|

Ce parere aveti ca Chiril e sarbatorit de catolici si de ortodocsi? Stiind ca Chiril a fost un criminal, din ordinul lui a fost omorata Hypatia din Alexandria.Pe 18 ianuarie e sarbatorit acest criminal.

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Noi nu stim ce s-a intamplat cu exactitate acum 2 ani mi se pare la protestele din Piata Universitatii si avem pretentia sa stim ce a fost acum 1500 de ani in nordul Africii? Nu stiu cine a facut acele acuzatii dar in perioada acelor mentionari scrise (si putem presupune ca existau atitudini subiective variate- politeisiti, islamisti, crestini.) aceste aspecte au fost notate pe fondul disputei dintre crestinismi si islamism.

| explică (pentru milan9):

De aceea exista istorie.

| a răspuns:

E o sarbatoare a victoriei vremelnice a intunericului spiritual, a nestiintei si minciunii asupra stiintei si adevarului si cu siguranta ca merita sarbatorita de cei care considera fantezia mai valoroasa decat adevarul.

| a răspuns:

Nu e prea onest din partea ta sa prezinti acest eveniment ca pe un fapt indiscutabil pentru ca nu e deloc asa. Pur si simplu nu exista dovezi cum ca Sfantul Chiril ar fi avut vreo legatura cu asta. Singura legatuta a Sfantului cu toata treaba asta e ca cei care au omorat-o pe femeie au fost niste studenti ai lui. Cam atat. Prin faptul ca il numesti criminal arata nu doar ura si frustrarea ta ci si incultura si lipsa precara de studiu.

| explică (pentru TwentyOneWay):

Vezi ca mai sunt criminali in calendar.Stefan cel Mare, Ilie si Constantin cel Mare.Nu sunt sigur de Moise.

| a răspuns (pentru dany1988):

Ai citit cuvant cu cuvant ce scrie in articole? Pe descopera.ro spune ca a fost ordinul lui dar nu da nicio bibliografie, nicio sursa istorica credibila, absolut nimic. Pe Historia au bunul simt sa puna o bibliografie si de asemenea au bunul simt sa zica ca nu avem nicio dovada ca ar el ar fi ordonat asta. N-ai citit articolul? N-ai fost atent la el? Sau ai ignorat ceea ce ai vrut sa ignori?

| explică (pentru TwentyOneWay):

Asa e.Nu mai ascundeti sub pres.

| a răspuns (pentru dany1988):

De unde stii ca asa e? Historia spune ca nu e asa. Tocmai sursa pe care mi-ai dat-o tu spune ca nu e asa. Iar vorbesti ineptii idioate sa te aflii in treaba. Daca crezi ca asa e adu dovezi. Asa cum tu ceri dovezi ca Dumnezeu exista asa si eu iti cer dovezi ca asa a fost cum zici tu. Ce ipocrit esti. Ceri de la altii dovezi pentru credintele lor dar tu de ce nu dai dovezi pentru credintele tale?

| explică (pentru TwentyOneWay):

Ia cauta pe ''goagle'' Hypatia din Alexandria si vezi cauza mortii.