Deznadejdea, dezamagirea, problemele imense pe care le are cineva si neputina de a le rezolva si asteptarea unei minuni care nu vine. Cand te intrebi "de ce eu?" si cand spui "ajutor" si nu primesti decat inca un sut in fund. Speri, speri si astepti si esti calm dar la un moment dat cedezi si incepi sa injuri si sa blestemi si sa nu intelegi de ce nu te ajuta D-zeu desi faci9 totul "ca la carte" si esti un om (in viziunea ta cel putin) corect, cinstit etc etc. Cand spui "eu nu fac aia, nu fac aia, nu dau in cap, nu fur, nu fumez, nu injur, ma rog seara si ziua si totusi de ce nu MA ajuti, Doamne? Inseaman ca nu existi sau nu ma iubesti" si uite asa se produce ruptura. Este foarte dificil pentru un om aflat in dureri cumplite fizice sa inteleaga de ce i s-au dat si de ce nu este ajutat si de ce se chinuie cu toate ca a fost un bun credincios toata viata. II vine sa se sinucida pentru a a termina cu durerile si gandeste "il urasc pe D-zeu". Un om sanatos intelege cat de cat ca durerile sunt consecintele pacatului dar cand esti bolnav nu vrei decat o alinare sau sfarsitul si incet incet te desparti de D-zeu neintelegand de ce nu te ajuta.
Aici pe pamant prin suferinta, Dumnezeu ne curata de zgura ca sa ramanem aur curatit prin foc.Aici se vede cat de mare iti este credinta. Daca esti tu aceea persoana, sau daca ai pe cineva drag in suferinta, incurajeaza-l prin cuvintele acestea.Domnul il iubeste,prin suferinta el te transforma, te modeleaza, te face mai asemanator cu Domnul Isus.Si Isus a suferi, si ucenicii au suferit, si noi suferim.Important este sa nu ne pierdem credinta, ci ea sa ne creasca.Domnul poate sa vindece orice boala.Crede numai!
Are dreptate Bartolomeu cand spune ca aveti si voi biblia voastra.http://www.TPU.ro/......nversatie/
Eu n-am mai intalnit o persoana cu o logica mai precara decat a ta:
-credinta mai presus de logica
-gandesti si simti cu inima
-vorbesti de atitudinea inimii
-vorbesti de arsuri intr-o lume care nu este materiala
-spui ca vom primi un corp intr-o lume imateriala care va arde
-etc.
Eu n-am biblii dupa care sa ma ghidez, n-am nevoie de lesa.
Exista allah si mahomed iar islamismul e dreapta credinta.
Un astfel de mesaj arata ca ceea ce ai afirmat tu despre dumnezeu nu reprezinta o realitate, nu are un caracter relevant, oricine poate spune lucruri asemanatoare despre credinta sa, doar ca acestea nu releva adevarul daca nu sunt demonstrate.
Pai tu nu le sustii, ti-am cerut acest lucru si n-ai putut sa te justifici in mod logic.
Convingerile tale nu conteaza daca sunt lipsite de logica.
Biblia ateilor?! Exista asa ceva?! Oricum nu ma intereseaza, eu n-am ajuns la ceea ce stiu astazi prin indoctrinare, pe cand tu spui ca ai cercetat, doar biblia... nimic relevant, nici nu se poate numi cercetare.
Păcatul ma ținut departe de Dumnezeu, dar acum nimic nu ma poate despărți de dragostea Lui Dumnezeu!
O zi Binecuvântata iți doresc!
Mulțumesc frumos!
Sa fii binecuvantat de Cel ce poate binecuvanta!
Credinta te apropie de Dumnezeu.
Nu si cand exagerezi.
Nu ai dreptate.
Adica "ce e prea mult, strica" nu e valabil pentru credinta?
„`Din pricina putinei voastre credinte`, le-a zis Isus. `Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia:, si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta`." (Matei 17, 20)
Si un graunte inseamna mult, sa inteleg.
Nu stiam ca credinta poate fi masurata in graunti.
Deci ai vazut, nimeni nu poate sa spuna ca are credinta prea multa.
In biblie scrie ca credinta se masoara in graunti, rezulta ca nimeni nu are credinta prea multa. lol ce logica.
Atunci cand te apropi cat de putin de Dumnezeu, satana face tot posibilul sa te desparta de Dumnezeu prin:suparae, bucurie, problemele de zi cu zi; acestea ne face sa ne espartim de Dumnezeu. Dar trebuie sa fim puternicu impotriva ispitelor vrasmasului. (Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun)
Stii cum putem sa devenim puternici?
Trebuie sa veghem mereu [rugandu-ne mereu si citind Biblia]
Sper ca Dumnezeu sa-ti ajute!
Amin,si tie la fel.
Moartea, pentru ca nu cred in rai si iad, deoarece nu sunt dovezi ca exista!
Frica de Domnul este inceputul intelepciunii. Intelepciunea lumii este o nebunie inaintea lui Dumnezeu. Nebunul zice in inima lui :,, Nu este Dumnezeu,,.
Nu ai raspuns la intrebare... (cam asa sunt toate discutiile cu religiosii)
O inima rea si necredincioasa te poate desparti de Dumnezeu. Pacatul este un zid de despartire intre om si Dumnezeu.
Acesta este cel mai solid argument al tau? Si pretinzi apoi ca esti inteligenta...
Nu stiu daca exista ceva ce te poate desparti de Dumnezeu.Lipsa credintei,pacatele,reprosul pe care il adresam Domnului ca nu ne ajuta sau ca nu ne iubeste,etc,etc sunt doar `carari mai lungi` pe care trebuie sa le parcurgem pana la El. Pactele nu ne despart de Domnul,nimic nu ne desparte de Dzeu,noi oamenii suntem ai Lui,suntem creati de EL, suntem ai Lui pentru totdeauna.Eu nu cred ca ne poate desparti ceva de Dzeu, suntem creatia Lui si in aceasta viata si in viata de apoi.
Daca cutesti bilia si ai ceva ratiune(nu vreau sa jignesc pe nimeni)iti dai seama ca ce e scris acolo sunt niste lucruri simple sau aberatii realizate prin falsificarea bibliei(ce citim noi e o copie falsa a biblie, posibil ca originala sa fi fost distrusa din motive bine cunoscute). Oamenii de atunci nu era asa destepti(daca aveai o cutie de chibrite si aprindeai unul in fata lor spuneau ca esti zeul focului)
Fiti seriosi oameni buni.Chiar trebuie sa credem in ce au scris niste oameni acum 2000 de ani?
Lucrurile, atractiile, ocuparile pamantesti, rautatea si uitand sa te mai rogi.
Mariusene165 întreabă: