| Exilee a întrebat:

Ce impresie va lasa umanismul artei crestine?

7 răspunsuri:
| Buresbista123 a răspuns:

O impresie groteasca...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu tocmai o impresie buna daca ne referim la acest umanism la general!

| RAY a răspuns:

Arta nu are religie

| contαbαndonαt a răspuns:

"(...)artei crestine"? Care arta? Sper ca ti-ai formulat intrebarea asa deoarece nu stiai cum sa-ti alegi exact cuvintele in punerea intrebarii.
Si din nou, care Umanism?
Si tu ai nevoie de ex. din dictionar?

„♦ Ansamblul ideilor și concepțiilor care exprimă aprecierea demnității și libertății omului, grija față de om și de valorile materiale și spirituale ale existenței sale, caracterizat prin cerința dezvoltării continue și multilaterale a personalității umane."

| MMihai a răspuns:

Ce impresie va lasa umanismul artei crestine?

Arta este artă sau non artă, în funcție de niște criterii, ale privitorului de artă. ( Am făcut referire la artele vizuale. )!

O lucrare artistică, se poate inspira și din teme religioase.

Nu există artă creștină!

Arta este artă, sau este non artă!

Creștinismul este o religie, care nu are nici o treabă cu arta!

Exprimarea „ umanismul artei creștine", aparține evident unui spălător de creiere, adică unui prelat creștin.

| Andrei7520152 a răspuns:

Cum care arta? Si de ce asa mare scandal asupra termenului? e un fapt istoric - religia are un impact asupra artei. in plus "Arta crestina" este un termen tehnic folosit pentru a o diferentia de alte forme de arta, ca de exemplu arta islamica sau cea hindusa (termenul e folosit si de istorici). cum altcumva o poti numi? astea fiind zise, subliniez ca nu prea are rost sa te referi la arta crestina ca fiind ceva prezent. E un termen istoric. Arta crestina moderna nu prea exista (sau e mult prea putin vizibila in randul artelor contemporane).

http://www.marklawrencegallery.com/pages/christian-modern-art-directory

| Andrei7520152 a răspuns:

Crestinismul e vechi de doua mii de ani. Desigur ca si-a format propria arta si arhitecture. Trebuie doar sa te uiti la Capela Sixtina, Notre Dame sau la sutele de picturi crestini din timpul renasterii. de ce reduceti arta din trecut la ceva banal pe motiv ca era de inspiratie religioasa? nu e ca si cum ar exista o definitie clara asupra artei (prin care putem descalifica automat arta religioasa/ de inspiratie religioasa fie ea crestina, hindusa etc).