| Narfundo a întrebat:

Ce parere aveti despre cei dependenti de jocuri? Ce sa facem cu ei?

Răspuns Câştigător
| marinelpop a răspuns:

Dependent!
Este adevărat, părerile specialiştilor sunt împărţite în legătură cu modul în care jocurile computerizate îi influenţează în realitate pe tineri. În cadrul unui studiu publicat în revista New Scientist s-a ajuns la concluzia plină de optimism că asemenea jocuri „nu constituie o cauză fundamentală a unui comportament rău". Cu toate acestea, 97 la sută din tinerii chestionaţi în cadrul acestui studiu „credeau că ar putea deveni dependenţi de aceste jocuri". Tinerii au declarat că jocurile de la saloanele de jocuri sunt deosebit de dăunătoare din cauză că „îi încurajează pe jucători să cheltuiască tot mai mulţi bani".
Pot aceste jocuri să devină într-adevăr un viciu? Se pare că da, în cazul unor jucători. Iată ce a declarat o tânără revistei Treziţi-vă!: „Nu te gândeşti decât cum să faci ca să ajungi la sfârşit şi să câştigi". Un tânăr îşi aminteşte ceva asemănător: „Am petrecut ore în şir încercând să descopăr cum puteam să-i ucid pe toţi şi să ajung la următorul nivel al jocului".
Ai putea crede că tu nu vei ajunge să fii atât de captivat de un joc. Dar analizează modul în care emisiunile TV şi filmele manipulează sentimentele oamenilor, făcându-i să plângă, să se aprindă de mânie sau să scoată strigăte de emoţie. Imaginează-ţi apoi un program care nu numai că are un subiect emoţionant, personaje deosebite şi efecte speciale orbitoare, dar îţi şi dă posibilitatea ca tu să fii supereroul. Ar fi uşor să rezişti şi să nu fii complet absorbit de un astfel de program? Prin urmare, nu este surprinzător faptul că unor jucători le este greu să facă diferenţă între fantezie şi realitate. Iată ce îşi aminteşte un tânăr: „Efectul jocurilor pline de violenţă a fost atât de dăunător, încât am ajuns chiar să-mi imaginez că mâna mea era o puşcă şi că o îndreptam înspre oameni".

25 răspunsuri:
| Thunderstruck a răspuns:

Trebuie sa-i ardem pe rug.

| RAY a răspuns:

Fiecare dintre noi avem o dependenta dar nu o recunoastem, desigur ca totul trebuie facut cu limita, dependenta de orice fel face rau asa cum aflat si eu http://www.youtube.com/watch?v=r-o9JF5c0Tc

| anonimg a răspuns:

Pentru ca intrebarea este pusa la "religie" si nu la "jocuri" -si este foarte bine-, atunci raspunsul este ca acestia trebuiesc sa fie constientizati de faptul ca in viata trebuie sa tina seama de prioritati. Si sunt sigur ca orice persoana dependenta nu tine seama de prioritati.
De asemenea trebuiesc facuti constienti ca noi suntem fiinte create dupa chipul lui Dumnezeu, ca noi nu putem sa facem tot ce voim, si ca trebuie sa invatam sa ne opunem -sa luptam- impotriva oricarei influnete(placeri) rele.
Omul trebuie sa invete sa isi puna vointa la lucru. Si cand omul isi da seama de starea in care se afla si vrea sa iasa din ea, se va trezi ca nu mai are putere(vointa), ca muschii acesteia nu sunt deloc dezvoltati. Astfel, efortul de mai tarziu pe care il va depune va fi cu mult mai mare decat daca ar fi fost obisnuit sa isi puna vointa la lucru.
Noi suntem temple vii in care Dumnezeu vrea sa locuiasca. "Daca nimiceste cineva templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu." (1Corinteni.3:17)
Aceasta nu este o amenintare biblica -caci Biblia nu ameninta pe nimeni. Aceasta va fi rezultatul neascultarii.
Pe de alta parte, noi nu suntem ai nostri, ci suntem ai lui Dumnezeu: atat prin creatie cat si prin rascumparare. Nici banii, nici calculatorul, nici timpul. nimic nu este al nostru, afara de alegere.
Asadar, ca vrem, ca nu vrem, ca ne place sau nu, vom fi trasi la raspundere de darurile pe care Dumnezeu ni le-a dat sub administratie.

| Mădă0611 a răspuns:

rolling on the floor Ce parere aveti despre cei care nu incap de cei dependenti de jocuri? Ce sa facem cu ei?

Cat timp nu te afecteaza pe tine, nu vad de ce nu incapi de ei. E o vorba, cine nu incape de mine sa stea inghesuit. laughing

| AvalohAlyn a răspuns:

Trebuie sa inteleaga toti ca dependenta face rau.Mai ales cea de jocuri.Nu spune NIMENI sa nu te joci jocuri online dar maxim 3-4 ore nu 16-19 ore pe zi. Orice joc e bun in felul lui dar jucat din pasiune si cu cap.Cu cei ce sufera de dependenta de jocuri online am vazut ca se trateaza la psiholog si la psihiatru.Au fost si persoane care au scapat de aceasta dependenta continuand insa sa joace jocuri dar MAI PUTIN! Si eu joc jocuri pe calculator dar nu acord extrem de mult timp pentru ele, joc din pasiune si cu CAP! Doamne ajuta!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Sunt niste drogati ce trebuie tratati ca atare, orice drog nu e bun, creeaza dependenta

| HueyFreeman a răspuns:

Eu m-as ingrijora in privinta celor dependenti de basme.

| dracu14 a răspuns:

Le dam ban permanent laughing
da cu crestinii care au ca subiecte preferate:masturbarea, negrii, homosexualii si negrii homosexuali care se masturbeaza reciproc, ce facem?
sau ai renuntat la subiectele astea?

| Narfundo explică (pentru dracu14):

Tu esti mai amuzant cu gluma asta pe zi ce trece. de unde ai strans colectia aia de mizerii de mai sus?

| VladGH a răspuns:

Era o emisiune unde am vazut ca ii duceau la un medic dar nu mai tin minte ce fel medic. Astia dependenti sunt ca drogatii, nu mai gindesc real. Trebuie incet incet sa mai fie limitati.

| MaskOfSanity a răspuns:

Cine spune că ar trebui să facem ceva cu ei? Adică, de ce mi-ar păsa mie că cineva îşi lipeşte ochii de monitor de dimineaţă până seara şi se atrofiază pe un scaun?

| CapitanuSemafor a răspuns:

Voi? Dar cine sunteti voi? Brigada minune a sfantului boschet?

| ManStrong a răspuns:

Lasa i sa cistige si ei un ban.

| GRs a răspuns:

Cu ce te deranjeaza niste oameni care isi petrec mai mult timpul in casa fara sa faca vreun rau?

| RAY a răspuns (pentru GRs):

Cum nu fac rau? omoara oamenii nevinovati virtual eu cred ca merita inchsoarea pe viata

| мαяdυк a răspuns:

Da!

| IulianDornianu61 a răspuns:

PA PA, si salutari mamelor voastre, si tatilor tai.

| Liviu4you a răspuns:

Ooo...pai hai sa le dam pentru inceput sa faca 50 de metanii in 30 de secunde, ce zici? Doar au "pacatuit" rau.

| marinelpop a răspuns:

JOCURILE ELECTRONICE — Câteva pericole
▸ Unele jocuri pe calculator sau videojocuri violente pot încuraja comportamentul agresiv.
▸ Când joci jocuri electronice nu eşti un simplu spectator la acte de violenţă, ci un participant la ele.
▸ Pentru cei uşor influenţabili, jocurile pot estompa graniţa dintre lumea reală şi cea a fanteziei.
▸ Asemenea unui drog, jocurile te pot determina să-ţi neglijezi anumite obligaţii importante sau chiar relaţiile cu alţii.
▸ Jocurile răpesc mult timp, pe care copiii l-ar putea folosi desfăşurând alte activităţi importante, cum ar fi studiul, discuţiile cu alţii sau jucarea unor jocuri creative.
▸ Privitul prea mult la ecran poate cauza tensiune oculară.
▸ Neglijarea exerciţiilor fizice din cauza jocurilor electronice poate duce la obezitate.
▸ Jocurile te fac să-ţi iroseşti banii şi timpul.

| HueyFreeman a răspuns (pentru marinelpop):

▸ Unele jocuri pe calculator sau videojocuri violente pot încuraja comportamentul agresiv.- Nu, nu pot. Asta este o imbecilitate. (Oricum astea sunt nimic pe langa stirile de la ora 5, meltenism si violenta)
▸ Când joci jocuri electronice nu eşti un simplu spectator la acte de violenţă, ci un participant la ele. - Sper ca pixelii aia sa nu se supere pe mine ca ii "ucid".
▸ Pentru cei uşor influenţabili, jocurile pot estompa graniţa dintre lumea reală şi cea a fanteziei.- Cei usor influentati nu stau in fata calculatorului, ei sunt in biserica.
▸ Asemenea unui drog, jocurile te pot determina să-ţi neglijezi anumite obligaţii importante sau chiar relaţiile cu alţii. - Prostia nu este un drog, daca stai prost cu capul normal ca nu poti controla ceva.
▸ Jocurile răpesc mult timp, pe care copiii l-ar putea folosi desfăşurând alte activităţi importante, cum ar fi studiul, discuţiile cu alţii sau jucarea unor jocuri creative. - Da, sigur, nici cei care au scris asta nu au crezut-o.
▸ Privitul prea mult la ecran poate cauza tensiune oculară. - Monitorul iti face rau, bun venit in realitate, anul: 1995 cand aveam monitoare CTR.
▸ Neglijarea exerciţiilor fizice din cauza jocurilor electronice poate duce la obezitate. -Din nou, jocurile nu sunt cauza.
▸ Jocurile te fac să-ţi iroseşti banii şi timpul. -Timpul este irosit doar pentru cei care se afla in afara, nu cei ce joaca. Si pot irosi banii pe ce vreau eu, mai ales pe hobby-ul meu. Altii dau mii de euro pe pescuit sau alte prostii, nu am sa-i critic pentru asta.

| marinelpop a răspuns (pentru HueyFreeman):

*** yp2 cap. 30 pag. 248-250 E bine să joc jocuri electronice? ***
E important ce alegi!
Cei ce joacă jocuri violente ori erotice ar putea spune: „Dar nu are nimeni de suferit! Nu e nimic real. E doar un joc!". Totuşi, nu te lăsa înşelat de astfel de raţionamente false!
Biblia spune: „Un copil se recunoaşte chiar după faptele lui dacă are o conduită curată şi cinstită" (Proverbele 20:11). Jucând jocuri violente şi imorale, s-ar putea spune despre tine că eşti curat şi cinstit? Studiile au arătat în repetate rânduri că divertismentele violente sporesc agresivitatea. De fapt, unii specialişti spun că, prin caracterul lor interactiv, jocurile electronice au un impact mai puternic asupra omului decât televizorul.
A alege să joci jocuri electronice violente sau imorale este ca şi cum ai alege să te joci cu deşeuri radioactive — deşi s-ar putea să nu fie vizibile imediat, efectele sunt inevitabile. În ce sens? Expunerea la un nivel ridicat de radiaţii poate distruge învelişul interior al stomacului, permiţând bacteriilor din intestine să pătrundă în fluxul sanguin, ceea ce ar putea duce la apariţia unor boli. În mod asemănător, imaginile erotice explicite sau de o violenţă extremă îţi pot distruge ‘simţul moral’, permiţând dorinţelor carnale să pătrundă în mintea ta şi să-ţi controleze gândirea şi acţiunile (Efeseni 4:19; Galateni 6:7, 8).
Ce joc să aleg?

| IonescuOnutza1986 a răspuns:

Orice persoana e dependenta de ceva, lasati-i pe altii in pace si uitati-va la voi, trebuie sa fiti si voi dependenti de ceva.

| lucadaniel a răspuns:

Să nu se mai joace că le prăjește creierul. Te mai miri că nu se mai pot concentra copii la școală... ar fi multe de spus și asta doar din punct de vedere medical. Iar din punct de vedere religios este o patimă care te izolează de semeni și îți poate provoca probleme familiare sau pentru copii la școală. Și eu mi-am petrecut perioada liceului cu astfel de „sporturi" și acum regret pentru asta.