nu stiu ca n-am trait nici printre unii, nici printre altii. Incerc sa inteleg, caci de aia intreb.Sau provoc, sa zicem.

| Lizzu a răspuns:

"Ce ne-am fi facut cu femei perfecte, iubitoare de toti? "
--Se pare ca religiile au uitat ca si barbatii pot fi la fel de pacatosi ca si femeile "pacatoase" care, vandute ca si sclave sunt nevoite sa-si multumeasca sotul impotriva vointei si fara sa simta iubire...

Ce vieti chinuite si cata discriminare.

E imposibil ca toti oamenii sa fie perfecti pentru ca nu exista cineva care sa fie perfect. Perfectiunea nu exista.

Daca exista ingeri, atunci nici ei nu seamana unul cu altul chiar daca acelasi dzeu i-a creat.

| oprescudorin11 explică (pentru Lizzu):

Dar perfectiunea nu duce la plictiseala? Eu daca nu ma cert cu persoana iubita, nu ma mai intereseaza! Ma plictisesc.Si nu vreau sa mor de plictiseala.

Despre femeie pot zice ca e perfectiunea imperfectiunii. Fara ea nu ar fi viata. Barbatii isi fac si ei cat se pricep treaba.

| Lizzu a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu stiu. Cand exista un sentiment puternic care te leaga de cineva, nu cred ca te gandesti la plictiseala. Poti trai visul vietii tale si te poti hrani cu sentimentul acela.

Se spune ca si in rai e perfectiunea intruchipata. Si acolo, implicit, e plictiseala.
Asta daca exista rai.

Spui asta in sens rau, negativ?

Nu gandesc decat pozitiv. Ce m-as face cu o femeie perfecta si ca infatisare sau mai ales in sens moral?
Nici macar nu m-as plictisi, probabi chiar as innebuni, ca sa zicem.Pe de alta parte, ce vis al vietii sa-ti faci cu o calugarita(perfectiunea teoretica). Sa nu ne departam de la subiect care e foarte clar:'daca putem trai, daca lumea poate exista in situatia in care nopi toti am fi 'perfecti'. E simplu chiar si pentru un barbat! In rai, nu-mi aduc aminte cum era! Explica-mi tu ce ai face in rai!(daca nu ai gasi un mar, un sarpe).

De ce mai va suparati pe Dumnezeu? Ce va faceati daca erati perfecti? Imi spui?

Nu am cum sa ma supar pe ceva ce e abstract si nici macar nu stiu ca exista,nu da semne...
Ma supar pe ceea ce este religia si adeptii ei (preotii). Storc bani de la populatia care e credincioasa,admite asta.

Ma supar pe ceea ce scrie in cartea aceea,scris tot de oameni,asa cum le-a placut mai mult,ma supar ca se incurajeaza sclavismul si razbunarea pe semeni in VT.

-Ce rost vezi in moaste? ce rost au? daca chiar vrei sa slavesti un "sfant" atunci il slavesti prin faptul de a te ruga si nu sa-i pupi oasele. Nu stiu,mi se pare absurd,privit la rece.

Da, cred ca lumea ar fi existat chiar daca toti am fi fost perfecti, de ce nu? Numai ca nu ar fi rautati si atata haos cat este acum.

As vrea sa aflu cum e in rai dar nu cred ca este un loc numit rai.
"Explica-mi tu ce ai face in rai!(daca nu ai gasi un mar, un sarpe) "
-- daca nu as gasi, as mai cauta, daca iar nu as gasi mi-as cauta-o cu lumanarea si tot as face ceva laughing e in firea omului pana la urma.
happy

Aa happy si in cazul in care nu stii ce ai face cu o femeie perfecta din toate punctele de vedere iti spun eu : nici macar nu te-ai gandi ce ai face pentru ca si tu ai fi perfect asa cum ar fi fiecare om de pe Pamant.

Imperfectiunea nu ar exista si implicit nimeni nu ar stii cum e sa fii imperfect.
Perfectiunea in care am trai ar fi singura realitate pe care am cunoaste-o happy

Adevarat ce spui. Dar cu permisiunea ta, as mai completa ceva: perfectiunea dureaza doar o clipa. Cred ca asta e marele avantaj al creatiunii si, sa zicem devenirii.Cunoastem imperfectiunea caci avem o clipa de perfectiune. Apoi devenim imperfecti. Si asta eu cred ca e bine.Caci sub povara perfectiunii ne-am strivi toti.

Sigur ca e corect.Pe de alta parte, sau acelasi silogism, as zice ca nici Dumnezeu nu ne-a permis o viata atat de lunga, ca sa cunoastem Adevarul, spre protectia noastra.Asa cred. Daca, nu mai comentez caci voi cadea in derizoriu.

Ok happy

| ErrorFound a răspuns:

Ne-am fi taiat venele sa ne punem opiu cu tona sa murim intoxicati de placere.

| Delmoniko a răspuns:

Cateodata, seara ma uit pe TPU. Oricat de greu mi-a fost in ziua respectiva, oricat as fi condus sau chiar daca avionul mi-a intarziat, de un lucru pot fi sigur: idiotii de pe TPU si intrebarile lor ma fac sa zambesc. Multumesc, TPU. You'' re the best! happy