|

Ce cred crestinii despre atei? Adic daca ar putea i - ar arde pe toti in flacari laughing? Eu una sincer am o varsta desul de frageda, dar am unele indoieli asupra religiei... adica nu exista nici un fapt concret care sa demonstreze existenta lui D - zeu, s - ar baza tot pe credinta, si nu e chiar asa de usor se crezi! Teorectic, cand te nasti ( la ortodocsi ) parintii te boteaza, deci devii automat crestin ortodox fara sa realizezi tu insati ce inseamna acest lucru, e ca si cum ar decide ei pentru tine! Nu mi se pare corect! Ti se impune de mic sa crezi dar sa crezi in ce de fapt?

25 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sunt ateu deci sar peste prima intrebare.

Referitor la "dilema" ta.
Ai dreptate in privinta "alegerii " religiei de catre parinti, ni se impune ceva de la nastere apoi suntem mulati cu aceste idei(psihicul copilului fiind foarte maleabil) iar la o varsta adulta este normal sa apara acea frica de indoiala pe care o simti. Ai fost construit pe un tipar de mica, cand esti influentabila iar cand descoperi informatie tinzi sa ai dubii e normal.

Totul tine de tine poti sa crezi poti sa nu crezi. De fapt si de drept crede in ce vrei tu atat timp ca nu se rasfrange negativ asupra altora si asupra ta.

In religia crestina daca ai indoieli in privinta Dumnezeului, sunt repercusiuni insa cu toate acestea: "Indoieste-te de toate; gasesteti singur(a) calea" care te face fericita.

24 răspunsuri:
| a răspuns:

Biblia si creatia ne poate ajuta sa-l cunoastem pe Dumnezeu.Dar nici Dumnezeu nu doreste ca cineva sa fie obligat sa i se inchine si niciunde in Biblie nu scrie ca bebelusii trebuie botezati, ci trebuie fiecare sa faca acest lucru cand e destul de matur incat sa poata sa inteleaga ce inseamna acest lucru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://lideruldeopinie.ro/wp-content/uploads/2012/10/copii-africani.jpg
Sad but true.
Unde e Dumnezeu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu nu exista...:|
Uite alte lucruri mai importante decat relatia ta cu mosulica asta din ceruri despre care se zice ca e omniscient, omnipotent, omniprezent...

http://www.youtube.com/watch?v=x0ZqQznblZo

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://i.imgur.com/JMrwH.jpg

http://i.imgur.com/dU0GS.jpg

Sa crezi in ce au crezut si ei, adica in ce au crezut parintii lor. Daca te nasteai in India, erai hindusa, probabil. Nu crede tot ce ti se spune, cerceteaza! :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te nasti ortodox dar nu si practici ortodoxia.Totusi Dumnezeu exista sau hai 99%.
Uite un articol bun in favorea crestinismului care mie imi place, de fapt 2 articole bune:

http://www.everystudent.ro/dincolo/
http://www.everystudent.ro/exista/

Succes.Ar fi frumos si BINE pentru tine daca ai deveni crestin ortodox practicant.
Pc-informatiile de pe linkuri nu sunt venite din partea unui ortodox, dar sunt obiective. Citeste doar ce iti convine.
Eu sunt crestin ortodox.
Numai bine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Nu mai vorbi prostii. laughing Te nasti ateu, si te fac altii ortodox, asa cum daca te nasteai in Arabia Saudita te faceau musulman, si aveai 4 neveste, sau te sinucideai pentru Allah si cele 72 de virgine. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

PS:Nu are ceva gen spam, virusi etc.E un site cu argumente si articole rationale si logice.Imi dau cuvantul.Nu fac spam.Doamne fereste.Sunt crestin ortodox practicant mai mult sau mai putin.Numai bine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu a oferit oamenilor libertatea de a alege.@Mada si altii eu m-am referit ca te nasi liber, pur dar esti botezat fiindca Mantuitorul Iisus Hristos a dat porunca si legea asta.Dar mai ales botezul nu aduce mantuirea fiindca este necesar ca in viata sa respecti legea crestinia adica LEGEA IUBIRII, tolerantei, milei si sa fii cat mai aproape de ceea ce a fost Iisus Hristos.Adica sa duci o viata curata, sa incerci, ca tot omul cade in pacate, dar trebuie sa stii sa te ridici! Sa te caiesti.
Nu devii automat ortodox, nu devii ateu automat.Sau ceva de genul.
Alegi sa devii ortodox sau catolic sau crestin sau altceva atunci cand decizi tu si iti propui sa duci o viata mai curata,cand incepi sa respecti cuvantul si poruncile lui Jesus Christ(am folosit si varianta americanalaughing ).
Nu te nasi ortodox,doar primesti botezul care te ajuta,care e un fel de ''initiere'',un fel de inceput.Dar ai libertatea de a alege.
Si atunci cand DA, ai hotarat sa crezi in Dumnezeu si sa respecti pe El nu iti mai ramane decat sa o faci, sa practici credinta si mai ales sa duci o viata mai curata, mai nemateriala.
Botezul nu iti asigura mantuirea in niciun caz.El te ajuta, iti formeaza un inceput.Citeste/cititi mai multe despre Taina Sf.Botez si cartile referitoare la aceasta Sfanta Taina.
Eu personal CRED in Dumnezeu fiindca El mi-a aratat ca ma iubeste.Mi-a demonstrat personal fiindca am trecut prin experiente nefericite, nu foarte grave,''medii'' le-as cataloga eu dar erau zile cand eram disperat, cand ma gandeam numai la moarte, chiar si la sinucidere.
Chiar nu mai aveam niciun scop, tel pe acest pamant.Asa consideram eu.Pana cand o rugaciune simpla si o dorintade a ma apropia de El m-a ajutat.Deodata.S-au intamplat mai multe coincidente, nu le numesc asa, doar am folosit cuvantul care sa va intelegeti.Coincidentele de fapt sunt,parerea mea,minuni sau dovada/demonstrare de iubire a lui Dumnezeu,a lui Hristos.
Oricum,fericirea se gaseste in Hristos,fericire pura, nemateriala, adevarata....2011 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

esti botezat fiindca Mantuitorul Iisus Hristos a dat porunca si legea asta.--- Daca te nastea in Calcutta sau in Kabul sau in oricare alt oras dintr-un stat necrestini, nu crezi ca apartineai altei religii si o aparai crancen pe aceea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru M25M):

Fii sigur ca auzeam de Iisus Hristos si poate treceam la crestinism.Dar oricum, consider un mare dar de la Creator ca m-am nascut intr-o tara crestina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Deci tu te nasti hai sa zicem intr-o tara tribala cu un regim sa-i zicem politeist, iar mintea ta este mulata de mic copil in a crede in acei zei iar tu daca ai auzi de Isus te-ai duce din prima la crestinism.
Tu chiar vrei sa te cred?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru M25M):

M-as documenta despre crestinism mult. Poate si despre celelalte religii.Cred,totusi,am impresia ca as alege crestinismul.Ca e cel mai bine documentat, gandit, doctrinele normale, corect, frumoase si mai ales ADEVARATE ca asta conteaza.M-as duce daca as avea buget necesar intr-o tara crestina sau as face rost de Sf.Scriptura.Si mai departe, vom vedea. Poate nu voi crede, poate voi crede.De aceea zic, mare DAR este ca m-am nascut crestin.Ca m-as face crestin daca as fi budist, nu pot da un raspuns clar si sigur.Dar in procent de 50% e posibil sa ma fac crestin.Asta cred. Doar cred.happyNumai bine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

"eu m-am referit ca te nasi liber, pur dar esti botezat fiindca Mantuitorul Iisus Hristos a dat porunca si legea asta." laughing adevarat graiesti, prima parte.

"Alegi sa devii ortodox sau catolic sau crestin sau altceva atunci cand decizi tu si iti propui sa duci o viata mai curata, cand incepi sa respecti cuvantul si poruncile lui Jesus Christ" - ce sa mai alegi cand deja au ales altii pentru tine? Cresti cu ideea ca dumnezeu exista, nu mai poti alege altceva, decat cu niste logica, asta daca nu esti destul de indoctrinat cat nimic sa nu iti treseaza suspiciuni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Odata ce au ales altii pentru tine, nu mai poti alege altceva, decat daca sunt altii suficient de smecheri cat sa te prosteasca, sau nu te-au indoctrinat parintii destul de mult. De ce musulmanii, evreii, hindusii, nu devin toti crestini, doar crestinismul "e cel mai bine documentat, gandit, doctrinele normale, corect, frumoase si mai ales ADEVARATE"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vite.Daca nu-ti place cum suna, atunci macar nu mai zice ca esti ateista sau agnostica.Pastreaza acestea pentru tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citeste sau uita-te la niste documentare despre stiinta in general, daca n-ai facut-o deja. O sa gasesti atatea dovezi impotriva bibliei incat n-o sa mai ai absolut nicio indoiala, si ti se deshide o cu totul alta lume in fata ochilor, una mult mai frumoasa decat iti poate oferi orice religie din epoca bronzului scrisa de niste primitivi paraleli cu realitatea. Vezi evolutia Universului, formarea Pamantului si sistemului solar, vezi evolutia vietii si aparitia omului. Asta e realitatea pe care avem cu totii dreptul s-o vedem in sfarsit, dupa atatea milenii traite in superstitii si basme. Traim la inceputul erei adevarului, cand ne-am trezit in sfarsit. Si asta doar datorita stiintei. Ar fi foarte mare pacat sa nu profitam de asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sublime89):

Intre credinta si spiritualitatea crestina nu exista practic nici o incompatibilitate...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Si am zis eu ca exista? Nu inteleg ce legatura are cu ce am scris eu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,conceptia ta e gresita.
Dumnezeu Cel Bun,ne-a dat liberul arbitru sa alegem de ce parte vrem sa fim.
El nu te obliga sa devii Ortodox,da,de mic esti botezat caci asa e bine, sa ai si tu un ingeras.un Dumnezeu.
Cand ajungi la varsta adolescentei spre maturitate iti impui singur/a religia.
Cauta, vezi ce vrea Dumnezeu, tot ce vrea e pace si iubire, succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mikhtarian):

In care biblia e dumnezeu cel bun? eu nu am gasit nimic bun in dumnezeu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista Dumnezeu.Citeste Biblia si o sa iti dai si tu seama.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Well probabli ca ar vrea sa ne arda pe rug laughing

parerea mea. oricine este liber sa creada ce vrea, in ce vrea sau sa nu creada in nimica. cat timp nu deranjezi pe nimeni si nu judeci pe altii e treaba ta.
dar crestinii sunt RETARDATI.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu respect ateii. Sunt si ei oameni si nu am eu dreptul sa Ii judec. Mie nu mi sa impus de mica credinta. Mama mea e agnostica si nu a fost de acord sa fac ore de religie la scoala, dar bine inteles ca m-a intrebat daca vreau sa fac religie la scoala si nici eu nu am fost de acord pentru ca stiu ca asta mi-ar fi impus sa cred sa imi fie frica si mai bine ca nu am facut asa mi-am dobandit credinta cautand si interesandu-ma eu personal nu invatand asta la scoala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează