Întrebare recomandată |

Ce parere aveti despre decizia lui Remus Cernea de a nu mai da bani bisericilor? happy

83 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Din pacate in tara asta atat de primitiva, un asemenea om poate sa isi faca doar dusmani... http://www.hotnews.ro/......stanta.htm

82 răspunsuri:
| a răspuns:

Un tâmpit!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Arthur):

De ce e un tampit?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mădă0611):

Am citat ce au spus alţii. Sunt la rândul meu de acord pentru că nu ţine cont de un lucru esenţial, vizibil pentru orice om cu scaun la cap şi fără probleme la mansardă şi anume : " populația creștină din România, reprezintă 99, 3 % din totalul populației țării. "

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Arthur):

Tocmai, acei 99, 3% crestini redirectioneaza 2% din venitul lor bisericii, ca si cei 99, 3% se plang ca e rau in Rromania, si multi dau exemplu Germania, care, pentru cei care nu stiu, face deja lucrul asta, propunerea lui Cernea e de fapt modelul german de finantare a cultelor religioase. Mai e un lucru care mie mi se pare nedrept. Un student de la teologie se face preot pe banii statului, dar pe un student de la orice alta specializare cine il sustine? E vorba de concurenta, care aici nu mai exista. Cu cat sunt mai multi preoti, cu atat sunt mai multe biserici, cu atat mai multe cheltuieli de la stat, si apoi se plange lumea ca la noi sunt mai multi platiti decat platitori, deci mai mari cheltuielile decat veniturile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Astăzi : " Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat sâmbătă, că deputatul USL de Constanța, Remus Cernea, nu mai este membru al PSD. Astfel că, social-democrații nu mai au ce sprijin să îi retragă preşedintelui Partidului Verde...El a mai spus că PSD Constanţa s-a "păcălit" atunci când l-a acceptat pe Remus Cernea în partid. "
" Preşedintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, deputat de Suceava, a anunţat, sâmbătă, că a revenit în PSD şi se delimitează de ultimele acţiuni publice ale liderului partidului, Remus Cernea. "
" Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că cere PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex. "

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In sfarsit o propunere sau o decizie inteleapta.Statul nu trebuie sa contribuie la sustinerea niciunui cult.

http://www.rtv.net/......74540.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biserica a existat si fara sustinerea statului. Insa e o mica problema. Bisericii i-au fost confiscate terenuri si proprietati cel putin in trei randuri ( Cuza, reforma agrara de pe la 1918 si de catre comunisti).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Propunerea lui Remus Cernea este una foarte bună. Statul nu ar trebui să contribuie la susţinerea/finanţarea niciunui cult religios. Sper doar să nu rămână la stadiul de propunere.
...
Dar măcar există o rază de speranţă.
Cât timp mai există şi oameni cu idei ca a lui şi cu o doză de curaj, încă nu e totul pierdut.
Păcat doar că sunt sufocaţi, ameninţaţi, insultaţi, desconsideraţi...şi nu sunt lăsaţi să-şi ducă ideile la bun sfârşit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai fost informat greşit cu privire la numărul creştinilor ortodocși din România (că practic doar ei ţin de BOR). Nu prezintă 99, 3% din populaţia ţării, ci undeva în jur de 85%.

http://www.mediafax.ro/......xa-9976820

http://recensamant.referinte.transindex.ro/? pg=8
(pentru activarea link-ului trebuie eliminat spaţiul între semnul întrebării şi pg=8)

Plus, foarte mulţi îşi declară apartenenţa de o anumită religie doar din cauza simplului fapt că au fost botezaţi în acea religie (fără voia lor) sau provin din familii religioase, cu toate că nu împărtăşesc respectivele convingeri religioase.

http://www.dcnews.ro/......stineasca/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Observ un fenomen foarte interesant şi amuzant:

Când cineva nu respectă scripturile biblice (interpretate după placul unuia sau altuia), automat este catalogat de ceilalţi ca fiind ne-creştin, căci nu o dovedeşte şi prin fapte (deşi nu ştiu dacă mai mult de 1% o dovedesc), ca să nu fie asociat cu ei. Foarte des auzim: "aaa, păi acela nu e un creştin adevărat...".

Iar când este vorba de banii statului - strânşi din taxele TUTUROR şi băgaţi în buzunarele fără fund ale BOR-ului - brusc aceiaşi oameni declară că peste 99% din populaţia ţării sunt creştini...şi ei, reprezentând majoritate, ar trebui să dicteze şi pentru ceilalţi.

Tare nehotărâţi mai sunt unii...
Foarte convenabil, nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NOname):

Stimată Noname, societatea românească este Condusă de o clasă politică despre a cărei calităţi sau defecte nu te-am prea auzit să comentezi.
Acea clasă politică aleasă cu 60 % a spus legat de acest lucru : „Nu. E propunerea domniei sale şi nu are susţinerea Uniunii Social Liberale", a declarat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, completat de liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, care a afirmat că „sunt doar iniţiative".
Mazăre : " Primarul Constanţei a adăugat că dacă Remus Cernea nu îşi va retrage iniţiativa legislativă "îi va rupe picioarele" în caz că îl prinde la Constanţa. Radu Mazăre nu a ezitat să îl numească pe deputat "un tâmpit" care a ales să se certe cu biserica în loc să rezolve problemele esenţiale legate de mediu. "
Becali : " "Remus Cernea să se duca puţin la balamuc şi cu asta basta. Remus Cernea trebuie exilat în puşcărie. cu dracu şi cu toţi dracii. Când îl văd în parlament, că ştiu că e ateu, eu fac ptiu ptiu ptiu şi scuip. El râde nebunul, dobitocul. Fac crucea, Doamne iartă-mă că am trecut pe langa satanistul ăsta", a declarat Gigi Becali. "
Dacă mă gândesc bine acest individ reprezintă partidul verzilor care ar trebui să se ocupe de cu totul şi cu totul alte probleme.
Dar nu pot să nu te admir pentru următoarea frază : " creştinilor ortodocși din România (că practic doar ei ţin de BOR). Nu prezintă 99, 3% din populaţia ţării, ci undeva în jur de 85%. "
Foarte inteligent! De fapt ce ai vrut să spui, că 85 % este o cantitate neglijabilă sau că pe creştinii catolici sau de altă religie putem să-i neglijăm sau nu sunt tot Cristiani.
Problema mare este faptul că vor avea de suferit în primul rând Catolicii.
" Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Aşa văd reprezentanţii diverselor culte religioase propunere legislativă a deputatului PSD Remus Cernea, de a înlocui subvenţionarea cultelor religioase din bugetul...2009 - 2216 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NOname):

La fel e cu "nu se poate ca x milioane de oameni sa se insele", "iti bati joc de credinta a x milioane de oameni", apoi "a, pai ala e crestin doar cu numele".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Arthur):

Dragă Arthur, nu am nimic cu oamenii şi credinţele lor, dar:

1. Acei 2%, raportaţi la bugetul statului, nu sunt deloc puţini. Ajung la sute de milioane de euro anual. Numai în 2013, care e abia la început, cultele religioase au primit din banii noştri, ai tuturor, aproximativ 71 de milioane de euro - cu 9, 4 milioane de euro mai mult decât anul trecut - şi cum popii şi Bisericile se tot înmulţesc (iar şcolile şi spitalele se închid), această sumă, şi aşa uriaşă, nepermis de mare, nejustificată, bizară, va tot creşte anual.

2. Nu mi se pare normal ca statul (care ar trebui să rămână neutru şi să nu intervină în astfel de treburi) să alimenteze şi să încurajeze cultele religioase şi înmulţirea lor, şarlatania, ruperea oamenilor de realitate, îndoctrinarea generaţiilor tinere, inducerea fricii, manipularea, dezinformarea şi vânzarea de himere.

3. Nu văd de ce oamenii nereligioşi ar trebui să plătească pentru viciile şi nebuniile (/plăcerile) religioşilor.
Fiecare cu ciorba lui.
Şi sunt sigură că există şi foarte mulţi religioşi care au alte priorităţi: îmbunătăţirea calităţii de viaţă ale oamenilor de rând, ale copiilor, nu opulenţa Bisericilor şi politicienilor şi afaceriştilor în sutane.

4. Ca un om non-religios, de ce aş alege să investesc (ai mei 2%) în popi, Biserici şi îndoctrinarea populaţiei, spre o mai uşoară manipulare a ei, când pot învesti în educaţie şi sănătate, de exemplu? Mă vezi chiar atât de ticnită, încât să prefer pereţii reci ai unor clădiri de milioane de euro, menite să manipuleze, şi buzunarele, şi aşa pline, unor escroci, în locul şcolilor, spitalelor, caselor de copii, azilelor de bătrâni, maternităţilor, adăposturilor pentru animale, centrelor de îngrijire, grădiniţelor de copii, you name it?

5. Reciteşte încă o dată datele de aici: http://www.tpu.ro/......18-400-de/
...2081 - 2228 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NOname):

Stimată prietenă, nici măcar nu ai avut răbdare să citeşti toată postarea până la capăt! Legat de politică şi politicieni parcă nu ai cunoaşte ce opinie am despre noii conducători dar ţi-am amintit de aceştia la modul la care sunt majoritari votaţi de mulţi dintre voi şi vă reprezintă. 60 %. Acesta este răspunsul politicienilor voştrii, acestea sunt personajele alese de voi! Te întreb totuşi : câte Biserici Catolice s-au construit? Câţi preoţi noi au apărut? Cam ce procent ar avea din încasări ( TVA ) Biserica Catolică? Nu Înţelegi ce explic pentru că eşti blocată pe o secvenţă, dar asta e. Măcar dacă te-ai fi străduit până la capăt, iar despre Biserica Ortodoxă, după noua lege propusă, se va îmbogăţii şi mai mult. Nu din cei 1 şi ceva la sută ci din banii credincioşilor - ca şi până acum.
" Lumânări, calendare, acatiste, donaţii sau sponsorizări, toate acestea aduc în conturile Bisericii Ortodoxe române sume colosale de bani, făcând din aceasta un jucător de invidiat chiar şi de cele mai profitabile lanţuri internaţionale...
Însă veniturile încasate de Administraţia Patriarhală aproape s-au triplat într-un an, atingând valoarea de 87 de milioane de lei, în comparaţie cu 27 de milioane în 2010.
Ca să ne facem o idee, unul din cele mai mari lanţuri de restaurante fast food, care are filiale deschise şi la noi în ţară, a realizat pe 2011 un profit de 22 de milioane de lei, cu aproape 5 milioane mai mic decât cel al Patriarhiei Române. "
Aşa că, să fim serioşi, gogoriţa legată de cei unu sau doi la sută e totală!
Problema este cu Biserica Catolică şi nu cea Ortodoxă.
O seară la fel de bună!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mădă0611):

Exact. Dar probabil incongruenţele intraseră deja în normalitate şi obişnuinţă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NOname):

PS. Văd că ţi-ai găsit un interlocutor capabil! Te felicit şi eu pentru discernământ! Atâtea prostii pe mm pătrat de pagină nu am auzit, mă mir că nu explodează! Eu l'aş propune Expert Permanent în Istoria Religiilor, urmaş fruntaş a lui Eliade.
Mâine o să fac o propunere puţin legată de acest lucru.
Noapte Bună!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Arthur):

Sunt nişte amănunte irelevante pentru mine, Arthur. Până astăzi nici nu ştiam că eşti catolic (nu că ar fi contat).

Ştiu doar că este absurd să contribui la sponsorizarea cultelor religioase, cât timp nici măcar nu fac parte din unul. Şi e nedrept că nici măcar nu am fost întrebată (la fel şi ceilalţi), poate prefer să ajut un bătrân sau un copil, nu să îngroş buzunarele popilor şi să măresc numărul bisericilor (şi aşa mult prea mare).

Iar acum pe bune, ţie Biserica ce ţi-a dat? Dacă s-ar preocupa mai puţin de etalarea opulenţei şi mai mult de nevoile reale ale oamenilor, crezi că ar fi rău? Să mai reducă şi ei puţin din cheltueli, mai ales acum, pe timp de criză. Ce e rău în asta?

Dar oricum, degeaba tot dezbatem aici, dacă nu noi suntem cei cu luarea deciziilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu as merge si mai departe, as desfiinta preotii, meseria cu totul. sa bage lopata ca e nevoie de forta de munca in tara asta, nu sa stea si sa citeasca dintr-o carte si sa o bata in cap

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru nesuferit):

Bravo! happy Zici de crestini ca sunt inapoiati cand tu ai o mentalitate mai mult ca si comunista! NOTA 10*!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru unul1):

Da explica-mi ce face un preot? vrei sa te rogi, du-te si roaga-te in legea ta. pentru cateva ore pe saptamana protu ia cat un muncitor care baga ca fanaticu si 11 ore pe zi? si ce face el, citeste acelasi text dintr-o carte de ani pana moare?
Daca asta e placerea voastra sa donati bani pentru o persoana care face nimic, e treaba voastra

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru nesuferit):

Cred ca esti... "nesuferit". tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Peste 3-4 saptamani o sa citesti ca e satanist si pedofil si ca mananca bebelusi si se scobeste cu oasele lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Zenicide):

Cica e satanist deja laughing, pentru restul povestii asteptam nerabdatori slujba de duminica love struck

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mădă0611):

Mergi chiar si tu in persoana la slujba ca sa vezi scandalul, nu? laughing

oh go on

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

La anul si la multi ani laughing, as zice slujba mai bine decat popa, de ce sa ma mai trezesc duminica? Raspunsul de la 18:20 era pentru tine, nu stiu de ce nu apare asta thinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am lucrat pentru un preot anul trecut.
Avea Mercedes S500, Audi Q7 plus încă două mașini ce nu merită menționate și vorbea la telefon Vertu Gold edition.
Deci...ar trebui ca ei să mai dea înapoi din bani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 0rlando):

Orlando, vorbim de lucruri diferite. Intrebarea este legata de sprijinul acordat de Stat bisericilor - nu de banii obtinuti (mai mult sau mai putin corect) de catre unii preoti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

As spune ca sunt de acord: " Bine, bine, statul sa numai finanteze biserica, sa inceteze cu si sa o finanteze credinciosii din buzunarul propriu, dar atunci si acesti credinciosi trebuie sa depinda de stat. I-a ganditi-va, - 25% din salarii, cresterea impozitelor, cresterea TVA-ului, cresterea pretului benzinei, energiei etc., si de aici vine si intrebarea: Ma, din ce banii sa mai finantez si biserica, daca nu am ce pune copiilor pe masa? Daca ne-ar creste statul salariile, pensiile, si ne-ar scadea impozitele, tva-ul, pretul benzinei, energiei, atunci eu ma bucur sa aud ca proiectul de lege a trecut! Biserica sa se auto-finanteze, doar daca se indeplinesc conditiile de mai sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Foarte bine! Oricum au bani destui.
Nuntile, botezurile, inmormantarile sunt impozitate?!

Nu avem bani de spitale, bani pentru case de copii, dar facem catedrale. Pentru ce?!
http://www.youtube.com/watch?v=tIcPyoAHrHY

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Trolli):

Pentru posteritate happy Poate daca tu nu intri, vor intra probabil nepotii tai, cine poate sti... happy

Pentru nunti, botezuri, inmormantari, eu stiu ca se taie o chitanta si aia nu e doar pentru evidenta sefilor, ci pentru stat. Iti spun eu, daca la o inmormantare chitanta pentru parinte e doar de 300 ron, celelalte cheltuieli pot insa urca la 5000ron. Acolo e problema

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sunrises):

Http://www.youtube.com/watch?v=K7mI_IjTR-Q

Sa nu-mi spui ca e un preot corect!
Pe langa acele taxe, trebuie sa pui si ceva in buzunar!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Trolli):

Asta e cazul acela celebru din 2011. Nu a spus nimeni ca nu exista exceptii. Tocmai despre asta discutam mai sus, despre aceste dezamagiri… sad si tradari ale celor care sunt cei mai mari adversari ai Bisericii…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sunrises):

Mai sunt, stai linistit! Asta e un caz mediatizat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Eu cred ca o sa ramana o simpla propunere. Oamenii merg la biserica si popa le umple capul cu povesti, iar ei cred, ce crezi ca o sa spuna el despre asta? Si ce crezi ca o sa faca enoriasii cand o sa le spuna ca diavolul i-a dat idei lui Remus Cernea? laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mădă0611):

Oricum Becali a zis mai devreme ca Remus asta e un satanist laughing asa ca... oh go on preotii pot spune multe

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

=)) Exact ce ziceam, si nu ma uit la stiri. Am dat un search sa vad exact care e treaba si cand am vazut ca are parul lung, clar, o sa spuna ca e satanist. Daca ateii arata asa http://i.imgur.com/JMrwH.jpg imagineaza-ti cum arata satanistii, nu ca ateii n-ar fi satanisti, dar satanistii sunt mai satanisti decat ei, cu atat mai mult acum cand e vorba de buzunaru lu' popa. :>

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mădă0611):

Am vazut mai de demult poza asta laughing am ras si atunci si acum

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://stirileprotv.ro/......tilor.html =))) Astia-s mai hoti decat aia din parlament. Proprietatile alea le-au luat pe banii lor sau li le-a dat dumnezeu, la propriu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Remus Cernea a incercat din rasputeri sa ajunga in Parlament sa aiba bani si faima.a incercat cu ecologistii, sustinea tare ca e ecologist, nu a reusit si apoi s-a dus in USL.Penibil.Si a reusit.Un asemenea om in loc sa lucreze si sa initieze legi care ar ajuta romanii cu adevarat el se lupta cu Biserica.Nu imi place de Gigi Becali dar sincer intre Gigi Becali si Remus Cernea l-as alege pe primul, asa cum e el.
E o decizie penibila.Asta fac oamenii cand se plictisesc in loc sa joace un monopoly.laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru TheMechanix):

iar tu faci parte probabil dintr/un cult care n/a vazut niciodata culoarea banului! laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Ti se par inutili banii care-i revin statului in urma nefinantarii cultelor religioase? Gandeste-te cati bani da statul anual pentru cultele religioase, milioane de euro.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e de ajuns ca statul plateste preotilor salariul? straight face

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mazare a baut gaz.Las' ca mai fac vreo 50000 de biserici pana in 2020(pentru cei din Constanta, am un exemplu, in parcul Casei de Cultura).Eu sunt total de acord.Biserica sa se intretina din donatii, nu din banii statului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Statul care e plin de datori e pacat sa mai dea banii unei instituti cele mai bogate din Romania care e scutita de impozite,si rezulta lunar mici averi din cea ce cumpara, doneaza oamenii, statul plateste salarile preotilor cred ca e destul, individual sa dea cine vrea, in plus nu e corect fata de alte culte care nu primesc nimic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mi-e antipatic personajul (pentru că e doar o marioneta a unor interese), şi nu e decizia lui, pentru că sunt alţii care urmăresc acest lucrul.

O astfel de hotărâre pusă în practică, ar stopa o serie întreaga de acuzaţii la adresa Bisericii. Bisericile s-ar contrui mai modeste, aşa cum le stă şi bine, şi ar fi ridicate atunci doar din dragostea şi osteneala celor care le preţuiesc cu adevărat! Deci, personal, mi-ar părea rău dacă o astfel de decizie nu va fi pusă în practică…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Unde n-ar da careva sa se intimpla asa, nu doar vorbe.Biserica trebuie scoasa la privatizare asta e clar.Nu doar sa nu se mai dea bani de la buget dar scoasa la privatizare.Toti preotii si ce mai sint ei daca vor biserica sa isi cumpere.Statul sa scoata la vinzare tot ce apartine de biserica, dupa care biserica safie independenta si privata. Apoi credinciosii pot sa isi dea tot ce au la popa ca nu mai intereseaza pe nimeni.Bine dupa ce se vinde tot cei care cumpara adica preoti etc sa fie impozitati normal ca orice cetatean sau ca orice firma.Plus cladirile acdicabisericile la fel impozitate si sa vedeti citi bani se string la buget de o sa se plateasca ce e de platit.Bine asta cu conditia ca guvernantii sa fie schimbati toti si pusi altii cinstiti care vor binele tarii nu banditi, pungasi si hoti.Biseric oricum nu aduce nimic bun societatii, iar dreptul la credinta este liber dar daca e liber atunci fiecare sa isi faca biserica pe banii lui nu pe banii mei si al cetatenilor. Unde n-ar da Dzeu, Alah, Buda sa se intimple asa.Asa este corect, cinstit si bine pentru toti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este o propunere binevenita. Biserica si Statul trebuie sa fie doua entitati separate si credinciosii sunt datori sa contribuie daca vor pentru a sustine financiar conferisiunea din care fac parte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bine a facut. Numai daca ar fi mai multi ca el in Romania si in lume.
Ar avea o gramada de adepti.

E si normal sa-l urasca politicienii si primarii ca nu-si mai umplu ei buzunarele.

Bravo lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si chiar credeti ca propunerea de a nu mai finanta bisericile ramane curata?
Oare unde se duc banii care se salveaza pe calea asta? Credeti ca or sa faca spitale si scoli sau ce mai e nevoie cu ei?
Isi incarca inzecit buzunarasele lor scumpewinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Nu contează, LiZa, oricum şarlatanii şi susţinătorii lor înfocaţi nu vor lăsa să se aprobe şi o lege rezonabilă.
Nu vezi cum se revoltă, insultă, ameninţă şi se victimizează? Crezi că le pasă de şcoli şi spitale, de pensii şi salarii tăiate? Le pasă doar de burţile lor şi ale hoţilor în sutane.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NOname):

Nu,nu le pasa de oameni si e trist.
Cand ai bani cu carul, cum au ei pentru ca dorm si mai ridica cate o mana din cand in cand sa voteze nici ei nu stiu ce, nu-ti mai pasa de altii ci doar de viata ta ratata si atat.
Cat de gresit. Ii urasc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Foarte buna,pe langa faptul ca preacucernici traiesc,, din saracia vaduvelor si-a orfanilor'', nu predau oamenilor adevarul lui D-zeu, ii tin in intuneric spiritual, tot ce fac fac impotriva vointei lui D-zeu, fac totul pentru bani si-si urasc semeni pe care abia asteapta sa moara si sa faca un,, Leu de cinci saraci,''in care caz il urmeaza pe Isus, nimic nu fac din ce a poruncit Isus. Cauta daca doresti :Maleahi2:2-5; Matei23:1-34.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Te/ai exprimat fix... ca o sectanta "sincera" ce esti... laughing Hai sa ne vedem si lungul nasului si sa nu/i bagam pe toti "adversarii" ortodocsi intr/o singura oala!

Apropo, v/ati platit zeciuiala luna asta, ca iar o sa se ia pastoru ala de dv...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sunrises):

Sincer daca vezi de bine sa iei in considerare este bine, daca nu e problema ta, constiinta educata pozitiv apreciaza indrumarea buna, eu nu am treaba cu ei si cu altii daca -si gasesc de pe cine sa traiasca au reusita.Noi nu platim zeciuiala n-avem pastori. Cauta sa vezi definitia sectei si pe urma exprima-te ca mai multa bunatate ce ar trebui sa caracterizeze adevarati crestini.Matei24:12,Ioan8:32.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

In sfarsit o secta fara zeciuiala. Da totusi nu cred! Apropo, cine a facut 90 de ani acolo in poza, cumva ala micu? laughing
O seara buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sunrises):

Vai, dar ce superior esti, tu crezi intr-un prieten imaginar mai bun, woow, luati-as prietenul imaginar in ce-am eu mai sfant, la fel si pe al ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Foarte buna

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://www.razbointrucuvant.ro/......us-cernea/

Citeste raspunsul Patriarhiei.Da, acceptam(asa ar fi si normal), insa sa ne dati ce s-a confiscaat pe timpul lui Cuza!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Pai sa-i ceara lui Cuza averile nu noua! Nu trage un popor intreg pentru ce a confiscat Cuza! A stiut el ce a stiut, ca prost nu era!
Oare de ce le-a confiscat, te-ai intrebat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oricum,sunt de acord cu finantarea bisericilor. Dores confiscarea averilor politicienilor si recuperarea institutiilor privatizate pe motic ca nu sunt rentabile. Daca biserica face vreau rau, acesta se incadreaza intre 5-10%,40%-politicieni,50 %-oamenii si viata lor.

Distrugand bisericile(asa cum speculati voi),veti distruge si numeroasele actiuni caritabile,umanitare,orfelinate etc create in jurul acestora. Oricum, vorbim discutii, caci politicenii nici nu se gandesc la asa ceva, biserica putand face buna campanie electorala, asa ca ...luati ceva sa va mai treaca greata.

De ce o tara foarte religioasa precum Polonia sau Irlanda au un nivel de trai extraordinar.Israelul (unde domina iudaismul) este una din cele mai influente tari. Chiar americanii au pe bancnota de un dolar "Credem in Dumnezeu" (desi pe spate e simbolul masonic).Nu cred ca religia reprezinta un pas inapoi, dimpotriva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna idee.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Banii alocati bisericilor s-ar putea folosi la dotarea scolilor si spitalelor, la imbunatatirea conditiilor, construirea de noi spitale si scoli in functie de necesitati. Din 2009 pana acum s-au construit peste 2000 de biserici si doar cateva spitale si scoli.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează