| TheDianaXd a întrebat:

Ce părere aveți despre vizita în România făcută de Papa Francisc?
Având în vedere că majoritatea românilor sunt dr religie ortodoxă.

25 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Spune cineva mai sus: "Visul lui de distrugere a Ortodoxiei prin inghitire s-a ruinat. N-a obtinut niciun compromis de la PF Daniel, care l-a condus pe eretic, precum odinioara parintii Patericului, politicos la iesire"
NICIDECUM, Papa a obtinut ce vroia de la B.O acum 4 ani cand Ortodoxia a semnat alianta care s-a facut in 2014 in Coreea de Sud, acum a venit DOAR sa ACCELEREZE ceea ce s-a semnat atunci si SIGUR a obtinut ceea ce dorea asa ca putin il doare de patriarhii ortodoxiei care sincer sa fim (s-a vazut la TV) el a pupat o iconita iar ai nostri mai aveau putin si ii pupau si talpile. Oricum nu conteaza, si-a facut treaba care il interesa, veti vedea in scurta vreme. Legea privind "protejarea naturii".

suntserios
| suntserios a răspuns:

Acest papa e cea mai decenta fata bisericeasca din crestinism. Ar prefera oricand sa fie el in locul lui Dani cel cu clopotul de aur

| AvalohAlin a răspuns:

Mare om, mare caracter.Il respect si il simpatizez mult pe Papa Francisc.Asa ar trebui sa fie tot preotii,modesti, iubitori, simpatici, inteligenti, carismatici si cu multa smerenie si modestie/

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru AvalohAlin):

Cum e smerit când accepta închinare care i se cuvine numai lui Dumnezeu si se crede mai sfânt decât Dumnezeu din moment ce acepta ca oamenii sa i se adreseze cu "preasfântul părinte, papa", când Isus a dat porunca ca nimeni sa nu se numească părinte pentru ca unul singur este părintele nostru : Dumnezeu. De asemenea Dumnezeu zice :" fiți sfinti caci Eu sunt sfant".

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

" fiți sfinti caci Eu sunt sfant".
Deci si papa e sfant.

| danut a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

"Papa emană niște calități deosebite " SPUNE CINEVA PE AICI, normal papa e reprezentantul Dracului pe pamant.

| danut a răspuns (pentru AvalohAlin):

Oau, chiar asa trebuie sa arate Dracu cu fata umana.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru danut):

E a treia oara cand iti spun ca si parerile voastre sunt impartite, desi considerati ca detineti adevarul absolut.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

El se considera "prea sfant" in timp ce Dumnezeu se considera pe Sine doar "sfânt".

| danut a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Poti sa spui de cate ori doresti ceea ce crezi DAR eu nu spun ce cred EU ci ceea ce scrie in Biblie.

| Moonfl0wer a răspuns:

Inca o data romanii au aratat cat sunt de pupincuristi. Cand a aterizat Papa jumatate de oras era paralizat in trafic, nici macar nu am putut pleca de la munca timp de cateva ore deoarece zona era blocata. Prea mult circ pentru nimic, dar ca de obicei cand vine o persoana,, importanta,, totul e facut pentru a le creste anumitor politicieni sondajele sau imaginea. A venit Papa, bun. De cand a plecat s-a schimbat ceva? M-a ajutat pe mine cu ceva sau pe voi care l-ati asteptat?

| milan9 a răspuns:

Cred ca toata lumea stie ca cel mai "eficient" lup (metaforic vorbind), este cel imbracat in blana de oaie... happy happy nu spun acum ca papa are ceva intentii de lup pe-aici pe la noi, ci doar ca nu doar ca DIPLOMATIA (a se citi "preocuparea pentru APARENTE") a devenit in ultimul secol (de la Conciliul II Vatican- 1962) preocuparea de baza a Bisericii Catolice. Nu ai cum sa nu excelezi la acest capitol (al smereniei "afisate" public) daca asta iti propui cu prioritate.

Nici nu avea cum sa fie alfel cand, in istorie, confesiunea Catolica avea atatea de "acoperit": masacrasera populatii intregi (vezi America Latina), arsesera pe rug sute de mii de oameni, arsesera de vii calugari ortodocsi (Athos, Constantinopol, etc...), scosesera ochii la sute de preoti ortodocsi in Croatia, etc, etc.

Una peste alta, desigur, sunt multi prelati ortodocsi care au de invatat de la papa arta diplomatiei si a modestiei.

| Nevermore a răspuns:

Mi-era indiferenr si daca nu venea

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu, majoritatea romanilor sunt niste atei inculti si bigoti care se declara credinciosi din comoditate, frica, sau ce vrei tu. In rest, sunt de acord cu suntserios in totalitate, asa ca nu mai scriu inca o data ce a scris el.

| Celcestietot a răspuns:

Papa emană niște calități deosebite de față cu publicul și din asta putem spune că avem de învățat (nu toți). Acum că el se comporta total diferit când nu este văzut de noi, nu mai știu, orice este posibil.

| AC4S4 a răspuns:

Vizita avea ca scop beatificarea unor martiri greco-catolici. Nu avea legatura cu biserica ortodoxa, deci nu este relevant faptul ca majoritatea romanilor sunt ortodocsi, Papa a venit pentru un eveniment cu privire la biserica catolica. E bine cum a abordat biserica ortodoxa evenimentul. E bine sa fie unitate intre crestini, nu dezbinare.

Despre Papa nu am o parere foarte buna. Incearca sa ii impace pe toti, dar este clar ca nu se poate. Biblia spune sa nu vorbim cu ascunzisuri, ci "Da" sa fie "Da", "Nu" sa fie "Nu". In schimb, Papa cand este intrebat daca homosexualitatea este un pacat, el plimba peste tot cuvintele, iti zice lucruri doar pe langa, fara sa iti raspunda la intrebare. Este foarte laudat in presa liberala, pentru ca le spune oamenilor lucruri care sa ii gadile la urechi. Nu prea am vazut declaratii in care sa spuna ca oamenii trebuie sa se pocaiasca, sa se schimbe, sa nu mai pacatuiasca. In schimb, vorbeste foarte mult de iubirea lui Dumnezeu, ca Dumnezeu ne iubeste pe toti asa cum suntem... dar mereu uita sa spuna de schimbare, de renuntare la pacat.
De ce face astfel de lucruri? Pentru ca oamenilor nu le place sa li se atraga atentia atunci cand traiesc in pacat. Face un lucru gresit. Ioan Botezatorul spunea "Pocaiti-va, caci Imparatia Cerurilor este aproape". Nu spunea "Stati linistiti, Dumnezeu ne iubeste pe toti, nu ne respinge, ne primeste pe toti".

Din pacate, astfel de preoti/pastori sunt tot mai multi in vest. Predica ce le place oamenilor sa auda, nu predica despre adevar.

| AA1CK3D a răspuns (pentru AC4S4):

I Sunt destui Catolici Istorici. Transilvania era regiune aproape in totalitate Catolica, pana cand a venit miscarea Protestanta, dar si ulterior Catolicii erau cam superiori numeric.In Moldova Iara Catolicismul are fundament istoric.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| TheDianaXd explică:

Scuze de greșeli dar mă grăbeam

| AA1CK3D a răspuns (pentru TheDianaXd):

Raspandirea/cresterea in popularitate a Catolicismului.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Se împlinește Apocalipsa sub ochii nostrii.Cap. 13 /8 :Si toți locuitorii pământului i se vor închina, toți aceia al căror nume n-a fost scris, de la întemeierea lumii, in Cartea vieții Mielului care a fost junghiat.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Departe de aparentele protocolare si diplomatice, care par unora foarte pozitive, si dincolo de faptul ca unii - foarte multi - necunoscandu-si credinta, au sarit sa-l slaveasca ca pe un fals hristos, ereticul Francisc a plecat din Romania cu coada intre picioare. Visul lui de distrugere a Ortodoxiei prin inghitire s-a ruinat. N-a obtinut niciun compromis de la PF Daniel, care l-a condus pe eretic, precum odinioara parintii Patericului, politicos la iesire.
Ortodoxia poate sa stea la nevoie si intr-un singur om care nu a parasit calea adevarului si nu a facut niciun compromis de la credinta ortodoxa, asa cum a fost cazul Sfantului Marcu Eugenicul al Efesului, la sinodul Ferrara-Florenta (sec. XV).
Unirea credintei nu se poate face decat in cazul in care ereticul Francisc isi vine in fire si realizeaza ca nici el nu se mantuieste dar nici pe altii nu-i lasa sa se mantuiasca si este pricina de sminteala pentru toti ai lui. Cum spunea parintele Arsenie Papacioc, ereticul si anatematizatul papa sa se intoarca la Ortodoxie cu pocainta si fara niciun fel de conditii, lepadand toate ereziile Apusului.
Biserica este deja una(neimpartita, fara ramuri) sfanta, soborniceasca si apostoleasca - cea Ortodoxa, trupul mistic al lui Hristos Dumnezeu.

| IngerasulMicut a răspuns:

Am o parere neutra despre aceasta vizita (nici rea dar nici buna)...