| PorumbRodica1965 a întrebat:

Ce este Spiritul Sfant?

Răspuns Câştigător
| Crestin1 a răspuns:

Potrivit cu Biblia Duhul/Spiritul Sfant este forta activa al lui Dumnezeu-Geneza cap.1 vers 2.
Isus a spus ca el este Mangaietorul, Duhul adevarului pe care lumea nu-l cunoaste care ramane cu crestini pana ce Domnul Isus va reveni pe pamant

| milan9 a răspuns (pentru Crestin1):

Imi pare rau, dar DE UNDE "forta activa"? Că doar nu vorbim aici nici de Mortal Kombat şi nici de Pokemon...
Duhul Sfânt este cu totul altceva! "Duhul Sfânt" este termen biblic!

De ce au îndrăznit oare unii să inventeze termeni din aceştia prin care de fapt nu încearcă să descrie ceva ci să adauge teorii greşite alături de învăţăturile creştine, denaturându-le le acestea din urmă?

Termenul gen fantasy "forţa activă" (luat probabil din "Stapanul inelelor") nu doar că nu are nici o şansă să apară în Scriptură dar este un termen ce vine să desfiinţeze adevăruri sacre referitoare la Duhul Sfânt!

| milan9 a răspuns (pentru Crestin1):

Duhul Sfânt?
Putem raspunde la această intrebare DOAR analizând cu foarte mare grijă versetele care Îl prezintă pe Duhul Sfânt:

Matei 28, 19 – "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh."

Evrei 3, 7 - "De aceea, precum ZICE Duhul Sfânt: "Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui,"
Evrei 3, 8- "Nu vă învârtoşaţi inimile voastre, ca la răzvrătire în ziua ispitirii din pustie,"
Evrei 3, 9 – "Unde M-AU ISPITIT părinţii voştri, M-AU ÎNCERCAT, şi au văzut FAPTELE MELE, timp de patruzeci de ani."
Evrei 3, 10 – "De aceea M-AM MÂNIAT pe neamul acesta şi am zis: Pururea ei rătăcesc cu inima şi CĂILE MELE nu le-au cunoscut,"
Evrei 3, 11 – "Că M-AM JURAT în mânia Mea: "Nu vor intra întru ODIHNA MEA!"."

Ioan 15, 26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.

Fapte 20, 28. Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.

Efeseni 4, 30 -"Să nu întristaţi Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării."

Evrei 2, 4- " Împreună mărturisind şi Dumnezeu cu semne şi cu minuni şi cu multe feluri de puteri şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după a Sa voinţă?"

Fapte 7, 51 "Voi cei tari în cerbice şi netăiaţi împrejur la inimă şi la urechi, voi pururea staţi împotriva Duhului Sfânt, precum Şi părinţii voştri, aşa şi voi!, etc...

| PorumbRodica1965 explică (pentru Crestin1):

Da,potrivit Bibliei, este,, forta activa a lui Dumnezeu ". Nu este o persoana! Nicaieri in Biblie nu se vorbeste despre trinitate. Doar despre Atotputernicul Dumnezeu al carui nume este Iehova, si despre Fiul Sau Isus Cristos, inceputul creatiei lui Dumnezeu, de aceea il numeste,, fiul intai nascut (Proverbele8:22-30). Deci a avut o viata preumana in cer, si a fost mester la creatie alaturi de tatal sau cu care este intr-o armonie perfecta, au acelasi scop, cu privire la viata de pe pamant.Da oricum multumesc pentru raspunsul tau.

34 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Rodul imaginaţiei umane (a unora) - o abureală religioasă (creştină).

| PorumbRodica1965 explică (pentru NOname):

Auzi, binele tau numai prin aroganta poate fi exprimat? Daca nu-ti place, de ce te exprimi, ca doar nu te obliga nimeni.

| NOname a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Nu înţeleg de ce mai pui întrebări, dacă aştepţi să auzi doar ceea ce-ţi place.

Te deranjează siceritatea/adevărul?
Nu mai întreba!

Este destul de rau daca tu consideri ca spui adevarul. In ceea ce ma priveste consider ca pot sa raspunda serios doar oameni maturi in gandire, si care pot aprecia efortul celor ce au pus in functiune acest site, pentru ca oameni de orce fel sa-l poata folosi. Dar intrebarile serioase asteapta oameni pe masura. Desigur fiecare cu capacitatea lui. Nu suntem toti la fel. Dar eu multumesc sa-mi raspunda oameni seriosi, cu discernamant, care pot sa aprecieze timpul petrecut pentru a colabora cu placere, de buna voie. Nu? Cui nu-i place intrebarea nu raspunde, raspunde la care-i place.

În loc să apreciezi sinceritatea (şi cel mult să ataci ideea cu argumente, dacă nu eşti de acord cu ea), mă faci imatură, neserioasă şi lipsită de discernământ. Mersi! Tipic creştinesc.

Dacă ai fi pe atât de matură, pe cât te lauzi, ai fi capabilă să accepţi păreri diferite, fără să faci atacuri la persoană şi să ameninţi, când ceva nu îţi convine.

Fata mea, eu nu te-am subapreciat, dar am specificat ca doar cei ce sunt maturi in gandire pot sa raspunda pozitiv. Nu ti-am trasat eu tie personal o nota de caracter. Sa fii tu scumpo cum crezi, dar daca raspunsurile negative sunt pe masura gandirii omului nu? Acuma daca tu crezi ca faci bine ca esti mereu negativista la lucruri reale, si nu crezi ca este adevar in Biblie, ci doar in gandirea ta, imi pare rau, dar eu nu te categorisesc, tu singura ti-o faci. Analizeazati punctul de vedere, este potrivit, sa lupti impotriva invataturilor lui Dumnezeu? De ce nu ai fi pozitiva in gand. Sa vezi daca nu cumva binele pe care-l vezi tu este gresit? Eu sunt atenta la pareri diferite, asta nu inseamna ca le accept. Dumnezeu nu ne aproba orice fel de gandire. Dar tu nu crezi in Dumnezeu, inseamna ca trebuie sa te exprimi cum crezi, adevarul cu neadevarul nu au nimic comun.

Sunt negativă cu prostie şi minciună.
Iar acel adevăr este doar în capul tău, porumb.

Da. Nu stiu cui ii semeni de esti asa furioasa? Dasca as fi in fata ta cred ca ti-ar trece.

Furioasă? : )) Poate doar dezgustată de stupiditate, nesimţire şi aroganţă.

Tu pui o întrebare, la care pe alocuri ţi se răspunde obiectiv şi sincer şi începi să te iei de lume şi să-i acuzi de nesinceritate, imaturitate, inconştienţă, blasfemie, etc.
Păi spune-mi şi tu, eşti sănătoasă?

Auzi dar de ce te certi tu cu mine, raspunsurile altora le pui tot in carca mea. Dar nu am inteles de ce te certi cu mine? Ce ti-am facut /? Se poate ca nu prea sunt sanatoasa, acu ma doare coloana happy, dar din moment ce vorbesc cu tine cred ca o sa-mi revin. Apoi nu sunt eu perfecta, doar am interes pentru oameni de orce fel ca sa cunoasca macar cat cunosc eu (un piculet )lucrurile si scopul lui Dumnezeu.Dar tu cand vezi ca o seama scriu numai tampenii cum reactionezi? Ii pupi pe frunte si le spui : bine ati zis dragilor, tineti-o tot asa? Daca vrei citeste cu atentie si rabdare din Biblie 2Timotei 3:16, 17, sa vezi nu-ti spune nimic.

De certat, tu te cerţi cu lumea. Eu doar răspund pe cât pot de civilizat la atacurile şi absurdităţile tale.

Fantasmele din capul tău nici nu le mai comentez. Sunt prea deplasate şi puerile.

Ce te face sa crezi ca eu iti prezint absurditati?

Daca tu esti in poza de profil, imaginea denota tristetea si singuratatea. Semeni putin cu Edit Piaf, doar ca ea a cantat tristetea si a fost deosebita, tu cred ca strigi catre mine, cu dusmanie, si tristete. Am inteles, nu crezi in Dumnezeu, nu am sansa de-a colabora cu tine.

O minte spălată, superstiţioasă, înceată, plină de prejudecăţi, fantezii pe care le consideră adevăruri absolute - intoxicată cu religie - nu are cum să înţeleagă.

Nu-mi mai da replay-uri, te rog. Prefer să-mi consum timpul pe ceva plăcut şi folositor.

| milan9 a răspuns:

Iata ca adresand uneori intrebari din pacate dai prilej ateilor sa blasfemieze pe Dumnezeu... sad

| milan9 a răspuns:

O mică parte din versetele care Îl prezintă pe Duhul Sfânt ca PERSOANĂ, şi chiar PERSOANĂ DIVINĂ:

Matei 28, 19 – "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh." (Enumerarea prezintă CLAR EGALITATEA cu Tatăl şi cu Fiul)

Evrei 3, 7 - "De aceea, precum ZICE Duhul Sfânt: "Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui,"
Evrei 3, 8- "Nu vă învârtoşaţi inimile voastre, ca la răzvrătire în ziua ispitirii din pustie,"
Evrei 3, 9 – "Unde M-AU ISPITIT părinţii voştri, M-AU ÎNCERCAT, şi au văzut FAPTELE MELE, timp de patruzeci de ani."
Evrei 3, 10 – "De aceea M-AM MÂNIAT pe neamul acesta şi am zis: Pururea ei rătăcesc cu inima şi CĂILE MELE nu le-au cunoscut,"
Evrei 3, 11 – "Că M-AM JURAT în mânia Mea: "Nu vor intra întru ODIHNA MEA!"."

