| Henrypericolpublic a întrebat:

Ce înseamnă sa fii satanist?
Sa crezi in diavol?
Noi crestinii credem in Dumnezeu si in diavol.
E bine ca noi crestinii sa ne gandim la diavol?
Noi ar trebui sa ne gandim doar la Dumnezeu, si sa nu luam in calcul existenta diavolului, pentru a fi mai buni, nu?

27 răspunsuri:
| danut a răspuns:

In lume sunt cateva tipuri de oameni, unii care se inchina lui Dumnezeu acceptand sa fie supusi (robi) ai Acestuia, unii care vor sa fie cu capul in Rai si cu Fundul in Iad (moderatii), unii care vor sa-l faca pe Dumnezeu dupa cum gandesc ei (traditionalistii), unii care spun ca nu cred in Dumnezeu (atei, agnostici, etc), unii care cred in religii pagane inclusiv cei ce se inchina diavolului.
DOAR primul grup sunt cu Dumnezeu, restul, vor sau nu sunt cu diavolul.
NU EXISTA zona neutra. Asta e marele adevar, vreti sau nu.

| RAY a răspuns:

Crestini sunt sfinti se ajuta intre ei,nu se barfesc,nu se urasc,nu se omoara in razboaie,nu se fura,nu se violeaza, nu iti violeaza copii, preoti crestini nu ei sunt pedofili si satanisti, ma lasi cu asemenea ipocrizi, cea mai violenta, sangeroasa religie a fost cea crestina, au distrus popoare la propiu
america adio bastinasi erau 200 mil inainte de a veni crestini
Australia adio bastinasi
multe triburi din africa = sclavism, crime
asia sclavism, crime
europa de nord = crestini au omorat tot ce au nimerit
ma lasi cu crestinismul si bunatatea lor
satanisti astia cred metaforic in diavol, in orice caz nu sunt atei
hitler era catolica, stalin era ortodox se uita asta, stalin a salvat biserici, era sa devina preot, sarbatorea sarbatori crestine, ce ateism era

| costinvlad49 a răspuns (pentru RAY):

Gresit. Crestinii sunt corcituri ce se barfesc, fura bea etc. Nu vezi realitatea. Cel putin eu am fost atent in Romania cum se barfea pe afara in biserica mai demult la fel. Crestinismul este o religie falsa.

| RAY a răspuns:

Cat de bun e dumnezeu daca va arde pe vechi 5 miliarde de persoana doar ca nu crede in el? nu e oare dumnezeul asta insati asa zis satana cel rau care apropo ce rau a facut el in biblie?

http://bibliapentrusceptici.ro/crime-dumnezeiesti-biblie/

| RAY a răspuns:

AstalusAna tu chiar esti fanatica rau de tot, desi cine nu face parte din secta ta fanatica este satanist, vorbim de 99% din populatia lumi, si aia vor arde in iadul vesnic

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru RAY):

99%? ...Omule,ești atât de obsedat să combați ceva despre care habar nu ai (în majoritatea comentariilor continui să confunzi Creștinismul Biblic cu sectele preoțești), încât arăți doar cât de penibil și prost documentat ești!

| RAY a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Altceva ce puteai scrie crestine decat sa jignesti

| RAY a răspuns:

| danut in concluzie cei care nu sunt adventisti sunt cu diavolul, iar dumnezeu cel bun va arde in iadul vesnic restul de 99% din populatia lumi

| RAY a răspuns:

AstalusAna tu comiti niste pacate omule
ispitirea lui dumnezeu
mandria
judecata aproapelui
in fanatismul tau nu iti pasa nici de propia biblie,cum poti spune tu cine va fi mantuit sau nu,esti dumnezeu te pomeni,nici iisus nu a pretins asa ceva, voi sectancti sunt fanatici rau de tot, numai vb ca duceti lipsa de umilinta, iubire fata de aproapele tau, crestini cu numele atat

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dumnezeul creștin și Isus, iși pierd obiectul muncii dacă se renunță la diavol.

| Celcestietot a răspuns:

Să fii satanist înseamnă să te închini lui Satana. Nu are nimic să negi existența acestuia, ba chiar din contră, este bine să te gândești la acesta, că vei ști ce te așteaptă dacă nu asculți de Dumnezeu.

| xerxes1 a răspuns:

Satanistii cred ca si crestinii in cai verzi pe pereti inventati de oameni.
Nicio diferenta.

| Octavian199 a răspuns:

Exact.

| doctorandus a răspuns (pentru Octavian199):

Nu, majoritatea satanistilor sunt atei (ei nu cred ca exista Diavol, pentru ei e doar un simbol).

| Octavian199 a răspuns (pentru doctorandus):

Ia documenteaza--te despre satanisti, si ce fac ei.

| doctorandus a răspuns (pentru Octavian199):

Asta e: pentru Biserica lui Satan nu exista nici Dumnezeu, nici Diavol, nici ingeri, nici demoni. Satan in aceasta biserica este doar un personaj literar, din care se poate invata ceva, la fel cum inveti ceva dintr-un roman de fictiune.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Așa cum creștinii fac legământ cu Dumnezeu, prin botez in Numele lui Isus, tot la fel si cei care vor sa intre in Organizația satanista fac legământ cu Satan, dar nu stiu in ce consta acest legământ. In cartea "O Calătorie in Supranatural" autorul Roger J.Morneau nu a ajuns sa facă legământul, pentru ca Dumnezeu a intervenit si la salvat.Cine dorește sa afle mai multe despre Satan si îngerii lui sa citească aceasta carte.

| costinvlad49 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Carte de povesti. Exista 2 tipuri de satanisti.
1)Cei traditionali ce iubeau totul(natura si tot si animalele si erau armoniosi, il venerau pe satan ca fiind arhitect al universului, zeul suprem, unic dumnezeu ce avea zeii inferiori ai lui) si cei Moderni(Ce venereaza o fiinta inexistenta, raul suprem, desii satan nu este diavolul, cei ce au fost spalati de evrei pe creiere).
Satan nu te invata la rau, creierul uman actioneaza prost. In om, creierul nu gandeste la nivel de intelept, armonios, este doar vina noastra, nimeni nu ne vrea raul fiindca nu exista motive.
Exista doar un dumnezeu. Cel rau nu exista. Fie ca iei religia satanista traditionala, crestinii, etc toti se inchina de fapt unui singur zeu, adica Zeul Suprem numit sj dumnezeu. Singura problema este ca fiecare religie il interpreteaza într-un fel. Biblia si cele de dreapta nu il interpreteaza corect. Dumnezeu doreste ca omul sa i se asemene si sa se ridice la intelepciunea zeilor. Nu conteaza ce religie esti, toate se inchina doar lui Dumnezeul suprem, dar cele de dreapta nu sunt ale lui dumnezeu. Sunt religii inventate de atei ca lumea sa nu creada cu adevadat in adevaratul dumnezeu.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru costinvlad49):

Daca ești satanist dezvăluie totul despre el. Dezvăluie doctrina care trebuie invatata si care nu trebuie divulgata nimănui. Când vrei sa părăsești organizatia lor de ce căuta sa te omoare si daca nu reușesc te hartuiesc zi si noapte amenintandu-te mereu.Am văzut pe internet un om de știință care era ateu, era din Anglia si mărturisea in adunare prin ce a trecut cu spiritele rele atât el cat si ceilalți membri ai familiei sale.Era căsătorit, avea trei copii si era vizitat de spirite rele noaptea si ii spărgeau tot ce avea din sticlă in casa si ii chinuia copilul cel mic de doar câteva luni.Il ducea atunci la spital si medicii ii spuneau ca copilul nu are nimic, e sănătos. După un timp acele spirite se materializau si vorbea cu acesta. După un timp au aflat ca socrul lui era satanist.Pana la urma acest fost ateu a devenit creștin si doar atunci Dumnezeu la salvat din ghearele spiritelor rele.Adevărul este ca exista Dumnezeu si Exista si Satan.In schimb Dumnezeu lucrează transparent in timp ce Satan in secret.Cei ai lui nu sunt lăsați sa divulge nimic iar daca o fac sunt lichidați.Așa ca nu ma aștept ca cei dintre voi care la-ati ales pe Satan sa il vorbiți de rău.In schimba va obliga sa il denigrați pe Isus si pe Dumnezeu.
Tot pe internet am văzut un Congres mondial al sataniștilor, si după congres au mâncat, au băut si făceau haz pe seama lui Isus, a lui Dumnezeu si a Duhului Sfânt.Conducătorul lor era îmbrăcat in o cămașă alba lunga pana la pământ si in batjocura după ce mâncase se prefăcuse ca e bolnav si ca sa ii treacă zicea ca are nevoie de "o clisma cu Duh Sfânt". Toti cați se aflau acolo au început sa rada de cele auzite.
Am o ruda apropiata care nu crede in Dumnezeul Bibliei si nici in Isus.Dar el susține ca crede in dumnezeu.Si a încercat sa îmi vorbească despre dumnezeul lui ca ii raspunde la rugăciune pe moment indiferent ce ii cere, ii împlinește dorință. Deci chiar si atunci când vrea sa facă rău semenului sau, si sincer va spun ca chiar si face rău.

| costinvlad49 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Aia este satanism modern sau mai numit satanisti ce cred ca satan este raul pur. Dar ei se inseala. Ii inseala evreii. Toate religiile i se inchina lui dumnezeu, într-un fel diferit. Singura religie care are 2 ramuri este satanismul(Traditional, cel care este plin de oameni buni, si cel anti dumnezeu, cel ce este impotriva lui dumnezeu adica satan). Dumenzeu are mii de nume. Numele original nu il stim. Noi doar ii am pus 'porecle' într-un fel. Unii satan, altii allah, altii YHWH etc. Asta este adevrul. Cel rau nu exista. Fiindca noi greșim nu putem da vina pe Dumnezeu/Satan. Zeii nu au motiv sa ne faca rau.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru costinvlad49):

Prietene RAY, eu nu cred in iadul veșnic, si nici cei de aceiași credință cu mine nu cred. Nu se poate ca un Dumnezeu care este iubire sa poata sa conceapă așa ceva. Cum ar putea privi in ochi pe cei care vor avea parte de viață veșnică, știind ca o parte din cei dragi ai lor vor arde veșnic? Nici cei mântuiți nu se vor putea bucura in Imparatia lui Dumnezeu știind ca rudele lor ard veșnic.Si nu stiu de ce considerați pe creștini fanatici. Daca crezi ești creștin, daca nu crezi ești necreștin.Nu exista semi creștin si nici semi necreștin.

| costinvlad49 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu exista cel rau. Satan este numele lui Dumnezeu dat de pagani. Iar demonii sunt numele date ingerilor de pagani.

| Irinel15123532 a răspuns:

Categoric nu. Este adevarat ca noi credem si il slujim pe Dumnezeu, dar trebuie sa fim constienti si de prezenta dusmanului, cum ai vrea sa invingi intr-o lupta daca atunci cand vine armata dusmanului, tu o ignori? Bineinteles ca Hristos in noi este mai puternic, dar trebuie sa fim constienti si de influenta diavolului. Dar in primul rand, privirea spre Hristos. Satan fix asta vrea, sa il negam, ca sa nu mai fim in garda, ca sa lasam garda jos, dar noi trebuie mereu sa fim atenti. Hristos te iubeste.

1 Petru 5:8 ''Fiţi treji și vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.''

Iacov 4:7 Supuneți-va deci lui Dumnezeu, Si împotriviți-vă Diavolului, iar el va fugi de la voi.''
Nu crestinul este cel care trebuie sa fuga, ci diavolul, daca ne supunem Lui Dumnezeu si ne impotrivil diavoluli.

Recomand : https://www.youtube.com/watch?v=LQHjjdoZ1Kk

te rog fierbinte, urmareste-l.

| Helper07 a răspuns:

Satanistii sunt cei care sunt de partea diavolului in mod intentionat si il venereaza fiind constienti de existenta lui si a lui Dumnezeu (sau nu,?). Adica cei care ii sunt loiali lui nu prin faptul ca pacatuiesc caci toti oamenii sunt pacatosi, ci prin faptul ca il accepta ca "dumnezeu" al lor.

| anonim14653876 a răspuns:

Satanismul nu are nicio legătură cu venerarea diavolului este pur și simplu o filozofie modernă bazată pe încrederea în sine, creată de Anton Lavey. Filozofia asta este complet ateistă, nu cere credința în niciun diavol, satan fiind doar un arhetip literar. Singurii care cred în existența acestui personaj mitologic sunteți voi!

| RaulAlmășan a răspuns:

Nu exista satanisti.
Satanismul,e o iluzie.
Orice om care il respinge pe Dumnezeu e,,satanist" in sensul ca tot la satan,ajunge.
Satanistii constienti, tot acolo ajung, prin aceleasi cai cu cei neconstienti.
Nu este diferenta intre ei.
E doar o manipulare, te face sa fii prost.
Un Satanist si un pacatos, care stie despre Dumnezeu tot acolo ajung amandoi.

| costinvlad49 a răspuns:

1)Satanist traditional = Inchinator al lui Satan, pentru cei traditionali el este dumnezeul suprem, si este bun. Pentru cei traditionali satan este ca Allah pentru Ai sai. Adica ei crede ca satan este o fiinta buna(Si asta este ceva real) care ii iubeste si iubeste totul. Este real, dar fiecare religie se inchina lui dumnezeu. Dar cele de dreapta au gresit cand au descris pe dumnezeu. Dumnezeu sustine ocultismul bun, dar pe cel rau doar impotriva celor rai.
Satanistii moderni (Nu sunt normali la cap) Sunt cei ce il urasc pe Dumnezeu(Automat si pe insusi satan, fiindca dumnezeu este numit si satan si Allah si in multe alte feluri) si de aceea cei moderni o sa fie cazuti in pierzanie, iar cei traditionali o sa fie iubiți de acest dumnezeu.
Stiu, in biblie scrie despre el ca este rau, dar nu este real. Satan este doar un nume al lui dumnezeu. In fiecare regiune dumnezeu are un nume diferit si din aceasta cauza au aparut conflictele intre regiuni si religii. Dar Diavolul biblic nu exista. Un zeu nu iti vrea raul fiindca nu are vreun motiv. Vrea sa ne armonizam si sa devenim puternici din punct de vedere spiritual.