| AbrahamLincoln4 a întrebat:

Ce vad ateii daca nu-l vad pe Hristos?

Răspuns Câştigător
| AlexeHellsing a răspuns:

Foarte simplu...Nimic. Dumnezeu a creat totul și Harul său este în toate. Dacă nu-l văd pe cel ce a creat totul și care-și ține încă sămânța în tot, ei nu pot vedea nimic. Acest lucru desigur, metaforic. Ei văd, au ochi, dar tot sunt orbi. Lumina le străpunge ochii, dar ochii lor sunt lipsiți de lumină. Sunt oameni realiști lipsiți de rațiune. În paza poruncilor și credinței lui Dumnezeu omul înfăptuiește mai multe virtuți care definesc omul rațional. Dacă ateul nu-L vede pe Dumnezeu, atunci n-are ce păzi, iar dacă n-are ce păzi atunci nu are virtuțiile ce sălășluiesc în cel ce slăvește Sfânta Treime. Astfel ateul nici vedere n-are, nici rațiune, auz n-are, că auzul nu-i definit de verbul,, a auzi,, cât e definit de verbul,, a asculta,,. Ateul este o carcasă goală. N-are ce are un om mai prețios în el. Omul își permite să piardă orice, averea, fii, mama, sănătatea, trupul, dar nu-și permite să-și piardă sufletul. Un ateu este exact pe invers, singurul lucru pe care și-l permite să-l piardă este sufletul, pierzându-l mai repede decât trebuia să-l dea.Acesta e ateul, un orb, de altfel cum am mai spus-o de multe ori.

| NOname a răspuns (pentru AlexeHellsing):

"Foarte simplu...Nimic. Dumnezeu a creat totul și Harul său este în toate. Dacă nu-l văd pe cel ce a creat totul și care-și ține încă sămânța în tot, ei nu pot vedea nimic. Acest lucru desigur, metaforic. Ei văd, au ochi, dar tot sunt orbi. Lumina le străpunge ochii, dar ochii lor sunt lipsiți de lumină. Sunt oameni realiști lipsiți de rațiune. În paza poruncilor și credinței lui Dumnezeu omul înfăptuiește mai multe virtuți care definesc omul rațional. Dacă ateul nu-L vede pe Dumnezeu, atunci n-are ce păzi, iar dacă n-are ce păzi atunci nu are virtuțiile ce sălășluiesc în cel ce slăvește Sfânta Treime. Astfel ateul nici vedere n-are, nici rațiune, auz n-are, că auzul nu-i definit de verbul,, a auzi,, cât e definit de verbul,, a asculta,,. Ateul este o carcasă goală. N-are ce are un om mai prețios în el. Omul își permite să piardă orice, averea, fii, mama, sănătatea, trupul, dar nu-și permite să-și piardă sufletul. Un ateu este exact pe invers, singurul lucru pe care și-l permite să-l piardă este sufletul, pierzându-l mai repede decât trebuia să-l dea.Acesta e ateul, un orb, de altfel cum am mai spus-o de multe ori."

Eşti genial, AleXutzu16. Să mai spui că nu jigneşti, nu judeci, vorbeşti mereu în cunoştinţa de cauză şi îţi iubeşti aproapele.

| NOname a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Http://i.imgur.com/87najSn.png

Mulţi religioşi procedează asemenea ţie, AleXutzu16: jignesc, discriminează, ameninţă, urăsc, desconsideră alţi oameni doar pe baza credinţei, unii chiar omoară...şi după aia tot ei se plâng şi se victimizează când cineva se ea de religia lor, care i-a umplut de superstiţii, ură şi prejudecăţi.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru NOname):

Credeam că nu mai apari în discuție...Recunosc că aceea imagine mi-a stârnit un mic zâmbet. Ai dreptate, însă această idee nu se aplică pe criterii de religie ci pe criteriile firii omenești. Situația din imagine e reală dar putem pune oricând problema unei schimbări de roluri. Deasemenea virtuțile bisericii ortodoxe contravin acestui comportament deplasat, chiar josnic, ci aprobă libera alegere a oamenilor. Din firea umană rezultă aceste acțiuni enumerate mai sus. Desigur, și mai sus mai acuzat de mai multe lucruri. Nu te pot contrazice, din simplu fapt că onoarea și reputația mea s-a scris în fapte și prea puțin în vorbe. Exact cum ți-ai construit și tu reputația pe acest site. Sunt onorat că un astfel de membru de pe TPU a intrat în vorbă cu mine și chiar mai vreau să vorbim și cu ocazia altor răspunsuri.

| Crâstoşelul a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Şi tu eşti prost, ce şmecher.

63 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Daca-l vezi pe Hristos trebuie sa consulti un psihiatru.

| mODIN a răspuns:

Realitatea!

| usuk a răspuns:

Nimic; ateismul nu este o religie; nu sustine divinul si nu are in componenta sa falsa existenta a minunilor/ sfintilor/ lucrurilor fara inteles logic; deci, e absolut clar ca duce lipsa de o entitate divina de orice fel
[pentru atei, daca vrei tu, poti cel mult spune ca vad "natura", nimic mai mult...[si prostia omeneasca-da*n, ca nu m-am putut abtine.lol]]

| RAY a răspuns:

Aratami un singur crestin din 2, 1 miliarde cat sunteti care crede si face ce a spus isus in predici unul singur, eu ca ateu vad natura care a evoluat de miliarde de ani nu vad zeii mitologici precum iisus

| Mădă0611 a răspuns:

laughing)

| Mădă0611 a răspuns:

Crestini care il vad si nu vor sa mearga la psihiatru.

| Lizzu a răspuns:

Pe Abraham Lincolnbatting eyelashes

| AlexanderAdrian a răspuns:

Ateii vad numa prosti.

| Maxim96 a răspuns:

Se vad pe ei dumnezei si fii maimuteilaughing
Ce prostie mare e ateismul!

| BlackSulphur a răspuns (pentru Maxim96):

Si crestinii se vad pui de zei care sunt pe pamant din cauza unui sarpe vorbitor ce a ispitit niste nudisti retarzi fara discernamant sa manance dintr-un pom fermecat. Apoi, pe pamant au avut parte de O TONA de minuni, pana in momentul in care omul a descoperit pana si cea mai primitiva metoda de a le "inregistra".
In plus mai sunt si inculti si ignoranti. Da, sigur ateismul este o prostie!

| IoanieCriminalul a răspuns (pentru Maxim96):

Documenteaza-te inainte sa spui ceva!

| Maxim96 a răspuns (pentru IoanieCriminalul):

Hai mai spune si tu cevalaughing

| Hombre a răspuns (pentru Maxim96):

Sigur ca "Dumnezeu" pe pamant este OMUL pentru ca nu are adversar, insa nu inteleg cum o parte dintre oameni sunt mai prosti ca maimutele, se inchina si supune imaginarului.

| Maxim96 a răspuns (pentru Hombre):

Nu inteleg de ce unii nu inteleg!
Dumnezeu este Dumnezeu si El ni S-a relevat noua!

| dragos38 a răspuns (pentru Maxim96):

Divinitatea nu ni se poate revela pentru ca nu este asa cum il descrie biblia/ biblia face confuzie intre zeii salbatici si d-zeu

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru Maxim96):

Ai nu zau ca ti s-a revelat. Stii cum e aia, cand vorbesti cu dumnezeu e credinta, cand iti vorbeste inapoi...

| Scarbo a răspuns (pentru Maxim96):

Sunt ateu si nu cred in teoria big-bangului, si nici teoria evulutionismului.

| Maxim96 a răspuns (pentru Scarbo):

Dar in ce crezi?

| Scarbo a răspuns (pentru Maxim96):

Nu stiu, chiar nu stiu, asta ma pune un pic pe ganduri, se pare ca am devenit victima propriului meu experiment...

| RainboyDash a răspuns (pentru Maxim96):

Are totusi mai multa logica decat cre(s)tinismul vostru...

| adrian1419 a răspuns (pentru Maxim96):

Ma vad un om ca tot restul unul normal care nu iese cu nimic in evidenta. tu te vezi superior fiindca te crezi lucrarea de doi bani a cuiva care nu stii sigur ca exista daca El ar fi existat nu ai fi tu creatie fiindca o creatie trebuie sa fie o opera nu un sclerozat care nu accepta pe altii

| mODIN a răspuns (pentru Maxim96):

Tu crezi ca esti creat dintr-o bucata de pamant, si femeiile din coaste...

| dracu14 a răspuns:

No,daca voi il vedeti pe hristos(care e mort de vreo 2000 de ani)inseamna ca trebuie sa renuntati la etnobotanice

| DarthNiger a răspuns:

Salut,ateii sunt niste prosti si stii ce vad ei? pl mea straight face.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine il vede pe Hristos?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ei vad copacii.dar nu vad padurea, din cauza copacilor.ma mir cum de nu-si dau seama.ei vad si totusi sant orbi.se dau destepti, dar nu pot intelege si vedea ceva atat de clar.eu nu spun ca nu sant destepti si inteligenti in felul lumii.dar daca un ateu reuseste sa treaca de invelisul acesta lumesc si mearga spre induhovnicire, va fi desavarsit fara sa-si faca probleme ca cineva il va numi prost ori retrograd cand el va vedea ca se inalta mult deaspra acelora, cu mintea si intelegerea fara sa fie orgolios si mandru in fata lor, ci intelegator si sa le zambeasca ingaduitor.ca in timp Duhul lucreaza.si lucreaza doar binele.iar stiinta nu e ceva rau de vreme ce slujeste tuturor oamenilor.

| dragos38 a răspuns:

Vad realitatea pt.ca Joshua este o fata morgana

| dragos38 a răspuns:

Isus a fost un om care a infintat o religie si nimic mai mult si pe deasupra el se ruga la zeii (zeul eli )

| dragos38 a răspuns:

Eli eli lama sabactani (eli, adonai, sabaot, iahve)zeii preferati ai lui isus/sa zicem ca ar fi zis dumnezeul meu de ce mai parasit adica cu alte cuvinte dupa ce ca el si-a dat viata pentru totii pacatosii pentru toate jeguriile pamantului. ups a simtit ca divinitatea la lasat la greu deci cu alte cuvinte noi intelegem de aici ca dumnezeu este las la parasit la greu/hm, ce ridicol. dar de fapt el il striga pe zeul lui preferat care se pare ca nu ia raspuns. nasol

| AlexeHellsing a răspuns (pentru dragos38):

Mai nasol este că tu ești un om fără viziune. Accepți prezența unui citat biblic dar nu accepți restul Sfintei Scripturi. Prin,, Eli Eli lama sabactani,, calr Dumnezeul meu de mai părăsit se înțelege prezența umanității corpului în care s-a pogorât Hristos. În nici un caz 3 zei pe care sincer, n-am auzit și nu mă interesează tocmai pentru că n-au nici o legătură cu Sfânta Scriptură. Și subliniez din nou faptul că tu luat la ghici citatul biblic fără să iei și restul căci Hristos a predicat în numele Dumnezeului prezent și în Vechiul Testament, Adevăratul Dumnezeu. Și Răspunsul la,, Eli eli, lama sabactani,, a venit, deși Hristos știa și atunci că Dumnezeu era cu El, singurul lucru care a dus la aceste vorbe este, cum am spus mai sus, firea omenească, iar dovada a venit la Sfânta Înviere a Domnului. Valsează tu așa de la un capitol la altul fără să faci legătura și niciodată nu-ți vei face o idee clară, nici măcar pentru tine.

| dragos38 a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Am zis ca nu mai vb pe saitul acesta plin de naivi si intoxicatii elohim in limba ebraica veche inseamna zeii la plural(eli, adonai, sabaot, iahve)Hristos a fost un ignorant se inchina la zei, n-a facut nici o minune.nici nu cunostea ce forma are pamantul, nu stia cum functioneaza sistemul solar egiptenii in schimb cunoasteau (cei invatati)citeste Viata lui Isus scrisa de Leo Taxil (1900)dar stiu ca nu te intereseaza pe tine te intereseaza doar biblia plina de crime, razboaie, si alte porcarii)bafta in continuare (vezi ca in sfanta scriptura te punea sa juri cu mana pe falus) ha.ha.ha. ignorantule mai citeste si alte cartii de exemplu cartii de stiinta sa-mi mai luminezi mintea aia intoxicata

Am citit, stai liniștit. Datorită acelor cărți mi-am împărtășit lumii gândurile. Datorită faptului că am îmbinat cărțile de știință cu cele religioase am reușit să citesc oamenii. Am reușit să studiez comportamentul lor. Astfel am putut realiza cine-s oamenii raționaliști și realiști. Felicitări, ești un om realist. În fine corect ar fi să te informez că răspunsul tău a fost pe atât de inevitabil pe cât de plictisitor. Mersi totuși de răspuns, apreciez că ai fost dispus să mai intri pe site-ul acesta și apreciez că ieși de pe el. O zi bună!

Si sa-ti o mai luminezi si tu este plina de toxine,

Ce să-mi luminez? Dă răspunsul în forma întreagă, nu de alta, dar poate citește și alt cineva și ar fi păcat să nu înțeleagă conversația noastră. Chiar ar fi păcat să se piardă o conversație cu atâta intrigă...

Neuronii intoxicatii cu pasajele din biblie, daca nici atat nu intelegi ca sfanta treime (3 in 1) ha. ha. ha. Joshua zeificat sub numele de isus Hristosul nu exista si daca at fi existat vreun isus a fost un simplu muritor de rand inconjurat de semi-analfabeti, tarani, simpli pescari ignoranti asa cum esti tu ei ignorau lucrurile stintifice se rugau la zeii salbatici pe cand egiptenii deja foloseau electricitatea, irigatiile chinezii prelucrau matasea dacii nostri stiau sa scriie/ aici in Romania s-a descoperit cele mai vechi tablite pe care au aparut scrisul/luminiatati mintea cu stiinta (folosirea rationamentului si a observatiei prin intermediul simturiilor)uitate in dictiionar daca nu sti ce inseamna stiinta. divinitatea lucreza prin stiinte si nu diavolul asa cum isi imagineaza sectantii si popii ignoranti.

Legea fizici fara de care nu ne-am fi explicat fenomenele care se produc/isus nu cunoastea el asa ceva era un ignorant prefera sa se duca la baute si sa manance cu apostolii lui si aia la fel de ignorantii ca si el, dar eu tin sa-l cred pe leo taxil care a facut seminarul iezuit dar totusi dezamagit de porcariile pe care le-a citit ca isus hristos poate nici nu a existat si daca a existat nu i s-a dat importanta de catre istorici acelor vremuri.

Nici macar Flavius Josephus insusi nu stia nimic de predicile publice ale lui Mesia nici de asa zise miracole descrise in biblie,nici de crucificarea lui. Flavius Josephus a fost un istoric care a scris cu lux de amanunte istoria rasei sale si in special ceea a iudeiilor pana la asediul ierusalimului
nici Philon din alexandria care a scris o multime de lucrari continand anumite teorii preluate de scoliile teologice crestine, nici el nu pomeneste de isus, petru, pavel, ioan si altii ia ignorat probabil ia vazut asa sarantoci simpli oamenii si ia ignorat alta explicatie nu este happy
nici macar Seneca deci era cclar ca daca existau nu au fost bagati in seama pt.ca erau dusi cu pluta.(deci nu avea rost)

Plictisit, sunt foarte plictisit, plictiseala pe care o are un adult când un copil îi tot cere să se joace cu el. Plictiseala de a vorbi cu un surd...

Pai tu nu intelegi jocul asta, deoarece ti sau uzat neuronii din cauza toxinelor de aceea ti-am zis, sa - ti mai luminezi neuronii ma mir ca nu te-ai prins, ignorantule happy

Pace tie, si du-te cu dumnezeul biblic si dormi daca te plictisesc(esti)

Noapte bună!

| dragos38 a răspuns:

Deci Abraham Lincon4, vad ca bati campii la greu cu un personaj care nu avea treaba cu viata inconjuratoare nu avea informati despre cum functioneaza legiile naturi el se inchina la zeii si nici nu stia cum functioneza sistemul nostru solar in schimb egiptenii invatatii contemporani cu el cunostea stiau ca mai exista si alte planete egiptenii foloseau electricitatea pe timpul lui. el daca ar fi fost fiu de d-zeu iar fi ajutat si pe evrei sa persevereze si material dar si spiritual insa nu a fost in stare pentru ca nu avea cunostinte.degeaba stau pe saitul acesta sa vb cu unii ignoranti care cuvant cu cuvant ce scrie in biblie/ma mut pe un sait unde sunt persoane cu picioarele pe pamant si nu bat campii asa cum o fac unii de pe aici. puteti citi biblia zi lumina tot no sa o intelegeti pentru ca sunteti ignorantii la unele adevaruri

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Pe ei in ipostaza de mari filosofi. Unii pe buna dreptate, atii ar trebuie trimisi la oftalmolog.

| Dumniezău a răspuns:

Realitatea.

| Crâstoşelul a răspuns:

Mă, eu mă văd pe mine, nu pe Iisus.

| Mădălllinna a răspuns:

Atata timp cat sunt atei... cred doar in ei!

| Polonic1 a răspuns:

Realitatea.

| Aalexander a răspuns:

Serios? chiar esti ala din stanga?:O

| infectieacuta a răspuns:

Pranzul.

| ioanaAn a răspuns:

Ceea ce vezi si tu in momentul asta din pozitia de credincios.
Vezi, nu e nicio diferenta

| adrian1419 a răspuns:

Stiinta

| ImmaDucK a răspuns:

Eu il vad... ca pe o gluma

| FIFA14 a răspuns:

Cunosti crestini care-l vad pe Hristos?
Esti unul dintre ei?

| AlexeHellsing a răspuns (pentru FIFA14):

Toți creștinii îl văd pe Hristos, dar într-un fel în care un ateu n-ar înțelege.

| Aalexander a răspuns (pentru AlexeHellsing):

"Toți creștinii îl văd pe Hristos, dar într-un fel în care un ateu n-ar înțelege."
Esti prost de puti. Crezi ca te nasti ateu sau credincios si ramai asa toata viata?
Cand eram mic eram foarte credincios. Dar niciodata n am fost atat de spart fumat incat sa l vad pe hristos.
Ti l poti imagina, poti sa-l vezi cu sufletul, fara sa fie necesara o imagine sau un chip, te poti gandi la o energie etc. Ce dracu te face pe tine ipocritule sa spui ca n am intelege noi ceva?

| AlexeHellsing a răspuns (pentru Aalexander):

Nu poți înțelege ce n-ai și n-ai avut. Iar de acum te pierzi în necredință nu insulta numele lui Dumnezeu și al tău spunând că ai fost cândva foarte credincios. Dacă ai fost credincios ce cauți în rândurile orbilor? Pesemne creștin te făcea doar numele. Sunt eu spart fumat de-l văd pe Hristos, s-au tu ești într-atât de orb încât să înțelegi ce văd mii și mii de creștini? Poate într-o zi veți înțelege ce înțelege un ipocrit ca mine. Cât timp vei trăi în această țară, pot aștepta liniștit reîntoarcerea rațiunii tale. Ți-o spun din experiență, mult prea mic e numărul ateilor care-și țin convingerile odată cu bătrânețea. Scuză-mă pentru că m-am deplasat de la subiect, e un obicei prost de-al meu. Ipocritul îți urează o zi bună în continuare...