anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre biserica creștină, care de-a lungul anilor, a redus la tăcere zeci, poate sute de genii care le demonstrau științific oamenilor faptul că soarele nu se învârte în jurul nostru și că noi nu suntem în centrul Universului. Un exemplu foarte bun ar fi Galileo.

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Am cea mai proasta parere. Biserica crestina a prosperat tot timpul doar intr-un mediu in care ignoranta e la putere. Cum incep oamenii sa gandeasca putin, biserica e deranjata, si reactioneaza in felul in care s-a intamplat in cazul lui Galileo. In zilele noastre, crestinii incearca in continuare sa discrediteze stiinta. Vedem asta in fiecare zi, si aici pe TPU. Religia e cel mai mare adversar al stiintei si ratiunii. Din pacate pentru ei, sansele ca ei sa castige sunt nule. Nimic nu mai poate opri omenirea din drumul ei spre cunoastere.

10 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Dumnezeu nu a inchis ochii si nici nu ii inchide la atitudinea crestinatatii fata de faptul ca incearca sa ascunda adevarul.

| milan9 a răspuns:

Nu-mi aduc aminte cine, dar bine spunea cineva, ca acele abuzuri din spatiul apusean (evul mediu) n-au fost comise de Biserica catolica (cu a ei invatatura) ci de catre prostii care din pacate apartineau atunci acelei biserici... Si eu cred ca e adevarat sad
Imi este greu sa-mi imaginez de ce e in stare individual omul care interpreteaza totul dupa sine, care e dispus să-şi calce în crezul, valorile toate, toate lucrurile bune in esenta lor, toate certitudinile, pentru a face loc abuzului LIBERTĂŢII sale, in forma sa primar animalica. sad

| milan9 a răspuns:

Referitor la ce spune @porumbrodica, cred ca in mod normal o grupare construita pe fals si minciuna nu ar trebui sa faca afirmatii mincinoase la adresa preotiei crestine, instituite de Dumnezeu in Biserica Sa.
Gruparea iehovista, fondata pe minciuna si false profetii, a fost ridicata prin banii celor care si-au vândut avutul pentru a-l dona la cerere (catre secta) in asteptarea in repetate randuri (1874, 1914, 1915) a sfarsitul lumii prezis de manipulatorii lideri ai retelei: J. F. Rutherford, Russell, Knorr, etc.
Este o miscare ce sustine ca respecta biblia dar de fapt o calca in picioare fiind supusi orbeste interpretarilor liderilor manipulatori din State Unite care isi trimit frecvent modificarea teoriilor prin acele brosuri scrise de,, profetii" lor mincinosi;

Sa ne aducem aminte ce spune Sciptura despre profetii mincinosi: Deuteronom 18, 20-22;

| milan9 a răspuns:

Este vital să faceţi diferenţa între "credinţă" şi, cei care au dezertat de la valorile ei şi nu se mai lasă "inspiraţi de credinţă"... Şi după cum exemplele din jurul nostru arată, alta este situaţia atunci când acelei credinţe, i se oferă cu adevărat o şansă în a inspira persoanei: valori spirituale, empatie, comportamente incoruptibile, fapte bune dezinteresate... (asta va depinde pentru totdeauna, de libertatea omului).

Rolul preoţilor care îşi respecta "fişa postului" este mântuitor, rolul celor care îşi urmeză datoriile morale este deosebit de important, un rol vital lăsat de Fiul lui Dumnezeu în Biserica Sa.
Al celorlalţi, strecuraţi şi fofilati în această profesie (misiune) este acela de a deveni din păcate mari "duşmani" ai ai credinţei lor, ai Bisericii...

| M25M a răspuns:

Da, e urat, dar aveau o agenda, trebuiau sa-si urmareasca interesele.

| Alcyon a răspuns:

Fiecare secol a avut un anumit "mainstream" care a incercat sa reduca la tacere celelalte opinii. Si in zilele noastre se practica acelasi lucru. Cercetatorii mai putin cunoscuti, care nu se conformeaza trendului, sunt marginalizati, iar teoriile lor sunt ridiculizate. Asa era si pe atunci. Stiinta nefiind atat de avansata ca acum, biserica incerca sa ofere propriile explicatii pentru anumite fenomene. Iar cei care nu se conformau, erau ponegriti. Iar Galileo a fost condamnat, in primul rand pentru ca a facut marea greseala de a-l insulta in mod indirect pe papa. E posibil ca intentia lui sa nu fi fost aceasta, dar papa nu l-a iertat pentru indrazneala.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Draga, acestia nu reprezinta biserica crestina, ci mojicia si necredinta, ceea ce fac si azi, lupta impotriva lui Dumnezeu si-a semenilor, pe care-i trag incoace si-n colo, le orbesc mintea cu teatrul lor, habar nu au amaratii de oameni pe ce lume traiesc. Galilleo a suportat mojiciile lor, si multi altii ca el si din alte cauze adevarate sustinute.

| Aiwendil a răspuns:

Toti va vaitati de asta, dar nu realizezi ca cu o floare nu se face primavara? Or fi creeat ei diverse inventii, dar erau pe cont propriu.Si daca erau mai multi erau raspanditi in mai multe locuri.Si daca era un grup mai mare tot nu se compara cu opinia a milioane de oameni.
Oamenilor mereu le-a fost frica de ceva nou si necunoscut.E normal sa aiba atitudinea aceasta pentru ca nu au experimentat asa ceva.
Iar acum biserica nu foloseste boxe ca se auda mai tare in afara biserici sau microfon? Crezi ca preotii nu au telefon sau nu conduc masina sau nu le place stiinta? Schimbarile nu se fac asa usor, le ia timp.

| Ganzzo a răspuns (pentru Aiwendil):

Adevăr grăiești.Din păcate frica asta de adevăr ne trage în jos.Eu sunt de acord cu credința, dar sunt împotriva faptului că religia este obligatorie în școli, că guvernu' vrea să dea 500 Milioane pe o catedrală în București ( Asta în timp ce unele spitale se închid datorită lipsei de fonduri ) sau că unii copii sunt obligați să meargă la biserică sau să se roage împotriva voinței lor.

| Ben00 a răspuns:

Un exemplu contrar este Isaac Newton.