|

Ce inseamna "a te mantui", si ce trebuie facut pentru a te mantui?

16 răspunsuri:
| a răspuns:

Har, credinta, fapte bune.

| a răspuns:

Fa o baie

| a răspuns:

A se salva dintr-o primejdie, a ierta sau a obţine iertare pentru păcatele săvârşite.

| a răspuns:

Odata mantuita, si acceptand moartea ispasitoare a Lui Hristos pe cruce, crezand marturia scripturii, si acceptandu-L pe Hristos ca mantuitor personal, toate pacatele tale, trecute, prezente si viitoare sunt sterse. Nu trebuie sa mergi undeva, nu trebuie sa faci ceva pentu a fi mantuit, mantuirea este un dar.
Poti fi mantuit prin acceptarea Lui Hristos in inima ta, am tot postat o guraciune pe care o recomanda Charles Stanley Pastor American, contine un model de acceptarea personala a Lui Hristos, nu conteaza cum o spui, conteaza sa contina fatul ca recunosti ca ai pacatuit, ca suntem pierduti fara Hristos, ca nu ne putem mantui singuri, si ca IL vrem pe Hristos in viata noastra.
''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
https://www.youtube.com/watch?v=oHB7GEQpqeY&t=543s
https://www.youtube.com/watch?v=KZ-mNgECBZs&t=1s

| explică (pentru Irinel15123532):

Irinele, pot sa-ti spun ca am ramas uimit;
Sunt putini care au inteles faptul ca cei care sunt crestini nu au pacate datorita faptului ca la botez au fost sterse cele de pana atunci, iar dupa aceea nu mai poate face pacate deoarece este scos de sub Lege.
Astaeste partea buna, dar cum ai putut sa recomanzi dupa aceea o rugaciune conceputa de un pastor, care nici macar nu este chiar corecta, in locul rugaciunii lui Iisus ("Tatal nostru")?
Parerea mea e ca ar trebui sa te informezi numai din Evanghelie si nu din dogma sectei din care faci parte, si mai ales cred ca ar fi ma bine sa propovaduiesti Evanghelia lui Iisus nu parerile unor pastori, deoarece singurul invatator este Iisus.
"Iar de învaţă cineva altă învăţătură şi nu se ţine de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos şi de învăţătura cea după dreapta credinţă,
Acela e un îngâmfat, care nu ştie nimic, suferind de boala discuţiilor şi a certurilor de cuvinte, din care pornesc: ceartă, pizmă, defăimări, bănuieli viclene,"
(Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel – 6/3-4)

| a răspuns (pentru Mircea08):

Da este adevarat ce ai scris, dar nu fac parte dintr-o secta, sunt crestin ortodox, acea rugaciune este ca un fel de model, contine pasii scrisi in biblie, sa iti explic. ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie'' aceasta parte spune ca eu recunosc ca am pacatuit impotriva Lui Dumnezeu si nu ma pot ierta singur, si spune ca pana acum L-am respins pe Hristos prin faptul ca nu am ascultat si nu am venit la El si nu am recunoscut autoritatea Lui in viata mea, El imi vrea binele si nu raul (Daca marturisesti cu gura ta pe Hrsistos ca Domn si crezi ca Dumnezeu L-a inviat din morti, ai viata vesnica), (Cine spune ca nu are pacat, IL face mincinos si adevarul nu este in el) pentru ca toti am pacatuit intr-un mod sau altul. Contiine credinta si increderea mea pusa in El, contine venirea mea la El, nu conteaza sub ce forma spui aceste lucruri, dar trebuie sa recunoastem ca am pacatuit, ca suntem neajutorati fara El, ca nu te putem ierta si mantui singuri si avem nevoie de El. Nu inseamna ca nu mai pacatuim niciodata, pentru ca inca traim in trupuri de carne, dar pacatele ne sunt iertate prin jertfa Lui Hristos, dupa o anumita varsta spirituala nu mai spui 'Doamne iarta-ma'' pentru ca te-a iertat deja prin Hristos, ci spui ''Doamne curateste-m pentru ca m-am murdarit'' Tu nu ai nevoie ca Dumnezeu sa te faca iarasi oaie, tu esti oaie, dar esti oaie murdara, si avem nevoie de curatirea prin sangele Domnului Isus Hristos.

| explică (pentru Irinel15123532):

Am inteles ce ai spus. Tu ai dat citatul :
"Cine spune ca nu are pacat, IL face mincinos si adevarul nu este in el"
Uite ce scrie de fapt in Evanghelie :
"Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos şi cuvântul Lui nu este întru noi."
(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan - 1/10)
Citeste din Biblie mai departe pana ajungi la :
"Iubiţilor, nu vă scriu poruncă nouă, ci o poruncă veche pe care o aveaţi de la început; porunca cea veche este cuvântul pe care l-aţi auzit."
(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan - 2/7)
Aici specifica faptul ca le-a scris O PORUNCA VECHE, deci una care nu mai este in vigoare dupa schimbarea testamentului (daca vrei putem vorbi si despre asta)
Imediat dupa aceea (I Ioan 2/8) Ioan spune :
" Iarăşi, vă scriu poruncă nouă, ceea ce adevărat întru El şi întru voi, pentru că întunericul se duce şi lumina cea adevărată începe să răsară." (DECI DE ACUMA INCOLO VORBIM DE PORUNCA NOUA, CEA A LUI IISUS) Cine zice că este în lumină şi pe fratele său îl urăşte, acela este în întuneric până acum.Cine iubeşte pe fratele său rămâne în lumină şi sminteală nu este în elIar cel ce urăşte pe fratele său este în întuneric şi umblă în întuneric şi nu ştie încotro se duce, pentru că întunericul a orbit ochii lui.Iar cel ce urăşte pe fratele său este în întuneric şi umblă în întuneric şi nu ştie încotro se duce, pentru că întunericul a orbit ochii lui. Vă scriu vouă, copiilor, fiindcă iertate v-au fost păcatele pentru numele Lui."
Deci el explica faptul ca intunericul se duce si apare lumina, adica fosta invatatura se duce si apare noua invatatura (cea a lui Iisus, deoarece El este lumina). Da niste exemple iar in final spune ca "iertate v-au fost pacatele ".
Prin urmare crestinii nu au pacate, le sunt iertate, si asta ti-am explicat in raspunsul de la celalalt subiect

| a răspuns:

Explicati-mi si mie de ce unii oameni sunt obsedati de chestia asta cu mantuirea?

| explică (pentru VictorJulien):

Nu este o obsesie. Este un inceput de drum, un mod de viata, arta de a trai normal! O sa spui ca a trai normal nu este nici o arta, si asa ar frebui sa fie, dar lumea s-a indepartat asa de mult deacest normal incat nu mai stie ce este norma si ce nu, asa ca a trai normal necesita si abilitatea de a deosebi normalul de anormal. Este evident ca in afara normalului nu poate fi altceva decat anormalul, iar in viata este anormal sa furi, desi unii spun ca nu poti trai fara sa furi, este anormal sa ucizi, sa minti, sa faci rau la altul etc. Lista cu ceea ce este normal si lista cu ceea ce este anormal se gaseste in Evanghelie
Asta vor crestinii - sa traiasca normal. Evident ca ceea ce fac diferitele religii nu este normal dar ele nici nu respecta invatatura lui Iisus

| a răspuns (pentru Mircea08):

Mantuirea este arta de a trai normal? Iar cei care nu-i intereseaza mantuirea traiesc anormal? Poti sa fii o peroana morala fara sa ai o religie pe care ti-au bagat-o parintii si societatea pe gat de mic

| explică (pentru VictorJulien):

Sigur ca poti fi o persoana morala, normala, fara sa apartii unei dogme religioase. Totul este sa stii cu adevarat sa faci diferenta intre normal si anormal, intre bine si rau. Eu, de ex. nu apartin nici unei religii sau secte, si asta deoarece am studiat Evanghelia si am observat ca NICI UNA nu respecta invatatura lui Iisus. Si era usor de observat deoarece toate spun ca sunt crestine, deci au la baza aceeasi invatatura, dar de fapt sunt foarte diferite intre ele si diferite de invatatura lui Iisus

| a răspuns (pentru Mircea08):

Sunteti obsedati de invataturile lui Iisus, nu puteti gandi singuri?

| explică (pentru VictorJulien):

Tu ai mers la scoala unde ai invatat niste lucruri. Esti cumva obsedat de ele? Scrii pentru ca te obsedeaza invatatura din clasa I-a?
Nu! Tu ai niste invataturi, indiferent de unde le-ai invatat, iar in baza lor poti gandi, deoarece unul care nu stie nimic gandeste ce stie, adica nimic. Daca te intreb cat face 1+1 o sa spui ca 2. De ce nu gandesti singur si sa spui alta cifra nu cea pe care ai invatat-o la scoala? te obsedeaza matamatica
Invatatura lui Iisus este ca orice alta invatatura. Cine o cunoaste o poate aplica sau nu, iar cine nu o cunoaste chibiteaza pe margine.
Invatatura lui Iisus este un mod de viata, un mod normal de a trai, iar normalitatea nu este o obsesie

| a răspuns (pentru Mircea08):

Ok inseamna ca toti oamenii care nu cunosc invataturilele lui Iisus sunt pe langa normalitate, ce noroc au unii ca au fost conceputi intr-o tara crestina

| explică (pentru VictorJulien):

Asa este!
Totusi Evanghelia a fost propovaduita IN TOATA LUMEA

| a răspuns (pentru Mircea08):

Pentru ca asa au vrut popii, parazitii aia care traiesc de pe urma religiei asteia rasiste, ipocrita si copiata cu traditii pagane si potopuri din sumeria antica si fecioare virgine din Egipt