| Adriana9393 a întrebat:

Ce rost mai are daca traim si murim la final? Cate zile de trait are omul, moare. Nu o fi nimic nici dupa moarte. Mortii nu au dat nici-un semn pana acum, nu am vazut nimic, e clar.

42 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dom'le, nu se stie ce vine dupa moarte, cei care zic ca stiu te mint (inclusiv ateii).

| sabin89 a răspuns:

Moartea nu trebuie privită ca un fenomen tragic, ci ca o contopire cu veșnicia naturii. Uite ce zice poetul, vorbind despre natură: "Că-n ea s-au îngropat mereu/ Ai mei, și-o să mă-ngrop și eu!/ O mare e, dar mare lină - / Natură, în mormântul meu,/ E totul cald, că e lumină!"

| danay72 a răspuns:

Intr-adevăr, morți nu sunt conștienți de nimic, dar va fi o înviere pe pământ după distrugerea sistemului rau de lucruri, când va fi instaurat regatul lui Dumnezeu. Stim ca e posibil acest lucru datorita invierilor existente și menționate în Biblie. Ioan5:28,29.Daniel2:44.

Răspuns utilizator avertizat
Bula
| Bula a răspuns:

Nici eu nu te-am vazut inca... Inseamna ca nu existi?

| RAY a răspuns:

Adriana omul e o fiinta emotionala, toata viata lui e o minciuna asa ca se minte pana cand moarte cu iluzi de astea, viata are rostul ei, ai o singura viata, plus ca e o minune a naturii, deci sa nu fim asa deprimati, iubirea, suferinta, experientele traite etc toate formeaza viata, dupa moarte vei fi in amintirea celor dragi

| RAY a răspuns:

PorumbRodica1965 in viata de apoi, ce rost are viata asta daca scopul e viata de apoi?

| milan9 a răspuns:

Omul nu e doar suflet! Sufletul NU ÎNCETEAZĂ niciodată să existe!

Unii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:
"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

| Lioana a răspuns:

Rostul vietii e sa lasi ceva in urma ta atunci cand mori: copii, o casa, un copac, o mare descoperire care sa ajute omenirea s. a.

| Mclaren12 a răspuns:

Buna intrebare cand esti crestin sau ateu.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Crezi ca asa a vrut Dumnezeu sa fie viata noastra si a întregii omeniri, cum este acum? O viata plina de necazuri si suferințe, o lume scăpată de sub control, tineri fara nici un scop in viata? TOTUSI, EXISTA O VESTE BUNA stii unde?

| Adriana9393 explică (pentru PorumbRodica1965):

Unde? Nici nu exista Dumnezeu, termina cu minciunile.

| RAY a răspuns (pentru Adriana9393):

Bravo adriana, uni prefera sa se minta si sa minta si pe alti doar ca minciuna lor sa fie mai valabila

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Adriana9393):

Frumos vorbesti. Oare cine iti intretine respiratia? Oare ziua de măine va fi si pentru tine o bucurie ca un cadou minunat ce l-am primit de la Dumneseu?

| drutzix a răspuns:

Ce rost are sa mananci daca tot ti se va face foame? laughing
Nu conteaza destinatia, ci calatoria.

| Adriana9393 explică (pentru drutzix):

Ce legatura are cu foamea? laughing Doamne.

| drutzix a răspuns (pentru Adriana9393):

Ce rost are sa traiesti daca mori = Ce rost are sa faci un lucru daca acel lucru nu e permanent = Ce rost are sa iti potolesti foamea daca v-a aparea din nou.
Hai ca nu era asa greu, oricum am spus mai mult in gluma

| NGheorghe a răspuns:

Tu nu iei in calcul nici cei in moarte clinică? Sunt foarte multe reportaje si declarații ale celor ce au avut NDE (near death experience-sau experiențe in pragul morții) oameni ce au fost declarați morți - fără puls, fără respirației, fără activitate cerebrală, reci etc.

| Udrescu4Ü a răspuns:

Daca ai citit crezul vei intelege multe de acolo mai ales la final.
"Astept Invierea Mortilor Si Veata Veacului Ce Va Sa Vina" Deci ei vor veni candva in locul nostru.

| Adriana9393 explică (pentru Udrescu4Ü):

Minciuni

| Udrescu4Ü a răspuns (pentru Adriana9393):

Ce minciuni?

| Kinda a răspuns:

Viata e pentru a o trai, asa cum vrei nu merita sa te gandesti la astfel de lucruri si sa te bucuri de viata

| Allin_Zallin_1992 a răspuns:

Adriana! Vrei sa afli rostul vietii? Ok. Viata este o iluzie si nimic din ce crezi ca exista nu exista. Singurul lucru de care poti fi sigura ca exista este propria ta persoana, si nici pe asta nu as paria prea mult la un moment dat ce din punctul meu de vedere doar eu exist. Ai prins ideea? Tu ca si individ te afli intr-o calatorie in care datoria ta este sa acumulezi cat mai multe cunostinte. Cunostinte de toate felurile fie ele bune fie ele rele. Ok ai putea spune ca nu ai nici un beneficiu daca oricum o sa mori ce faci tu cu toate cunostintele astea? Ei bine cunostintele astea se inradacineaza adanc in adn.ul tau si raman acolo. Astfel revenim la rostul vieti. Rostul vieti in general vizeaza un singur individ si nu. Ne vizeaza pe toti si nu. Intelegi? Nu prea? pai noi toti suntem de fapt un mare intreg. "Noi" nu exista ca sa zic asa. Noi suntem conectati cumva prin felul in care am fost creati si formam un mare intreg. Rostul vieti fiecaruia dintre noi este sa obtina cunostinte cala scara mondiala sa avem cunostinte despre orice sa putem deveni precum asa zisul Dumnezeu. Asta este de fapt darul nostru. Asta este sensul vietii. Cineva moare acum ca mai tarziu sa revina intr-o alta constiinta ca nou dar cu experientele anterioare inmagazinate in adn. Astfel adunand tot felul de cunostinte si experiente. Si da vorbesc despre reincarnare. Stiinta a descoperit cazuri care nu pot fi contestate. Din moment ce totul este facut din atomi, iar atomul are in nucleul lui energie pura, cum poate cineva sa moara? Energia este singurul lucru care nu se consuma. Totul este consumabil. Mai putin energia. Deci daca tu ca individ esti alcatuit din atomi, practic energie pura, inseamna ca nu poti muri. Cea ce esti tu ca fiinta nu poti vede cu ochii. Ce poti vedea cu ochii este doar un recipient pe care il ocupi o extensie temporara pe care o folosesti in a aduna cunostinte pentru ca mai tarziu sa evoluezi intr-o fiinta suprema. Asta este sensul vietii. Nu trebuie sa te atasezi prea mult de lucrurile pe care le deti in momentul actual pentru ca ele nu vor fi pentru tot deauna. Tu insa vei fii pentru tot deauna. Asa ca traieste "acumul" pe care inca il ai. Pt ca data viitoare s.ar putea sa fii intr.un lagar de concentrare si iti vei dori sa nu te fii nascut.

| doctorandus a răspuns (pentru Allin_Zallin_1992):

Nu, tocmai asta e: reincarnarea e o credinta, nu stiinta.

| Cristinel1994 a răspuns:

Viata nu are nici un rost dar tu dai rost vieti tale, fa ce vrei ce simti ai o singura viata

| alex04041982 a răspuns:

Rolul omului este sa traiasca si sa se inmulteasca.o persoana poate trai prin dragostea copiilor sai.moartea? nu exista decat daca nu lasi nimic in urma.

| DOD0512 a răspuns:

Nu stie nimeni daca exista sau nu viata dupa moarte ( gen reincarnari, iad/rai ) poate ca nu se intampla nimic, nimeni nu va stii asta niciodata ca doar nu ne zic mortii ce se intampla, cat despre viata, cat timp o ai nu te gandii deja la moarte, toate la timpul lor