|

Ce inseamna "Nu dati perle porcilor"? Sunt crestina si as vrea sa inteleg cat mai bine Biblia happy

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In cadrul Legii lui Moise, cainii si porcii erau animale necurate, si aici termenii sunt folositi pentru a-i descrie pe oamenii rai. Cand dam peste oameni depravati, care trateaza adevarurile sfinte cu un dispret total si raspund la predicarea de catre noi cu injuraturi sau lovituri, nu avem obligatia sa continuam sa le impartasim Evanghelia.

| a răspuns (pentru EmaS):

Eu protestez!
Porcii nu sunt animale necurate, doar locuinta lor e necurata, si nu e vina lor!
De ce nu le fac satenii jacuzzi, in loc de balta cu mocirla?! Ce, ratustele sunt mai curate, nu tot in mocirla aia se balacaresc? Sau elefantii, nici nu mai vorbesc...
In al doilea rand protestez din nou! Nu dati la nimeni perle, sunt necurate!
Si asta pentru ca sunt de fapt niste calculi biliari ale unor scoici, care fie vorba intre noi, seamana la forma si gust cu vulva femeii pacatoase (va zic din surse sigure, ca mie imi place sa mananc stridii cu lamaie, si era sa imi sparg dintii intr-o perla mica).
Asa ca pana la urma de ce sa nu dai chestii rusinoase cuiva care locuuieste in mizerie din vina altora? Aud?

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa nu discuti cu ateii despre religie.

| a răspuns (pentru AnghelB):

Se vede ca si tu ai vrea sa fi specialist in mitologie.

| a răspuns:

Nu merita sa discuti adevaruri profunde cu persoane care nu le apreciaza si nu le inteleg.

| a răspuns:

Pune mana mai bine pe ocarte de scoala si incearca sa o intelegi pe aia ca aia te va ajuta pe viitor nu balarii, timpenii puse la gramada intr-o carte mincinoasa.Cauta sa intelegi matematica, fizica.chimia,bilogia ca e mai bine.Cu astea te vei intilni in viata nu cu povesti. Povesti cind ai fost mica banui ca parintii tiau citit Fat Frumos, alba ca zapada, Harp Alb etc.SI povesti mult mai frumoase ca astea a evreilor, a crestinoizilor. fraze fara cap si coada, scrise de unia care nici nu stiau a scrie sau citi.

| a răspuns:

Sa nu aruncati vorbele pretioase si invataturile bibliei celor ce le calca in picioare, nu vor sa le asculte, si isi bat joc de ele.la fel ca aici pe tpu.nu merita efortul.un cuvant bun,plecat de la tine,va merge mai departe,din gura in gura,si va da roade,un sfat, un ajutor un exemplu bun. efectul se va vedea in timp si se va intoarce la tine clegand roadele bune, recunostinta, laude, aprecieri.la fel si un cavant rau.o barfa.o minciuna.va genera numai rele,certuri, batai, scandaluri, animozitati, si colindand efectul vorbei respective se mareste se inmulteste.de aceea se spune; cine samana vant, culege furtuna.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Pai expresia completa este
"Să nu daţi câinilor lucruri sfinte, şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare, şi să se întoarcă să vă rupă" (Mat. 7:6).
Eu cred ca Iisus vorbeste la figurat. El vrea să ne spună: „Nu daţi lucrurile valoroase celor care nu ştiu să le aprecieze valoarea." Porcii nu înţeleg că perlele sunt preţioase şi nici porcii spirituali nu apreciază Cuvântul lui Dumnezeu când îl aud. Dacă ar crede că ceea ce aud este într-adevăr Cuvântul lui Dumnezeu, i-ar acorda cea mai mare atenţie şi ar asculta de el.
Cel putin asa vad eu expresia asta.
Ar mai putea fi interpretata drept "nu oferi nimic celor care nu inteleg ce le oferi, deoarece ei vor deveni invidiosi ca nu pot intelege si te vor trata cu gosolanie, uneori chiar cu violenta, asemenea porcilor din cotet sau cainilor care musca mana celui care i-a hranit. (stii tu..principiul "ce nu putem intelege, distrugem")... O zi buna.