|

Ce părere aveţi despre participarea Patriarhului de la Constantinopol la inscăunarea Papei? Mie imi suna a faptul ca nu mai este mult pana la erezia secolului XXI numita ecumenism.

15 Raportează Evaluează
15 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu cred ca tu ai o problema cu dragostea.,,"Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.
Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.
Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.
Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte;
dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte" se va sfârşi.
Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.
Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.
Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea."
Nici eu nu voi accepta sa incalc principiile Bibliei, nu as accepta inchinarea la idoli sau la orice altceva asa cum au facut cei trei tineri care au fost aruncati in cuptorul incins.Dar, pana acolo voi iubi pe toti oamenii si ma voi ruga pentru ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Nu am ura fata de nimeni.Ce ma deranjaza pe mine sunt ereziile in sine.Eu de exemplu nu ma pot aduna cu Catolicii la rugaciune atata timp cat ei sustin ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul, iar Mantuitorul spune ca numai de la Tatal purcede.Acestia hulesc pe Duhul Sfant.Cum sa ma rog cu acestia care o preamaresc pe Maica Domnului mai mult decat este necesar si de fapt nu o cinstesc ci o hulesc.Caci mai multa cinstire decat trebuie daca i se atribuie unui sfant este batjocura.Si sfintii trebuie cinstiti insa nu considerati dumnezei asa cum fac Catolicii cu Maica Domnului.Acestia hulesc groaznic prin astea si alte dogme Duhul Sfant.Si ce spune biblia? ca tot pacatul se va ierta.Dar cel impotriva Duhului Sfant nu se iarta. Si inca ceva icoana nu este idol. Icoana in care este reprezentat Hristos este chipul Sau. Porunca spune sa nu iti faci chip cioplit si nici alta asemanare.Nu ne inchinam lemnului si nici vopselei. Avem in fata imaginea Domnului Hristos iar eu la cel din imagine ma inchin nu la lemn.winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Unde scrie ca Fecioara Maria trebuie proslavita si nu Isus?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

