|

Ce spune Biblia:ce se intampla dupa ce murim?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Isus Cristos a arătat care este starea morţilor. Când a aflat că Lazăr, un prieten al său, a murit, Isus le-a spus discipolilor: „Lazăr, prietenul nostru, se odihneşte". Din cuvintele lui Isus, discipolii au înţeles greşit că Lazăr dormea pentru a se reface după o boală. De aceea, Isus le-a spus clar: „Lazăr a murit". (Citește Ioan 11:11-14.) După cum ai remarcat, Isus a comparat moartea cu somnul. Lazăr n-a mers în cer şi nici n-a fost chinuit în focul iadului. El nu s-a întâlnit cu îngerii sau cu strămoşii săi şi nici nu s-a născut din nou cu alt corp omenesc. Pur şi simplu s-a odihnit în moarte, ca şi cum ar fi dormit adânc, fără să viseze. Şi alte versete biblice compară moartea cu somnul. De exemplu, despre discipolul Ştefan, care a fost omorât cu pietre, Biblia spune că „a adormit" (Faptele 7:60). În mod asemănător, apostolul Pavel a scris că unele persoane din zilele lui „au adormit în moarte" (1 Corinteni 15:6)
Dupa moarte mortii dorm in Mormant, fiind inconstienti, asteptand invierea mortilor.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Practic asteptam judecata de apoi in mormintele amintirii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biblia spune multe pozitii legat de ce se intampla dupa ce murim.

Vechiul Testament de exemplu nu spune nimic despre Rai/Iad, asta e o "inventie" (revelatie sau cum vrei sa o numesti) a Noului testament.

Spune ca cei "neprihaniti" (neprihanitii nu erau strict sfinti, ci oameni care au urmat ritul evreiesc, inclusiv taierea imprejur) au sa ajunga in echivalentul Raiului. Restul oamenilor pur si simplu au sa ajunga in inexistenta. Pozitia asta e negru pe alb in Ecleziastul care spune ca omul si animalul au aceeasi soarta legata de sufletul lor.

Iisus spune de pilda bogatului si a lui Lazar (Lazar e un cersetor, nu are legatura cu Lazar din Ev. dupa Ioan) in care Lazar este "in sanul lui Adam" si bogatul este torturat si cere sa informeze pe familia acestuia sa urmeze ritul evreiesc ("Legea").

Isus spune ca cei care se vor impotrivi voit Legii si promisiunilor evreiesti vor fi aruncati in Gheena (groapa de gunoi a orasului Ierusalim).

Crestinii au avut pozitia ca va fi "o inviere a doua", iar Matei prezinta un pasaj fictional istoric in care mortii neprihaniti ajung pe strazile Ierusalimului (zombie-calipse) insa nici acolo nu se prezinta Iadul.

Iadul apare efectiv intr-o forma directa doar in 2 Petru, o carte scrisa foarte tarziu (anul 130 e.n.) in care Iadul e asemuit cu Iadul grecesc (Tartarus).

Apocalipsa spune de asemenea de o nimicire a celor ce se opun (iazul de foc de pucioasa) alaturi de bestie (Satan).

Deci daca ignori 2 Petru (ce nu e scrisa de Petru) si o parabola ce nu foloseste cuvantul Iad, in Biblie exista Rai, nimicire, iar acel rai va fi undeva in ceruri facut din oamenii neprihaniti ce vor fi reinviati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nimic, doar dormi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează