| GOGOSARUpestrit a întrebat:

Ce-ar fi daca n-ar fi Dumnezeu?

37 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu ar mai fi nimic.

| Inferno a răspuns:

Nu s-ar intampla nimic, aparent realitatea se poate autosustine.

| Maxim96 a răspuns (pentru Inferno):

Fals!
Nimic nu exista de la sine!

| Inferno a răspuns (pentru Maxim96):

Pariticulele virtuale exista "de la sine", deci afirmatia ta este cea falsa.

| BlackSulphur a răspuns (pentru Maxim96):

Mai putin dumnezeu. Foarte logic, ma bucur ca voi abordati astfel problema! Goddamn cheaters.

| infectieacuta a răspuns (pentru BlackSulphur):

Daca sunt indoctrinati... spalati pe creier ce mai vrei? Lasa-i sa creada, oricum is vai de capu lor atata timp cat nu vor sa gandeasca, si sa-si imagineze putin cam cat la suta ar fi posibil ca Fat-Frumos sa vina sa le dea cate un os.

| ViseleSmulgGratii a răspuns (pentru infectieacuta):

Ai murit tu si te-ai intors ca sa ne spui noua ca nu e nimic dupa moarte.
Vezi-ti de ateismul tau. Doar nu esti ca acei idioti care abia asteapta sa atace crestinismul pentru a fi in pas cu moda, nu?

| Aalexander a răspuns (pentru ViseleSmulgGratii):

Dar ai murit tu si te ai intors ca sa ne spui ca e ceva dupa moarte?
Ipocritule.
Vezi ti de pestera ta.

| ViseleSmulgGratii a răspuns (pentru Aalexander):

Eu n-am afirmat nimic, asa ca nici el sa nu o faca.

| Aalexander a răspuns (pentru ViseleSmulgGratii):

Esti un prost.

| Dumniezău a răspuns (pentru Maxim96):

Nimic nu exista de la sine!
Si vrei sa spui ca dumnezeu exista de la sine? Ai zis cu gura ta ca nimic nu exista de la sine, deci nici dumnezeu nu exista.

| Maxim96 a răspuns (pentru Dumniezău):

Noi credem într-un singur Dumnezeu, într-un singur principiu, fără de început, necreat, nenăscut, nepieritor şi nemuritor, veşnic, infinit, necircumscris, nemărginit, infinit de puternic, simplu, necompus, necorporal, nestricăcios, impasibil, imuabil, neprefăcut, nevăzut, izvorul bunătăţii şi al dreptãţii, lumină spirituală, inaccesibil; putere, care nu se poate cunoaşte cu nici o măsură, ci se măsoară numai cu propria ei voinţă.

| RAY a răspuns (pentru Maxim96):

Credeti pe naiba, credeti in intersele voastre si atat, zi-mi un singur crestin care face ce scrie in nt?

| infectieacuta a răspuns (pentru ViseleSmulgGratii):

Bai, e treaba mea ce afirm da? e strict parerea mea si din ce am citit afirm si eu + din logica. Daca tu esti asa de speriat de moarte incat nu vrei sa crezi decat ca ai putea exista vesnic atunci foarte bine. Si in legatura cu moda de care vorbesti tu... eu nu atac crestinismul in special ci zic de toate religiile care venereaza un anumit zeu creator, care acest lucru este imposibil din punct de vedere logic si nu vorbesc din capul meu ci din ce am citit si invatat. Bai... eu zic mai bine sa-ti vezi tu de tarana ta si cu asta basta happy

| ViseleSmulgGratii a răspuns (pentru infectieacuta):

Aici sunt de acord. Nu duce nicaieri discutia. Nici tu nu ai cum sa intelegi crestinismul, nici eu nu am cum sa inteleg cum ceva care este generat din nimic, cu nimic si de nimic poate exista.
Multa bafta!

| infectieacuta a răspuns (pentru ViseleSmulgGratii):

Mai,te inseli eu inteleg crestinismul. Oamenii cred exact ca tine ca nimic nu poate exista din nimic, si asa e pentru ca existenta noastra datoreaza prin anumiti factori care au dus si la creearea pamantului, planetelor etc. Existenta noastra nu trebuie luata drept ceva divin, ceva incredibil cum ar fi ca suntem aici pentru ca suntem din cauza ca ne-a creat ceva... nu frate iar luand vorba de ateism, asa a fost denumit cel "fara religie" insa a fi ateu inseamna sa crezi in propriile forte nu sa te crezi pe tine zeu, gandeste-te omule oare cum e posibil ca o anumita persoana sa creeze straight face pe persoana aceea numita Dumnezeu cine a creat-o? Mai... toate astea sunt manipulari mintale si scoase din cauza ca oamenii erau lenesi candva si nu vroiau sa-si puna intrebari si au batut problema cum ca pe noi ne-a facut ceva, iar chestia asta a fost inventata. Citeste si tu, informeaza-te si ai sa ramai uimit happy Bafta si tie.

| danay72 a răspuns:

Ar fi un haos total.Ieremia10:23

| mODIN a răspuns:

Pai nu exista Dumnezeu...

| RAY a răspuns:

Nimic nu s-ar intampla cui crezi ca i pasa de dumnezeu in ziua de azi uitate la Romania mare parte e crestina ca asa lea botezat parinti, si in plus nimeni nu face ce scrie in biblie deci nu vad nimic deosebit daca nu exista religiile

| Mădă0611 a răspuns:

Lumea e dovada ca nu exista dumnezeu, mai trebuie sa dispara teistii, nu ca as avea treaba cu ei, dar ei au treaba cu toata lumea.

| milan9 a răspuns:

Nu AR FI EXISTAT nimic dacă nu exista Dumnezeu...winking

| milan9 a răspuns:

Este demonstrat ştiinţific faptul că Dumnezeu permanent susţine viaţa oricărui organism, oricărei frunze...

Ideea e că nu doar chimia, fitica şi legile naturale susţin viaţa clipă de clipă. ci energia ce permanent lucrează, sacrul, pragul de mister pe care oamenii de stiinţă nu îl pot înţelege;

Dacă vei avea rabdare, vei intelege ceva din ceea ce scriu mai jos...

| milan9 a răspuns:

Un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).

| milan9 a răspuns:

- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…

- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei...

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu ar fi fost ceva

| Maxim96 a răspuns:

Nu ar fi nimic.
Dumnezeu e cauza a toate ce exista.El e singurul necauzat, necreat, nenascut.
Este însăşi lumina, însăşi bunãtatea, însăşi viaţa, însăşi fiinţa, pentru cã nu are existenţa sau ceva din cele ce sunt de la altcineva. El este izvorul existenţei pentru cele care există, al vieţii pentru cei vii, al raţiunii pentru cei care participă la raţiune şi pentru toţi cauza bunătăţilor.Cunoaşte toate înainte de facerea lor.
Creeazã toate fãpturile, vãzute şi nevãzute, le ţine şi le conservă pe toate, poartă grijă de toate, le stăpâneşte pe toate, le conduce şi împărăţeşte peste ele în o împărăţie fără de sfârşit şi nemuritoare fără să aibă potrivnic, pe toate le umple şi nu este cuprins de nimic, ba mai mult, ea cuprinde universul, îl ţine şi îl domină.

| DarthNiger a răspuns:

Daca nu ar fi Dumnezeu, nu ar exista nimic absolut nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai multe orizonturi deschise, evoluție mai rapidă, asupririle se opresc, escrocheriile BOR se opresc și ele, nu mai sunt certuri pe temă religioasă.
Mai pe scurt, lumea devine mai logică.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ar mai exista intrebarea ta pe TPU

| dragos38 a răspuns:

Dar ce-ar fi daca ar fi?

| AlexeHellsing a răspuns:

Nimic, de fapt Existența lui Dumnezeu este o Lege a Firii. Harul Duhului Sfânt este prezent în străfundurile lumii. Dumnezeu reprezintă creația Universului văzut și nevăzut. Creația lui depinde de existența divinului care practic o alimentează. Dacă mă ierți îți voi spune că sunt de părere că aceasta este o întrebare puerilă. Nu putem pune problema unui univers fără Dumnezeu dacă universul este făcut de Dumnezeu. Iar prezența universului ne duce la existența divinului, căci înainte de univers nu era nimic, nimic care să-l creeze înafară ce Scaunul Sfintei Treimi. Iar cum prezența Sfintei Treimi, aflăm din Scripturi că Dumnezeu este fără de sfârșit. Unde este universul acela fără Dumnezeu? Îți spun eu unde, în imaginația noastră...

| RainboyDash a răspuns:

Ar fi acelasi lucru ca acum.

| Aalexander a răspuns:

Este in gena omului nevoia de a crede in ceva. Inca de cand am aparut am avut diferiti zei ( focul, pamantul, zeus, eu, dumnezeu ).
Oricum sec 21 e secolul ateismului. In curand nimeni nu va mai crede in dumnezeu, dar nu vom trai asa deoarece n am fost conceputi astfel. Prin urmare eu cred ca n viitor, dupa ce va muri dumnezeu, noi vom crede in stiinta, sau in univers.
O noua religie care, sper eu, nu va avea ca scop manipularea, ci va avea ca scop evolutia.

| dragos38 a răspuns (pentru Aalexander):

Suberb raspuns, viitorul va fi al stiintei daca nu ne vom intoarce de unde am plecat adica in pesteri, paduri, muntii/totusi dumnezeu n-are cum sa moara divinitatea poate fi o energie sau universul sau habar n-am problema este ca noi oamenii avem o perceptie gresita despre d-zeu biblia prezentandul ca un batran cu barba alba (bataie de joc)sau cu insusiri umane. in trun fel ai si dreptate dumnezeul biblic va murii cand lumea se va destepta si atunci intrradevar preotii va trebui sa fondeze o noua religie care sa fie in armonie cu stiinta si nu in contradictie cum este acum.

| UndergroundFolklore a răspuns:

Fix ce e si acum.Pentru ca d-zeu nu exista.

| viergedefer a răspuns:

Atunci prostii ar trebui sa isi caute alta zeitate in care sa creada

| TheLastSmile a răspuns:

Probabil pace in lume.
http://crestinismulexpus.blogspot.ro/