| marinelpop a întrebat:

Ce spune Biblia despre transfuziile de sânge?

Răspuns Câştigător
| iurii75 a răspuns:

E adevărat că în biblie nu sînt menționate transfuziile de sînge, dar nu sînt menționate nici drogurile, țigările... Totuș n-am afirma că sînd acceptabile. Cît despre sînge, porunca de la levetic 17:14 rămîne în vigoare pentru creștini la faptele apostolilor 15:28, 29 (să vă abțineți de la sînge). Aceasta nu înseamnă că sîntem lipsiți de ceva bun, de fapt tot mai mulți medici optează pentru intervenții chirurgicale fără sînge (pacienții se refac mai rapid, sînt mai eftine, se evită pericolele asociate transfugiilor)

| ovidiu8msn a răspuns (pentru iurii75):

,,Opteaza pentru interventi medicale fara sange?''. Sunt tare curios cum fac asta cand pacientul sta despicat pe masa de operatie. Si ce le baga in vene? laughing Apa sarata?

| iurii75 a răspuns (pentru ovidiu8msn):

Aproape ai nimerit. În unele cazuri, pentru mărirea volumului plasmatic se pot folosi soluţia salină, soluţia Ringer şi dextranul, disponibile în aproape toate spitalele moderne. De fapt, prin folosirea acestor produse se evită riscurile legate de transfuziile de sânge. O publicaţie medicală face observaţia: „Riscurilor transfuziei de sânge le iau locul avantajele substituenţilor de plasmă: se evită infecţiile bacteriene sau virale, reacţiile la transfuzie şi sensibilizarea Rh" (Canadian Anaesthetists’ Society Journal, ianuarie 1975, p. 12). În plus sînt tehnici prin care se evitî pierderile. Faptele 15:29 sînt mai cuprinzîtoare poruncind „să vă ABȚINEȚI DE LA SÎNGE„ în timp ce leviticul interzice doar consumarea.

41 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

In Biblie este scris sa nu mancam sange.
,, Numai sânge să nu mâncaţi, ci să-l vărsaţi jos ca apa. 17... Dar ia bine seama să nu mănânci sânge, pentru că sângele are în el viaţă şi să nu mănânci viaţa,,...

| DeliaDaniela a răspuns (pentru EmaS):

Si faptele 15:28, 29? acolo spune "sa va abtineti de la sange". Oare sa ne abtinem de la el doar ca si aliment? nu avem voie sa il mancam, dar oare avem voie sa ni-l injectam in vene?

| Inferno a răspuns:

Transfuziile de sange, logic, nu existau in vremea respectiva, asa ca logic, nu apare nimic despre ele in Biblie.

| danut a răspuns:

Dumnezeu a spus sa NU MANCAM sange caci in el este viata, DAR daca vrem sa SALVAM VIATA unui om apelam la purtatorul vietii din trup, transfuzia de sange. Dam din viata noastra altuia prin transfuzia de sange, este un DAR acceptat de Dumnezeu deoarece si EL si-a dat SANGELE pentru noi.

| Thunderstruck a răspuns:

Din moment ce Biblia a fost scrisa de oameni simpli, acestia nestiand de transfuzii de sange, nu apare nimic despre ele.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru Thunderstruck):

Citeste 15:28, 29 si vei vedea ca scrie! happy

| Thunderstruck a răspuns (pentru DeliaDaniela):

15:28 ce? Si sa nu-mi zici ca acolo se vorbeste se gaseste termenul "transfuzie de sange"...

| DeliaDaniela a răspuns (pentru Thunderstruck):

Spune "sa va abtineti de la sange". Sa nu uitam ca pe atunci expresia "transfuzie de sange" nu era atat de cunoscuta ca si in zilele noastre. Si scuza-mi greseala, versetele se gasesc in faptele apostolilor, la versetele indicate.

| Thunderstruck a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Relizezi ca expresia "sa va abtineti de la sange" poate veni de la zeci de lucruri? Sa va abtineti sa varsati sange, sa va abtineti sa consumati sange, sa va abtineti sa analizati sange, sa va abtineti sa curatati sange.Nu stiu cum ai dedus tu ca fix la "sa va abtineti sa primi sange" s-a referit.E ca si cum ti-as zice "sa te abtii de la mancare".Sa te abtii sa faci/sa culegi/sa mananci/sa dai? Sincer, cred ca o fiinta omnipotenta ar putea sa se exprime clar.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru Thunderstruck):

Dar oare transfuziile de sange nu se incadreaza in porunca aceasta? Adica, daca noi facem transfuzii de sange, respectam oare porunca?
Daca s-ar fi referit doar sa nu il mancam, ar fi spus clar "nu mancati", nu crezi?
Si apreciez faptul ca ai mentionat ca dumnezeu este omnipotent, ai dreptate!

| Thunderstruck a răspuns (pentru DeliaDaniela):

"Dar oare transfuziile de sange nu se incadreaza in porunca aceasta?"N-avem de unde sa stim la ce se refera, daca nu a specificat nimic.E posibil s-o respectam, e posibil sa nu.
"Daca s-ar fi referit doar sa nu il mancam, ar fi spus clar "nu mancati", nu crezi? "Iti pot raspunde la fel, daca s-ar fi referit doar sa nu facem transfuzii de sange, ar fi spus clar, "nu dati".Si omnipotenta nu exista, e ilogica.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru Thunderstruck):

Este clar ca facand transfuziile de sange, nu ne-am abtinut de la sange, asa cum a spus dumnezeu, nu crezi?
circula o vorba celebra prin lume: "Daca Dumnezeu nu exista, nu pierd nimic insa daca El exista si eu nu cred in El atunci am pierdut totul..." Tu esti convins ca dumnezeu nu exista? Sau ce parere ai tu despre asta? Daca nu te deranjeaza intrebarea, desigur...

| Thunderstruck a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Nu are rost sa ma repet, daca vrei sa intelegi ca n-avem de unde sa stim daca se referea la transfuzii sau la varsat sau la mancat, e bine, daca nu, la fel. Cat despre vorba aia, Pariul lui Pascal.Cea mai mare prostie care am auzit-o pana acum, o sa dau copy-paste ca am mai raspuns le intrebarea asta de 100 de ori. Proverbul" ala se numeste pariul lui Pascal si e folosit de cei fricosi si este o ineptie totala... Daca zeul ala care exista nu e Dumnezeu si e un Zeus? Moarte vesnica.Pariul lui Pascal zice ca nu pierzi nimic... Dar daca tu crezi in Dumnezeu, nu pierzi timp, rugandu-te? Nu pierzi logica? Nu te limitezi? In plus, o fiinta atotstiutoare nu crezi ca va "observa" ca tu crezi doar din ipocrizie pura si nu datorita credintei si te va trimite la caldurica? Repet, nu stiu cum poti sa crezi asa ceva. Si da, sunt convins ca Dumnezeul crestin nu exista. Daca te referi la o fiinta mai puternica decat noi care a creat Universul, nu pot sa zic ca sunt sigur ca exista, doar ca nu cred pana nu mi se arata dovezi ca exista.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru Thunderstruck):

Pai ai dreptate, nu ar trebui sa ne prefacem ca credem in d-zeu, el oricum ar observa ca suntem ipocriti.
chestia cu moartea vesnica... oare doar pentru atat am fost creati? Sa ne nastem, sa traim cativa ani, ani plini de suferinte si de probleme, iar apoi sa murim dupa o batranete suferinda?
E adevarat ca crezand in d-zeu te limitezi, dar e important de la ce ne limitam? Ne limitam de la violenta, de la crime, de la fornicatie... dar oare aceste limitari nu au parti bune? Oare nu e de apreciat cand o persoana declara ca s-a schimbat radical doar datorita faptului ca a dobandit cunostinta derspre d-zeu?
referitor la dovezi... complexitatea acestui univer este o dovada ca nimic nu este intamplator, ca viata in sine nu a izbucnit dintr-o explozie. Ni oxigenul nu il vedem, dar el exista. Nici gravitatia nu o putem vedea, dar ea exista. Sunt mai multe exemple in acest sens. Si pe dumnezeu il poti "vedea", trebuie doar sa vrei si sa analizezi putin situatia.
imi pare rau daca te-am enervat... nu esti obligat sa imi raspunzi intrebarilor.

| Thunderstruck a răspuns (pentru DeliaDaniela):

"chestia cu moartea vesnica... oare doar pentru atat am fost creati?" Nu stim daca am fost creati, sau cu ce scop suntem aici.Personal nu cred in viata dupa moarte, aici tine de convingerile fiecaruia.
Crezand in Dumnezeu, si aplicand morala din N.T. e bine, in nici un caz cea din V.T., dar ma refeream ca te limitezi in cercetari din moment ce esti convins ca stii adevarul pur (Biblia).Nu avem de unde sa stim daca Universul este complex sau nu, nu avem unitate de masura. Oxigenul nu-l vedem, dar il putem observa foarte usor, cu totii stim cum.La fel si gravitatia.Si nu m-ai enervat, cum am zis, am dat copy paste.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru Thunderstruck):

Pai eu nu am zis ca ar trebui sa ne limitam in cercetari, chiar daca consideram ca am descoperit adevarul din biblie. mereu e bine sa cercetezi si sa iti pui intrebari, cu asta sunt de acord.
Nici eu nu cred in viata dupa moarte, nici macar nu mi se pare logica treaba asta. Dar cred in inviere, asa cum d-zeu ne asigura in biblie, ca „Va fi o înviere atât a celor drepţi, cât şi a celor nedrepţi".

| imale a răspuns:

Biblia nu interzice asta. Citatul tau explica altceva...una este transfuzia de sange, si alta este sa manci sange...ii o diferenta, nu ti se pare? Si pana la urma printr'o transfuzie de sange o anumita persoana poate fi salvata de la moarte. E clar ca Biblia nu interzice salvarea unei vieti.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru imale):

Dar oare " sa va abtineti de la sange" inseamna doar a nu-l manca? de exemplu, daca parintii tai iti spun sa nu consumi marijuana, dar tu nu o fumezi ci ti-o injectezi in sange, inseamna oare ca ai respectat ce ti-au spus ei?

Răspuns utilizator avertizat
| DeliaDaniela a răspuns (pentru beautifulhouse):

Imi cer mii de scuze ca raspun atat de tarziu...
Si imi cer scuze si ca nu sunt la curent cu chestiile astea despre droguri... dar totusi sunt sigura ca ai prins esenta exemplului meu. Pentru mine cocaina si marijuana, e tot acelasi lucru happy Iarta-mi lipsa de stiinta, promit ca o sa ma documentez mai mult
Ideea principala banuiesc ca ai surpins-o, in ciuda greselii mele

| ania a răspuns:

A face transfuzie de sânge nu înseamnă a mânca sânge. Despre transfuzie specific nu se spune nimic, doar general.Cine poate face un bine și nu-l face, păcătuiește.

| marinelpop explică (pentru ania):

Echivalează într-adevăr o transfuzie cu faptul de a mânca sânge?
În spital, când un pacient nu poate fi alimentat pe cale orală, este alimentat intravenos. Ei bine, dacă cineva, care n-a mâncat niciodată sânge, l-ar accepta sub formă de transfuzie, ar asculta oare de porunca de ‘a se abţine de la sânge’ (Fap. 15:29)? Să ilustrăm acest lucru luând cazul unei persoane căreia medicul i-a spus să se abţină de la alcool. Ar respecta persoana respectivă această prescripţie dacă nu ar mai bea alcool, dar şi l-ar injecta direct în venă?

| ania a răspuns (pentru marinelpop):

Nu cred că sângele e același lucru cu alcoolul.Alcoolul poate face rău, în doze mari și dacă-l bei nu numai dacă ți-l injectezi în venă. Încă n-am auzit pe nimeni să fi avut de suferit pentru că a băut prea mult sânge.
Cred că un pasaj biblic(când nu e vorba de o profeție, care se referă la viitor)nu poate însemna acum ce n-a însemnat atunci.Eu cred că cei din BIserica din Ierusalim care au scris scrisoarea, au înteles la ce se refereau interdicțiile și sunt convinsă că nu aveau în cap transfuziile de sânge pentru că pe vreamea aceea nu se practicau.Nu cred că are rost să inventăm interdicții inexistente în Biblie.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru ania):

Nu a murit nimeni pentru ca a baut sange, dar din pacate multi au murit din cauza operatiilor cu transfuzii de sange. Tot mai multi medici opteaza pentru operatii fara transfuzii, oare din ce motiv? SI da, oamenii nu stiau atunci de transfuzii de sange, dar oare d-zeu nu putea sti unde va ajunge lumea asta? El fiind omnipotent si atotstiutor, oare nu avea cum sa stie ca se va ajunge la transfuzii de sange?

| ania a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Și eu sunt reticentă în privința transfuziilor de sânge, știu că pot apare complicații. Mama mea a lucrat mulți ani la secția de tranfuzii, ca asistentă și știu că multe vieți au fost salvate prin această metodă. Totuși știu că chiar dacă se face transfuzie cu aceeași grupă de sânge pot apare probleme de incompatibilitate de aceea aș îmcerca întîi alte alternative, totuși nu cred că e justificat refuzul procedurii făcând apel la Biblie.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru ania):

Da, ai dreptate. Multe vieti sunt salvate, din pacate insa si multe sunt pierdute.
Dar oare cel care ne-a creat nu este cel mai in masura sa ne dea sfaturi despre cum sa ne pretuim viata? Si daca el ne-a zis sa "ne abtinem de la sange", oare e corect ca noi sa nu respectam cuvantul lui? happy

| ania a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Dacă tu crezi că ate abține de la sânge înseamnă să nu faci apel la trasfuzii de sânge acționează conform încredințării tale.Și-n Biblie srie că ce nu vine din încredințare e păcat.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru ania):

Imi cer mii de scuze ca raspund asa de tarziu, dar din cauza unor probleme nu am mai intrat in contact cu internetul de cateva luni.
referitor la raspunsul tau, creatorul nostru nu stie ce e cel mai bine pentru noi? Daca el ne-a zis "sa ne abtinem de la sange", oare nu spre binele nostru a zis? Ma bucur ca esti de acord cu mine, ca multe transfuzii au un rezultat negativ. happy

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nimic, dar daca e o fapta buna se poate face, eu ieri am donat sange

| dragos9234 a răspuns:

Nimic.

| marinelpop explică (pentru dragos9234):

Geneza 9:4. După Potop, Dumnezeu le-a permis lui Noe şi familiei sale să consume carne, dar le-a interzis să mănânce sânge. El i-a spus lui Noe: „Numai carnea cu sufletul ei — sângele ei — să n-o mâncaţi". Această poruncă este valabilă şi astăzi, întrucât toţi suntem descendenţii lui Noe.

| Mădă0611 a răspuns (pentru marinelpop):

Daca aia e transfuzie de sange, despre aifon 100z ce zice biblia?

| marinelpop explică (pentru Mădă0611):

Leviticul 17:14. „Să nu mâncaţi sângele niciunei cărni, deoarece sufletul oricărei cărni este sângele său. Oricine îl mănâncă trebuie să fie nimicit." Dumnezeu consideră că sufletul, sau viaţa, este în sânge şi îi aparţine lui. Deşi această lege a fost dată numai naţiunii Israel, ea arată cât de importantă era pentru Dumnezeu porunca de a nu mânca sânge.

| Alphawolf a răspuns (pentru marinelpop):

"carnea cu sufletul ei" - Ce fel de Dumnezeu mai e si sufletul asta? O fi panteist.

Nu fi amuzant. Tu chiar crezi ca suntem descendentii lui Noe? Ce te face sa crezi?

| dragos9234 a răspuns (pentru marinelpop):

Si ce legatura este intre transuzie si citatul tau?

| Anonim a răspuns (pentru Alphawolf):

Evreismul e boala pe care Hitler nu a putut-o doborilaughing

Răspuns utilizator avertizat
| Calininio a răspuns:

Exact ca si ce spune despre homosexualitate: " " atat.

| DiandraDya a răspuns:

Pe scurt Biblia spune sa ne abtinem de la sange.