| TamplaruAnisoara a întrebat:

Ce s-ar întâmpla daca ai deveni materie întunecată?
In 1Imparati 8/12 Solomon a zis: "Domnul (Iehova) a zis ca vrea sa locuiască in întunerec."
In Ioan 3/6-8:
"Ce este născut din carne, este carne, si ce este născut din Duh este duh.
Nu te mira ca ți-am zis: 'trebuie sa va nașteți din nou.
Vântul sufla încotro vrea, si-i auzi vuietul; dar nu știi de unde vine, nici încotro merge.Tot așa este si cu oricine este născut din Duhul'".
Luca 24/29
Dar ei au stăruit de El, si au zis:" Ramai cu noi, caci este spre seara, si ziua aproape a trecut.Si a intrat ca sa rămână cu ei.
Pe când ședea la masa cu ei,a luat pâinea, si, după ce a rostit binecuvantarea, a frant-o, si le-a dat-o. Atunci li s-au deschis ochii, si l-au cunoscut; dar El S-a făcut nevăzut dinaintea lor."
Faptele apostolilor 8/39:
"Când au ieșit afara din apa, Duhul Domnului a răpit pe Filip si famenul nu l-a mai văzut".
Masa normala a unui corp variază intre 50 si 100 kg si este reținut de forță gravitațională a Pământului.
Materia întunecată este diferita. Nu interactioneaza cu forțele nucleare si electromagnetice si nu interacționează cu cu alte particule (normale sau de materie întunecată).
Așadar ce s-ar întâmpla cu o ființă umana daca instantaneu, toate particulele ar deveni materie întunecată?
Aici pe Pamânt suntem facuti din materie normala, de obicei sub forma de atomi.La nivel subatomic, nucleul atomic este ținut de forță electromagnetica, putând lega atomi pentru a forma molecule, celule si organe.
Atracția gravitațională a Pământului ne tine la suprafața in timp ce forță electromagnetica a atomilor ce constituie Planeta ne tine sa nu ne prăbușim.
Ce ar fi daca, in loc de particulele Modelului Standard am avea particule de materie intunecata, care interacționează doar gravitațional?
Primul lucru care s-ar întâmpla ar fi acela ca organismul s-ar disipa si ar dispărea din fata privitorului. Apoi cu o viteza de aproximativ 3. 000m/s pentru fiecare proton si neutron materia s-ar împrăștia la întâmplare in toate direcțiile.
Chiar si la aceasta viteza particulele nu pot scăpa de atracția gravitațională.
Fiecare particula ar intra apoi dintr-o orbita eliptica in jurul centrului Pământului. Fara forță electromagnetica, materia întunecată va putea trece prin Pamant, pana ar ajunge in poziția inițială. Călătoria ar dura aproximativ 90 de minute.
Particulele nu ar pierde energie atunci când efectuează aceste orbite prin interiorul Planetei.
Pentru ca nu este nici o forță alta decât gravitația,vor continua aceste orbite pe un timp nedeterminat.
Corpul nu se va reface din aceste particule de materie întunecată, dar fiecare particula va trece prin punctul prin care înainte a fost particula normala.
Sursa :descoperă.ro
Unii oameni de știinta ar fi numit particula din care este formata materia întunecată, "particula lui Dumnezeu".
Daca ar putea descoperii oamenii de știință si Duhul Sfânt, atunci ar putea afirma ca l-au găsit pe Dumnezeu.
Dar Duhul Sfânt nu poate fi descoperit, de El beneficiază doar cel care este binecuvântat de Dumnezeu.
Fizicienii au mai dovedit existenta unei a cincea forte fundamentale.In prezent, modelul explicativ include patru forte fundamentale ale Universului, fizicienii operand cu ele.
Dar conform unui studiu recent care extinde concluziile unui studiu din 2016 exista dovezi ale existentei unei a cincea forte fundamentale.
Cele patru forte sunt:
- gravitația
- electromagnetismul
- forță nucleara tare
- forță nucleara slaba
Noul studiu care prezinta dovezi ale existentei unei forte necunoscute ar putea sa reprezinte un pas important in înțelegerea materiei întunecate si a modului in care aceasta acționează asupra materiei pe care o putem observa.
" Aceasta descoperire a unei eventuale forte a cincea ne-ar schimba complet înțelegerea universului cu consecinte pentru unificarea forțelor si a materiei întunecate" a explicat Jonathan Feng, fizician al Universității California. Sursa : descoperă.ro
Sa fie aceasta a cincea forță chiar "Duhul Sfânt"? Adică Duhul lui Dumnezeu?
Geneza: 1/2 :" Pământul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era întunerec, si Duhul lui Dumnezeu se mișca pe deasupra apelor."

2 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Biblia nu este o carte de stiinte

| Holiday a răspuns:

"Unii oameni de știinta ar fi numit particula din care este formata materia întunecată, "particula lui Dumnezeu"."

De fapt initial acea particula a fost numita "The Goddamn particle", iar modificarea denumirii in "God particle" a fost facuta din ratiuni pur comerciale. Pe de alta parte, God particle nu inseamna Particula lui Dumnezeu, ci Particula Dumnezeu, ceea ce e total diferit. De altfel nu are absolut nici o legatura cu existenta/neexistenta lui Dumnezeu, e pur si simplu o metafora care a ajuns sa fie utilizata de prostime in felul in care o faci si tu.

Aaa...si ce legatura are materia intunecata cu bosonul Higgs?!