|

Ce parere aveti despre reiki?ps nu este o religie, dar alta categorie n-am gasit

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Mi se pare interesant ca terapie alternativa, insa sunt destul de sceptica in ceea ce priveste eficienta acesteia (cum sunt in legatura cu majoritatea subiectelor de genul, de altfel).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si daca n-avem?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Nici o problema.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este cea mai simpla cale spre autodistrugere pe care o poti alege. Eu recomand tuturor sa se fereasca de asa ceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 1dintrevoi):

Vrei sa explici, te rog?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru inaescu):

Aparent, reiki este un stil de viata construit pe legea iubirii. Iubirea, asa cum stim cu totii (sper...), este cea care ne invata cum sa ne respectam unii pe altii, cum sa apreciem si sa ocrotim tot ceea ce viata ne-a oferit.
Problema e ca unele invataturi si practici ale acestui sistem depasesc limitele normalului si a ceea ce ar fi trebuit sa insemne cu adevarat iubirea...
Iubirea nu inseamna magie, nu inseamna ocult, nu inseamna suferinta. Reiki, in schimb, POATE insemna toate acestea. E un soi de drog mistic ce uneori se ascunde sub titulatura de "tehnica de vindecare". Imediat ce "gusti" din el ti se pare nemapoimenit de bun. Ai impresia ca este singurul lucru pentru care ar trebui sa traiesti. Mai tarziu de dezmeticesti si-ti dai seama cat de mult iti poate dauna.
Am practicat reiki o lunga perioada de timp. Am pierdut sprijinul familiei, mi-am pierdut adevaratii prieteni si mi-am distrus cariera fiindca am avut incredere oarba in aceasta practica. Am avut parte de tot soiul de experiente paranormale si mi-am dorit sa scap de ele, la un moment dat, prin sinucidere. Reiki nu a facut decat sa-mi distruga viata, nu mi-a adus niciodata nimic bun.
Am rupt toate legaturile cu acest stil de viata si acum sunt bine. Sunt mai linistit ca niciodata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Reiki este o terapie alternativa folosita de Buddha si Iisus. Este o terapie care foloseste energia Univesului (KI), acesta energie este denumita si lumina universului. Dar de ce te intereseaza vrei sa practici reiki? Reiki este o terapie noninvaziva si fara reactii adverse! Am o intrebare pentru 1dintrevoi: poti da exemple concrete de tehnici care provoaca suferinta, si iti recamand sa studiezi foarte bine semnificatia cuvantului magie care inseamna putere divina sau energia universala, magia a fost transmisa oamenilor de catre ingeri dar a fost interzisa deoarece ingerii au cedat frumusetii femeilor si au facut copii cu acestea. Oare ingerii ar fi invatat pe oameni practici grotesti, rele si malefice?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Reiki este un sistem de „terapie prin lumină – eficient, simplu, accesibil indiferent de credinţă, rasă, apartenenţă socială. Cum în lume există numeroase şcoli şi foarte buni maeştri de la care se poate primi iniţierea/acordajul (absolut obligatorie pentru practicarea Reiki, indiferent de nivelul de „performanţă" către care se tinde), prezenţa acestui sistem de terapie şi cunoaştere în bagajul celui care doreşte să-şi trateze trupul şi sufletul este necesară.

Acest sistem a fost descoperit de Mikao Usui (15 aug 1865 – 9 martie 1926), preot budist, doctor, dr in Istoria Religiilor, la inceputul secolului XX. Sistemul Reiki a fost revelat dupa o lunga perioada de cercetari si calatorii in toata lumea pentru a afla metoda de vindecare a lui Buddha si Iisus. Cautarile au fost bineinteles zadarnice asa ca a facut cale intoarsa in Japonia unde a continuat invatarea limbii sanscrite. Acest lucru i-a folosit foarte mult intru cat intr-o alta incursiune a sa la manastirile din Tibet, i-a fost aratat un text foarte vechi, scris in sanscrita, in care era revelata partea teoretica a unui sistem antic de vindecare. Singura intrebare pe care si-o punea Usui si la care nu gasise raspuns nicaieri, era cum sa activeze energia pentru vindecare. Dupa calatoria in Tibet s-a hotarat sa intre in post negru si meditatie timp de 21 de zile pe varful muntelui Koriyama din Japonia. După ce a ales locul de meditație, și-a așezat în față douazeci și una de pietre ca să marcheze timpul aruncând una pe zi. În ultima zi a incercării sale, în întunericul de dinaintea zorilor, Usui a văzut o sferă de lumină venind către el. Lumina l-a izbit între sprancene,cel de-al treilea ochi, și a rămas inconștient pentru o vreme. Pe urmă a văzut "milioane și milioane de sfere multicolore", apoi simbolurile Reiki ca și cum ar fi fost proiectate pe un ecran. Odata cu simbolurile Reiki, a primit informații despre modul în care fiecare simbol este utilizat...2010 - 2162 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează