| Teffan a întrebat:

Ce parere aveti despre 1 Samuel capitolul 28? Este vorba despre vrajitoarea din Endor,care "l-a sculat din morti" pe prorocul Samuel pentru a-i raspunde lui Saul cu privire la amenintarea filistenilor,Saul apeland de mai multe ori la Dumnezeu fara succes.
Considerati acest pasaj ca fiind dovada absoluta a existentei sufletului dupa moarte(raportandu-ne strict la teologia biblica, bineinteles) sau o aparitie demonica rezultata in urma necromantiei?

10 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Numai demoni, nu exista suflet dupa moarte. Hristos a spus inainte de al invia pe Lazar: "Lazar DOARME".

| danut a răspuns:

Pentru unii care citesc pe SARITE Biblia:
"Nu scrie nicaieri despre diavol"
MATEI 8, 31. Dracii rugau pe Isus si ziceau: "Dacã ne scoti afarã din ei, dã-ne voie sã ne ducem în turma aceea de porci."
Uite si Diavolii (Draci sau demoni in limba romana) sau iti trebuiesc ceva cursuri de CITIT Biblia?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am alt punct de vedere despre cei sculați din morți, spirite și fantome, a sufletului după moarte. Pe scurt sunt videclipuri cu informație echiavalentă cu cea de pe ecranul creierului uman. Unde și cum sunt păstrate, cum pot fi ele accesate, ( vrăjitoarea din Endor avea acces inconșțient empiric la ele) este altă poveste de descifrat. Am scris eseuri multe pe această temă dle Teffan, mâine ți le transmit în privat.

| Teffan explică (pentru sadrian46):

Apreciez,dar ce ma intereseaza in mod special este teologia biblica,adica cum vede Scriptura, nu diferite opinii sau teorii non-scripturale.
In orice caz, daca mi le trimiteti, le citesc, sunt interesat.

| dany1988 a răspuns:

Danut.Deci confirmi ca nu exista viata dupa moarte?rolling on the floor

| dany1988 a răspuns:

Danut.Ce credeai ca se intampla daca ma ''ignori''?rolling on the floorCa nu iti mai pot da replica? rolling on the floor

| Digikey a răspuns:

Nu scrie nicaieri despre diavol care vorbeste in locul mortilor.Este scris alb pe negru morti. Jumatatile de crestini care aleg ce sa creada din Biblie ar trebui sa faca si niste cursuri de citit.


Isaia 8:19. “Dacă vi se zice însă: “Întrebaţi pe cei ce cheamă morţii şi pe cei ce spun viitorul, care şoptesc şi bolborosesc,” răpundeţi: “Nu va întreba oare un popor pe Dumnezeul său? Va întreba el pe cei morţi pentru cei vii?”

Deuteronom 18:9-13. “După ce vei intra în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău, să nu te înveţi să faci după urâciunile neamurilor acelora. Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi.

| Digikey a răspuns (pentru Digikey):

Cat despre suflet :

Tesaloniceni 5:23. duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru.
Isaia 55:3 veniţi* la Mine, ascultaţi, şi sufletul vostru va trăi,
Facerea 35:18, pe când îşi dădea ea sufletul, căci trăgea să moară,
1Imparati 17:21 Şi s-a întins* de trei ori peste copil, a chemat pe Domnul şi a zis: „Doamne Dumnezeule, Te rog, fă să se întoarcă sufletul copilului în el!"

22 Domnul a ascultat glasul lui Ilie, şi sufletul copilului s-a întors în el şi a înviat.

| Anonim15032001 a răspuns:

Hmm. n-auzisem despre această întâmplare, decât acum când ai adresat această întrebare comunității.
Nu pot sa zic ca mi-am și putut forma o părere despre această întâmplare, ciudată de altfel, dar totuși eu cred că acea femeie avea mai degrabă întâlniri pe la colturi cu diavolul.))
Or, întâmplarea asta m-a lăsat mască.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

O parere buna

Întrebări similare