| marinelpop a întrebat:

Ce trebuie să faci pentru a înţelege Biblia?

26 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Sa o citesti cu scop si sa ceri ca Duhul Sfant sa te lumineze ca sa o intelegi.

| Hombre a răspuns:

Din atatea milioane de carti la ce-ti foloseste sa intelegi biblia, iti spun eu nu o vei intelege niciodata pentru ca in mare parte e abstracta si de multe ori se contrazice, ai o singura cale, sa crezi orbeste si atat.
Ce spun tălmacii ăstia credinciosi pe aici, spun numai baliverne interpretate, nimic concret si logic, adica tantarul il face magar.

| Konata a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic. Trebuie sa citesti cu atentie si sa ai deja o idee despre religie si Dumnezeu.

| Mădă0611 a răspuns:

Sa renunti la logica si sa stii pariul lui Pascal, o sa intelegi biblia si fara s-o citesti. laughing

| Duucu a răspuns (pentru Mădă0611):

Pariul te face agnostic, eventual pandeist.Nu știu ce treabă are cu creștinusmul.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Duucu):

Cred ca nu stii pariul, si de ce se numeste pariu. E vorba doar de dumnezeu, nenea ala cu Avraam, deci evrei, crestini si musulmani.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Mădă0611):

App, Pascal era crestin, deci mai mica e aria, pariaza pe dumnezeul crestinilor, adica si Iisus. http://www.descopera.org/pariul-lui-pascal/

| Miauti a răspuns (pentru Mădă0611):

Mada pana acum erai cu dumnezeu in sus si in jos laughing). gata te au manipulat ateii?laughing)

| Mădă0611 a răspuns (pentru Miauti):

Cred ca ma confunzi, sau n-ai inteles ce ziceam de dumnezeu thinking

| milan9 a răspuns:

Scriptura nu este tocmai o carte ușor de înțeles și accesibilă oricui. Din acest motiv există astăzi vreo 40.000 de versiuni greșite de interpretare a ei, 40.000 de versiuni de culte de inspirație creștină (din moment ce mesajul lui Dumnezeu nu poate fi decât unul singur, lipsit de contradicții).

Din cele 31124 versete ale Bibliei, ESTE DE AȘTEPTAT ca cel puţin unele să fie dificil de înțeles, înțelese doar într-un context mai larg, sau într-un cadru care garantează lipsa de modificare şi alterare a sensului – cadrul Bisericii ("slăvită, NEAVÂND PATĂ sau ZBÂRCITURĂ, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FARĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25)

Situația în care este trădat mesajul original devine EREZIE – cazul în care versetele sunt RĂSTĂLMĂCITE și SCOASE DIN CONTEXT.

| Lizzu a răspuns:

Nu o vei intelege nici intr-o mie de vietiwinking nimeni nu o va intelege total. Fiecare interpreteaza in felul lui personal.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Să fumezi iarbă ieftină şi în cantităţi exagerate.

| Narfundo a răspuns:

Renunta la masturbare

| Zenit313 a răspuns:

Sa bei mult alcool inainte...

| pozeanimate a răspuns:

Sa o citesti de multe ori
citesti odata si vei intelege putin
citesti a doua oara si vei intelege mai mult si tot asa
dar ar fi bine sa pui intrebari unui preot ca sa nu intelegi gresit ceia ce citesti

| Predator30 a răspuns:

Sa te maturizezi in primul rand, si nu o poti intelege de la o varsta frageda...

Răspuns utilizator avertizat
| Kaleo a răspuns:

In primul rand trebuie sa o citesti cu o inima sincera si deschisa. Apoi Duhul Sfant te va ajuta sa o intelegi. Nimeni nu stie mai bine decat Autorul...

1 Corinteni 2:14 "Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sînt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege pentrucă trebuiesc judecate duhovniceşte."

Iov 32:8 "Dar, de fapt, în om, duhul, suflarea Celui Atotputernic, dă priceperea."

Luca 24:45 "Atunci le-a deschis mintea, ca să înţeleagă Scripturile."

Psalmii 119:18 "Deschide-mi ochii, ca să văd lucrurile minunate ale Legii Tale!"

Ioan 14:26: "Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile, şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu."

| victor333 a răspuns:

Nimic biblia e ca o telenovela eu zic sa nu ti pierzi timpul cu astfel de carti bazaconii sunt lucruri mult mai interesante decat sa citesti carti despre prieteni imaginari ori dictatori celesti, daca vrei sa stii despre univers mai multe cauta richard dawkins sau cristopher hitchens pe youtube si asa in general nu uita sa ti folosesti ratiunea!

| gfghn a răspuns:

Incearca sa ati faci un program convenabil pentru tine seara sau dimineata inainte de (servici, scoala ) regular pe care al poti respecta in care sa citesti 2-3 versete.Sau ai putea sa ati alegi un anumit capitol care ti se pare mai interesant si pune-ti obiectivul de al termina fara a te grabii si poate ceea ce citesti va avea sens si nu te vei plictisi citind. Biblia nu este greu de inteleasa autorul ei a scris-o pe intelesul nostru simpla si plina de sfaturi utile pe care le putem pune in aplicare oricind.

| gfghn a răspuns:

.Nu am observat ca tu stii deja raspunsul correct. :d

| marinelpop explică:

Http://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/intelege-biblia/
Ce trebuie să faci pentru a înţelege Biblia?
Răspunsul Bibliei

Biblia însăşi ne spune ce trebuie să facem pentru a o înţelege. Indiferent de mediul din care provii sau de educaţia pe care ai primit-o, mesajul de la Dumnezeu, care se află în Biblie, ‘nu este prea greu pentru tine, nici nu este departe de tine’ (Deuteronomul 30:11).
Paşi necesari pentru a înţelege Biblia
Manifestă o atitudine corectă. Consideră Biblia Cuvântul lui Dumnezeu. Fii umil, întrucât Dumnezeu nu îi aprobă pe cei mândri (1 Tesaloniceni 2:13; Iacov 4:6). Totuşi, nu trebuie să fii credul. Dumnezeu vrea să-ţi foloseşti „puterea raţiunii" (Romani 12:1, 2).
Roagă-te pentru înţelepciune. „Nu te bizui pe priceperea ta", spune Biblia în Proverbele 3:5. Mai degrabă, ‘cere-i neîncetat lui Dumnezeu’ înţelepciune pentru a înţelege Biblia (Iacov 1:5).
Studiază cu regularitate. Vei avea mult mai multe foloase dacă vei studia cu regularitate Biblia, nu doar din când în când (Iosua 1:8).
Studiază pe subiecte. O modalitate eficientă prin care poţi înţelege Biblia este studiul pe subiecte. Această metodă presupune analizarea versetelor biblice cu privire la un anumit subiect. Începe cu „învăţăturile de bază", iar apoi ‘înaintează spre maturitate’ (Evrei 6:1, 2). Comparând versetele biblice, vei vedea că unele versete, chiar şi cele „greu de înţeles", pot fi înţelese cu ajutorul altor versete (2 Petru 3:16).
Acceptă ajutorul altora. Biblia ne îndeamnă să acceptăm ajutorul celor care înţeleg Biblia (Faptele 8:30, 31). Martorii lui Iehova pun la dispoziţia celor interesaţi un program gratuit de studiere a Bibliei. Asemenea creştinilor din secolul I, ei folosesc versete biblice pentru a-i ajuta pe alţii să înţeleagă ce învaţă în realitate Biblia (Faptele 17:2, 3).
Ce nu este necesar pentru a înţelege Biblia
Instruire superioară. Cei doisprezece apostoli ai lui Isus au înţeles scrierile sfinte şi i-au ajutat şi pe alţii să le înţeleagă, deşi erau consideraţi de unii „fără carte şi de rând" (Faptele 4:13).
Bani. Poţi învăţa ce spune Biblia în mod gratuit. Isus le-a spus discipolilor: „Fără plată aţi primit, fără plată să daţi" (Matei 10:8).

| tudorviorel a răspuns:

In primul rind sa o citesti.dar biblia este o mare fara fund te poti incurca, esre nevoie sa citesti mai intii filocaliile vietile sfintilor mintuirea pacatosilor vamile vazduhului

| DiandraDya a răspuns:

Sa o studiezi cu cineva care deja o cunoaste.

| sebydoda a răspuns:

Sa consulti un prot pentru ca biblia nu trebiue inteleasa gresit

Întrebări similare