Stii de ce duh esti calauzit? De cel rau.El ne invata contrar invataturilor sanatoase, adica sa nu frecventam Biserica, sa nu ne pocaim de pacatele noastre.Domnul Isus ne spune:,, Pocaiti-va si credeti in Evanghelie!,,
Fato!
Nu eu te invat sa nu mergem la Biserica ci o face chiar Isus in predica de pe munte!
Ia de aici:
5. Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te.
Ah pardon, am uitat ca tu nu urmezi calea lui Isus ci pe cea a criminalilor lui ca altfel nu te-ai fi pocait!
Tu faci o greseala imensa,iei un caz izolat si generalizezi! Stii de ce duh esti calauzit? De cel rau.El ne invata contrar invataturilor sanatoase, adica sa nu frecventam Biserica, sa nu ne pocaim de pacatele noastre.Domnul Isus ne spune:,, Pocaiti-va si credeti in Evanghelie!,, De cine se cade sa ascultam:de Dumnezeu sau de tine?
Vezi
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/matei/6/
Matei 6
1. Luati seama sa nu va indepliniti neprihanirea voastra inaintea oamenilor, ca sa fiti vazuti de ei; altminteri, nu veti avea rasplata de la Tatal vostru care este in ceruri.
2. Tu, dar, cand faci milostenie, nu suna cu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii, in sinagogi si in ulite, pentru ca sa fie slaviti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata.
3. Ci tu, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta,
4. pentru ca milostenia ta sa fie facuta in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati.
5. Cand va rugati, sa nu fiti ca fatarnicii, carora le place sa se roage stand in picioare in sinagogi si la colturile ulitelor, pentru ca sa fie vazuti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata.
6. Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati.
7. Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati.
8. Sa nu va asemanati cu ei; caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai inainte ca sa-I cereti voi.
9. Iata, dar, cum trebuie sa va rugati: "Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau;
10. vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant.
11. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi;
12. si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri;
13. si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!"
14. Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre.
15. Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre.
16. Cand postiti, sa nu va luati o infatisare posomorata, ca fatarnicii, care isi slutesc fetele, ca sa se arate oamenilor ca postesc. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata.
În Matei 6 1-16 se vorbește despre legătura nemijlocită om-divinitate, și se dau și niște sfaturi utile!
Ce noutate ai gasit bre soimos.Istorie ai citit ceva vreodata?
Pentru o picatura de apa infectata tu arunci tot oceanul?
Tu erai mai bun daca ajungeai in functii sus puse?
Trebuie sa faci ce spune dogma nu ce face preotul. Toate invataturile Bisericii sunt din punct de vedere etic bune, chiar foarte bune (cea mai completa etica din cate stiu). Lasa i pe acei reprezentanti ai Bisericii in pace. Daca au pacatuit nu noi trebuie sa i judecam ci Iisus.
>Lasa i pe acei reprezentanti ai Bisericii in pace.<
Se pare ca tu nu pricepi? Noi vorbim despre niste sarlatani care au tupeul sa-i numim parinti spirituali!
Cum sa ii las in pace pe un "parinte" imoral care nu a inteles cea mai elementara cerinta, si anume ca parintele trebuie sa iti fie Exemplu de conduita si moralitate in viata?
Pai daca lor nu le e frica de Legea lui Dumnezeu, pai atunci de ce trebuie sa ne fie noua?
Nu realizezi ca sustii o chestie extrem de periculoasa prin faptul ca aceasta realitate explica cauza crizei morale din Ro?
Esti ilogic. >pai atunci de ce trebuie sa ne fie noua?< Pentru ca esti mai destept ca ei si vei actiona corect. Punct. Mai ai vreun argument?