In biblie.Insa la voi cum este modificata ati schimbat intelesul cuvintelor.Si ca sa fie clar pentru ca vad ca nu intelegi. Sfintii nu sunt dumnezei. Dumnezeu este Mantuitorul Iisus.Care va Judeca lumea.Nu scrie in biblie ca Judecata a dat-o Fiului si ca Dumnezeu- Tatal nu judeca pe nimeni? Ti-am aratat intr-o discutie anterioara ca rugaciunile sfintilor sunt bineprimite inaintea lui Dumnezeu, dar se pare ca am vorbit singur sad. In biblie scrie acolo unde Maica Domnului a mers la Elisabeta si spune acolo undeva un verset "Iata de acum ma vor ferici toate neamurile".A fericii inseamna a lauda si a slavi.Nici decum aveneera ca pe dumnezeu ci doar ai acorda cinstea cuvenita in rugaciune nu venerare totala care i se da numai lui Dumnezeu.Voi acel verset l-ati modificat astfel "Iata de acum toate neamurile imi vor spune fericita". Deja aici altfel este sensul cuvantului micsorand cinstea care i se cuvine Maicii Domnului. Apoi alte marturii biblice : Cand Arhanghelul Gavriil vine sa ii vesteasca ca va naste pe Mantuitorul lumii i se adreseaza "Bucura-te ceea ce esti plina de dar Domnul este cu tine.Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau." Se stie ca ingerii lui Dumnezeu nu pot pacatuii.Deci noi ce rau facem ca ii spune-i Maicii Domnului "Bucura-te ceea ce esti plina de dar..."? Si mai sunt multe.Deci in Biserica Ortodoxa Maica Domnului nu este un dumnezeu asa cum o divinizeaza catolicii.Noi ne rugam ei cu cu constiinta ca ea este cea mai apropiata de Mantuitorul Hristos in ceruri, avand indraznire de mama catre Fiul ei si prin aceasta, rugaciunile ei au cea mai mare trecere la Dumnezeu.Nu am spus niciodata ca noi o cinstim in locul Lui Iisus.Bineinteles ca il cnstim pe Iisus si nu ne inchinam nimanui cum ne inchinam Lui.Maica Domnului si Sfintii sunt doar mijlocitori la Domnul Iisus care este Judecatorul caci cum iti spusesem mai sus Dumnezeu Tatal nu jueca pe nimeni ci toata judecata a dat-o Fiului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Fara suparare, ceea ce te deranjeaza pe tine nu reprezinta decat o serie de prejudecati mostenite de la ANUMITI reprezentati fanatici ai cultului pe care il imbratisezi.
"Eu de exemplu nu ma pot aduna cu Catolicii la rugaciune atata timp cat ei sustin ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul, iar Mantuitorul spune ca numai de la Tatal purcede.Acestia hulesc pe Duhul Sfant"
Dar dar unde stii tu cu adevarat care este natura reala a Divinitatii? Esti tot ceea ce ai invatat de la ALTII. Atatia oameni, atatea pareri. Ai cum sa probezi cu dovezi REALE ca Duhul Sfant NU purcede si de la Fiul? Sau ca purcede numai de la Tatal? Nu Iisus a scris Biblia. Atata timp cat nu ai avut un contact direct cu El, nu ai de unde sa stii cu siguranta care sunt detaliile adevarate ale situatiei. Biblia nu detine adevarul absolut. Biblia este doar un indrumar si din ea trebuie sa culegi ceea ce este drept si moral, in ideea de a-ti crea o viata pe principii sanatoase. Exista un proverb romanesc care spune: asculta tot, dar nu crede tot.
Daca noi am fi frati, si nu ne-am putea hotara daca mama noastra are origini moldovenesti sau ardelenesti, ar trebui sa nu ne mai iubim intre noi? Indiferent de natura lui Dumnezeu, el ramane acelasi si UNIC.
Certurile intre biserici, pe aceasta tema, este una copilareasca.
"Acestia hulesc pe Duhul Sfant"
Asta poate spune numai Mantuitorul, la Judecata. Nu esti in masura sa faci asemenea afirmatii.
"Cum sa ma rog cu acestia care o preamaresc pe Maica Domnului mai mult decat este necesar si de fapt nu o cinstesc ci o hulesc."
Inainte ca Iisus sa vina pe pamant, Dumnezeu a ales sa-si spuna cuvantul prin intermediul altor alesi. Inainte de a exista Biblia, a existat LEGEA. "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti". Daca esti un ortodox atat de bun, de ce nu respecti Legea? Te crezi superior altora si ii judeci, uitand ca Dumnezeu a dat porunca sa-i iubesti ca pe tine insuti, indiferent de infatisarea si credinta lor.
Cine ti-a spus tie ca i se ofera...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Domnule, nu toți catolicii sunt împotriva icoanei, în Biserica Unită cu Roma (greco-catolică) se folosesc icoanele, deși îl recunosc pe papă ca autoritate.

Ca principii dogmatice

1 Biserica ortodoxă română este autocefală față de Patriarhia de la Constantinopol.

Ca atare poziția de pe care se discută este cea de COLABORARE nu de subordonare, pentru că noi avem dreptul la autodeterminare.

2. Patriarhul, indiferent de țară NU ESTE INFAILIBIL, ca papa, pe cale de consecință el poate fi dat jos de popor pentru erezie.

Tradiția ortodoxă consacră exemple, cum ar fi patriarhul eretic Vekkos, care a prigonit călugării de pe Sfântul Munte Athos pentru că s-au opus unirii cu Roma, în minciună.
Ca răsplată au fost arși de vii în Mănăstirea în care se refugiaseră.

Și în prezent Sfântul Munte Athos are un cuvânt greu de spus pentru ortodoxia din Grecia, prin Mănăstirea Esfigmenu, în special împotriva exagerărilor Patriarhului.

3. Poporul chiar este încurajat să nu asculte de preotul care este declarat eretic și caterisit, căruia i-a fost retras Sfântul Antimis, sau de cel care în mod vădit prin practica sa intră în contradicție cu Predania și cu dispozițiile revelate Sfinților Părinți în Sinoadele Ecumenice.

Preoții nu pot să dea mâna cu papiștii și sectanții, fără să întrebe poporul în caz contrar riscă să se trezească fără enoriași.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 1dintrevoi):

Am sa iti raspund la intrebarea ta " Dar dar unde stii tu cu adevarat care este natura reala a Divinitatii? " Acaesta natura a divinitatii ne-olamureste Hristos, asta ca sa iti arata ca adaosul " ..si de la Fiul purcede " este erezie. In Sfanta Evanghelie a lui Ioan la capitolul 15 versetul 26 spune " Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede...".Ai vazut cum zice? "Duhul Adevarului Care de la Tatal purcede ", Fiul doar il trimite. Daca Mantuitorul spune ca Duhulpurcede de la Tatal si el doar il trimite in lume cum sa purceada atunci si de la Fiul cum spun catolicii? happy. Apoi Maica Domnului Este cea mai cinstita dintre sfintii la noi dupa Hristos.Insa ce nu acceptam noi este ca voi sustineti ca s-a nascut ca si Hristos mai presus de fire fara unire trupeasca.Singurul care s-a nascut asa a fost Hristos si nimeni altu. Daca voi sustineti ca s-a nascut precum Hristos iata ca o ridicati la acelasi nivel cu Dumnezeu.Iar in cer nu exista Sfanta Patrime decat Sfanta Treime.Nu pot exista mai multi Dumnezeiwinking in fine. cred ca in zadar iti explic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Dragul meu, Biserica Catolica nu a spus NICIODATA ca Fecioara s-a nascut fara unire trupeasca, precum Hristos! NICIODATA! Esti bombardat cu informatii false, pe care le prezinti si altora in acelasi chip. Iti bati joc de religia altora! Habar n-ai ce spui! Sa-ti fie rusine! Mai pune mana si citeste (din surse corecte!) inainte sa iesi cu asemenea afirmatii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 1dintrevoi):

Si atunci imi spui si mie despre ce este vorba in asa zisa "Imaculata conceptie" a Fecioarei?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Bineinteles ca o sa-ti spun!
O sa-ti spun ca esti complet dezinformat! Esti total pe langa subiect! Ceea ce faci tu (ca si multi alti teologi ortodocsi cu ochelari de cal), este sa confunzi imaculata conceptie cu nasterea feciorelnica a lui Iisus! Imaculata conceptie NU inseamna ca Maria s-a nascut fara unire trupeasca, ci ca s-a nascut FARA PACATUL ORIGINAR, ea fiind sfintita inca din momentul conceperii ei, de catre Ioachim si Ana!
In catolicism se considera ca stramosii Mariei au fost purificati pe rand, de la o generatie la alta, pentru a-i oferit lui Iisus o descendenta cat mai curata. Iisus nu avea cum sa se nasca dintr-o femeie oarecare, ci dintr-o ALEASA a lui Dumnezeu. O aleasa cu sufletul IMACULAT, fara de pacat. La asta se refera imaculata conceptie. In aceasta expresie, "conceptia" este insasi Maria. Gresesti cand spui "imaculata conceptie a Fecioarei"! Aceasta exprimare duce la confuzie, duce cu gandul la procesul de concepere al Fecioarei. Este vorba de "imaculata conceptiei", si ATAT! "Imaculata conceptie"="Imaculata Marie".

Uite si un document mai detaliat, care arata, printre altele, ca si nume importante ale Bisericii Ortodoxe au acceptat aceasta dogma a cultului latin.
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:BZG3yDsypNgJ::///......Z7Rikg1VLQ

Ps: Ii spuneai unei alte persoane intr-un comentariu mai sus..."Deci noi ce rau facem ca ii spune-i Maicii Domnului "Bucura-te ceea ce esti plina de DAR..."? Si mai sunt multe. "

Nu este plina de DAR, ci de HAR!
Te rog, nu mai prezenta aceste miciuni drept argumente. Daca vrei cu adevarat sa faci o dezbatere dreapta, consulta, mai intai, surse autorizate, nu toate aberatiile fanaticilor ortodocsi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 1dintrevoi):

Si de unde este invatatura aceasta la voi ca Miaca Domnului este ferita de pacatul originar? In primul rand Dumnezeu nu forteaza pe nimeni la mantuire. Putea Dumnezeu sa nu il mai trimita pe Arhanghelul Gavriil sa ii spuna ca va naste pe Iisus ci direct Mantuitorul s-ar fi salasluit in ea.Insa nu s-a intamplat asa ci a trimis pe Arhanghel ca sa ii vesteasca.Si daca ea nu incuviinta ca Hristos sa se salasluiasca intru ea atunci Hristos nu s-ar fi salasluit. Daca ea ar fi fost ferita de pacatul stramosesc, ar fi insemnat ca Dumnezeu ar fi obligat-o sa ia parte la mantuirea noastra, ceea ce ar insemna ca Dumnezeu este nedrept, deoarece pe unii ii mantuieste cu de-a sila, in timp ce pe altii ii lasa in pacat. Iar ca nu este asa reiese si din dialogul cu Arhanghelul Gavriil, care bine-vesteste Fecioarei: "Nu te teme Marie, caci ai aflat har la Dumnezeu", adica Dumnezeu pretuieste dragostea, ravna si curatia ta. Sfintii Parinti rasariteni afirma ca "aceste din urma cuvinte ale ingerului resping pretentiile anumitor teologi apuseni privind imaculata conceptie, potrivit careia, Fecioara Maria s-ar fi nascut fara nici o umbra de pacat stramosesc si fara nici o raspundere fata de acel pacat al lui Adam. Altfel de ce ar fi spus ingerul ca ea a aflat har, mila la Dumnezeu? Mila lui Dumnezeu, care cuprinde notiunea iertarii, o afla cel ce are trebuinta de ea, cel care o cauta. Preacurata Fecioara si-a inaltat eroic sufletul la Dumnezeu si intru aceasta inaltare a aflat, iesindu-i in intampinare, mila!" Raspunsul Maicii Domnului: "Iata roaba Domnului, fie mie dupa cuvantul tau!" denota smerenie, deoarece, nestiind cum se va petrece aceasta, a primit cuvantul ingerului; s-a supus voii lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Numai ateismul va scapa de nebunia minciunilor religioase, ba e alba, ba e neagra, veniti la mine, eu sunt eliberarea voastra, voi baga ateism in voi pana va ies vartejurile din cap, ametitilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Erezie?
Pentru logica asta paguboasa trebuie sa fie de vina numai orele de ortodoxie din scoli.
Unirea bisericilor este o dorinta vie inca de la separarea lor!
Daca te-ar auzi bunul Teoctist, s-ar rascoli in mormant.
Cei care nu vor unitatea se gandesc mai intai binele lor material. Dar ai dreptate! De ce sa vrem sa ne organizam putin, cand noua ne merge bine in tara asta, cu de trei ori mai multe biserici decat spitale si scoli?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 1dintrevoi):

UInirea Bisericilor este intr-adevar o dorinta vie insa nu o unire in minciuna.Ci o unire in adevar.Ereziile celor din Apus au dus la Schisma.Iar unirea ar trebui sa se realizeze numai daca acestia leapada ereziile care le au in dogmele lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Dragule, ce te face sa crezi ca ortodoxia detine purul adevar?
Ambele biserici raspandesc si minciuna, si adevar. AMBELE! In egala masura.
"Ereziile celor din Apus au dus la Schisma."
Nu stii despre ce vorbesti. Asta ai invatat tu la scoala. Si ai invatat gresit. Exact asa cum ungurilor din Ardeal le este predat la scoala ca romanii, in istorie, au fost doar niste sclavi pentru ei.
Pe bune, chiar asa de orb esti?
Referitor la Schisma: m-as bucura enorm sa purtam o discutie pe tema asta ca sa te conving ca ceea ce ai invatat referitor la disputele dintre biserici este gresit. Sunt detalii confirmate de istorie pe care, evident, nu le cunosti.
Daca romanii au trait pana acum in ortodoxie, adica in adevar, de ce e sadita atata ura intre noi? De ce ne aducem aminte de Dumnezeu numai cand suntem in impas, sau doar in jurul marilor sarbatori? De ce suntem atat de indiferenti la suferinta altora?
Nu vedem padurea de copaci, asta e!
Ne uitam in ograda altora, dar la noi lucrurile is putrede de ceva vreme.
Bine ca traim in adevar...totusi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează