| JuneRain a întrebat:

Ce inseamna atunci cand te pocaiesti? ce nu ai voie sa faci? poti fi pocaiat si in acelasi timp si crestin?

21 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Inseamna sa identifici pacatul din viata ta, sa ceri iertare si sa parasesti pacatul.Crestin vine de la Hristos.Prima predica a Domnului Isus a fost:,, Pocaiti-va si credeti in Evanghelie.,,

| JuneRain explică (pentru EmaS):

Cunosc persoane care li si se spune "pocait/a", iar acele persoane nu merg la biserica crestin-ortodoxa, ci la biserica de pocaiti

| JuneRain explică (pentru EmaS):

A fi pocaiat, este o alta religie?

| EmaS a răspuns (pentru JuneRain):

A fi pocait inseamna a parasi pacatul si a trai dupa voia si Cuvantul lui Dumnezeu.

| TheTigerX a răspuns (pentru JuneRain):

Nup, orice om ca sa ajunga in Rai trebuie sa se pocaiasca(caiasca) de pacatele sale si pe primul plan in viata sa sa se instaureze voia lui Dumnezeu.din pacate astazi li se adreseaza acest nume persoanelor de religie neo-protestanta sau protestante dar toate cultele crestine indeamna omul la pocainta

| anonim4565 a răspuns:

Pai tu te referi se pare la penticostali? sau la ce?
oricum daca la penticostali te referi atunci nu ai voie sa fumezi sa injuri sa bei bauturi ametitoare, sa te droghezi(logic)..mai pe scurt nu ai voie sa pacatuiesti pentru ca pocainta =caire de pacat.si pocait =crestin.

| JuneRain explică (pentru anonim4565):

La asta ma referam, dar nu stiam cum se cheama aceasta religie. Se numesc penticostali-pocaiti, sau cum? nu prea inteleg.

| anonim4565 a răspuns (pentru JuneRain):

Pai penticostali dar li se spune si pocaiti

| JuneRain explică (pentru anonim4565):

Bun,asta vroiam sa aflu.happy sti de ce sunt curioasa? cunosc un barbat care este aceasta religie, si este foarte diferit(in bine), daca toti ar fi la fel ar fi ok

| anonim4565 a răspuns (pentru JuneRain):

Ok...

| Filip23 a răspuns:

Mai demult pocainta insemna departerea de pacat. Mai nou, inseamna departarea mai intai de biserica. E ca o conditie.

| JuneRain explică (pentru Filip23):

Sunt doua lucruri opuse, cum sa te indepartezi de biserica?

| Filip23 a răspuns (pentru JuneRain):

Asta e lozinca grupuletelor aparute in ultima suta de ani.

| milan9 a răspuns (pentru Filip23):

- Depărtarea de Biserică înseamnă "pocăinţă" în afara creştinismului, ori acest lucru nu mai are nici o logică...

- Biserica se defineşte ca "instituţie" divino-umană, ca şi colaborare a "divinului" cu "libertatea omului"... colaborare ce onorează omul... În timp ce "factorului uman" se poate uneori supune greşelii, "factorului divin" este infailibil, fără greşeală (prezenţa lui Dumnezeu, harul divin, învăţătura fără greşeală, neinterpretabilă, de sorginte divină).


- Biserica se defineşte în primul rând ca loc al prezenţei harului divin şi păstrătoare a învăţăturii fără greşeală, fără alternative (Dumnezeu este Unul şi nu se contrazice singur oferind învăţături contradictorii, multiple învăţături sau religii).
- Ea a fost întemeiată de Mântuitorul Hristos ca,, organism viu" alături de care El va fi până la,, sfârşitul veacului"(Matei 28, 20) pentru mântuirea oamenilor iar "singularitatea" sa a fost subliniată în mod "obsesiv" în tot Noul Testament.

- Mai curând, dacă cineva are cu adevărat bune intenţii, ar putea încerca să scoată păcatul (care ţine de "factorul uman" al Bisericii) din Biserică.
- prezenţa "factorului uman", a libertăţii (element vulnerabil care poate alege binele sau răul) omului (credincioşi, dascăli, preoţi) în Biserică,... a fost asumată de Dumnezeu încă de la început în ideea că divinul (Dumnezeu, harul divin, învăţătura fără greşeală) va conferi invariabil Bisericii o demnitate de netăgăduit, de către nimeni.
- Că acest lucru a fost experimentat şi asumat încă de la început..., este dovedit de avertismentele pe care,, elementul uman" le-a primit încă de la început în vederea fidelizării, corectării sau evaluării,, prezenţei" sale în Biserică (Timotei 5, 17, I Tim. 5, 19, Tim. 5, 22; I Tim. 3, 6, I Petru 5, 1-2, Fapte 20, 28, I Tim. 4, 14, Matei 18, 6);

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Pocainta este constientizarea pacatului cum spun cei ce au raspuns. Poti fi crestin pocait deoarece sunt cam aceleasi lucruri, intelegi?

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Un crestin implicat. Ceva de genul...

| SystemFucker a răspuns:

Nu exista POCAINTA, exista doar indoctrinare religioasa.

| cosmyna1 a răspuns:

Te rog citeste asta
http://www.crestinortodox.ro/secte-culte/cultul-penticostal-72856.html.
Nu e foarte mult si o sa te ajute

| RAY a răspuns:

De ipocrizie, rautate, falscitate nu vei scapa decat in pamant indiferent ce esti

| martzian a răspuns:

Pocainta este un termen care ii sperie pe multi. Motivele sunt doar lipsa intelegerii asupra a ceea ce el inseamna. Chiar Domnul Isus ne-a poruncit: "Pocaiti-va si credeti in Evanghelie!" (Marcu1:15).

Termenul pocainta este provenit din limba greaca (metanoeō) si se traduce ca „a gandi diferit" si „a reconsidera" (din punct de vedere moral). Cu alte cuvinte imi schimb principiile de viata, inlocuindu-le cu cele ale lui Dumnezeu - care sunt mult mai bune.

Pentru a retine mai bine ce implica pocainta, conform Scripturii, o sa iti las „regula celor 4 R". Prin urmare, pocainta s-ar traduce in practica prin:

Recunoastere (a faptului ca suntem pacatosi)
Regret (pentru pacatele savarsite – pentru modul nostru de viata)
Rugaciune (cer iertare de la Dumnezeu si intru intr-o relatie personala cu El)
Renuntare (incep sa renunt la lucrurile gresite pe care le faceam inainte.)

Pocainta nu este ceva se face peste noapte ci este un proces ce dureaza toata viata.

Sper ca ti-am fost de folos.

PS: poti fi crestin DOAR daca te pocaiesti. Deci raspunsul la ultima ta intrebare este da.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da.poti fi crestin de orice fel. pocait inseamna sa te nasti, din nou.adica sa mori pentru pacat nemaipracticandu-l si sa te nasti un om nou duhovnicesc, care nu mai pacatuieste.