|

Ce anume i-a convins pe cei 12 apostoli sa indure persecutia si martirajul?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Certitudinea că Isus a înviat, că se bucurau de sprijinul lui şi a lui Dumnezeu şi pentru că erau convinşi că viaţa actuală nu reprezintă totul.

1 Corinteni 15:20-34.

34 răspunsuri:
| a răspuns:

De regula un om renunta la bunul cel mai de pret =viata lui pentru adevar.Sa fim seriosi pentru o poveste (cum sustin ateii) nu se deranja nimeni, sa se lase omorit in chinuri.

| a răspuns (pentru Urzi23):

"nu se deranja nimeni, sa se lase omorit in chinuri."
- Se pare ca nu au murit destui pentru "adevar" laughing

| a răspuns:

DOVADA, ucenicii au fost MARTORI la toate evenimentele pe care le-au trait impreuna cu Isus Hristos. Au fost martori la viata Sa, la moartea SA, la invierea SA si la plecarea SA catre Tronul Ceresc, inclusiv PROMISIUNEA revenirii Sale si luarii cu Sine pe toti cei ce-L vor urma. Nu exista dovada mai palpabila ca MARTORUL OCULAR.

| a răspuns:

Dovezile ca ei ar fi fost martirizati sunt extrem de subtiri, am putea spune ca lipsesc cu desavarsire. Asta o afirma un om care a citit tot ce s-a scris despre martiraj in primii cinci sute de ani ai erei noastre.

| a răspuns:

Doar iubirea fata de Dumnezeu si oameni si faptul ca stiau ca predicau vestea buna despre Cristos, facand astfel ceea ce Isus le-a poruncit sa faca. Fapte5:42,Matei28:18-20

| a răspuns:

Credinta oarba. Prin autosugestie nici nu mai simt durerea.
"La martirii şi misticii de care am vorbit, durerea este nu numai refulată, dar cauza însăşi a răului devine o sursă de beatitudine. Carnea este sfâşiata, sângele curge, iar ideea de sacrificiu, acceptat şi oferit, umple conştiinţa de fericire."

| a răspuns:

Categoric dragostea pentru Hristos, Mantuitorul nostru. Dragostea pentru Dumnezeu.Au avut o credinta asa puternica incat si-au dat viata, nu degeaba au devenit Sfinti.A iti da viata pentru Hristos este cel mai mare act de credinta!

| a răspuns:

Multi au murit pentru tot felul de idei nu doar religie si nu doar 12, cati au fost macelariti cand crestini leau omorat ca credeau in zeul lor, de aia sa uitam nu?

| a răspuns:

Ce vorbești EmaS, iar dezinformezi; păi eu stiam că ucenicii lui Iisus s-au ascuns ca șobolanii când L-au răstignit?!
Și cine a mai scris Evangheliile dacă au fost martirizaţi? laughing

| a răspuns (pentru WhatheWow):

Face ce stie mai bine, sa dezinformeze. cand l-au rastignit intr-adevar l-au renegat si au fugit, de fapt au implinit o profetie.
apoi au fugin in alte localitati dupa moartea lui Isus si au raspandit acolo credinta lor. de aceea saul din tars (ulterior ap. Pavel) mergea la damasc, sa ii persecute pe membrii caii (asa se numea credinta lor: calea) dar saul nu a mai ajuns la damasc in calitate de persecutor, ci in calitate de membru al caii laughing.
deci, ema bate din nou campii, ca de obicei!

| a răspuns (pentru fllu07):

Nu dragule, n-au fugit să împlinească profeția ci să-și salveze pielea. laughing

| a răspuns (pentru WhatheWow):

Pai tocmai, ei nu stiau de profetie. dar a fost profetit, si s-a implinit!

| a răspuns (pentru fllu07):

Ce să știe omule când vine unul și spune că-i fiul lui Dumnezeu iar ei când văd că oamenii îl biciuiesc ca pe un câine și-l mai și omoară ne având nici o putere, ce să mai creadă?
Adică vine Dumnezeu pe pământ să spună oamenilor că el e Trimisul și se lasă omorât ca un câine pentru a-i ierta pe oameni, tot El! laughing
ABERAȚII!

| explică (pentru WhatheWow):

Nu dragutule, nu dezinformez. Eu vreau sa scot in evidenta ca si ucenicii au fost oameni supusi acelorasi slabiciuni ca si noi. Dupa ce Domnul Isus a fost rastignit, ucenicii au fost descurajati, indurerati si deprimati, pierzandu-si orice speranta. Apoi, ucenicii au avut experiente in care Domnul Isus li s-a aratat inviat. Datorita acestor experiente, viata lor s-a schimbat complet. Au fost chiar dispusi sa moara pentru credinta lor. Au inceput sa proclame invierea, au marturisit si au predicat public in cetatea Ierusalimului.

| explică (pentru WhatheWow):

Acesta a fost scopul cu care a venit Domnul Isus, ca sa moara pentru pacatele noastre.Crucea nu putea sa fie evitata. el stia ce I se va intampla cand va veni pe pamant. El este Jertfa de ispasire.Aceasta era o parte din planul pe care El si Tatal L-au facut inainte de crearea lumii. El a declarat:,, Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustiu, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului,,

| explică (pentru fllu07):

Nu uita ca vei da socoteala pentru orice cuvant nefolositor si minciuna.

| a răspuns (pentru EmaS):

Iar vorbești de planurile lui Dumnezeu cu Iisus, parcă spuneți că e unul și același?

| explică (pentru WhatheWow):

De ce nu poti sa intelegi ca sunt trei persoane in una singura. Exact cum coaja, albusul si galbenusul foarmeaza un ou, tot asa este si cu trinitatea. Sfanta Treime este compusa din 3 persoane cu egala autoritate si acelasi scop.

| a răspuns (pentru EmaS):

Voi chiar ucideți orice logică pentru a vă susține paranoia!

| explică (pentru WhatheWow):

Nu este paranoia, se numeste credinta.

| a răspuns (pentru EmaS):

Și alții cred în extratereștrii mai ceva ca tine în Biblie și tot credință se numește. laughing

| explică (pentru WhatheWow):

Cercetatorul si arheologul clasic William M.Ramsay si-a inceput cercetarile asupra cartii Faptele Apostolilor cu mult scepticism, dar descoperirile l-au facut sa isi schimbe parerea. El a scris:,, Am inceput cu o atitudine nefavorabila cartii Faptele Apostolilor. Nu aveam de gand sa investighez cu minutiozitate acest subiect; dar in ultima vreme m-am trezit intrand in contact cu Faptele Apostolilor ca autoritate in ce priveste topografia artefactele si societatea din Asia Mica.Treptat mi-am dat seama ca in multele ei detalii, naratiunea prezinta un adevar uimitor.,,
Acum, iata ce-i incurca pe sceptici.In aceeasi carte in care consemneaza 84 de asemenea detalii confirmate istoric, Luca relateaza si 35 de miracole.Mai multe miracole ale lui Pavel sunt prezentate in a doua jumatate a cartii Faptele Apostolilor.De exemplu Luca spune despre Pavel:l-a orbit temporar pe un vrajitor; l-a vindecat pe un om care era paralizat din nastere; a scos un duh rau dintr-o fetita posedata; a inviat din morti pe un om care cazuse de la o fereastra.Toate acestea sunt miracole incluse in aceeasi naratiune istorica ce a fost confirmata autentica in 84 de locuri. Si sunt multi asemenea lui.

| a răspuns (pentru EmaS):

Auzi, sunt sigur că de 2000 de ani, dintre care mai mult de trei sferturi conduși de Biserică s-au scris multe și fabricat dovezi dar te las pe tine să le crezi; eu am mers la școală și nu am interese în religie ca alții chiar dacă nu sunt bogat.

| explică (pentru WhatheWow):

Esentialul nu s-a pierdut, este acelasi. Si pe langa certitudinea pe care o primesti, primesti iertarea, pacea si bucuria mantuirii.

| a răspuns (pentru EmaS):

Cum "el si tatal" cand tu spui ca sunt 1. o persoana 3 in unu.
hotaraste-te.
vezi, prin asta dezinformezi: ca Isus ba ii fiul ba ii DUmnezeu.

| a răspuns (pentru EmaS):

Eu? ce cuvant nefolositor am rosit in ecuatia de fata? ca te demasc? alea is folositoare.
dapoi cand ti se va cere tie socoteala ca il faci pe dumnezeu crdu, si afirmi ca ii pedepsete pe oameni in iad? cum ii?

| a răspuns (pentru EmaS):

Pai cum vii tu si zici ca sunt 3 persoane cu egala autoritate cand vine \isus si spune ca tatal este mai mare... si apoi duhul nu este o persoana, este evident din ps 51: 10, 11.
dar nu esti capabila sa imi raspunzi... doar dezinfomezi.

| a răspuns (pentru EmaS):

Credinta inseamna a crede in lucrurile care nu se vad, conform cu evrei 11:1
CARE NU SE VAD. nu care nu se pot explica sau casre nu exista.

| a răspuns (pentru EmaS):

Credinta inseamna a crede in lucrurile care nu se vad, conform cu evrei 11:1
CARE NU SE VAD. nu care nu se pot explica sau care nu exista.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Crezi ca cei 12 apostoli chiar au existat? si daca au existat, pe ce te bazezi cand spui asta?

| explică (pentru Calininio):

Pentru ca exista scrieri care atesta despre existenta lor.Tu crezi ca a existat Mihai Viteazu?

| a răspuns (pentru EmaS):

Normal, pentru ca exista evidenta ce atesta asta mai presus de orice dubiu, si aceasta evidenta nu se putea naste decat din fapte reale, pentru ca falsificarea lor nu ar fi ajutat pe nimeni. In schimb, anumite " minuni " care apar doar in scris pot fi false, mai ales ca nu sta aproape nimeni sa le conteste.

| a răspuns:

Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului." (Fapt.1:8)
Atunci Pavel a raspuns: "Ce faceti de plangeti asa si-mi rupeti inima? Eu sunt gata nu numai sa fiu legat, dar chiar sa si mor in Ierusalim pentru Numele Domnului Isus." (Fapt.21:13)
raspuns:.Duhul.Sfânt