|

Ce e cu leul lui Iuda si de ce rastafarienii il au ca simbol? Rapuns clar vreau. One Love!

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Ras Tafari, cel mai bine cunoscut sub numele de Haile Selassie, s-a nascut 23 iulie 1892 în Harar, Etiopia.Multi ani înainte de nastere lui, barbati si astrologi au proorocit nasterea sa. Pluto si Neptun încet au început sa se miste unul catre de altul în 1399, de-a lungul traiectoriei heliocentrice, le-ar fi luat 493 ani pentru a se intalni. Sa-u intalnit in acelasi moment al nasterii Lui Tafari, 23 iulie 1892. Acesta a fost, de asemenea, prima zi a semnului leului, un eveniment care ar mai târziu a ajutat sa legitimeze titlul dat la la încoronarea lui: Cuceritorul Leul din semintia lui Iuda. (Citeste despre profetia crestina ''se vor arata semne in CER si pe pamant'')

In textul sacru al Ethiopiei, Kebra Nagast (Gloria Regilor) descrie cum Regina Sheba numita Makeda a intalnit regele Solomon, avusesera impreuna un copil, acesta a fost ales Rege cu numele Menelik I.

Din acest conducator, Haile Selassie coboara prin 224 generatii.
Conform traditiei Ethiopiei urmarind linia de coborare a monarhiei conducatorul numarul 224 va fi Ultimul Rege al Regilor.
Reincarnearea lui Dumnezeu, Lion of judah, Lumina Lumii.

Profetia lui Marcus Garvey


Alte profetii care iau adus numele de Regele al Regilor leul cuceritor din tribul lui Iuda, conducatorul lumii, Jah gasesti in Kebra Nagast.

Rastafarienizmul sustine ca acesta este singurul lider demn de urmat, tratat si vazut ca un Dumnezeu(YWHW, Jah) viu in carne si oase.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e pentru ca leul e un simbol al Africii? Eu asa am crezut tot timpul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sublime89):

Da, aficanii (nu stiu daca toti) poarta simbol ca leul lui Iuda pentru ca iei sunt rastafarieni. Si acel steag verde, galben si rosu nu este steag al marijuanei cum spun toti pentru ca in unele cazuri are si frunza pe steag. Este steagul Etiopiei.
Mai citeste si tu.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mi%C8%99carea_Rastafari

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sokey):

Nu toti africanii sunt rastafarieni. Sunt cativa prin Etiopia, dar majoritatea sunt in Caraibe, mai ales Jamaica. Steagul cu verde, galben si rosu e steagul multor tari africane, inclusiv Etiopia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sokey):

Africa este vazuta ca tara promisa. Africa este Ethiopia.
Ethiopia este Tara lui Haile Selassie, locul in care edenul era pe pamant si in care au aparut primi oameni (dupa religia crestina, Ebraica).

Rastafarienizmul este mai raspandit in tarile din Caraibe, Jamaica dintr-un motiv simplu : Acolo au fost adusi Rastafarieni Africani Persecutati.

Steagul Ethiopiei a fost schimbat, astfel steagul cu leul (cel din poza mea) apartine in excluzivitate Miscari Rasta

Semnificatia steagului : Verdele precum verdeata pamantului, negru precum pielea poporului sau, rosu pentru sangele varsat in razboiul pentru libertate iar galbenul auriu precum soarele si bogatia Africii iar in mijloc sta Leul Iudeii rebel si invincibil Selassie!

www.facebook.com/RASTAROMANIA

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru OOOLEOOO):

''Africa este Ethiopia''
Africa nu este un cuvant african, Numele ''Africa'' a fost dat de colonialisti careu au incercat sa o cucereasca, adevaratul nume al Africii este Ethiopia.
Ethiopia este numele adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Leu e un simbol al Africi, leul e regele animalelor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează