Îmi place răspunsul premiat (e printre puţinele dăţi când sunt de acord cu Bartoldo). Iar cel mai amuzant e că nu l-ai înţeles, aluzia fiind probabil prea fină.
"O religie care ORICE taxa va fi folosita la construirea templului"?
La câte mii de biserici avem doar temple egiptene ne mai lipseau.
Daca am de gand sa-mi stric bani, si bani familiei pe asta voi aduce oameni din alte tari prin cunostinte. Chiar muzee, nu e foarte scump, turism, orice, se poate. Dar sincer la cum vad, nu mai am de ce sa-mi bat capul, eu din tara asta plec, doar imi pare rau ca nu protejeaza nimeni si nu conserva monumentele istorice. Japonezi vad apusul la un monitor gigant, ce sa mai zic asa vom ajunge. Crede-ma ca-mi pare rau ca m-am nascut in timpul asta scarbos, preferam sa raman un om de rand in antichitate si simplu. Azi pe toti ii intereseaza doar bani, si ii folosesc in scopuri rele. Eu incercam sa ofer o educatie, sa se poate intrduce egiptoligia si sa nu se mai fure nici un ban de la oameni prin biserici. Incercam ca un preot sa treaca prin anumite etape nu sa se poata face orice iubitor de bani preot. Dar cum am zis poate alta tara merita asta, Romania nu e pregatita de nimic. Si ma repet, imi pare rau ca m-am nascut in timpul asta scarbos. Poate tu ai fi preferat sa ramai aici. Eu nu. E vorba de preferinte, nu te judec si dupa ce scriu cred ca ar trebui sa faci si tu la fel. Erau niste idei care nu ar fi costat exagerat, intrdevar ma costa ceva dar nu indeajuns de mult sa nu pot face. In deosebire de altii eu dispun de bani si sunt un modest la propriu nu sunt un parlit ce baga in el sunca si tuica ca a pus mana pe cateva milioane de la parinti. Sunt un om ce vroia sa faca ceva peste cativa ani, dar imi pare rau de secolul asta scarbos. Se putea face bani si din turism, puteau fi construite parcuri, diferite chestii, scoli. Se putea introduce ramura de egiptologie. Nu eu om care am studiato si ma chinui prin alte tari ca un prost (dam un exemplu) pentru o pasiune sa fiu muritor de foame. In Tara asta un profesor moare de foame. Ce vreau sa zic e lumea sa tignit. Si daca eu m-am tignit ca vreau sa promovez cultura si educatia antica posibil. Drum bun tarii asteia, incerc, daca vad ca oamenii imi vor sari in cap renunt si sa stea romani aici cu educatia lor si biblia lor, bani lor, cultura, tara, istoria lor. Ok, o seara buna, nu astept raspuns, sincer sunt extrem de suparat pentru o faza de astazi. Daca ma consideri un prost sau un tembel sau un psihopat sau ori altceva e ok. Nu sunt nici primul nici ultimul, viata oameniilor e un rahat in care se zbat, incercam sa le-o fac mai frumoasa sa ii incurajez sa iubeasca natura, dar e in zadar vor sfarsi omorat de 2 tembeli. O seara frumoasa
M-am oprit la taxe pentru templu...parerea mea e ca religia nu mai are ce cauta in viata noastra, o educatie corecta ar trebui sa impuna adevarul si dreptatea fara ajutorul vreunei religii
Eu cred ca ar trebui sa va "chinuiti" sa ne scutiti de subiectivism, superstitii si anormalitati.
M-am oprit la magie.Toti cei care trec la religii cu magie este doar pentru putere si senzatii tari.Magia este pentru persoane cu putina autostima care cred ca daca reusesc sa faca sau sa vada ceva in afara normalului atunci sunt mai buni si mai tari.
Da-mi si mie exemple de magie
Pai princpialii sa zic asa sataniti sunt: Satanisti spirituali, satanisti traditionali si luciferianistii. Ei nu au o regula. Ei urmaresc a fi zei, nu se roaga la zeii egiptului, nici la alti zei. Ei sunt prieteni cu satan cat si cu demonii lui. Ei nu se roaga unui zeu, ei urmaresc prin practiciile lor pentru a deveni ei insusi niste zei. Satanistul nu se supune, urmeaza regurile pana ajunge in varf pentru a le schimba. Pe cant un khemetist legea e f importanta si mergem pe maat adevar si dreptate. La noi vorbele urate, exagerarea, facutul raulu sunt pacate mari. La noi ca la crestini pentru a deveni iluminati spirituali avem nevoie de bunatate si dragoste fata de natura si alti oameni. Cunosc satanisti, si am studiat satanismul traditional 6 luni alaturi de cineva de un satanist doar din pura cunoastere. Am studiat sa ma conving si sa pot face coameni sa inteleaga ca magia nu are treaba cu religia. Gandul pozitiv e insusi o magie. Rugaciunea meditatia magie estica. Prin rugaciune te axezi la un anmit scop. Adica asta poate fi ceva rau? :) https://www.youtube.com/watch?v=CHpA6qotiwg Urmarim bunatatea sufletului. Iar un satanist are o relatie de prietenie cu demoni si satan. bineanteles este obtional, il poate si idolatriza. Dar in general nu este asa :) Khemetisti si religile neopagane ca wicca urmaresc iubirea naturi si protejarea ei cu pretul vieti. Incercam sa iubim natura, si sa invatam de la ea. Sa ne conectam energiile mamei Geea adica pamantului. Toti zei Egiptului se bazau pe regula primordiala Maat. Ca si alte popoare ne rugam toti aceeluiasi D-zeu. Avem si noi un suprem, aractic nu suntem politeisti ca grecii samd. Il avem pe Amun. Si definitia lui: Imaginea lui nu se desfasoara in rolele scrise, e prea plin de taine pentru. ai cunoaste esenta. Un om nu il va putea cunoaste niciodata, poate dupa moare in Amenti. Aveti i voi un sfant cu capul de sacal Hristofor. Paramahansa Yogananda un mare intelept:,, Toate religile sunt bune, a tata timp cat urmaresc eliberarea spirituala si bunatatea"/ Cel mai mare păcat pe care o fiinţă poate să-l facă este să se considere un păcătos. Pentru că doar gândind aşa, deschizi uşa şi inviţi păcatul să intre în mintea ta. Eu am ajutat oameni, si am un obicei rar intalnit de a planta copaci. Am donat bani la biserici crestine si am salvat 2 oameni de la moarte. Adica m-am uitat la ei cand erauintinsi pe jos cand oameni in tara asta treceau pe langa ei. Eu ma consider o persoana buna, si am facut multi preoti cel putin 4 sa-si schimbe parerea despre divin. Eu am facut bine mereu, nu sunt satanist. NAMASTE
Http://www.scribd.com/......-YOGANANDA Kemetisti se bazeaza pe reguli de aceest gen sia doptam toti intelepti incepand de la Iisus si terminandu-se la el. Chiar pare asa de rau sa folosesti magia pentru. a ajuta oameni? Adic magia nu inseamna mama omida tiganca de la colt, aia nu e magie. Magie e mai frumoasa decat o vezi in filme, e chiar mai reala, pentru fiecare practicant. Ucenicul vrajitor e un film interesant despre magie, chiar contine cateva chesti dragute si adevarate. Sper sa-ti schimbi parerea de magie, adica nu vreau sa te schimb e alegerea ta. Doar sa stii ca nu sunt ce se vorbeste la tv despre magie. Exista si magie crestina si am practicato. Invocarea ingeriilor. Samd. :)
Https://www.youtube.com/watch?v=gZpOd_dg-64 Uite-te FIX 5 minute, daca asta are legatura cu satan imi pare rau sa crezi asta :( E magie estica
Da pai eu am prietene sataniste si nu iti imaginezi cat de greu e sa stai cu ele cand esti crestina.Ele au ca prieteni demonii iar pe mine asta ma sperie mai mult pentru ele.NU vreau ca acum sa para toate cele bune si frumoase si dupa demonii sa le faca rau cum se intampla de obicei.
Tu nu ai nevoie de o religie cu magie ca sa il cinstesti pe Iisus sau sa fii bun si respectuos.Ori cu magia (satana) ori cu Iisus.In biblie scrie clar ca nu putem sluji doi stapani.
O zi buna si imi cer scuze daca gresesc sa scriu.Sunt de cativa ani intr-o tara straina
Hm, Kalla intelege un lucru, magia e energia naturi, energia spirituala se afla in natura in om, in toate. Ea poate fi folosita, sa iti usureze munca, desigur nu inseamna ca nu faci nici un efort, din contra e un efort mare sa controlezi asa ceva.In orice caz e ceva natural, si nu ma indoiesc ca stiinta va descoperi asta, deja se stie ca materia e energie, dar ca densitate mai slaba.
Parerea mea este ca magia nu e ceva natural chiar daca cateodata mi se intampla sa ies in astral fara sa vreau.Dar e doar o coincidenta, vina mea.
Lumea e mai buna fara magie.Nu ar mai fi atatea boli si blesteme iar satana ar avea foarte putina putere.Ar trebui sa incetam sa-l hranim pe doavol.
Nu-l hraneste nimeni. Diavolul e lipsa lui Dumnezeu. Sunt doua cai diferite si fiecare are dreptul sa le urmeze. nu e rau sa iesi in astral. Cum am zis Cel mai mare păcat pe care o fiinţă poate să-l facă este să se considere un păcătos. Pentru că doar gândind aşa, deschizi uşa şi inviţi păcatul să intre în mintea ta.
Biblia condamna vrajitoria, nu magia. Niste magi au cunoscut ca s-a nascut Isus dupa o stea, de aici deduc ca probabil cunosteau si astrologie.
Biblia condamna orice tip de vrajotorie adica magie.Condamna citirea viitorului si orice practica de la diavol adica sa misti lucuri, sa vezi viitorul sau sa te duc la vrajitori sa te vindece de nu stiu eu ce boli.Toata magia este impotriva lui Dumnezeu.Toata pentru ca orice putere e de la diavol.
Magia nu ester totuna cu vrajitoria. Vrajitorie inseamna farmece, descantece,invocari etc. Cat despre vindecari,Isus este magul suprem,chiar el a promovat cea mai puternica forma de magie : iubirea.
In Evul Mediu,Biserica a condamnat toate aceste lucruri tocmai pentru a-si consolida pozitia,daca vindecai pe cineva intr-un mod miraculos erai acuzat de vrajitorie si ars pe rug spre "purificare. Aceasta repulsie nejuistificata,pe langa alte lucruri,a fost mostenita si in ziua de azi.
Diavolul nu creeaza, nu vindeca, nu sfatuieste, nu manifesta iubire, el uraste si distruge. Nu toate lucrurile ce se spun prin Biserici sunt adevarate. Cercetati si pastrati ce este placut, spune Biblia.
Citeste lucrarile lui Oberon despre vrajitorie. Magia si vrajitoria sunt oarecum sinonime totul e energie, magia se bazeaza pe energie. Oberon face parte din consiliul cenusiu, adica toate formele de magie violet, cafenie vorbit cu animalele, alba samd. in afara de neagra. Citeste carti scrise de el, e un maestru mondial. Dar daca crezia sta e ok pentru. mine. Vrajitoria de farmece rele se numeste farmavrajitorie, sau vrajitorie de vibratie joasa practicata la tara. Sau dc nu de satanisti dar nu-mi dau cu parerea asupa lor, totusi au niste chesti destul de ok. Depinde cum folosesti magia
O seara buna
Mersi mult, o sa citesc. O seara buna si tie!
Dap Manual de initiere in vrajitorie si ucenicul vrajitor sunt chir dragute. Multumesc!
Si ce taloane de referinta ai ma? pentru libertate deplina si moralitate? imi spui si mie cum le impaci pe amandoua? pot fi eu cel ce se ocupa cu curatenia in societatea asta a ta, sa omor pe cine cred eu ca e rau? ori nu e bun si corect? ce inseamna bun si corect? corect fata de cine si fata de ce? ia zi-mi si mie vei avea legi? ce fel de legi? care-mi ingradesc linertatea? ori care mi-o asigura deplina si fara restrictii?
Binele si raul e relativ. Magia e relativa, nu exista neagra sau alba. Iadul nu exista pentru anumiti oameni, ei deja il traiesc. Pai sa punem asa problema: In alb daca pui o picatura de negru isi schimba culoarea, in negru daca pui alb nu se schimba cu nimic. Tarisoara asta e plina de prosti, si de oameni cu 2 neuroni. Nu fac referinte la tine, dupa profil se vede ca ai creier, calea ta spirituala e fix problema ta. Doar ca eram curios sa vad daca zic oamenii ca vreau sa fac bani pe spatele lor atata timp cat eu imi distrug banii pentru ai impaca si a le oferi cred eu ceva ok. Binele la mine este realtiv, trebuie sa inveti sa faci si rau nu numai bine, viata e relativa. O pasare omoara pentru a trai, la fel si tu omori animale pentru. a trai. Daca esti vegetarian sau vegan respectul meu, si daca nu tot respect. Incerc doar a oferi tarii asteia o modalitate de a intelege ca poate avea tot ce isi doreste inclusiv bani, ca toti se plang ca nu au. Sa sti ca in general oameni au idei foarte bune dar isi blocheaza dorintele prin nesiguranta si temeri. Eu sunt sigur ca voi putea, dar imi piere entuziasul cand observ anumite categori de oameni, imi dau seama ca nu merita. Sunt doar niste frustrati care l-au omorat pe Ceausescu si pe cei de azi sa se ****. Fara iubire de tara, nimic altceva. Sia runca cu praf in socetati ca masoneria samd. In loc sa arunce in preafericit care isi bate joc de oameni prin aurul lui. Nu ma intelege gresit, iubiesc crestinismul, dar nu suport prostia si coruptia tarii asteia. Nu te scoate nimeni din mocirla daca nu vrei. O seara buna
Am avut L-am sters. Astept cativa ani sa vad cum evolueaza lucruriile. Daca vom considera eu si ceilalti oameni ca merita poulatia asta vm incerca pana la maorte. Daca nu...nu are rost sincer sa ma bat cu morile de vant. Ii las in plata vantului.
Auzi ai fb as vrea sa discutam pe tema asta.
Ti=l trimit in privat hai
L-ai citat pe Yogananda.
Nu imi aduc aminte ca Yogananda sa fi amintit in vreo carte despre religia ta.
A vorbit despre idolatrizare. Chestia cu fata mica.