|

Ce parere aveti de urmatoarele cuvinte:

De ce sunt Crestin Ortodox?

"Nu voiam sa castig bani, nu voiam cariera –nu erau lucruri la care sa ma gandesc! Din cauza iadului in care traisem, tot ce imi doream de la viata era sa descopar daca exista ceva mai valoros in ea.

Ceea ce am trait eu, a fost exact ce a spus si Buda, cu multa vreme inainte: Dar nu se poate sa fie numai atat! Nu se poate ca viata sa fie numai suferinta!Asadar, am pornit in cautarea unui loc in care sa nu mai existe suferinta. Astazi, ortodox fiind si privind inapoi, mi se pare interesant sa vad cum intregul ezoterism, hinduismul, budismul, yoga vin tot mai mult si spre Romania. Pentru ca si in Romania sunt oameni care sufera. Si ortodocsii sufera!Astfel, fiecare dintre noi porneste, de fapt, in cautarea unei cai prin care sa scape de suferinta. Iar, daca astazi ar fi sa compar ceea ce am trait in ambele domenii – crestin si Asiatic-, pot intelege de ce in bogatul Occident, credinta a disparut aproape cu totul. Acolo, aproape ca nu mai sunt crestini. Pentru ca ofertele ezoterismului, in care hinduismul si budismul sunt puternic amestecate, promit relaxare – si inca o relaxare rapida! In sase luni, un an, doi maxim ai scapat de suferinta! Cine poate refuza o astfel de oferta?!Daca, in schimb, cineva incearca sa vada si cealalta oferta si intra in biserica crestina, afla ca trebuie sa poarte o cruce.

Crestinismul spune: tu ai pacat, tu esti un pacatos. Cui ii face placere sa auda asa ceva? Insa, aceasta este, desigur, realitatea. Avem vina, suntem pacatosi!In budism nu e vorba nici de vina, nici de pacat, desi e foarte adevarat ca suferinta pe care o purtam noi, oamenii, vine din cauza vinei si a pacatului.

Atata vreme cat nu vrem sa vedem aceasta vina pe care o avem, nu putem nici sa ne eliberam. Nu e posibil.Asadar, practic, yoga, budism, zen si toate celelalte practici ezoterice, nu sunt nimic altceva decat niste tehnici, care in loc sa ne des- copere pacatul, ni-l acopera.

Si, de aici, se naste o pace, insa o pace parelnica. E ca un drog. E ca si cand am avea o rana mare, deschisa, pe brat sau pe picior, iar omul ar veni, ar pune pe ea un pansament si ar zice: gata, eu nu mai am nicio rana!

Cunosc multi oameni care practica yoga si care, pe urma, spun ca functioneaza. Te ajuta! Si, intr-adevar, am practicat si eu si am vazut ca yoga te ajuta! Insa doar la suprafata. La sfarsit, acei oameni au cazut in depresie, tocmai pentru ca tehnicile acestea acopera pacatul din noi, ceea ce inseamna ca vechiul om, vechiul Adam, firea cazuta nu poate sa se vindece.Si, astfel, se naste o lupta in tine: pai cum, ar trebui sa imi mearga bine! Dar experienta imi spune ca filozofia ‘’ar trebui sa-mi mearga bine’’ nu se potriveste deloc cu realitatea!Asta este ceea ce am trait eu. Pana la urma, am fost sapte ani hindus si trei ani si jumatate calugar budist…..In plan strict personal, psihologic, realmente cred ca, dupa convertirea mea, nu am mai fost niciodata trist." Klaus Keneth "De ce sunt ortodox?"; Ed AgnosSursa:facebookSi adaug eu la urma:Hristos este Calea, Adevarul si Viata! Doamne ajuta!

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

E greu sa acceptam ceea ce suntem.In schimb, e mult mai comod sa fugim de noi insine, inventand o stare sufleteasca si mentala in care ne simtim oarecum la adapost pentru un timp.Curajul de a ne "privi in ochi" (pe noi insine)e, uneori, chinuitor.Crucea suntem chiar noi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand ai sa intelegi semnificatia termenului:pacat vei intelege si de ce este pacat ca ai raspuns la aceasta intrebare. Unde e Budha din tine?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru luana1):

Inteleg perfect semnificatia termenului, doar ca e stupid. Intreg conceptul de pacat originar e stupid. Probabil raspunsul meu e pacat doar din punctul tau de vedere, din al meu sigur nu e. Daca ceva e ridicol merita sa fie ridiculizat.
Buddha din mine? Ce sa caute Buddha in mine?laughing Nu sunt gay.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Zenicide):

Lasa-ma cu pacatul originar, poti mai mult de atat...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum sa nu suferi cand vezi 500 de persoane de culoare ca bloceaza totul in Iasi si tu ai 200 de euro si o durere de cap, cu ce imi platesc datorile, asta e marea problema in Romania

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Suferinta e calea spre cer

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, este extraordinar de interesanta experienta acestui om care a trecut pe la mai multe credinte si care in final a descoperit adevarul si a gasit calea cea adevarata in ortodoxie! Le recomand tuturor sa citeasca si cartea "Klaus Kenneth - 2.000.000 de kilometri in cautarea Adevarului."

http://www.crestinortodox.ro/comunitate/group.php?group_id=494

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Foarte adevarat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Crestinismul ortodox, este complet, in invatatura, adevar si randuiala.nu poate imprumuta nimic de la nimeni.nu are nevoie.doar de inlaturarea celor ce-si uita chemarea si menirea, ratacindu-se si pierzandu-si si turma din cauza iubirii de arginti si de averi pamantesti nu prea muncite de catre ei.bogatia nu este un pacat daca e muncita si administrata corect.dar smerenia saraciei de nevoie, bate cu mult mandria bogatiei necinstite adunate cu voie.toate le va indrepta cel ce este drept.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Minunate cuvinte!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat