| bogdanivasciuc54 a întrebat:

Ce se va întâmpla cu păcatul şi cu păcătoşii dupa a doua venire a lui Iisus Hristos? Exista foc vesnic care nu se va mai stinge niciodata?

Răspuns Câştigător
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu exista foc veșnic adică iad, așa cum astăzi Sodoma si Gomora nu mai ard macar ca in Biblie scrie ca au fost distruse printr-un foc veșnic.Prin foc veșnic se înțelege un foc care arde pana la nimicire, rezultând cenușă. Apocalipsa 20/14, 15 :" Si moartea si Locuință morților au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
15. Oricine n-a fost găsit scris in cartea vietii, a fost aruncat in iazul de foc."

| milan9 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Prin prisma religiei diferite de creştinism (iehovisti), tu afirmi în mod greşit că în Apoc. 20, 14-15, "moartea a doua" ar înseamna "distrugere eternă", dar nu este acesta sensul biblic! thinking thinking

Dacă apostolul a spus "moartea a doua", imediat te întrebi de ce mai este necesară "a doua"? Doar pentru ca sufletul să mai fie înviat pentru vreo câteva minute iar apoi să moară iar, ca o demonstraţie ritualică "a la Champs Elysee", şi gata? Nu putea fi "rezolvată" problema de la început?

"Moartea a doua" se referă la în schimb la "pierderea", COMPROMITEREA SUFLETULUI, nefericirea lui veşnică, pierderea mântuirii!

Pierderea sau starea de "moarte" a sufletului semnifică ÎNVINOVĂŢIREA, PEDEPSIREA sau COMPROMITEREA din cauza păcatelor sale! Folosirea unui cuvânt dur ("moarte") pentru a arăta "dezastrul", "pierderea", "compromiterea" sufletului, avea ROL STILISTIC!

Iar Biblia ştim că ABUNDĂ în toate procedeele artistice, posibile şi imposibile învăţate de noi la literatură – pentru ca acesta era stilul specific general al gândirii evreilor şi al naratoului evreu!)
Cuvântul dur "MOARTE"este folosit pentru a arăta gravitatea acestei căderi, tot la fel cum METAFORA "VIAŢĂ" înseamnă tot ce este bun, frumos şi dezirabil..._

30 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Mircea08 desi un om care pacatuieste timp de 70 de ani va fi pedepsit o vesnicie, practic 5 miliarde de persoane vor suferi vesnic, ce zeitate diabolica, macar la mulsulmani iadul e pe nivele la voi toti in acela iad

| LupusDei1993 a răspuns (pentru RAY):

Cine te-a mintit?

| LupusDei1993 a răspuns (pentru RAY):

Nu-mi da site-uri ce proclama a fi crestine dar nu sunt, studiaza singur Biblia si dupa sa vii.

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Oricine crede în El (Domnul Isus), nu este judecat; dar cine nu crede, a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. (Ev. Ioan 3:18)

Chinurile necredincioşilor nu vor avea sfârşit
Când vorbeşte despre iazul de foc şi de pucioasă, unde vor fi aruncaţi după judecata de apoi toţi necredincioşii, dar unde vor fi şi diavolul împreună cu îngerii lui, Sfânta Scriptură spune că acolo este un chin veşnic. Iată un exemplu:

Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi proorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor. (Apocalipsa 20:10)

Aceasta este soarta sufletului, soarta oamenilor care au respins credinţa în Domnul Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu care a fost jertfit pentru păcatele lor. Nu fi necredincios. Caută Biblia, citeşte şi crede cuvintele lui Dumnezeu ca să fii mântuit. Spune la toţi prietenii tăi, rude, apropiaţi, colegi, la toţi oamenii. Spune-le despre Domnul Isus ca să fie mântuiţi şi să nu ajungă la locul de chin.

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Omule sunt versete biblice

| LupusDei1993 a răspuns (pentru RAY):

Asa, in Apocalipsa 20:10, UNDE POMENESTE DE OAMENI DE RAND?!
DE CARTEA COMEDIA DIVINA DE DANTE ALIAGHERI AI AUZIT VRODATA?! SUNT 9 CICLURI DE IAD, FIECARE CU INTENSITATI DIFERITE.
Asa ca spor la lectura! Pana nu e prea tarziu, si sa nu accepti semnul fiarei ca dupa vei fi distrus pentru vecie (iadul adevarat)

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Omule ce legatura are ala cu biblia

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Acum crezi in Dumnezeu?

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

Te ai trezit si tu sa ma intrebi, care dumnezeu din cei 4000 inventati de crestini sa stiu

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

In singurul Dumnezeu adevarat. In El crezi?

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

Daca e unul de ce il interpretati in 4000 de feluri

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Pai eu nu fac asta. Eu nu sunt budist sau hinduist. Tu crezi in Cel adevarat?

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

Omule vb de crestinism, care adv, de unde stii ca e cel adv, restul se inseala oare

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Pai nu se înșeală. Restul sunt derivate eronate.

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

De unde stii tu asta

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Știu asta deoarece sunt documentat și este și evident.

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

Desi tu esti mesia, si in biblie scrie ca multi vor aduce invataturi noi in vremurile de pe urma

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Aha, deci ști ce scrie in Biblie și crezi în ea, prin urmare crezi și în Dumnezeul cel adevărat, și îi te închini Lui. Greșesc eu?

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

Jesus e greu cu tine

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Păi de ce este greu cu mine? Recunoaște odată pentru totdeauna dacă crezi în Dumnezeu sau nu, în Dumnezeul cel adevărat. Nu mai ocoli subiectul, doar răspunde cu CRED sau NU CRED în Dumnezeul adevărat!

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu omule nu cred

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

Stii ce ma deranjeaza la voi ca promovati ideea crestin cu numele atat nu credinta

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Personal nu am nimic cu tine, dar ai o impresie greșită. De unde ști că noi nu respectăm ceea ce ne spune Dumnezeu? De ce vorbești despre ceva în care nu crezi? Eu chiar nu înțeleg nimic din acțiunile tale legate de credință. Cum poți vorbi despre ceva ireal din punctul tau de vedere, și să o mai spui și cu o convingere ca și cum tu ai crede și că ai fii cel mai credincios de pe planetă?

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

Omule nu promovati credinta, mircea ce promoveaza credinta

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Mircea08 o promovează sau care Mircea? Nu am idee despre care vorbești. Și dacă primul menționat este, cum o face de nu îți convine?

| milan9 a răspuns:

Existenta lor va fi in compania tuturor duhurilor rele! sad Dumnezeu este iubire, el nu ucide pe nimeni, nu "desființează" sufletul nimănui. Toate sufletele sunt veșnice!

Păcatul, prin gravitatea lui, va însemna îndepărtare de Dumnezeu, o negare conştientă a Lui şi a promisiunilor Sale, a darurilor Sale...

| Celcestietot a răspuns:

Vor mai ramane in pamant inca 1000 de ani dupa ce vor fi ucisi de Iisus. Dupa vor invia si vor ataca tabăra sfinţilor şi cetatea cea iubită, foc din cer va cobora peste ei si ii va distruge. Dupa are loc judecata de apoi unde sunt judecati doar cei nedrepti si ingerii cazuti, si cine nu a fost gasit in Cartea Vietii este aruncat in iezerul cu foc. Cine spune ca nu este corect ca fiintele sa arda acolo, inseamna ca face parte dintre ei laughing.

| Mircea08 a răspuns:

Cei care merg pe lumea cealalta isi lasa corpul fizic pe pamant, asa ca chiar daca ar locui in soare nu va simti caldura. Focul vesnic din Evanghelie se refera la focul din suflet. Acest foc, care de fapt este o suferinta sufleteasca foarte mare (asa cred eu), intr-adevar ca nu se mai stinge niciodata deoarece in iad nu merge nimeni in excursie ci merge sa "locuiasca" acolo O VESNICIE. Iadul nu cred sa fie ceva special pregatit de Dumnezeu, in Evanghelie se spune despre unii care merg in imparatia lui Dumnezeu, iar altii care raman in afara imparatiei. Deci iadul este acel "in afara imparatiei" despre care nu se stie nimic