anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce părere aveți?
A fost azi o emisiune la A3 cazul doctorului Eben Alexander care dovedește științific ca există viață după moarte deoarece creierul său era complet mort, inactiv și blocat atunci când a trăit o experiență uimitoare de moarte clinica deci nu poate fi vorba de nicio halucinație așa cum susțin unii atei de pe aici.

Eben Alexander, medic neurochirurg, care a stat timp de 7 zile în comă, după ce creierul său a fost afectat de o boală rară, aduce dovezi din lumea de dincolo şi vorbeşte despre întâlnirile pe care le-a avut cu cei dragi dar şi cu Universul însuși.

Însănătoșirea lui Eben Alexander este un miracol medical. Cât timp corpul său a zăcut în comă, iar o bună parte din creierul său a fost complet blocat, neurochirurgul a călătorit dincolo de această lume ghidat de ființe angelice spre nivele mai înalte din conştiinţa Universului.


Acolo şi-a revăzut filmul vieţii sale, lecțiile cele mai importante dar a experimentat şi emoții profunde la întâlnirile cu cei dragi. Astfel pe lângă dovada vindecării sale Eben Alexander confirmă şi existență reîncarnării. Iată ce spune despre universul spiritual în care a stat cât timp a fost în moarte clinică.

„Când ne eliberăm de corpurile noastre conştiinţa acestei călătorii este uriaşă. Experiența morţii clinice este cunoscută de mii de ani. Cei care au experimentat aceste stări spun că le trece viaţa prin faţa ochilor. Conștientizarea este profundă. Vedem momentele în care am avut de învățat în viaţa noastră şi conștientizăm şi perspectiva emoțională a celor din jurul nostru. Deci, nu vezi doar perspectiva ta, ci şi perspectiva celor care au fost influențați de acțiunile tale.

„Trebuie să înţelegem că promisiunea conștiinței înseamnă supraviețuirea"
Astfel, acum şi aici este doar o iluzie creată pentru a înțelege această viaţă şi atunci când trecem de ea, prin meditație putem să vedem versiunea mai mare a realității. Toată informația care vine către noi ne este atât de străină, încât avem senzația că trecem printr-un foc. Este ca şi cum ar veni spre noi un val. Atunci când suntem în moarte clinică ajungem să experimentăm totul la un nivel foarte complex.


Ştiinţa modernă ne ajută prin mecanisme precum meditația sau alte metode ca să depășim acest prag, să ajungem mai departe, să studiem ceea ce înseamnă, ce mesaj au aceste experienţe spontane.

Este important să aflăm! Sunt peste 300.000 de cazuri în literatura de specialitate şi începem să realizăm că există nişte modele. Trebuie să înțelegem realitatea, trebuie să înţelegem că promisiunea conștiinței înseamnă supraviețuirea", a explicat medicul Eben Alexander.

Ce fac sufletele în lumea de dincolo
Întrebat dacă sufletele care au avut o relație în această lume ajung să se întâlnească şi pe tărâmul de dincolo dr. Eben Alexander a confirmat că da, în mod absolut sufletele îşi continuă relaţia şi acolo.

„Exact ca şi în lumea fizică trebuie să realizăm că greșim atunci când privim individual electronii, protonii. De fapt, trebuie să vedem acțiunea dintre aceste elemente. În acest sens trebuie să avem o viziune mai mare asupra umanităţii şi spiritualității şi a ceea ce suntem noi în univers pentru că trebuie să realizăm că aceste călătorii spirituale scot în evidență un principiu foarte profund.

"Există dovezi științifice care susţin cu putere dovada reîncarnării"
De fapt, totul se rezume la relații la cei iubiţi cu care cu care ne reconectăm mereu. Există dovezi științifice care susţin cu putere dovada reîncarnării. Sunt peste 25.000 de cazuri de amintiri la copii pentru care explicația cea mai bună este că acele amintiri sunt experienţe ale reîncarnării. Trebuie deci să înțelegem conștiința, săpând mai adânc.

Provocarea de a înţelege lumea fizică este rezultatul lumii moderne dar trebuie să studiem şi conştiinţa care reprezintă centrul realității. Înainte de a intra în comă știam doar de legile fizicii, chimiei, biologiei şi aveam ca dovadă doar existența pământească.

Acum constat că sunt foarte multe principii care vin de dincolo de aceste lucruri care ne dau lumea pe care o experimentăm noi. Totul se rezumă la ceva mult mai profund pentru a înțelege acest univers. Dar această știință profundă nu este doar realitatea vieţii de dincolo şi a reincarnării, ci sunt mult mai multe procese. Este evoluția conştiinţei noastre către o formă mai înaltă", a spus dr. Eben Alexander la emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3.

3 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Celula nervoasă dacă e moartă, e degradată și nu își revine. Nici nu poate funcționa dacă e moartă. Dacă ar funcționa celulele moarte, am vedea morții umblând pe stradă. N-am avea nevoie nici de mâncare sau de aer.
Una e moartea și alta e coma. Deci omul nu a fost mort, pentru că dacă era mort, mort rămânea. Dacă a avut halucinații e ok, dacă a visat e ok, dacă e și mincinos e tot ok, dar halucinațiile, visele și minciunile nu țin loc de adevăr. Sunt bune pentru făcut bani. Mai scrie omul o carte, se cumpără, face bani, deci e perfect.
Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Eben_Alexander_(author)

"Cariera medicală

Alexander a predat și a avut programări la Duke University Medical Center, Harvard Medical School, Brigham and Women's Hospital, University of Massachusetts Medical School, University of Virginia School of Medicine, Boston Children's Hospital, Dana–Farber Cancer Institute et al.[4]

În timp ce practica medicina în Lynchburg la Spitalul General Lynchburg, Alexander a fost mustrat de Consiliul de Medicină din Virginia pentru că a efectuat o intervenție chirurgicală la un loc chirurgical incorect, de două ori pe parcursul unei luni. Într-un caz, Alexander și-a modificat raportul operator deoarece a crezut că intervenția chirurgicală a diminuat simptomele pacientului. El a fost dat în judecată de pacient pentru daune în valoare totală de 3 milioane de dolari în august 2008, dar cazul a fost respins de reclamant în 2009. Ca urmare a accidentelor, Alexander și-a pierdut privilegiile la spital și a fost obligat să plătească o amendă de 3.500 de dolari Consiliului de Medicină din Virginia și a fost obligat să urmeze cursuri complete de etică și profesionalism pentru a menține o licență medicală nerestricționată în stat.[5]

După lansarea cărții sale din 2012 Proof of Heaven, revista Esquire a raportat că Alexander a fost concediat sau suspendat din mai multe posturi în spital și a făcut obiectul mai multor procese de mal praxis și că a avut cinci procese de mal praxis în Virginia într-o perioadă de zece ani.[4][6]"

A văzut omul că la medicină nu se pricepe și are numai probleme, așa că a trecut la fantezie, să scrie cărți fanteziste și să facă bani. Nu-l interesează pe el adevărul. Banul să iasă.

| AvalohAlyn a răspuns (pentru halogen001):

A avut creierul așa de afectat încât nu mai putea sa suporte halucinații și vise, zona responsabila de halucinații nu mai funcționa și totusi a avut această experiență uimitoare.
Asta arată că conștiința e independentă de creier și că supraviețuiește morții fizice, conștiința lui era activa in acea experiență NDE cu toate că creierul era profund afectat.
Oricum în viitor se va dovedi că experiențele NDE sunt dovezi ale vieții după moarte clar.
Sunt prea fascinante, diferite și unice incat sa fie doar halucinații.Ce i s-a întâmplat lui Eben Alexander e unic in cazurile NDE deoarece creierul era profund afectat și nefuncțional și totuși el a trăit cu conștiința o experiență NDE adică era conștiința lui cea care a călătorit în acele tărâmuri ale vieții de apoi deși fizic,științific, biologic nu mai putea face asta de asta zic că e un caz aparte și ar trebui studiat mai bine creierul lui și experiența lui.

| halogen001 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Omul cand nu are halucinatii destule, mai pune de la el, ca are de unde, banul sa iasa. Daca ar fi constiinta separata de creier si ar supravietui mortii fizice am vedea urmatoarele contradictii: un om beat, bolnav sau drogat se comporta total diferit de omul sanatos; un om bolnav, accidentat sau drogat poate sa uite unele aspecte ale vietii, poate sa nu-si mai cunoasca parintii, poate sa nu mai stie unde sta; daca dormim, stam cu spatele sau inchidem ochii nu mai stim ce se intampla. Deci ce putem spune despre constiinta? Nu conduce omul: vezi comportamentul omului beat sau drogat, nu colecteaza si nu aduce informatii omului: vezi omul bolnav, accidentat, drogat si asa mai departe. Deci ce legatura e intre om si constiinta care nu-l conduce, nu ii furnizeaza si nu colecteaza informatii? Nici una. Creierul conduce omul si tot creierul detine informatiile. Constiinta, sufletul, duhul si altele de genul asta sunt inventii primitive care sa explice functionarea omului ca o marioneta. Realitatea arata clar ca nu este asa. Daca sufletul nu aduce informatii, nu detine informatii si nu conduce omul atunci ce e si la ce e bun? E doar fantezie primitiva si il ajuta pe omul mincinos, necinstit si nesimtit sa ii minta pe ceilalti si sa ii prosteasca pentru a le lua banii cu carti‚ cu povesti fanteziste si inventand si alte minciuni cum ar fi "viata vesnica" pentru a-l controla pe omul naiv si credul. Omul cand aude de viata vesnica se grabeste sa cumpere cartile, se grabeste sa faca toate ritualurile primitive absurde si fara sens pentru a obtine acea "viata vesnica". In realitate omul naiv si credul nu e altceva decat o victima sigura a omului mincinos si a inselaciunii. Isi pierde timpul si banii munciti pe promisiuni si pe fantezie mincinoasa.