|

Ce trebuie sa faci pentru a ajunge calugar?

Funda!

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

In primul rand, trebuie sa fi foarte hotarat, inainte de a lua decizia asta.Citeste 40de zile Paraclisul Maicii Domnului, iar dupa iti va fi mai usor.E mare pacat sa iesi din manastire, sa redevi mirean.Niciodata nu o sa-ti mai gasesti linistea sufleteasca,mereu o sa ai o nostalgie permanenta! O maica mi-a spus ca odata ce ai avut ganduri serioase de manastire, la judecata de apoi vei fi judecat la fel ca un calugar(chiar daca nu ai fost unul). Daca esti hotarat, te duci la manastirea la care te-ai decis, iti va spune acolo de ce acte ai nevoie(daca esti minor, iti va da un act care trebuie sa-l semneze parintii/tutorele). Calugar nu vei ajunge asa repede.Mai intai vei fi frate, dupa o perioada, staretul manastirii respective iti va da scofia.Aceasta perioada depinde de tine si de ascultarea pe care o dai.Peste o alta perioada de timo, te vei rasofori, trebuie sa ai minim 18ani, iar perioada si numele de rasofor, il va alege tot staretul.Si abia dupa devi monah(calugar), primind un nou nume.Uni spun ca iti trebuie minim 8ani de manastire,pana sa devi monah, dar nu este o regula, la unele manastiri(mai bine sa nu dau nume), au calugarit, doar dupa cativa ani.Este foarte frumos sa fi monah! Cel mai bine, ar fi sa vorbesti cu parintele duhovnic, care te poate indruma mai usor. Sper ca te-am ajutat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa stai la o manastire si sa renunti la toate bunurile tale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Să ai toate actele tale, să-ți alegi o mănăstire sau un schit, să te duci la biroul administrativ al mănăstirii și să depui cererea de a intra în obștea mănăstirii. Ține minte totuși că asta-i partea cea mai simplă. Călugăr ajungi poate și peste cinci-șase de la aceasta. Șiți trebuie pe lângă acte virtuți, îți trebuie smerenie, dragoste, înfrânare, rugăciune, post, ASCULTARE și credință. Muncești toată ziua, ești încercat toată ziua, seara de rogi, jumătate de seară mai dormi, ziua la muncă, și dacă mai pui că mergi la sfânta liturghie, vecernie, pavecerniță, utrenie, ceasuri, acatiste, privegheri. Nu-i ușor, dar până la urmă este o frumusețe pe care nimeni nu ți-o va putea da aici în lume. Aș alege și eu oricând mănăstirea, fiindcă este ccel mai bun mod de ați trăi viața pe pământ.
P.S.
Apropo, știu că am spus că mănăstirea e cel mai frumos loc de pe pământ, dar în același timp este și un magnet puternic pentru aghiuță.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa-ti doresti sa invingi pacatul,sa fi bun si intelegator.
Aici e vorba de suflet cu adevarat, e greu.dar merita daca esti ales., sau daca te faci tu singur cel ales ( rabdare, munca, iubire ).
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din cate am auzit, trebuie sa mergi la o biserica, care preferi tu si trebuie sa depui un juramant ca nu trebuie sa te uiti la nici o femeie, ci doar la Domnul Dumnezeu, adica, sa Ii slavesti tot.Iti va da si la manastire niste misiuni zilnice care trebuie de asemenea sa le indeplinesti. E greu sa devi un calugar adevarat. Dar iti spun, sincer, trebuie sa te gandesti foarte serios!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează