| Anonima15273895 a întrebat:

Ce se intampla după ce te pierzi pe tine in Dumnezeu? Îmi e frica sa o fac..cum o sa fie viața? Cum o sa mai trăiesc? O sa îmi mai placa sa ma uit la filme?

10 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Daca iti predai viata in mainile Domnului Isus va trebui sa nu mai faci lucruri lumesti precum uitatul la filme, machiaje, moda, lucruri trecatoare inutile, va trebui sa te rogi mult mai des si sa predici Evanghelia oamenilor.

| Algo098 a răspuns:

Inseamna ca vei trai intr-o lume a fanteziei, nu vei mai tine cont de realitate si tot ce vei face va fi dupa indicatiile acelora care au inventat povestile respective pe care tu le vei considera ca fiind adevarate.

| sanboss a răspuns:

Abia atunci incepe viata frumoasa, o sa ajungi sa iti placa atata de mult ( partasia in biserica, rugaciunea, cantarea de lauda, citirea si studiuerea Bibliei, evanghelizarea celor din jur, ajutorarea celor din jur ) incat nu o sa te mai gandesti la lucrurile din trecut. Acm cand vine vorba de un film, cand vine vorba de o carte incearca sa te uiti la lucruri sau sa citesti lucruri care sa te faca mai intelept. Ca sa poti sa comunici cu oameni sa nu uiti ca in prima faza trebuie sa intri in domeniul lor ( si sa fi pregatit ) apoi sa ii aduci in domeniul tau ( adica la HRISTOS ). In fine ar fi mai mult de vb dar sa nu uiti abia atunci incepe frumosul cand vei face pasi spre al cunoaste pe Dzeu apoi sa faci ceea ce ni se cere tuturor

| Heraclit a răspuns:

Un lucru stiu sigur, în viață trebuie sa știi ce vrei. Anxietatea si frica asta n-o sa-ti aduca nimic. Sincer nu cred ca cineva se poate pierde in Dumnezeu (decat daca nu e budist). In Dumnezeu te regasesti, nu te pierzi. Gandeste-te ca e creatorul tau pana la urma. Singurul om care stie ce îi trebuie unui ceas sa functioneze cat mai bine e cel care l-a facut.

| Algo098 a răspuns:

Daca esti tanara, buna de munca si ascultatoare, ai sanse sa fii primita la o manastire o perioada de proba de pana la 10 ani si daca dovedesti iubire de munca si ascultare vei fi acceptata negresit, ca e nevoie intotdeauna de forte proaspete.

| Panamax a răspuns:

Unii nu reusesc nici dupa o viata si tu reusesti din prima? Dar poti sa te minti si sa -i minti si pe ceilalti ca si reusit.Si ca-l vezi pe Dumnezeu in fiecare zi cand isi face nevoile.

| 1973191019982018 a răspuns (pentru Algo098):

Imi place mult acest raspuns al tau.

| Irinel15123532 a răspuns:

Cred ca intrebarea ta este pusa gresit. ''Ce se intampla dupa ce te regasesti pe tine in Dumnezeu?''.

Draga prietene, cred ca ai inteles gresit viata crestina, nu este o incapere unde esti torturat zi si noapte, asta inteleg din spusele tale ''Îmi e frica sa o fac..cum o sa fie viața? Cum o sa mai trăiesc?''.

Nu spune nicaieri sa nu te mai uiti la filme, sa nu te ingrijesti, chiar daca uneori ai si un machiaj facial, desigur unul decent nu unul aberant, desigur, evitand filmele cu tenta pornografica sau cele daunatoare, pentru ca iti afecteaza mintea, asta ti-o spun si psihologii, nu doar biblia. Sunt filme foarte bune si interesante pe piata, de ce sa iti pierzi vremea cu cele proaste?

Viata crestina inseamna o partasie cu Dumnezeu in fiecare zi, inseamna o umblare permanenta sub acoperisul dragostei, protectiei, grijii si iertarii Dumnezeului care te iubeste mai mult decat iti poti inchipui vreodata. Va trebui sa urmezi invatatura Domnului Iisus, sa cauti adevarul, sa te daruiesti pe tine insuti altora, sa fii gata sa iti predai viata in mana Lui Dumnezeu, sa fii curata, sfanta, sa te feresti de rau si sa il urmezi pe Dumnezeu.
Poate vei spune ''cum sa fac eu toate acestea?''
E bine, prin propriile eforturi nu ai cum, trebuie sa ii ceri Domnului Ajutorul, biblia spune asa ''Caci care soldat merge la razboi pe cheltuiala lui?''
Noi ne aflam intr-un razboi spiritual, tot Dumnezeu este cel care te va echipa si te va inarma sa faci binele, voia Lui, El va fi cu tine si te va intari, te va sprijini, si cand vei pleca de pe pamantul acesta, vei mosteni imparatia Lui Dumnezeu, unde nu vei fi oaspete, ci proprietar.

Incearca numai, si o sa vezi cate binecuvantari si bucurii iti va aduce Dumnezeu in viata daca urmezi voia Lui.
Dumnezeu spune asa in biblie in Psalmul 55:22 ''Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului si El te va sprijini! El nu va lasa niciodata sa se clatine cel neprihanit''

Prin Iisus Hristos esti socotita nevinovata, si iertata, tot prin Hristos esti socotita neprihanita, prin moartea Lui pe cruce, ti-au fost iertate pacatele.

Biblia spune asa, ''Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata''

Si ''Eu sunt calea, adevarul, si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

''Oricine va chema numele Domnului va fi mantuit''

''Daca nu se naste cineva din nou, nu va intra in imparatia Lui Dumnezeu''

Deci te intreb ceva. Esti mantuit? Ai numele scris in cartea vietii mielului? Ai Duhul Sfant in interiorul tau? I-ai spus vredata Lui Dumnezeu ca vrei sa fii mantuit si sa il primesti pe Hristos ca mantuitor personal? Daca raspunsul este ''nu'' atunci lasa-ma sa iti prezint ceva.
Când vorbim de vestea Bună a lui Dumnezeu pentru tine, despre Evanghelie, trebuie să știi câteva lucruri de la început.

Dumnezeu te iubește și ai valoare pentru El
Cea mai puternică încurajare pentru ca omul să se întoarcă spre Dumnezeu este minunata Lui chemare de dragoste: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat... (Ioan 3:16). Dumnezeu te cheamă la El deoarece te iubește!

Dumnezeu te iubește și El a pus o valoare deosebită în tine deoarece te-a creat după chipul și asemănarea Lui și pentru că Fiul Său, Isus Hristos, a ales să moară pentru tine, în locul tău și din cauza ta. Astfel, indiferent de valoare pe care oamenii spun că tu o ai sau nu, există Cineva cu adevărat îndreptățit să îți spună: „Eu te iubesc; tu ai valoare pentru Mine!

Trebuie de asemenea să cunoști încă un lucru extrem de important:

Păcatul însă te desparte de Dumnezeu
Păcatul a fost cel mai urât, cel mai grozav lucru care se putea întâmpla pe pământ. El nu este prezent numai la criminalii populației, ci Biblia ne spune că „nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:10, 23).

Când a creat Dumnezeu pe om, acesta era perfect și fără vină. Fiind creat în imaginea lui Dumnezeu, omul a avut puterea de a decide. Fără alegere, omul nu ar mai fi capabil să fie un om liber, care să poată avea libertatea de alegere între ce este rău și ce este bine. Omului i s-a dat libertatea de a asculta sau nu de poruncile lui Dumnezeu. Dumnezeu a zis că neascultarea va aduce moartea și, din această cauză, lumea s-a transformat într-un mare cimitir. Dezamăgirea, decepția, suferința și mizeria au devenit istoria rasei umane din ziua lui Adam și până azi. Boala păcatului, moștenită de la Adam, s-a transmis la fiecare generație. Fiecare membru al rasei umane este un păcătos (Romani 5:12).

Păcatul este o încălcare a legii, a voii lui Dumnezeu pentru oameni. Acest lucru înseamnă că omul își pune pe primul loc propria dorință și nu voia lui Dumnezeu. Această alegere a propriei dorințe este ceea ce Satan – diavolul – dorește. Diavolul este o ființă creată, limitată, care a fost în prezența lui Dumnezeu. Numele lui a fost Lucifer. La un moment dat s-a răzvrătit și a dorit să fie ca Dumnezeu. A fost pedepsit de Dumnezeu, apoi a devenit dușmanul lui Dumnezeu și dușmanul creației lui Dumnezeu. Caracterul lui Este unul urât și întunecat. Acțiunile lui, faptele lui, au un singur scop: să distrugă coroana creației lui Dumnezeu, adică omul. Niciodată, sub nicio formă și cu niciun motiv, diavolul nu vrea binele omului. Întotdeauna are un singur scop: să-l distrugă.

Trebuie să știi că păcatul a venit astfel asupra oamenilor. Astfel, păcatul pune un zid de despărțire între om și Dumnezeu, îl împiedică pe Dumnezeu să-l asculte pe om. Păcatul a adus moarte veșnică.
Când omul a căzut în păcat, Dumnezeu a fost singurul în stare să făurească un plan pentru salvarea omului și au fost două elemente fundamentale pe care Dumnezeu le-a pregătit.

ISUS HRISTOS CARE A DEVENIT MÂNTUITORUL ȘI MIJLOCITORUL OAMENILOR. El a fost singurul care a trăit pe pământ, fără păcat. Astfel, El a putut deveni Mântuitorul tuturor oamenilor. Sângele Lui ne spală pe noi de orice păcat. El este Mijlocitorul pentru că este la dreapta lui Dumnezeu Tatăl, unde, pe baza sângelui Lui și a jertfei Sale unice, mijlocește pentru toți oamenii de pe pământ.
HARUL ADUS DE ISUS HRISTOS. De 2000 de ani încoace, Dumnezeu Duhul Sfânt, a treia Persoană a Dumnezeirii, administrează harul lui Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu este favoarea nemăsurată a lui Dumnezeu pe care am primit-o prin jertfa Fiului Său. Harul este suma tuturor acțiunilor lui Dumnezeu îndreptate înspre om, cu scopul de a-l ajuta să fie mântuit pentru pământ și eternitate.
Ce îți oferă acest har al lui Dumnezeu?
Scriptura ne spune: Harul lui Dumnezeu care ne aduce mântuire tuturor oamenilor, s-a arătat... (Tit 2:11) Trebuie să știi că mântuirea lui Dumnezeu este adusă pentru toți oamenii, iar harul, această favoare nemeritată a lui Dumnezeu îți aduce câteva lucruri foarte importante în viața ta:

1. DUMNEZEU ÎȚI OFERĂ OCAZIA SĂ AUZI VESTEA BUNĂ A MÂNTUIRII – Dumnezeu te iubește, lui Dumnezeu Îi pasă de tine și Dumnezeu vrea să îți mântuiască sufletul. Acesta este primul pas al harului.

2. AUZIND VESTEA BUNĂ, TU PRIMEȘTI CREDINȚĂ ÎN INIMA TA – ea spune „Da, Dumnezeu există, Dumnezeu are dreptate și Dumnezeu a făcut pentru mine ceva într-un mod personal." Din punct de vedere spiritual, când credința vine în inima unui om, urmează pocăința. A te pocăi înseamnă a-ți părea rău de răul pe care l-ai făcut și ai cere lui Dumnezeu ajutor să nu-l mai faci și să îți îndrepți viața. Credința și pocăința sunt două lucruri care merg mână în mână.

3. CREDINȚA TREBUIE MĂRTURISITĂ – nu rămâne doar la nivelul interior al ființei (eu cred, eu mă pocăiesc), ci Scriptura spune că trebuie să mărturisești cu gura ta că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu, că Isus Hristos este Mântuitorul lumii întregi și al tău într-un mod personal. Conștient fiind de toată veste bună dată de Dumnezeu, omul decide...

4. SĂ-L PRIMEȘTI PE ISUS HRISTOS ÎN VIAȚA TA – Cuvântul lui Dumnezeu vorbește despre a-L primi pe Isus Hristos în viața ta. Din punct de vedere teologic, acest moment este definit ca nașterea din nou. În Biblie ni se vorbește despre „spălarea nașterii din nou", despre necesitatea nașterii din nou și lucrul acesta este momentul definitoriu în care un om este înfiat în familia lui Dumnezeu. Această lucrare interioară o face Dumnezeu Duhul Sfânt prin auzirea Evangheliei lui Isus Hristos.
Auzind toate aceste lucruri pe care Dumnezeu le-a pregătit în bunătatea Lui pentru mine, se pune întrebarea simplă: CE TREBUIE SĂ FACI TU? Există trei lucruri importante care trebuie făcute.

1. SĂ-L CREZI PE DUMNEZEU PE CUVÂNT, să recunoști că Dumnezeu este mai mare decât tine, mai inteligent decât tine, mai bun decât tine și că tot ceea ce a pregătit pentru tine este cel mai bun lucru. Cu alte cuvinte să-L crezi pe El pe cuvânt!

2. SĂ-ȚI DAI VALOAREA PE CARE ȚI-O DĂ EL și să-ți prețuiești sufletul și trupul la valoarea pe care Dumnezeu a pus-o peste viața ta.

3.CAPACITATEA DE-A ALEGE CE ESTE BUN, CE ESTE SĂNĂTOS ȘI CORECT PENTRU TINE. Tu trebuie să știi un lucru: ai libertatea să alegi ceea ce tu vrei pentru că responsabilitatea este a ta. Nimeni nu răspunde pentru tine, nimeni nu te poate împinge spre Dumnezeu și nimeni nu te poate împiedica să mergi spre Dumnezeu dacă tu vrei. Alegerea este a ta și este definitorie, adică Dumnezeu a pregătit toate lucrurile. Dacă alegerea ta nu este înspre El, tu nu poți beneficia de lucrurile pe care El ți le-a dat și nefăcând lucrurile acestea, nu ai nicio șansă.

Dacă alegerea ta este să-L primești pe Isus Hristos, dacă aceste cuvinte care au vorbit despre valoarea ta în ochii lui Dumnezeu, dacă înțelegi că acum Dumnezeu te cheamă, printr-un act al credinței simplu, dar sincer, prin rugăciune, ne putem adresa lui Dumnezeu și putem cere lui Dumnezeu să vină în viața ta și să te ajute să Îl cunoști, să devii un copil al Său, să primești al doilea certificat de naștere și să fii numit copil al lui Dumnezeu, păcatele să îți fie iertate și să poți începe să trăiești cu Dumnezeu într-un mod real, personal în fiecare zi, ROAGĂ-TE URMĂTOARELE CUVINTE, cu voce tare și cu toată sinceritatea:

„Doamne Dumnezeule, recunosc în această zi că sunt un om păcătos și că am nevoie de harul Tău. Te rog acum, lasă ca tot harul adus prin Isus Hristos să cuprindă viața și ființa mea. Ai milă de mine, iartă-mi păcatul, mânuiește-mi sufletul, spală-mă cu sângele fiului Tău Isus Hristos, pentru că-L primesc pe Isus Cristos în inima și în viața mea ca Mântuitor și Domn. Ai milă de mine. Amin.

Dacă ai făcut această rugăciune cu toată inima, cu toată sinceritatea, cum trebuie să umbli de aici înainte? Sunt câteva lucruri importante.

În primul rând trebuie să știi că DIN CLIPA ACEASTA EȘTI COPILUL LUI DUMNEZEU. Lucrul acesta îți este garantat de credincioșia lui Dumnezeu și de cuvântul Scripturii. Biblia este pentru tine Cuvântul lui Dumnezeu și ea îți va spune tot ce trebuie să faci. De azi înainte vei începe să umbli cu Isus în fiecare zi:

Primul lucru: ROAGĂ-TE simplu, sincer, fără cuvinte pompoase – într-un mod cât se poate de natural: Doamne Isus, vreau să trăiesc cu tine în fiecare zi.

Al doilea lucru: CITEȘTE BIBLIA – vei învăța acolo ceea ce El dorește pentru sufletul Tău. Începe cu Noul Testament, îți recomandăm Evanghelia după Ioan.

Apoi e important să știi că niciun bebeluș proaspăt născut nu a umblat pe stradă singur, ci întotdeauna a fost îngrijit. ESTE IMPORTANT SĂ FII ÎNTR-UN GRUP DE OAMENI care cred ca tine, care își doresc aceleași lucruri ca tine și care Îl experimentează pe Dumnezeu deja înaintea ta. Ei te vor ajuta să înveți să umbli cu Dumnezeu în fiecare zi. Trebuie să se schimbe în viața ta multe lucruri, dacă rugăciunea ta a fost reală. Duhul lui Dumnezeu care te-a înfiat și care te-a crescut în familia lui Dumnezeu te va învăța să umbli cu Dumnezeu în fiecare zi.

Citeste noul testament, Hristos te iubeste enorm de mult.

| ania a răspuns:

Când îți dăruiești viața lui Dumenzeu abia atuci te regăsești cu adevărat, intri în destinul pe care Creatorul tău îl are pentru tine.Nu mai trăiești în vinovăție, condamnare, confuzie vine puterea Spiritului Său Sfânt să locuiască în mintea ta și înveți treptat să-ți placă ce îi place Lui, să te îndepărtezi de ce îl rănește pe El.E cea mai fericită viață posibilă, viața pentru care am fost creați.

| alex598 a răspuns:

E cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla. O să îți placă viața mai mult ca înainte. De exemplu îți recomand să te rogi pentru bolnavi când ești cu ei. Acest lucru și nu numai fac viața de creștin spectaculoasă