| DJSpook1 a întrebat:

Ce se intampla cu sufletele ajuns in iad dupa judecata de apoi? Mor? Cel mai bun raspuns are funda!

Răspuns Câştigător
| Zeed123 a răspuns:

Nu poti stii asta. Nimeni nu poate. Raiul si Iadul sunt niste locuri imaginate de noi ca fiind viata de dupa moarte. Cum poti stii daca un om ajunge in iad dupa un pacat facut? Si cum poti stii daca un om ajunge in rai dupa o fapta buna facuta? Noi oamenii suntem doar niste muritori. Nu stim cu ce scop ne aflam pe Pamant. Si nici de ce tot ce vedem exista si din ce cauza. Putem doar da cu parerea. Ori evolutia unor celule ori Dumnezeu a creat lumea iar unii chiar zic ca extraterestrii antici au facut asta... Deci revenind la intrebarea ta. Imposibil sa ne gandim la asa ceva.

12 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Viata nu se sfarseste la mormant. Ea este doar trecerea la viata vesnica. Cautarea scopului vietii a framantat mintile oamenilor timp de mii de ani. Punem intrebari egocentrice cum sunt:Ce vreau eu sa fiu? Ce trebuie sa fac cu viata mea? Care sunt idealuurile mele, visurile mele cu privire la viitorul meu? Nu poti afla scopul vietii tale incepand sa iti concentrezi atentia asupra asupra propriei fiinte.Trebuie sa incepi cu Dumnezeu, Creatorul tau.Tu existi numai pentru ca Dumnezeu a vrut sa existi.Numai in Dumnezeu ne putem gasi originea, identitatea, importanta, scopul, ratiunea existentei noastre si destinul nostru.Tu ai fost creat pentru placerea lui Dumnezeu.Ca sa ne asemanam cu Hristos.Sa fim sfinti.Ai fost modelat pentru a-I slujit lui Dumnezeu.

| danay72 a răspuns:

Conform Bibliei, iadul se refera la moarte, nu chin vesnic. Apocalipsa21:8.Apoi,omul cand moare nu mai stie nimic si nu mai face nici un rau.Eclesiastul9:5,6,10.Daca un om face numai rau, cand moare, nu mai are dreptul la inviere pe pamant, cand va fi transformat in paradis, dupa sfarsitul sistemului rau de lucruri.Ioan5:28,29,Psalmi37:9-11,29

| RAY a răspuns:

Tu te-ai intrebat vreodata da atatia au murit de mii de ani cand i va judeca? si ce fac aia o vesnicie? stiu ca pentru a accepta minciuna asta personala trebuie sa accepti toate porcariile da ce sens are sa te minti, moartea este sfarsitul ca noi vrem altceva sunt basme

| milan9 a răspuns:

Biblia mentioneaza in repetate randuri existenta CONSTIENTA PE CARE O DUC SUFLETELE in lumea de "dincolo".

Unii neaga în mod conştient greşit această ultimă semnificaţie a cuvântului "suflet". Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:
- "Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;
-"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
-„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11
-"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
- "Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă t temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă? Etc...

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10).
Ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul? SUFLETUL.

| alexandrualind a răspuns:

Pai nu cred ca mor.Nu avem de unde sa stim cum este in iad.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai bine e sa citesti Biblia, uite niste versetele, poti fi sigura ca e adevarat tot ce spune aici: Eclesiastul 9:5, 6, 10
Ioan 11:11 - Isus compara moartea cu somnul, cu inconstienta (in continuarea relatarii vei vedea ca Lazar nu a povestit nimic din „lumea de dincolo", a fost ca si adormit, inconstient)
Geneza 3:19 - Dumnezeul a afirmat despre om ca țărână este și în țărână se va întoarce, prin urmare, daca Adam era in iad, in iad s-ar fi intors, dar cum el era in non-existenta, la fel va inceta sa existe, va fi ca intainte sa fi avut viata, fara ganduri, sentimente, cum spune si Eclesastul 9:5. Tragi tu conculzia

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Când ajung acolo îți spun și ție. XD

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Habar n-am ca nu murii niciodata pana acusica, da cum am ocazia cum o sa te pun la curent.sa-mi spui ci fel di scaun preferi, di lemn au di metal, ca di prajit ti prajesti la feliu.

| 熊Panda熊 a răspuns:

In crestinism, nu mor, ci vor sta in lipsa lui Dumnezeu, pentru ca ei Nu vor sa stea in fata lui Dumnezeu, NU fiindca Dumnezeu nu ar vrea sa ii aduca in Imparatia cerurilor, si atunci vor sta intr-o intristare totala si avand trupurile stricacioase. Insa, cativa din oamenii din iad, dupa ce li se va face Judecata de Apoi, vor trece la Viata Vesnica. (in Imparatia Cerurilor, trupurile sunt nestricacioase, adica perfecte.)

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru 熊Panda熊):

* Nu vor sa stea in fata lui Dumnezeu din cauza pacatelor facute, de care nu vor sa se lase.

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru 熊Panda熊):

Cam atat stim despre ce se v-a intampla atunci, cam foarte putine lucruri. Insa vom vedea.

| Stormtrooper a răspuns:

Vor ajunge sclavii Diavolului.