"Singur Dumnezeu stie ce a vrut sa spuna si ce au inteles acei ce au scris."
Dar interesant si cu sens este ceea ce inteleg cei ce citesc, altfel "Dumnezeu" si-a racit gura degeaba. Mai mult, daca se intelege prost, atat "Dumnezeu" cat si scriitorii Bibliei au gresit! Cred ca acest "Dumnezeu" ori ar fi trebuit sa transmita ceva clar si evident, ori mai bine statea in banca lui, recunoscandu-si incompetenta.
Vrei sa insinuezi ca raiul va fi un loc unde fie e o gaura neagra ca si rai? Sau ca intr-o gaura neagra?
Nu stiu de ce, dar daca Iahve e atat de grijuliu, nu stiu, dar tot Iadul ramane cea mai buna optiune
Nu, insa pentru ca vad ca esti la curent cu temperaturile te-am intrebat si in mediile astea.
Citatul nu este corect: http://biblia.resursecrestine.ro/isaia/30
26 Şi lumina lunii va fi ca lumina soarelui, iar lumina soarelui va fi de şapte ori mai mare (ca lumina a şapte zile), când va lega Domnul vânătăile poporului Său şi va tămădui rana loviturilor lui.
Asta inseamna ca lumina va fi mai alba de cat as soarelui. Nu spune nimic de caldura si de 50 de ori.
Oricum, dupa parerea mea, Biblia este o carte de povestiri cum au inteles-o cei ce au scris-o. Singur Dumnezeu stie ce a vrut sa spuna si ce au inteles acei ce au scris.
Si de ce-mi raspunzi mie? Eu nu te-am intrebat nimic!
Eu am clarificat o afirmatie de a ta, am oferit o varianta cititorilor. E ceva rau in asta?
"Singur Dumnezeu stie ce a vrut sa spuna si ce au inteles acei ce au scris."
Dar interesant si cu sens este ceea ce inteleg cei ce citesc, altfel "Dumnezeu" si-a racit gura degeaba. Mai mult, daca se intelege prost, atat "Dumnezeu" cat si scriitorii Bibliei au gresit! Cred ca acest "Dumnezeu" ori ar fi trebuit sa transmita ceva clar si evident, ori mai bine statea in banca lui, recunoscandu-si incompetenta.
Poate sa fie si de un infinit de ori mai mare sau mica temperatura; stim doar ca nu mai mai exista nici un fel de suferinta, dupa cum este scris:
"El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut." (Apocalipsa.21:4)
"Dar, cat despre fricosi/ partea lor este/ moartea a doua." (Apocalipsa.21:8) Multi sunt fricosi si nu I se alatura lui Dumnezeu in lupta dintre bine si rau.
Cei care au scris biblia erau niste inapoiati, cu sfert de neuron, si si ala atent la altceva, o metoda de sinucidere. Daca pamantul e plat si de sub el iese foc/lava, ce ar putea fi acolo? Foc, intuneric. Iti vine sa crezi ca in prezent exista oameni care citesc una alta si cred ca iadul e sub pamant? :-s
Wow, ce cald o sa fie pe acolo! Sa nu uit sa-mi iau crema de protectie solara cu mine
Lumina, nu caldura. Nu se referea la radiatia electromagnetica a soarelui, ci doar la spectrul luminos (fara IR, UV, microwaves, etc.)
Salut
Si daca aceste idei nu sunt "literale"?
Mai au vreun rost aceste calcule stiintifice?
Interesant: la ce concluzii s-ar ajunge daca s-ar analiza in aceiasi maniera si alte scrieri, de exemmplu operele lui Shakespeare sau altele?
Din intelegerea mea Shakespeare nu e prezentata ca fiind Adevarul, sau orice de acest gen, nu? Nu e data ca si cuvantul lui Dumnezeu.
Problema 2: cum decizi ce e literal si ce nu? Vad ca unii (mai putin crestinii nefundamentalisti) decid ca de exemplu lumea ar fi creata acum 6000 de ani cu primii doi oameni Adam si Eva desi nu exista nici un model stiintific ce il afirma.