|

Ce rost are viata din punct de vedere crestin?

16 răspunsuri:
| a răspuns:

Capatarea Vietii Vesnice.

| a răspuns:

Reiese din Biblie.

| a răspuns:

De mi-ai dat nefolositor si eronat? Explica-te!

| explică (pentru Celcestietot):

Ca minti. Nu reiese nimic din Biblie.

| a răspuns (pentru mentholinks):

Deci eu care am citit Biblia, sunt un mincinos sau nu ai tu capactiate de analiza, SAU nu ai citit din Biblie si vrei mura in gura? A, da, cred ca ultima varianta...

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu stiu ce ai citit tu, dar nu biblia, daca o citeai, vedeai din prima incestul dintre Adam si Eva.

| a răspuns (pentru dany1988):

Nu erau frati straight face

| a răspuns:

Sunt mai multe țeluri stabilite de Dumnezeu pentru om dar în final toate duc la un singur scop, acela ca omul să fie fericit și să se bucure din plin de viață.
Ioan 10:10
"Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s'o aibă din belşug."

Unii creștini sugerează greșit că scopul vieții este mântuirea, aceasta este este doar un pas, dacă ar fi doar atât ar însemna ca în viața de apoi nu am mai avea niciun sens.
Viața acesta este ca o școală în care trebuie să învățăm cum să trăim, așa cum la un examen auto dai un test de 30 de minute și dovedești că poți să conduci pentru toată viața, așa și noi în această existența scurtă trebuie să dovedim că știm cum să trăim ca să ne putem bucura de veșnicie.

| a răspuns:

Rostul vieții este de a cunoaște si a vesti Evanghelia pana la marginile pământului, grăbind astfel revenirea Domnului Isus.

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Cum luati voi ce va place din biblie, si restul le puneti in carca iudaicilor rolling on the floor

| a răspuns:

Asa cum spune biblia, si iti dau si citate daca vei dori. Sa traiesti in asa fel incat sa te daruiesti pe tine altora, nu iti irosi viata in mod egoist, traind doar pentru tine, lasa ceva in urma ta, fii ca Domnul Iisus, pe unde treci tu sa ramana amprenta ta, dragostea, mangaierea, intelegerea, imbarbatarea, curajul, mila, compasiunea. Domnul Iisus a trait daruindu-se pe El altora, raind pentru altii, nu nu inseamna ca nu trebuie sa ai o familie, o casa, o masina, dar acestea tot spre folosul altora foloseste-le. Daruieste, iubeste, si respecta, la fel face Dumnezeu cu tine in fiecare zi. De asemenea, noi suntem aici calatori, trebuie sa te nasti din nou, fara Duhul Sfant in tine nu vei putea face aceste lucruri, pentru ca El ne da puterea sa mergem inainte, noi facem raul foarte usor, dar pentru a face binele depunem eforturi de cele mai multe ori, fara Hristos nu poti fi mantuit, prin Hristos esti fiu Lui Dumnezeu si mostenitorul imparatiei Lui, nu oasepete, ci mostenitor.

| a răspuns:

Scopul este despatimirea firii materiale, pregatirea pentru viata de dupa moarte, inaltarea la cer.
Am cazut prin pacatul stramosesc si scopul nostru e sa ne formam spiritul, sa ne supunem divinitatii si planului ei maret.
Practic noi suntem ca Dumnezeu, dar am ales moartea pentru ca am ascultat de diavol.Mesajul principal al crestinismului este unul incantator, aducator de speranta.
Pana la noul testament, eram condamnati la suferinta vesnica daca nu ascultam de El.
Dar, a venit salvatorul omenirii, a murit pentru noi si a suferit chinuri ingrozitoare desi nu era un om foarte bun si astfel ne-a salvat.Noi ce trebuie sa facem? Decat sa-l acceptam in viata noastra ca model,sa incercam sa fim ca El,adica sa gresim cat mai putin,e imposibil sa nu gresesti,si IIsus a fost tot om la urma urmei,exista indoieli,exista refulari,dar sa te intorci mereu la principiile si valorile necesare unui trai normal si anume bunatate, iertare, speranta, credinta, modestie sau smerenie in termeni crestinesti.

| a răspuns:

Scopul este Theosis

| a răspuns:

Scopul vieții este mântuirea sufletului.

| explică (pentru Crissi99):

Ce inseamna asta? Detaliaza.

| a răspuns:

Perspectiva crestina este singura care face ca viata noastra sa aiba sens. Daca ne uitam in ansamblu, constientizam ca viata asta este trecatoare si neinsemnata pe langa vesnicie.
Oamenii incearca diferite metode pentru a gasi fericirea, dar multe persoane f bogate / vedete etc. care aparent duc o viata ideala au recunoscut ca nu sunt cu adevarat fericiti. Asta arata ca implinirea pe care o cautam trebuie sa fie undeva "mai sus" de asteptarile noastre. Aici intervine Dumnezeu. Cei care aleg sa traiasca pentru Dumnezeu stiu ca viata dedicata Lui are un scop maret, si anume gloria Lui. Asta presupune ca orice activitate de zi cu zi sa o facem ca pentru El (asta ne da si motivatie sa nu fim superficiali nici in job-ul sau indatoririle noastre, dar si sa trecem mai usor peste necazuri).
Poate ca ne este greu sa ne smerim si sa admitem ideea nevoii unui Dumnezeu, dar odata ce il cunoastem in maretia Sa si totodata dragostea Lui imensa pentru noi, ne este usor sa facem pasul acesta, iar viata noastra capata un sens.