| zggrr123 a întrebat:

Ce invata parintii din religie? Ca ei sunt creatorii care "se folosesc de 'stiinta' ca sa o interzica"? Stiinta deja a dovedit ca suntem pe o planeta si ca in cerul acela mai sunt destul de multe planete, cum poti fii sigur ca 'dumnezeu' nu era doar un om care s-a folosit de 'stiinta' ca sa arate miracole oamenilor si tot el cel care a interzis oamenilor sa o foloseasca?

10 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Ca sa simti existenta Lui Dumnezeu trebuie intai sa crezi in EL si in tot ce a creat!
Ai putea incepe sa crezi in El, stiind ca nimic nu se face singur! Totul trebuie facut de cineva sau trebuie ca cineva sa porneasca acel proces de facere, singur nimic nu va porni sa creasca sau sa se transforme!
Daca vei incerca sa crezi ca toate astea au inceput cu Dumnezeu atunci cu timpul vei simti tot mai mult prezenta Lui, nu va trebui sa-L vezi ca sa stii ca exista dar daca esti incapatanat si nu vrei sa crezi, te vei indeparta mai mult de acele dovezi simple care arata existenta Lui si chiar daca ar veni in fata ta si ar face orice fel de minuni tot nu ai crede ca exista asa ca, nu vad rostul unei asemenea intrebari devreme ce nimeni si nimic nu te poate convinge... happy

| oprescudorin11 a răspuns:

Tu ce ai invatat? Stii oare ca 'stiinta', atat cat este a fost facuta de o ramura a religiei? Stii ca Religia stie, normal, mai mult si e mai avansata decat stiinta, un copil "din flori', care s-a intors ca Ucenicul Vrajitor impotriva umanitatii, fara ca sa stie ce face?
Stii ca Religia, daca impune REGULI, fara ele umanitatea ar disparea?
Daca nu stii (a propos de 'stiinta'), o sa afli curand, pe propria piele!
Pe de alta parte, as prefera ca sa slujesti stiinta in sensul adevarat echologic.Caci si stiinta are cateva realizari! Minore dar folositoare.

| doctorandus a răspuns (pentru oprescudorin11):

Religia pe tipic evreiesc impune reguli moral-legale. Religiile pagane care au precedat-o nu impuneau reguli moral-legale. In societatea pagana greco-romana, de moralitate si de legi se ocupau filosofii si politicienii, nu preotii. Preotii se ocupau cu a avea noroc in viata si a imbuna zeii in caz de dezastre. Moralitatea paganilor nu era intemeiata pe religie.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru doctorandus):

Cred ca ai perceput gresit evolutia antropologica.Ca sa fac un abuz de limbaj.Religia, ma repet, a precedat si stiinta, si societatea si statul cu regulile insusite si prelucrate, dupa interes vis a vis de religie.
Religia de 'tip evreiesc', este o religie combinata, o religie cumulativa, sintetica, a religiilor euro -asiatico-africane.
Daca ai sa studiezi cu atentie, matriceal(stiintific), ai sa constati cu stupefactie ca toate formele religioase cer aceeasi vectori 'de baza'.
Ca sa vorbim in termeni matematici.
Formali.
Religia s-a ocupat la inceput de toate parghiile care conserva, fac viabila societatea.Cand si-a crescut cativa copii (copil =copie imperfecta), atunci acele copii: stiinta, filosofia, alte derivate, s-au comportat din ce in ce mai agresiv, crezand precum 'ucenicul vrajitor' ca ei sunt Dumnezeu!
De aici incolo continua circul! Spor la treaba!

| doctorandus a răspuns (pentru oprescudorin11):

Te inseli, doar religia evreiasca dispunea un regim de teocratie. Grecii si romanii aveau respect pentru religie, dar nu aveau sistem teocratic. Adica la ei nu religia facea legile statului si regulile de comportare morala.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru doctorandus):

Subiectul este deosebit de sensibil.In sensul ca e destul de greu de evaluat. Iisus Christos a aparut tocmai in contextul acesta. Rezulta din discutia cu Pontiu Pillat ca DELIMITEAZA clar separatia bisericii ca menire de stat.
Evreii au ramas, e adevarat, cu vechea ambiguitate.
La inceputuri, spun antropologii (Claude Levy Strauss-spre exemplu) era doar un conducator de trib. Acela era cel puternic, fizic de obicei, dar si mai istet sau viclean, care indeplinea toate functiile. Apoi in timp a aparut 'samanul' care era si doctor de suflete dar si vindecator(era si doctor si teolog, procuror). Desigur, s-a tinut cont de parerile lui, el era girul pastrarii legilor comunitatii.Dar incet, incet s-au separat puterile.Toate comunitatile au facut abuzuri (este omeneste), chiar ortodoxismul, care a introdus prin Sfintii Imparati, un fel de control asupra armonizarii legilor statului cu cele originare.Dar nu au depasit limitele. Teocratia in faza cea mai clara si agresiva s-a manifestat in perioada Inchizitiei, la catolici.
In realitate s-a intamplat tocmai invers : statul s-a autoinsinuat cu forta in pastrarea si reformularea religiei.
Nu vreau sa ma lungesc prea mult cu dovezi, doar mai cugeteaza.

| oprescudorin11 a răspuns:

Parintii nu mai au ce invata daca atunci cand erau copii, nu au invatat de la parintii lor.Stiinta nu a dovedit nimic! Doar a descoperit cate ceva neesential.Eu nu cunosc miracole facute de stiinta. Poate imi dai tu exemple.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exact ce spuneam in raspunsul anterior; da un clik,si vezi pamantul fotografiat intre galaxii de sonda aia spatiala,ce se ducea in adancurile universului, vezi cat e de semnificativa, si de albastra pana devine cat un fir de praf printre giganti, ca sa-ti poti da seama despre ce putere, glorie si slava vorbesti.de un lucru sant sigur si te asigur si pe tine; Vom muri si vom merge in tarana.Cu trupul.dar mai e ceva, in care tu nu crezi, si eu da si ce se va intampla cu acela conteaza in vesnicie, cu stiinta au fara.Fiindca acolo nu te intreaba nimeni, ce facultati ai terminat si cate.

| catalynx a răspuns:

Dragul meu, stiinta, medicina, toate astea sunt binecuvantate de Dumnezeu si ingaduite atata timp cat ele folosesc omului in scopuri utile si nu inutile. Evolutionismul nu este o stiinta in caz ca te roade, ci un basm, o teorie schimbatoare. Si ce relevanta are daca mai sunt si alte planete prin univers atata timp cat stim clar ca universul inseamna infinit in privinta materiei si a energiei precum si a altor prezente. Investim bani sa descoperim planete care sunt imposibil de ajuns la ele in loc sa nu investim bani in stiinta planetei noastre, cu ajutorul stiintei ingaduite de Dumnezeu sa facem din planeta asta un loc mai bun, stiinta sociala, stiinta in medicina, astea sunt mai importante dragul meu decat descoperirea altor plantete la care ne serversc la ce? Noi vrem pe marte ca nu ne mai place planeta asta, e poluata, dar nu suntem cu nimic mai dispusi sa facem ceva ca aceasta planeta sa aiba ocazia sa-si revina. Apropo stiai ca Terra se poate regenera, dar din pacate noi nu ii dam ocazia.

Întrebări similare