Ioan 15, 26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.

Fapte 20, 28. Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.

| milan9 a răspuns:

Referitor la Fiul, Acesta NU este o "creaţie"!
Nimeni nu Îl poate confunda pe Dumnezeu Fiul cu creatura, PE CARE El a CREAT-O!

Iată pe Dumnezeu Fiul prezentat ca şi CREATOR:

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU El (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL (Hristos) ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE ŞI TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

,, Eu si Tatăl meu una suntem" a spus-o chiar Fiul lui Dumnezeu.
Si din context se pare ca toti au inteles ca s-a recunoscut a fi una cu Dumnezeu!

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ
EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia (Mica) 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

| Holiday a răspuns:

O gaselnita religioasa.

| PorumbRodica1965 explică (pentru Holiday):

! Hula impotriva Spiritului Sfant este un pacat grav ce nu primeste iertare! Ai de grija ce vorbesti. Daca nu stii mai bine sa astepti in tacere raspunsul potrivit.

| Holiday a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Deja sunt ingrozit...

...de fanteziile tale religioase...

| PorumbRodica1965 explică (pentru Holiday):

Dar ca sa nu te ingrozesti peste masura, nu-mi raspunde draga, ca doar nu te impinge nimeni de la spate. Marturia temeinica este pentru oameni sinceri, cu inima deschisa si interesati de lucrarea lui Dumnezeu, nu doar de propriile placeri. Eu fac acest lucru pentru ca imi iubesc semenii si nu vreau sa tin doar pentru mine ceea ce am invatat (Talantul), si cred in ceea ce Dumnezeu ne invata si promite. Pentru mine sunt lucruri reale nu fantezii. Si pe acest site despre religie este vorba printre cei ce vor. Tu du-te la fotbal nu te tine nimeni aici, ca o sa-ti fie somnic.

| KhludCiprian a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Ai dreptate, neg existenta si non-sensul Duhului, scuze Spiritului Sfant!

"A Christian telling an atheist they're going to hell is as scary as a child telling an adult they're not getting any presents from Santa." (Ricky Gervais)

| Holiday a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

"...si cred in ceea ce Dumnezeu ne invata si promite. Pentru mine sunt lucruri reale nu fantezii."

Atat de reale ca n-ai nici un argument, doar niste citate dintr-o carte veche...Dar in fine, vorba ta mai bine la fotbal decat la nebuni...

| PorumbRodica1965 explică (pentru KhludCiprian):

Ti-am mai zis si cu alta ocazie, iti raspund uneori pentru ca porti numele fiului meu care nu mai este. Dar tu numai aberatii spui. Nu stiu ce te indeamna sa ai atitudinea asta? Hazardul nu foloseste la nimic. Daca nu-ti incununezi cu succes tineretea, ea te paraseste foarte repede. Increderea in Dumnezeu si-n promisiunile Sale, inseamna viata, ne increderea si blasfemia inseamna moarte. Biblia spune :,, desi sunteti vii, totusi sunteti morti " ..este o moarte spirituala, pentru oamenii lipsiti de credinta, lipsiti de pietate, oameni ce nu au nici un scop in viata lor. Nu stiu de unde vin si incotro merg. Ei ce sa facem am avea, dar nu toti suntem la fel. Evrei 3:10, 11.

| sabin89 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Negi non-sensul? Inseamna ca accepti sensul.

| KhludCiprian a răspuns (pentru sabin89):

Touche! Greseala de exprimare!

Duhul Sfant ramane acea "persoana" sau "forta" (martorii zic ca e doar o forta) care cand o auzi in cap nu trebuie sa fii atat de fericit, dar sa mergi la spitalul de nebuni.

| Holiday a răspuns:

Printre altele se pare ca este organul sexual al zeului crestin, din moment ce duhul a lasat-o insarcinata pe Maria, desi unii zic ca e asexuat...

| CinevaNou a răspuns:

O fantoma care lasa virginele gravide.

| MasterYoda a răspuns:

Un spirit ce tine un trafalet in mana

| dogee92 a răspuns:

Glasul lui Dumnezeu! happy

| raxman7 a răspuns:

Satana