Si in al doilea rand nu e vina conducatorilor bisericii ca Romania se afla in dezastru. E vina TUTUROR! A mea, a ta, a tuturor. Ar trebuii sa nu mai dam vina pe politicieni si pe "oamenii de sus" ai Bisericii (sau orice alta institutie) ci sa ne lu am noi vina! Mai ales tineretul (din care fac si eu parte). Noi suntem viitorul, politicienii si restul o sa moara in curand dar o sa ramanem noi si marea majoritate din noi, e inculta si fara nici o doza de cunostinte in ale eticii!
Mai ilogic esti tu ca nu intelegi despre ce vorbim si ce periculos este modelul care ni se prezinta ca "sfant" ...ca doar se cheama "sfanta biserica", nuuuuu?
2) Faptul ca conducatorii BOR-ului sunt prea prosti si nu inteleg acest lucru, nu inseamna nici pe departe ca nu sunt de vina pentru dezastrul moral al tarii!
Ba da BOR 0ul este cel mai mare vinovat, tocmai din cauza ca practica si mai ales ca a generalizat exemplul dublei unitati de masura, una pentru voi prostimea si alta pentru noi popimea, iar modelul statal roman este tocmai cel bazat pe modelul ortodox, si iata pe scurt cum modelul ortodox cu dubla masura este cauza principala a dezastrului din Romania
Ce ma? "modelul statal roman este tocmai cel bazat pe modelul ortodox" Eu stiu ca statul este democrat, democratie inventata de greci nu de Iisus. Dubla masura? Asta ce mai e? Omule tu esti de vina! Eu sunt de vina! Ce conteaza daca nu stiu cine fura bani si isi construieste palate ca noi tot prosti ramanem. Uita-te la tine apoi la altii.
>modelul statal roman este tocmai cel bazat pe modelul ortodox" <
Pai vezi ca stii!
Tocmai de aia statul roman s-a destramat ...si vedem ca nici Romaniei nu-i merge prea bine!
Tu nu intelegi ca 90% dintre romani sunt credinciosi care accepta modelul ortodox, dai bani la popa ca sa-l imbunezi/mituiesti pe Dumnezeu, popa da mai sus o parte din ei la episcop ca sa primeasca o parohie care sa-i aduca mai multi bani, episcopul isi cumpara functia de la mitropolit, si tot asa dupa acelasi model functioneaza statul de tip ortodox, dai spaga la politaiul de circulatie si tot in sus pina ajunge la presedinte!
Si apoi ne vaitam ca aia la care se strang banii stransi dupa modelul ortodox, isi fac palate!
Intelegi de ce este periculos "modelul ortodox"?
Ptr ca functioneaza impotriva ta si a mea oferind "solutii individuale" in locul celor colective si altfel nu devenim un popor sudat...ci o populatie primitiva formata din fraieri care dau si smecheri care iau!
>modelul statal roman este tocmai cel bazat pe modelul ortodox" <
Pai vezi ca stii!
Tocmai de aia statul roman s-a destramat ...si vedem ca nici Romaniei nu-i merge prea bine!
Tu nu intelegi ca 90% dintre romani sunt credinciosi care accepta modelul ortodox, dai bani la popa ca sa-l imbunezi/mituiesti pe Dumnezeu, popa da mai sus o parte din ei la episcop ca sa primeasca o parohie care sa-i aduca mai multi bani, episcopul isi cumpara functia de la mitropolit, si tot asa dupa acelasi model functioneaza statul de tip ortodox, dai spaga la politaiul de circulatie si tot in sus pina ajunge la presedinte!
Si apoi ne vaitam ca aia la care se strang banii stransi dupa modelul ortodox, isi fac palate!
Intelegi de ce este periculos "modelul ortodox"?
Ptr ca functioneaza impotriva ta si a mea oferind "solutii individuale" in locul celor colective si altfel nu devenim un popor sudat...ci o populatie primitiva formata din fraieri care dau si smecheri care iau!
Hai mai bine pe forumul meu unde se poate discuta in alte conditii
anonim_4396 întreabă:
Mariusene165 întreabă: